woensdag, april 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieCurtis Hofwijks opgeroepen door de politie

Curtis Hofwijks opgeroepen door de politie

-

Does Travel - naar Suriname

De bekende activist en politicus Curtis Hofwijks is opgeroepen door de politie in Suriname. Waarvoor hij zich moet aanmelden is niet duidelijk.

De oproeping volgt nadat Hofwijks donderdagavond samen met anderen had opgeroepen om te protesteren tegen de inverzekeringstelling van Stephano ‘Pakittow’ Biervliet en alle andere personen die ‘onterecht’ opgesloten zijn als gevolg van de uit de hand gelopen protestactie op 17 februari in de binnenstad.

Een kleine groep demonstraten was vrijdag getogen naar de Wulfinghstraat in verband met de zitting van Biervliet. Er is in hoger beroep nog geen besluit genomen of Pakittow naar huis mag. De advocaten lieten na de behandeling van de zaak weten dat er uiterlijk maandag een besluit wordt genomen.

UPDATE: “Het was een goed gesprek met de politie. Ik ga straks live”, liet Hofwijk na het gesprek weten. Zijn live uitzending:

De verschillende sprekers gaven tijdens de krutu aan dat de rechten van de burgers beknot worden door de handelingen en beslissingen van de regering.

Naar zeggen van de Surinaamse activisten is de democratie en de rechtsstaat in gevaar en dat kan niet geaccepteerd worden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
  1. Wat wil deze ???
    Heeft hij niks geleerd van die barbaarse collega pakitto

    Zie delict van pakitto 17-2-2023:

    Actief organiseren van criminele bendes

    Aannemen van financiele smeergelden van ndp voor criminaliteitsopvoering 27-2-2023

    Actief op de been brengen van criminele bendes op 17 februari 2023

    In georganiseerd verband vernietigen van het dna gebouw en terrein op 17 -2-2023

    Opzettelijk vernietigen van de openbare weg dmv weghalen van stoeptegels om het dna gebouw daarmee te vernielen

    Opzettelijke brandstichting auto,s

    Opzettelijke poging tot brandstichting overheidspanden

    Opzettelijke poging tot brandstichting hoekgebouw

    Opzettelijke plundering van winkels

    Opzettelijke mishandeling van chinese winkeliers.

    Opzettelijk proberen militairen dood te rijden met soundtruck in eigen opdracht v pakitto.

    Opzettelijke brandstichting in militaire truck vol militairen
    etc etc

    Allemaal goed georganiseerd en gefinancieerd door de ndp. De paarse stront.

    Heeft deze collega mooie oplossingen??? nee……………
    Weet deze collega hoe het verder moet als chan weg is? nee………….
    Wil deze collega de ndp rovers daar zetten : Met ddb 20 jaar cel ashwien adhien aloe baba 200 miljoen choor plus vernietiging staats eigendommem op kantoor plus diefstal 4x toyota prado 2013, samen met boefdraad ,parmessaar amarokchoor, abrahams oplichter ow heeft alle werk van ow aan zn matie jankie & sons gegund die straatarm waren. abrahams die achter de schermen criminaliteit financieert. Waar is hoefdraad????????????
    Wat wil deze collega: pakitto heeft nu een prijskaart op zijn kop van miljoenen usd.
    Heeft deze collega ook oplossingen op monetair gebied????????????

    Politie militairen sta geen bijeenkomsten toe in onze mooie binnenstad waar anderen vredig wonen en werken.

    stuur ze naar matta
    carolina
    colakreek etc daar is voldoende plek voor protest.

    SCHIET GERICHT EN RUIM OP.


    gemodereerd
  2. Naar zeggen van de Surinaamse activisten is de democratie en de rechtsstaat in gevaar en dat kan niet geaccepteerd worden.

    De democratie en de rechtsstaat zijn in gevaar maar het gevaar komt niet van de zijde van de regering maar van de kant van de fascisten onder leiding van de fascistische beweging NDP.
    Deze zogenaamde activisten kunnen beter hun acties staken want deze regering is meer tijd kwijt aan overleg met deze niemandalletjes.


    gemodereerd
  3. Wat krijgen we nou? Is Suriname een politiestaat geworden waarbij mensen voor het minste of geringste worden opgeroepen om zich op het politiebureau te begeven.

    Stel dat Curtis hier geen gehoor aan geeft dan wordt hij thuis opgehaald en als hij niet uitkijkt ook in mekaar wordt geslagen.

    Stoppen jullie alsjeblieft met jullie GESTAPO METHODE.

    ER Wordt EEN MIA IN HET LEVEN GEROEPEN DIE OP KLAARLICHTE DAG OPSPORINGSBEVOEGDHEID KRIJGT.

    MOET DEZE INSTANTIE niet eerst FORMEEL BIJ WET (REGERING EN DNA)WORDEN GEREGELD?

    OF HAD STEF BLOK TOCH GELIJK MET ZIJN FAIL-STATE OPMERKING?


    gemodereerd
  4. Rechtstaat en democratie in gevaar????? Waar waren deze zogenaamde activisten toen neks no beng fout??


    gemodereerd
  5. Deze regering heeft een mond vol over democratie en vrije meningsuiting. Laat Pakkitow gelijk vrij. Ik ben benieuwd waarvoor Curtis opgeroepen.


    gemodereerd
  6. Na Curtis volgt Marchia Neus. Deze regeerders willen het verzet breken.Maar op een dag gaat de bom barsten.De regerrders e hebben al een voorproefje gehad.Ik wil de protesteerders adviseren om zich te gaan voorbereiden op de strijd die hevig zal zijn.


    gemodereerd
  7. Stonden al deze gasten niet naast Chan aan het protesteren tijdens de vorige regering dus wat is nu het verschil , dus toen mocht het wel meneer lesley en nu niet meer 🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡😂😂😂😂😂😂😂😂 wanneer het niet goed gaat mag je niet praten of over straat om aan te geven dat het niet gaat . Ik heb nog steeds Flimpjes van de Huidige president waar hij op roep dat demonstreren jouw volste recht is , en nu zie ik mensen op Waterkant hun mening uiten wat dez gasten komen zoeken en dat de NDP die Demonstranten hebben gefinancierd 😂😂😂😂😂😂😂😂😂 dus nu is het de NDP hoe krom denken jullie daar in 🇸🇷Zielig heel zielig.


    gemodereerd
  8. Hofwijk en pakkito moeten zich bij de politie veiliger voelen dan op vrije voeten want de duizenden mensen die hun zaken en werkgelegenheid hebben verloren willen niets anders dan ze ophangen.


    gemodereerd
  9. Het lijkt erop dat mensen onder druk worden gezet om niet meer te protesteren tegen het geweldig goed beleid dat er gevoerd word. Suriname bestaat slechts uit slechterikken en het handjevol goeierikken…zitten in de uitstekend functionerende coalitie. Mocht je als criticus in Suriname, toch proberen kritiek te leveren dan beland je in het gevang. Puur in het belang van de vele goede daden die de komende 2 jr nog verricht dienen te worden. Chan en kornuiten willen het liefst een standbeeld na zoveel goeds verricht te hebben!…

    Vandaag even een rondje stad gedaan. Alles rondom plein is nog steeds afgesloten, met militairen als afschrik middel. Het is toch te gek voor woorden!? Is dit land van Chan?? Of is het van de Surinamers. Voor elk wisje wasje word dat gebied afgesloten. Het is echt een zielige vertoning. De President lijkt ergens toch bang voor te zijn… Tja zijn konsensi is blijkbaar niet zuiver…


    gemodereerd
  10. bijlmer man(debby) , hij is al geweest , maar jij kunt niet lezen en horen he , zet die paarse bril af en zet limbo fm uit , want jij lult , en die hofwijks heeft de bus niet genomen , maar kwam met de taxi , misschien wel betaald door jou vrienden hier


    gemodereerd
  11. Democratie en rechtstaat is in gevaar beweren deze gekken.Democratie is aan het herstellen en is nog enkele jaren jong.Waar waren ze met hun plunderactiviteiten toen democratie en rechstaat weg geveegd en vernield werden in 1980
    O, ja toen was dictatuur aan de macht en ze zouden neergeknald worden , toen waren ze bang.
    Nu durven ze wel , nu ze weten dat de regering Santokhi democratie respekteerd en geen jacht op ze zal maken.
    Dat is 1 nadeel van democratie want dan zoeken zelfs barbaren, plunderaars, rovers en overige criminelen naar hun rechten die volgens hun bestaat in een democratie.
    Debielen zijn het.


    gemodereerd
  12. Ik hoop niet dat mijn diepe vermoeden gaat uitkomen. Een politicus (in een revo is het vrij normaal) die van politiek voeren een persoonlijke zaak maakt zal nooit willen wijken als hij eenmaal aan de macht is, links of rechts. Zij, (zie dichtbij huis Cuba, Nicaragua, Venezuela), ze willen hun zogenaamde levenswerk afmaken of bestendigen. In Brazilië was het bijna gelukt, in VSA dito. Dankzij de sterke democratische structuren, de scheiding der machten (trias politica) in deze landen is het mislukt.
    In landen met zwakke democratische structuren (trias politica, Sranan) is het altijd uitgekomen, die landen worden een dictatuur.
    Is Santokhi een Democraat, hij roept het steeds, maar als opgeleid politie inspecteur, een rechtse bolwerk van recht en orde, is het afwachten. Wij zullen het merken op weg naar 25 mei 2025.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES