zondag, juni 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameWegtrekken van kader en gebrekkige financiering baart bestuur AdeKUS zorgen

Wegtrekken van kader en gebrekkige financiering baart bestuur AdeKUS zorgen

-

Does Travel - naar Suriname

Het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) heeft de regering aandacht gevraagd voor de verschillende problemen waarmee de universiteit kampt. Tijdens de nationale dialoog waarmee president Chandrikapersad Santokhi op zondag 26 februari een aanvang heeft gemaakt, is onder meer stilgestaan bij de gebrekkige financiering en het wegtrekken van kader.

Volgens bestuursvoorzitter Shanti Venetiaan zou de universiteit erbij gebaat zijn wanneer er van object- naar subjectsubsidie wordt overgegaan. Zij acht het belangrijk dat studenten in aanmerking komen voor een beurs en vroeg in deze om het wegnemen van drempels naar de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB).

Venetiaan zegt dat de universiteit ook te maken heeft met het wegtrekken van kader naar het bedrijfsleven en het buitenland. De oorzaak hiervoor is gelegen in het feit dat de salarissen van de hogeschool niet aantrekkelijk zijn.

Ze zegt dat er een manier gevonden moet worden om het kader binnen te halen en te behouden. Venetiaan vroeg ook aandacht voor het achterstallig onderhoud van faciliteiten op de universiteit, omdat dit ook ertoe leidt dat mensen zich niet gewaardeerd voelen. Verder zou er ook een betere interactie moeten zijn tussen ministeries betrokken bij de universiteit.

John Sandriman gaf aan dat de situatie van 17 februari ook de AdeKUS zorgen heeft gebaard. Hij wees erop dat het onderwijs verstoord is geworden en vroeg dat er bij herhaling ook voor veiligheid op de universiteit wordt gezorgd.

President Santokhi achtte hetgeen door het AdeKUS-bestuur is aangedragen “allemaal belangrijke onderwerpen”, die verder uitgewerkt zullen worden. De Surinaamse regering heeft aandacht voor het aspect van jongeren en de gang naar de NOB. Hij zegt dat het bestuur een belangrijke organisatie is vooral wanneer het gaat om jongeren als doelgroep.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Wat is het beleid richting de jongeren, hebben jongeren nog een toekomst in dit land? Ongeschoolde mensen worden op hoge posten gezet om riante salarissen te verdienen. Een ongeschoolde vp die maar allerlei onzin uitkraamt, een pres die allerlei gespuis tot z’n aanhang heeft. Jongeren hebben gewoon geen toekomst in dit land, studeren, afstuderen maar geen baan,wel goeie baan voor ongeschoolde friends and family


  gemodereerd
 2. lol , friends en family dat was bouterse zijn ding , 10 jaar lang hebben ze ongeschoolde gasten een top baan gegeven en een hoog salaris , wist jij dat in 2012 honderden studenten naar cuba mochten van baas ddb , daarvan zijn zeker 75% weer weg gegaan uit cuba richting de VS en Europa , wij kennen verschillende studenten , en die zijn daar afgestudeerd en werk gevonden , deze jongeren gaan nooit meer naar Suriname , vooral nu niet door die hoge criminaliteit in Suriname


  gemodereerd
 3. Je mag nog zoveel beleid maken als je wilt, als het volk blijft stemmen op leiders met een criminele achtergrond verandert er niets.
  Begin bij het begin!

  Toekomst creëer voor jezelf niet een ander.
  Kader die wegtrekt noemen ze economische vluchtelingen, er is geen oorlog, dus je bent geen asielzoeker.


  gemodereerd
 4. Het land had nooit onafhankelijk moeten worden, zie het resultaat !!!!
  Of beter zou zijn om het land te verdelen, dat was toen de beste optie maar helaas een bepaalde groep zou omkomen van de honger !!!!!


  gemodereerd
 5. De studenten kunnen best wel ingezet worden voor onderhoud. Kunnen ze op hun CV bijschrijven.


  gemodereerd
 6. Was in de jaren 80 ook al zo toen veel kader weggetrokken naar nl. In middels ook heel veel overleden ook zelfmoord gepleegd in nederland of lopen krom zijn bejaard en lopen met rollator in nederlandse tehuizen. Ook vele naar andere landen vertrokken vanuit nederland o.a belgie. Jongeren moeten zelf hun toekomst bepalen niet wachten op de overheid en klagen, want nl is echt geen paradijs op aarde hier ook woningnood in nl en je moet ook allerlei soorten belasting betalen een paar hier waterbelasting, rioolbelasting, afvalbelasting etc. Echt rijk in nl wordt je echt niet wel veel betalen aan de overheid.


  gemodereerd
 7. Wel grappig dit bericht.
  Stem slim was het motto, nu hebben ze slim gestemd, slim Suriname is aan de macht en nu trekken de slimmen weg uit Suriname.

  De misleiding was blijkbaar niet zo slim


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES