Certificaatuitreiking onderofficiers- en officiersvorming Instituut voor Defensie Opleidingen

4
Certificaatuitreiking onderofficiers- en officiersvorming Instituut voor Defensie Opleidingen

Op vrijdag 24 februari vond de certificaatuitreiking van de officiers- en onderofficiersvorming van het Instituut voor Defensie Opleidingen (IDO) plaats. Het gaat om 40 onderofficieren en 39 officieren die gedurende vier maanden de meest belangrijke kennis hebben opgedaan om adequaat te kunnen functioneren binnen de defensieorganisatie.

Volgens minister Krishna Mathoera van Defensie ging het hier om twee belangrijke opleidingen. “We hebben mensen die titulair in een rang zitten, maar de opleidingen zijn nooit georganiseerd. Hierdoor zijn zij in hun loopbaan achtergehouden. Wij hebben gekozen voor ordening en om mensen niet in functies te plaatsen zonder hen de juiste competenties te geven. Enerzijds had deze opleidingen dus te maken met het loopbaanbeleid, maar anderzijds ook het vermogen dat wanneer u in die functie bent, u in staat bent om de taken van die functie goed te vervullen”, stelde de bewindsvrouw.

Aan de officieren en onderofficieren die hun opleiding hebben afgerond, deed zij een beroep om soms met een opvoedende hand, begeleidende hand, coachende hand, beslissende hand of soms met een sterke hand hun personeel te leiden. Dit zal bepalend zijn voor hun gezag.

De bevelhebber van het Nationaal Leger, kolonel Werner Kioe A Sen, deed een beroep aan deze officieren en onderofficieren om hem en de leiding te ondersteunen in het verder ontwikkelen van de defensieorganisatie en vooral erop te letten dat moraal en ethiek niet wordt meegesleurd door de normvervaging die reeds plaatsvind binnen de Surinaamse samenleving.

“Wij hebben allemaal gekozen om in deze organisatie te dienen. De kwaliteit van ons optreden als organisatie gaat niet alleen afhangen van mij als hoofdverantwoordelijke. Het hangt ook af van het professionalisme van eenieder hier in de organisatie. De steeds complex wordende wereld vereist van ons dus om kritisch te zijn, kritisch te blijven denken, maar vooral om onszelf te blijven scholen. Wees dus de lerende leider en manager”, aldus de legertopman.

Zowel de majoors Irish Sanches en Brian Landveld, respectievelijk commandanten van de Militaire Academie en Militaire School, stelden dat teamwork een belangrijke factor is geweest om deze vorming binnen de vier maanden af te ronden. Zij hopen dat deze militairen zich verder zullen blijven scholen.

“Onderofficieren en officieren, als u straks terug gaat naar uw eenheid, dan wordt er van u verwacht dat u voorbeeldig gedrag toont, uw medecollega’s ondersteuning biedt, als adviseur optreedt van jongere onderofficieren en officieren en ook zorg draagt voor het trainen van uw manschappen. U bent op dit moment toegerust met de basiscompetenties om uw werkzaamheden en verantwoordelijkheden als officier en onderofficier adequaat te kunnen vervullen. De vormingen hebben ertoe bijgedragen dat u daadwerkelijk nu bevoegd werkzaamheden zal mogen vervullen”, aldus majoor Landveld.

Hier zijn meer foto’s van de uitreiking te zien.


4 REACTIES

 1. De NAVO vliegdekschepen zijn al in het Caribischgebied om Venezuela uit te schakelen of als Cuba zijn boekje te buiten gaat. Voor hun geldt, alarmfase 1, Kleurcode?, Rood.

  Ook zijn ze ( USA en Canada) al in Haitie. Suriname die ook onderdeel is van de regio om als landen in problemen komen was ook van plan militairen naar Haitie te sturen, net als andere Caribische landen die voor vrede en veiligheid en orde in de regio moeten zorgen.

  In Suriname zijn er enkelen die amok willen maken. Let op! Ook Suriname is goed bevriend met de NAVO en de vliegdekschepen van de USA die voor de kust/en van Cuba, Venezuela, Haiti zijn, kunnen binnen enkele uren in de diep zeewater vd Wilde Kust liggen en hun bommenwerpers nog veel sneller of het snelst hun lange afstandswapens. Ook Brazilie is een bondgenoot en wil net als Frankrijk/Frans-Guyana niet te veel onrust bij haar grens.

  Dus amokmakers/plundelaars, ddb doe nieuwe normaal en luisteren jullie naar het gezag onder leiding van opperbevelhebber der strijdkrachten president Chandrikaperkash Santokhi.

  De 40 onderofficieren en 39 officieren versterken met hun skills de Jongens van Wees Paraat en Zij Die Gaan Sterven Groeten U, Voor Volk En Vaderland in de regio of het grondgebied van Suriname , Ter land, Ter Water en in de Lucht.

  Let op! NAVO heeft ook een Navy SEALS en F-35. Zie de moves van Navy SEAls op youtube. Bij hoog water of regenseizoen kunnen de plunderaars, ddb geen kant op, maar ook in de droge tijd vinden ze jullie in broko baka of Amazone Oerwoud vd Wilde Kust. Jullie zullen horen, komt u ( direct) die bananenboom.

  Houden jullie je koest. U bent gewaarschuwd
  gemodereerd

 2. Passant , duidelijke militaire taal , maar ook deze regering heeft banden met cuba en venezuela , en zijn het aan het opvoeren , de NAVO zal nooit Suriname accepteren als bondgenoot , en deze officiers en onderofficiers zullen verder niets bij leren en alles roest vast , als jullie opperbevelhebber nu chan en toen bouterse contact hebben met schurkenstaten zal het leger niet vooruit komen
  gemodereerd

 3. Jij snapt het spel niet, macht en hoe de verhoudingen, wie het hoogste woord in Latijns-Amerika heeft.

  Latijns-Amerika is de speeltuin van de USA.
  USA, Canada, Nederlandse Antillen, Frans-Guyana/Frankrijk is NAVO. Zie de banden USA en Brazilië de grootste en sterkste land in Zuid-Amerika.

  USA heeft ook belangen in Latijns-Amerika, oa Guyana, Suriname, de olie multinationals.

  Banden mogen alle landen met elkaar onderhouden, maar als het om echte belangen gaat dan is belangrijk wie de beste wapens heeft, de beste luchtmacht.

  Z.E. Chandrikaperkash Santokhi heeft goede contacten met grote landen in de wereld, niet met schurken staten, waardoor Big Brother is watching you zich bedreigt voelen. Ze volgen cuba, China, rusland, Venezuela.

  Hun F-35/ (JSF) kunnen allerlei movies maken in het luchtruim, schroef, salto, van horizontaal vliegen binnen 1 minuut naar 90 graden om hoog, een schroef maken, 180 graden draaien, enz, radars verstoren en ongemerkt blijven voor de radars en hun bommen en raketten zijn 100 % doeltreffend. een jachtvliegtuig met vele computer equipment en grote snelheden, Mach 1,6. Je hebt ook F-35 Lightning ( kosten 35
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.