zondag, juni 23, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresident heeft onderhoud met organisaties volksbuurten

President heeft onderhoud met organisaties volksbuurten

-

Does Travel - naar Suriname

Ten aanzien van de situatie in Suriname heeft president Chandrikapersad Santokhi gemeend om onderweg naar de nationale dialoog alvast de groepen te identificeren met wie er gesproken moet worden. Het staatshoofd heeft een onderhoud gehad met de organisaties van de verschillende volksbuurten. Deze bijeenkomst heeft op 25 februari plaatsgevonden op het Kabinet van de President.

Met het aankondigen van de nationale dialoog door de Surinaamse president is er alvast een pre-meeting gehouden om groepen te identificeren die zeker bij betrokken moeten zijn. Dit om ze de ruimte te bieden een goede presentatie voor te bereiden.

De verschillende organisatieleden hebben de problemen in hun buurt naar voren gebracht, de zaken die direct aangepakt kunnen worden en oplossingsvoorstellen. Het gaat om de buurtorganisaties uit Wintiwai, Pontbuiten, Ephraimzegen, Beekhuizen (ressort), Latour en Menckendam.

Parlementariërs Sidik Moertabat, Henk Aviankoi, en Cerdic Van Samson die ook coördinator is van de werkgroepen hebben hieraan geparticipeerd.

Er wordt al 2 jaar lang met de groepen gewerkt. In het eerste jaar was de focus meer gericht op de uitdagingen van het bewegen tijdens de Covid-pandemie. Dit jaar richt men zich meer op de acute noden in de buurten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. De vermeende vertegenwoordigers uit de genoemde volksbuurten hebben Chan en zijn loopjongens, de house niggers Cedric van Samson en company, op het verkeerde been gezet.Deze politici denken dat het nog steeds simpel is om de mensen met inhoudsloze beloften te paaien.Mensen die serieus genomen willen worden gnomen gaan niet meer in gesprek met de corrupte bende van Santokhi.Period.


  gemodereerd
 2. Zie daar, dan zetten ze cedric de koe en aviankoi de idioot om het zaskje te klaren. Waarom geen Jogi, Gayadien, Debie????
  Die rijden niet eens door de achterstandswijken.
  Geb je gezien, militairen in de binnenstad. Lijkt wel een binnenlandse oorlog. De winkels gaan sluiten. Wie gaat tussem deze gasten lopen die denken dat hun wapen alles is. Laten ze naar Tigri gaan


  gemodereerd
 3. De organisaties brengen hun problemen naar voren, maar brengt de regering de problemen die ze ondervindt van de gemeenschap wel naar voren of is het steeds maar weer eenrichtingsverkeer?


  gemodereerd
 4. Poppenkast voering door de president. Je laat de mensen pienaren door mensonterende maatregelen en nu ga je met ze babbelen.


  gemodereerd
 5. Vergeet de volksbuurten van je eigen achterban niet. Die worden overschaduwd door het geschreeuw van de rest.


  gemodereerd
 6. Een zeer goede initiatief dat Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi, opperbevelhebber van de strijdkrachten van de republiek Suriname met de organisaties van de volksbuurten spreekt.

  Het gezag luistert naar het volk, praat met hen en zal de juiste oplossing toepassen voor de bewoners in de buurten in heel Suriname.

  Laat de huidige regeringscoalitie zijn werk in alle rust doen. De uitdagingen die de regering ddb, aloebaba, hun (ex-) nda- DNA-leden heeft achter gelaten zijn enorm.

  Grote schulden met zeer hoge renten bij:
  – Opperheimer,
  – China,
  – India,
  enz.

  Op dit moment is er geen enkele leider van een politieke partij in de republiek Suriname die (inter-)nationaal het vertrouwen heeft om zijn schouders onder deze grote uitdaging te zetten dan Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi.

  Laten we die man het vertrouwen geven om Suriname op de juiste koers te zetten om deze schulden in betere vaarwateren te brengen.

  Er is een optie gedaan aan China om een deel vd schulden aan de schulden landen kwijt te schelden. China heeft gezegd dat ze dat wel wil doen, als de Wereldbank dat ook met een deel van haar schulden aan de schulden landen te doen. De Wereldbank wil dat echter niet doen. Zie dat dit daarom lastig worden voor de schulden landen aan China op dit moment om een deel van schulden met hoge renten te verminderen e/o een soepele regeling mee te treffen. Het zit wat dit punt dus vast op dit moment.

  Zie ook China wil wapens aan Rusland leveren en dat USA China vraagt geen wapens aan China te leveren. China wil bemiddelen tussen het westen en Rusland om de wapens neer te leggen in deze oorlog, maar USA wil daar niets van weten. Wat ik hiermee wil aangeven, dat als deze grote landen als China en USA elkaar niet kunnen vinden, dan schieten we als klein landje met onze kwijtschelding van schulden ook niet op. China beschouwt de Wereldbank als een verlengstuk van de USA en gaat mee met de Wereldbank dat er niet een deel vde schulden kwijtgescholden hoeft tte worden.

  Zie hoe kleine en of alle schuldenlanden ( Suriname) bij de wereldbank en aan China in deze strijd ook treft. Zie daar naast dat deze Chinese Zijing Mining ( Zij ing Mining) ook nu ze van IAMGold is over genomen ( voor US-$ 360 miljoen) en nog agressiever ons goud naar China gaat dragen. Aan een deel van kwijtschelding van de schuld van Suriname heeft zij geen oog. Hopelijk dat de huidige regering wel hogere royalties en andere inkomsten aan Zijing Mining vraagt. We moeten daarom niet blij zijn als deze maatschappij aan Suriname een of andere ziekenhuis apparaat geeft en men breed lachend met een van deze gasten bij dat geschenk op de foto gaat. Zie gewoon de waarde van ons goud en wat wij dan voor terug krijgen. Wie houdt dan wie voor de gek?

  Chan let goed op Want a people de dede in a black movie kino.

  Suriname is een rijkland en laat buitenlandse ondernemingen onze grondstoffen niet snel en agressief wegroven. Maakt u ook goede overeenkomsten over natuurschade, milieu, oppervlakte water, bodemwater, flora en fauna, lucht, geen gift en dat ze na mijnen alles weer in dezelfde staat terug brengen en mensen daarop de grond kunnen wonen, planten, ondernemen, enz.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES