zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieHof beslist: 'Pakittow mag naar huis'

Hof beslist: ‘Pakittow mag naar huis’

-

Does Travel - naar Suriname

Advocaat Benito Pick heeft zojuist tegenover Waterkant.Net bevestigd, dat het Hof het verzoek van de advocaten tot vrijlating van Stephano ‘Pakittow’ Biervliet heeft ingewilligd.

De activist werd zaterdag 18 februari aangehouden en in verzekering gesteld. Dit gebeurde in de vooravond bij het politiebureau Centrum. Hij werd overgedragen aan recherche Paramaribo voor verder onderzoek.

Biervliet werd dinsdag 21 februari bij de rechter-commissaris (RC) voorgeleid voor onder andere poging doodslag, verstoring van de openbare orde, opruiing, openlijke geweldpleging, brandstichting, gekwalificeerde diefstal, zware mishandeling.

Zijn advocaten gingen hiertegen in beroep; met succes. Advocaat Antoon Karg bracht de volgende verklaring uit:

Het Hof van Jusitie heeft in appel, tot de in vrijheid stelling van Stephano “Pakkitow” Biervliet besloten. Later vandaag zal hij na administratieve verwerking, Santo Boma verlaten. Biervliet stelt de ondersteuning en het meeleven aan hem getoond door Surinamers en wel wensenden wereldwijd, bijzonder op prijs.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

29 REACTIES
 1. De start van een dossiers van Pakitow bij het OM en bij de politie is wel begonnen. Er staat al 1 stuk in.

  We zullen wel zien hoe dik het gaat worden en de gevolgen ervan.


  gemodereerd
 2. De vrijlating van pakito is ook een motivatie voor de rovers en plunderaars helaas. De toekomst van Suriname ziet er zeer zorgwekkend uit. De ondernemersklimaat gaat naar zijn dieptepunt met grotere economische malaises. Ondernemende slachtoffers gaan massaal vluchten.


  gemodereerd
 3. Druk v d omstandigheden..angst isgeen goede raadgever. .heiloze weg gaat de rechtstaat op. Vruchten of gasbomdief wordt wel vastgezet. Triest geval is Su verworden.


  gemodereerd
 4. Men zou zich echt onsterfelijk belachelijk hebben gemaakt indien de rechter Paquitau niet naar huis had gestuurd.


  gemodereerd
 5. Begrijp werkelijk geen snars van dat mensen nog steeds de vraag stellen of Suriname nog wel een rechtstaat en geen politiemacht is. Ook wordt gesteld dat ZE Santokhi een dictator is. Als al deze beschuldigingen op waarheid zouden berusten dan zou Pakkittow nog niet vrij zijn gekomen.
  Veelal worden dit soort valse beschuldigingen geuit doordat men gedreven wordt door sentimenten (die ‘goede’ tijd toen de president er een was die ons leek).


  gemodereerd
 6. Wij hadden het geweten dat pakittow vrij zou gaan.Dat was voorspelbaar.Hij gaat het nooit meer durven een protestactie op te roepen dat wederom onheil met zich gaat meebrengen.Hij moet zich diep schamen orde en rust te hebben verstoord en democratie en staat onder bedreiging gebracht te hebben.
  pakittow heeft zojuist de voordelen van democratie geproefd.hij iheeft de gevangenis levend verlaten.15 hebben helaas niet hetzelfde kans gehad .Toen beleefden en leefden wij in een dictatuur.
  Dank je wel regering Santokhi ..dank je wel voor respecteren van democratie.


  gemodereerd
 7. Heel goed dat het hof het pad van rechtelijke dwaling heeft verlaten. En nu alles op alles zetten om de echte wetsovertreders op te sporen en berechten.


  gemodereerd
 8. Is er ook sprake van een onrechtmatig opsluiten?
  Want iemand langer opsluiten dan noodzakelijk door K.T redenen op te hoesten moet toch gestraft worden.


  gemodereerd
 9. Het van meet-af-aan duidelijk dat de gevangenneming van Pakittow onmogelijk was volgens de wet. President Santokhi is a big looser.Zijn intimiderende taalgebruik over de protesten verergerd alleen maar de situatie in het land.

  Santokhi en zijn VHP zijn ongeschikt om het land te besturen. Ze hebben niet de competenties in huis en ook geen kader om de problemen van het land op te lossen. Dat heb je bu eenmaal met dieven en rovers die diploma’s kopen. De vrienden van Santokhi en Nederland moeten een exit strategie gaan bedenken om Santokhi te overtuigen om zich terug te trekken.


  gemodereerd
 10. ik ben echt blij voor hem dat hij vanavond weer bij zijn lieve maë mag slapen. ik hoop niet dat hij een trauma van het bana slikken in santo boma heeft opgelopen


  gemodereerd
 11. Nu moet pokittow haasten om sorry te zeggen tegen al die slachtoffers van zijn uit de hand gelopen demonstratie.


  gemodereerd
 12. Er was geen enkele reden om deze goeie man vast te houden. Gewoon treurig dat pesterig gedrag van justitie en de huidige regering. Ik zou het OM willen vragen om de echte boeven te arresteren. De boeven die gratis een perceel hebben gehad in het Sabaku project en deze inmiddels doorverkocht.


  gemodereerd
 13. Jammer voor hem dat hij thugs mag gaan want hij was veiliger achter tralies want iedereen die beroofd was gaat hem bezoeken en willen hem naar zijn volgende reincarnatie helpen.


  gemodereerd
 14. @ Poepe Jantje uit Livorno (voortaan PJUL) is tijd voor je rammelaar ,.je speen fopper en je pampers !welterusten ! bala


  gemodereerd
 15. De vrijlating van rat Pakki is een gebaar van goede wil van de zijde van het Hof. Zij stellen de rat zo in de gelegenheid om tijd te hebben om op zoek te gaan naar de miljarden SRD’s die hij nodig heeft om al die winkeliers, die beroofd zijn in het verlengde van zijn acties, schade te stellen.


  gemodereerd
 16. Pakkitow was de enige protesteerder die zich tijdens het protest aan wet en orde probeerde te houden, hij was de enige die zich niet met het beraden van plunderingen bezig hield. Het is terecht dat hij in vrijheid is gesteld. Het is echter te hopen dat hij kwaadwillend tuig nooit meer in staat stelt om te gaan rotzooien in de stad.


  gemodereerd
 17. De RC had geen poot om op te staan. Hiermee is de zaak nog niet afgedaan, meneer Pakittow kan nog worden aangeklaagd en eventueel vervolgt. Hij kan de aanklacht in vrijheid afwachten, lekker thuis met een ‘Djogo’.


  gemodereerd
 18. het hof is een aanfluiting , het lijkt wel of daar lieden zitten die juist voor rellen en plunderingen zijn en dat er chaos heerst , volgens velen handelt het hof in opdracht van die chaoot van de roverspartij , hij loopt gewoon vrij rond ondanks 20 jaar veroordeling , mensen het hof zorgt ervoor dat dat de criminaliteit alleen maar toeneemt , en dat verkrachters , moordenaars , mensen zonder rijbewijs en de drugsbaronnen gewoon vrij kunnen rond lopen , en hun dingen kunnen blijven doen
  biervliet is nog niet af van het OM , die moeten ook hoger beroep aantekenen , dan zal iedereen wel eens weten wat het hof dan gaat doen


  gemodereerd
 19. robg , jij lult uit je nek , jij was toch 4 maanden hier , wat hebt jij hier al die tijd gedaan dan , je had toen de president en de vhp toch kunnen aanpakken , en ook protest marsen kunnen organiseren met jou vrienden hier , maar jij zat te liegen he , ja dat doet jou vriend ddb al 43 jaar


  gemodereerd
 20. wel vreemd dat iedereen zich druk maakt om pakkitow die nu vrijgelaten is
  maar je hoort niemand over diverse rovers die betrapt zijn met camera beelden die vrijgelaten zijn
  die door het corrupte hof en advocaten onder het mom van gezinsontwrichting zijn vrijgelaten
  dus voor dit besluit om pakkitow vrij te laten had heel het justieel apparaat al zwaar zitten blunderen
  hoe kan het dat bepaalde advocaten, rovers moordenaars verkrachters etc vrij krijgen met de grootst mogelijk bull shit reden?
  dan wordt er niet aan corruptie gedacht?
  maar nu pakkitow vrij gelaten wordt is het opeens gedaan met justitie in suriname?
  dat was het allang…. wordt eens goed wakker stelletje blinde idioten.
  de hel regering is doorspekt van criminelen die op zijn minst landsgelden op lopen te vreten.
  ook onder de bevolking zijn er zat die een baan hebben bij het land en totaal geen reet doen voor hun salaris
  dit volk is gewoon hypocriet en zeikt alleen maar omdat ze zelf niet mee kunnen vreten uit dezelfde trog
  verander de kleur van het politieke hondje en de andere groep begint alles op te vreten
  bij paars zag je het, en nu bij oranje


  gemodereerd
 21. Pakittow moet doorgaan met de acties.De druk moet opgevoerd worden. De illegale gevangenneming moet nader onderzocht worden. Ook de gevangenneming van de heren Abdoelraman en Welzijn moet ongedaan gemaakt worden. Er klopt iets hier niet. Santokhi zal gebeld hebben met RC Roy Elgin om de Pakittow en de andere strijders in hechtenis te nemen.Het wordt steeds meer duidelijk. Het regiem van Santokhi wankelt.Zijn aanhang die politiek onvolwassen is, is hier niet blij mee. Een deel van zijn fanatieke aanhang gaat nu op de racistische tour terwijl het volk alleen maar in verzet komt tegen een zeer slechte president.Weg met de Santokhi en zijn boevenbende.


  gemodereerd
 22. Goedemorgen,
  Ik schaam me voor sommige domme Surinamers die niet weten wat vrijheid van meningsuiting betekent. We hebben hier in Suriname niet geleerd om je eigen mening te geven wil men jouw vermoorden. Ze zijn de hele dag op FB alles wat krom is goed te praten en over lijken gaan om hun doel te bereiken. Dialoog met elkaar aangaan als sommige van jullie weten wat dit betekent.
  Pakito heeft toestemming gehad om te protesteren dat mocht volgens de wet, veel van de mensen die in de politiek betreden kan niet tegen kritiek terwijl het feedback kan zijn om je zelf te verbeteren maar ze zien het als een belediging. Weet je wat erg is de hele wereld zie hoe sommige van jullie zicht belachelijk maken de Nederlanders maken grappen en lachen Santhoki uit op televisie ga ze ook oppakken. Ziet Santhoki niet dat Nederland al zijn zogenaamde diaspora vrienden oppakt zelf in de politiek in Nederland jullie kennen de witte man nog niet. Surinamers die in Suriname wonen doen zo onderdanig wanneer de witte man uit het buitenland komt ze vertellen het zelf en lacht jullie uit wanner gaat die trauma en gekoloniseerde geest verdwenen uit sommige surinamers. Godd Bless jullie


  gemodereerd
 23. Lag in de lijn der verwachting!

  Dezelfde voorzitter-rechter die nooit in staat is geweest om de december-moordenaar te berechten. De éne na de andere ziekelijk makende vertragingstactiek heeft gebruikt.
  Dezelfde poppetjes die er nog zitten. Walgelijk.

  En maar continu zeiken over een dictatuur. Achterlijk!


  gemodereerd
 24. johan , vrijheid van meningsuiting is een goed recht ,maar maar als je mede betogers ophits om te vernielen en te plunderen en de chauffeur van de sound truck opdracht geeft om op een cordon van politie mensen in te rijden , dan ben jij biervliet gewoon een crimineel , alles staat op beeld met geluid en verdomd het paarse hof stuurt al die criminelen naar huis , mensen lang leve de criminaliteit met dank aan paars


  gemodereerd
 25. robg , weet jij wie er straks weggaat voorgoed ,jou baasje , jou liefje , jou afgod , de massamoordenaar ddb , en jullie volgen toch de leider van de paarse sekte


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES