British Airways begint volgende maand met vluchten naar Guyana

9
British Airways in Guyana

British Airways begint volgende maand met het uitvoeren van vluchten tussen Londen en Guyana. De route zal twee keer per week onderhouden worden door een Boeing 777-300ER met een capaciteit van 332 passagiers. Het toestel zal op de route een tussenstop maken op St. Lucia.

Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft vorig jaar oktober de visumplicht voor Guyanezen opgeheven, die het land willen bezoeken. Dat maakte de Britse Hoge Commissaris voor Guyana, Jane Miller, bekend tijdens een persconferentie met president Irfaan Ali.

Miller legde uit dat deze visumafschaffing alleen van toepassing is op Guyanese reizigers die het VK voor maximaal zes maanden willen bezoeken. Ze zei ook dat de afschaffing van de visumplicht een ‘echt teken’ is van de groeiende relatie tussen het VK en Guyana.

President Ali zei dat deze overeenkomst is bereikt na besprekingen tussen de voormalige Britse premier Boris Johnson en koning Charles.

Het staatshoofd van het buurland van Suriname, gelooft dat deze stap zal helpen om meer handels- en zakelijke relaties tussen de twee landen te stimuleren.


9 REACTIES

 1. Een nieuwe drugslijn van Zuid-Amerika naar UK/EU

  Guyana mag wel grote olie-en gasvoorraden hebben, de oliemultinationals bepalen toch wat er gebeurt. Ondanks dat de regering in Guyana veel inkomsten gaat krijgen zal een heel klein gedeelte van de Guyanese top schatrijk worden, bovendien zit het land toch in grote financiële problemen, waar ze niet uit gaan komen.
  gemodereerd

 2. ja, de regering daar is NIET (zo) corrupt als van Suriname en er is miljoenen aan olie daar gevonden dus alle deuren gaan open.
  Helaas zijn na nu bijna alle deuren voor Surinamers dicht en zelf op slot.
  Dat zal ook zo blijven zolang we corrupte regeringen hebben. Zelfs de olie maatschappijen zijn al weggelopen…onder corrupte regering geen boringen. Stel je voor wat er zal gebeuren als ABOB aan de macht komt..dan is het hek van de dam en zijn we helemaal verloren…oh my lord…..ze zullen een kilometers hoge muur om ons land bouwen….geen enkel land gaat, die weinige producten die we exporteren, van ons afnemen en we zullen helemaal geïsoleerd raken….Haïti 2.
  25 meid 2025….mijn stem gaat WEER naar NPS.
  gemodereerd

 3. Zo heel goed met de fary vanaf hoek van Holland naar de UK Taxi naar de airport vliegen naar Guyana daarna veerboot Nickerie bus of taxi paramaribo.
  gemodereerd

 4. moen , jij leest ook nooit het financiële nieuws he , dat Guyana ondanks zijn olie inkomsten , diep in de schulden staat , tel alle leningen+ rentes die ze aangegaan zijn om de olie industrie daar op te zetten bij elkaar op , dan maakt je geen winst , maar gaat steeds meer verliezen lijden
  Suriname zal heel veel geld moeten lenen om de olie voor de kust naar boven te halen , ze hebben nu al een schuld van 4 miljard US$ , en de oliemaatschappijen weten dat ze de leningen moeilijk kunnen krijgen , straks gaan de oliemaatschappijen het zelf doen en Suriname krijgt misschien 0,5% van de opbrengst
  moen 25( meid ) 2025 of eerder gaat je stem naar de nps , nou de nps zal geen doorslag geven zolang die rusland en etnel nog actief zijn , wil de nps voor uit komen dan zullen zeker deze twee het toneel moeten verlaten , misschien ja misschien kan die plein de kar trekken
  gemodereerd

 5. Het neveneffect van deze ontwikkeling is dat Suriname kan profiteren van e vele toeristen die hun weg zullen vinden in swietie sranang.
  Goede ontwikkeling toeristen buro’s in Su maak je boerst maar nat en veel wijsheid en succes
  gemodereerd

 6. Guyana met haar oliedollars gaat het stukken beter hebben dan ons land.
  Welk land heeft geen schulden. De lopende inkomsten en de kasreserve (goudvoorraad) van een land zijn belangrijk.
  WAT, schulden maak je en los je af op de afgesproken tijd. Dat gaat straks makkelijk af voor Guyana. En ons land????? waar staan wij straks met al de onafgeloste leningen, ondertussen opgelopen tot meer dan 7 miljard in vreemde valuta, terwijl Guyana voldoet aan haar aflossingsverplichtingen.
  WAT, moeilijk!!!!!ik ga het voor jou versimpelen, wanneer jij een winkel, toko, runt, dan is het belangrijk dat je regelmatig omzet maakt, dus spullen verkoopt anders kun je geen nieuwe spullen kopen en jouw voorraad aanvullen, je eventuele rekeningen kun je dan ook niet betalen, ca pièce. Dus WAT, Guyana is voor jaren verzekert van inkomsten en ons land tjé poti…
  Moen, ook ik ga straks stemmen op de NPS, wie volgt !!!!!!!!’wees gerust, alles komt terecht’.
  gemodereerd

 7. Het ziet ernaar uit dat ook India meer vertrouwen heeft in Guyana dan in Suriname, evenals andere landen. Vroeger was het juist omgekeerd.
  Suriname zou wel eens belangrijke investeringen kunnen mislopen door de acties van de afgelopen week.
  Maar dit schijnt niet door te dringen in bepaalde kringen, die denken dat schulden uit zichzelf verdwijnen.
  Ze hebben nooit geprotesteerd toen de vorige regeringen enorme schulden aangingen om hen gratis van vanalles te voorzien. Ze schroomden ook niet om de bezittingen van anderen op gewelddadige en illegale manier in te lijven of te vernietigen. Zijn dit de mensen die het land vooruit moeten brengen? Verzin maar zelf het antwoord.
  gemodereerd

 8. pony , jij zit in Nederland , en dat is makkelijk lullen he , maar als je uitgaven hoger zijn dan je inkomsten wat zich nu in Guyana afspeelt , en dit jaren zal blijven gebeuren , dan gaat het land Guyana niet vooruit , maar British Airways zal zijn winst best maken
  jij praat over ons land , jij bent zeker ook voor 1980 vertrokken net als velen , men kan ook zeggen dat jullie landverraders zijn , nooit meer iets gedaan voor Suriname en wel het grootste commentaar vooral als jullie regering niet meer aan de macht is, en wat een vergelijking een winkel met de overheid , beetje simpel he , jij bent stemgerechtigd en jij stemt ook op de nps , nou die hebben hun eigen glazen ingegooid
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.