vrijdag, mei 31, 2024
HomeOnderwerpenNatuurVIDEO: Tyrone Spong vangt grote anaconda in Suriname

VIDEO: Tyrone Spong vangt grote anaconda in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaams-Nederlands bokser en kickbokser Tyrone Spong heeft een meterslange anaconda (boma) gevangen op straat in Suriname. Hij heeft daarvan een filmpje geplaatst op zijn Facebookpagina.

Het was een snelle vangst van de vechter, die het dier naar een veilige plek in het bos bracht. De anaconda (Eunectes murinus), ook wel reuzenanaconda, gewone anaconda, groene anaconda of waterboa, is een slang uit de familie reuzenslangen.

De anaconda heeft een groene tot bruine kleur en grote, ronde, donkere vlekken over het gehele lichaam. De slang is een bewoner van vochtige regenwouden in noordelijk Zuid-Amerika. Het is een waterminnende soort; vooral de oudere exemplaren bewegen zich voornamelijk zwemmend voort.

De habitat bestaat uit de oevers van grote rivieren en rivierarmen en de soort heeft een duidelijke voorkeur voor moerassen. De slang komt in delen van het verspreidingsgebied nog algemeen voor.

Het voedsel bestaat uit allerlei dieren zoals zoogdieren, vogels en andere reptielen. De anaconda kan grote prooidieren aan zoals herten en krokodilachtigen. Volwassen exemplaren hebben geen natuurlijke vijanden meer. De soort wordt bedreigd door de mens: de huid en het vlees van de slang zijn veel geld waard.

De anaconda is de zwaarste slang ter wereld. Twee soorten pythons kunnen nog langer worden, maar ze worden nooit zo zwaar. De anaconda is levendbarend; als de jongen ter wereld komen, zijn ze al 70 centimeter tot een meter lang.

Hieronder het filmpje van de vangst.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Zeer eng, ik durf bijna niet te kijken naar reptielen, deze reptielen kunnen een mens ook slopen en opeten niet alleen krodillen, ook koeien en waterbuffels slopen en eten deze duivelse reptielen ook in indonesie en malesie en bangladesh daar slopen ze mensen en slikken in . Knal en dood deze gruwelijke reptielen.


  gemodereerd
 2. Anacondas zijn in Suriname een beschermde diersoort, de politie of LBB zouden moeten onderzoeken wat Spong met het dier heeft gedaan. En als hij het beest op een of andere manier geschaad of verkocht heeft moet Spong een flinke boete krijgen.


  gemodereerd
 3. Zoveel poeha over een baby anaconda. Wat een trauma voor dat arme beestje. Dierenbeschermers moeten deze man laten vervolgen vanwege mishandeling van een onschuldige slangetje. Heel zielig om te zien.

  Ik hoop dat deze kickbokser bij een volgende wedstrijd ook zo gepakt wordt door zijn tegenstander.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES