zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidWorkshop over pesticide vergiftiging in Suriname

Workshop over pesticide vergiftiging in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Vanuit de Food and Agriculture Organization of the United Nation (FAO) is er een workshop gehouden betreffende de verzameling en analyse van gegevens over incidenten met pesticide vergiftiging in boerengemeenschappen in Suriname.

Deze workshop werd verzorgd door professor Lydia Ori van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (ADEK) en FAO-vertegenwoordiger Reuben Robertson, die onderzoekingen op dit gebied heeft verricht in de regio’s Trinidad and Tobago en Belize.

De vraag rees of andere landen in het Caribisch gebied dit onderzoek in hun land zouden willen uitvoeren, om informatie te verkrijgen over incidenten met pesticiden vergiftiging. De verkregen informatie zou kunnen leiden tot een beleid ter vermindering van pesticiden vergiftiging voor een duurzamere landbouw en minder armoede op het platteland.

Suriname toonde interesse voor de onderzoekingen van pesticiden vergiftiging, vanwege grote import en gebruik van bestrijdingsmiddelen. In 2021 werd toestemming verleend vanuit de FAO aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) om dit onderzoek uit te voeren in samenwerking met ADEK als uitvoerend orgaan.

Er zijn gevallen van incidenten met pesticiden vergiftiging voorgekomen in Suriname en de gerelateerde gevolgen voor de gezondheid met betrekking tot onbedoelde blootstelling aan pesticiden, zijn nog niet volledig bestudeerd. Er werden in vijf districten onderzoekingen gedaan waaronder Commewijne, Paramaribo, Wanica, Saramacca en Nickerie, aangezien in deze vijf districten de meeste agrarische activiteiten plaatsvinden.

De directeur van Landbouw, Soedeschand Jairam, gaf tijdens de workshop aan dat de LVV-voorlichters de juiste informatie zullen door sturen naar de boeren over pesticide vergiftiging en hoe gevaarlijk deze is op de gezondheid van de mens. De continuïteit om voedselzekerheid en voedselveiligheid te waarborgen en te verbeteren is een pre voor het ministerie verzekerde de directeur.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
  1. Weten ze echt niet dat het giftig is of was, kom nou als je zo achtelijk bent dat je niet weet waar je mee bezig bent.
    Het gebeurd overal, wat ik zo erg vindt is dat de koper van groenten denkt dat ze gezond eten, maar krijg je kanker.


    gemodereerd
  2. moet je die mensen eens zien kijken , voor het eerst hoorden ze van pesticide , maar mensen wij allemaal zijn jaren vergiftigd , en de export van groenten en fruit lag op zijn kont de EU wilde geen groentes en fruit meer uit Suriname , en nu anno 2023 is groenten en fruit niet meer te betalen , diepvries groenten van het buitenland , zijn na rato goedkoper


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES