zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie maakt wetgeving over straatprotesten duidelijk aan Curtis Hofwijks

Politie maakt wetgeving over straatprotesten duidelijk aan Curtis Hofwijks

-

Does Travel - naar Suriname

Het Korps Politie Suriname heeft in het kader van de aangekondigde protestacties op maandag 27 februari, een onderhoud gehad met één van de protestleiders, Curtis Hofwijks.

Aangezien Maisha Neus afwezig was, is er afgesproken dat Hofwijks haar deelgenoot zal maken van hetgeen er is afgesproken. Bij aanvang van het gesprek heeft Hofwijks aangegeven dat hij geen oproep heeft gedaan tot protestacties op maandag 27 februari. Volgens hem zou dat vanwege de actuele situatie, vroeg of laat wel het geval kunnen zijn.

Het onderhoud is derhalve voortgezet, waarbij hem is voorgehouden dat hetgeen zich heeft voorgedaan tijdens de protestacties op vrijdag 17 februari nimmer getolereerd zal worden, meldt de Surinaamse politie.

In het verlengde hiervan is het volgende aan Hofwijks voorgehouden:

 1. Dat conform de wet men een vergunning dient te hebben voor straatprotesten
  Zonder vergunning zal er terstond worden opgetreden, waarbij de leider(s)/verantwoordelijke(n) onmiddelijk door de politie zal/zullen worden ingerekend
 2. Dat zonder verkregen toestemming van het kabinet van de President, geen gebruik mag worden gemaakt van de Palmentuin en het Onafhankelijkheidsplein
 3. Dat er geen toestemming meer zal worden verleend voor gebruik van een soundtruck
 4. Dat de politie hard zal optreden als blijkt dat men zich niet houdt aan de gemaakte afspraken en de openbare orde verstoord, dan wel overgaat tot het plegen van strafbare feiten, vandalisme of baldadigheden.

Hofwijks gaf aan het vorenstaande te hebben begrepen en dat zij zich aan het gestelde zullen houden. Van zijn zijde zal hij de interne organisatie bij zijn protestacties zodanig inrichten dat vandalen en criminelen al dan niet met ingeroepen hulp van de politie zullen worden aangepakt. Ter realisatie hiervan zal zowel een opvallende als een onopvallende ordedienst bij zijn protesten aanwezig zijn.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Neus zat een fles borgoe te drinken aan de patrijsstraat 28 met opa D, de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname, om instructies te halen voor het volgende scenario om te destabiliseren. Dong dong sopi sjane.


  gemodereerd
 2. Dus de staat schuift het falen van hun job, bewaren van veiligheid, in de schoenen vam de protest organisatie???? kPS en NL…dat is Jullie taak. Wat voor onzin is dit???
  En stel dat de plunderaars het tijdens phawga viering weer toeslaan???.wie zal daar verantwoordelijk voor gehouden worden? Een mooie taak voor journalisten om te gaan onderzoeken of er vergunning is aangevraagd op op t plein phagwa te vieren en wanneer t is aangevraagd en wanneer het is goedgekeurd. Ach ja..ze zullen u snel snelt aanvragen en het via de achterdeur laten tekenen….verkorte procedure


  gemodereerd
 3. Heeft Hofwijks al een vergunning aangevraagd ? Bij de voorwaarden om te demonstreren wil ik er nog aan toevoegen dat het verboden is om met de Vuvuzela in de oren van de aanwezigen te blazen.


  gemodereerd
 4. Suriname is bij deze een Politiestaat geworden waarvan acte . Ik kan mij nog heel goed herinneren dat deze zelfde machthebbers tegenstanders waren voor het aanvragen van een vergunning om te mogen demonstreren.

  Van de daken werd er toen geroepen door deze zelfde lieden dat het aanvragen van een vergunning om te mogen demonstreren ONDEMOCRATISCH was.

  Het Recht op vreedzaam demonstreren is volgens mij verankerd in de Grondwet.

  Het kan verkeren mi boi: Jullie laten jullie ware aard zien. Als jullie in de oppositie zijn dan zijn jullie Rechtgeaarde Democraten maar OWee a Tafra draai!!


  gemodereerd
 5. Nutteloos om te protesteren terwijl de overheid aantoonbaar bezig is om het volk tegemoet te komen.

  Eerst moesten er wetten worden aangenomen in het dna, dat was vorig jr, vervolgens moest de begroting worden goedgekeurd, dat was vorige week. Nu kunnen ze actie ondernemen.

  De afgelopen jaren regeerde onbehoorlijk bestuur, regels werden zonder blikken of blozen overtreden. Law en order uitgehold en niet uitgevoerd. De criticasters leden toen aan verstandsverbijstering en juist die hebben het hoogste woord. Achterbaks gedrag.

  Kort; het hele land moet overnieuw worden opgebouwd; herstel en structuur. Dat duurt even en dat moet samen!

  Bij een crisis moet je prioriteiten stellen.
  Wil je meer of minder gezondheidszorg of meer of minder subsidie voor kleding onderwijs (voorbeeld).
  Niet alles kan tegelijkertijd, er is geen geld!


  gemodereerd
 6. Goedzo netals in de tijd van ddb duidelijke regels ge en verboden die duidelijk moeten zijn aan een ieder en ook het aanvragen van een demonstratievergunning. Want tijdens de strakke regels van de ddb dictatuur hebben de ongeregeldheden van 17 febr jl zich toen niet voorgedaan. Nu kan niemand zn eigen regels maken en zeggen dat ze niet wisten of weten en denken dat demonstratierecht en democratisch recht hetzelfde zijn. En duidelijker is gemaakt dat leiders en organisatoren de verantwoording hebben.


  gemodereerd
 7. Ja, Suriname is een politiestaat geworden sinds Chan president is. Iedereen heeft het recht om te protesten op een nette manier. Laat de politie achter de criminelen maar gaan.


  gemodereerd
 8. Politie maak het duidelijk,
  zonder vergunning geen protestacties want dat is illegaal.Overgaan tot plunderen , vernielen en roven is zwaar strafbaar en je gaat de gevangenis in.
  Degene die de protestacties organiseert is verantwoordelijk.


  gemodereerd
 9. De politie maakt wetgeving??
  Ik hoop dat men nu snel internationale vertegenwoordigers aanschrijft om de regering op het matje te roepen.
  Mensen stap uit je vakbond.
  Dit zelfde spelletje werd gespeeld toen de coup van 1980 kwam.


  gemodereerd
 10. eigen+mening , klopt daarom pakt de politie de criminele betogers op die niet vreedzaam protesteren , dus de politie is goed bezig , alleen het hof laat ze weer vrij


  gemodereerd
 11. Dom ding @debby

  Waarvoor denk je dat die reizen bedoeld waren. Geen snoepreisjes, zoals je is ingefluisterd, door de paarse brainwash-machine.
  Hoofddoel is suri na 40jr weer op de kaart. Lobbyen en netwerken. Geen enkele Internationale organisatie zal de pres op het matje kunnen roepen. De banden zijn dichtgetimmerd en suri levert een niet onbelangrijke bijdrage aan de war on drugs.

  De wereld ziet graag een echte democraat als president en niet een veroordeelde drugsdealer en veroordeelde moordenaar.
  Of dacht je dat ze dit niet wisten. LMAOL.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES