Doodgeschoten Guyanees in Suriname was gezochte misdadiger

11

De man die zondagochtend in een voertuig bij een appartement aan de Posrenstraat in Suriname werd doodgeschoten, is de 26-jarige Guyanees bekend als Shemar Wilson.

Hij werd door de Guyanese politie gezocht omdat hij in 2016 een granaat zou hebben gegooid naar het voertuig van de eigenaar van Kaieteur News. Shemar werd sedert oktober 2022 ook gezocht door de Franse politie. Hij zou vermoedelijk betrokken zijn geweest bij een moord waarna hij richting Suriname vluchtte.

Volgens ooggetuigen waren verdachte personen sedert gisteravond in de directe omgeving van het appartement waargenomen. Vanmorgen werd naar het juiste moment gezocht, waarbij de schutter meerdere schoten op het voertuig afvuurde waarin Shemar zat.

Het slachtoffer liep schotwonden op aan het hoofd, buik, borst, armen en benen. Na de daad stapte de schutter in een voertuig en vluchtte in de richting van de Kwattaweg.

Over het motief van het schietincident is nog weinig bekend. Een engels sprekende vrouw waarmee Shemar in het voertuig zat is in belang van het onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De zaak is ter plaatse overgedragen aan de afdelingKapitale Delicten van de Surinaamse politie, die het onderzoek verder zal verrichten.

Waterkant.Net verneemt van de bewoners dat na het schietincident twee personen in de auto van het slachtoffer  zijn geweest en met vermoedelijk een groot geldbedrag ervandoor zijn gegaan.


11 REACTIES

 1. wie beweert nog, dat opgeruimd niet netjes staat….???????…..waarschijnlijk alleen de soortgenoten van deze omgelegde crimineel……
  gemodereerd

 2. En hiervoor willen we de brug?? Kunnen de Guyaneze criminelen nr Su vluchten en hier vermoord worden.
  gemodereerd

 3. bijlmer man(debby) je lult , straks als de slm vliegt dan worden de guyanneze criminelen boven de bijlmer gedropt , jij weet er wel raad mee , als die brug er komt is hij niet van jou en Suriname is een brug te ver voor jou , en jij bent niet hier , of lieg jij ook net als robg dat jij 4 maanden hier was
  gemodereerd

 4. @Debby,
  De brug zal gebruikt worden om de economische ontwikkeling te bevorderen. Guyana is nu hard op weg om zich te ontwikkelen waarbij alle lof aan de president van dat land Irfaan Ali toekomt. De vorige president van dat land voerde een ware dictatuur en onderdrukte zijn volk door elke vorm van ontwikkeling tegen te houden. Niet vreemd dat veel Chinese ondernemers na de plunderingen door Afro’s hun bedrijven naar buurland Guyana verplaatst hebben. Dit zet Suriname natuurlijk weer op een achterstand want wie neemt de rol van de Chinezen over ?
  Je kan beter de (negatieve) ontwikkeling in eigen land bekritiseren dan met de vinger naar anderen te wijzen.
  gemodereerd

 5. Was het verhaal maar andersom ook zo. Surinaamse criminelen die naar Guyana vluchten en daar doodgeschoten worden. Maar natuurlijk zullen de surirovers dat niet doen in roversparadijs Su. In Guyana zijn de straffen veel zwaarder en in Su zijn grote leiders ook zware criminelen.
  gemodereerd

 6. Suriname is echt een bananenrepubliek geworden.
  Nog even en het is net zo gevaarlijk als Medellin.
  gemodereerd

 7. @debby,

  Citaat:En hiervoor willen we de brug?? Kunnen de Guyaneze criminelen nr Su vluchten en hier vermoord worden.

  Geef je ogen goed de kost het is weer jouw soort debby. al is hij een guyanees !!!!!
  gemodereerd

 8. Bouw de brug snel, kunnen al die guyanezen naar Guyana. Daarna brug sluiten. Oprotten die gasten. Crimineel of niet, wegwezen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.