Wegen rondom kantongebouw afgesloten; ondernemers sluiten winkels

9
Wegen rondom kantongebouw afgesloten; ondernemers sluiten winkels

De politie heeft de wegen rondom het kantongebouw aan de Grote Combeweg in Suriname vanmorgen afgesloten. Het verkeer rondom het afgebakend gebied zit hierdoor op sommige kruispunten vast.

De Surinaamse politie en andere veiligheidsdiensten zijn overal zichtbaar.

Dit vanwege het aangekondigd protest waarbij men de onmiddellijke vrijlating van Stephano ‘Pakittow’ Biervliet en alle andere personen die ‘onterecht’ opgesloten zijn als gevolg van de uit de hand gelopen protestactie vorige week.

In Paramaribo hebben de meeste winkeliers hun supermarkten tegen 12:00u gesloten. Ook in de binnenstad hebben ondernemers hun zaken gesloten.

Volgens een winkelier willen zij geen kans meer nemen en zijn teleurgesteld in de overheid. “De veiligheid is niet gegarandeerd en wij als winkelier staan alleen voor de kosten als er geplunderd wordt”, zegt een winkelier in gesprek met de redactie van Waterkant.Net.


9 REACTIES

 1. Prima.Als de winkelhuizen gesloten zijn maken de plunderaars geen kans om als beesten tekeer te gaan.
  De winkelier die zegt teleurgesteld te zijn in de overheid..probeer zelf een keertje zelfstandig te zijn want de overheid kan niet op alle plaatsen tegelijk zijn.Wees daarom ook een beetje verantwoordelijk.Je bent gewaarschuwf dus sluit je deuren totdat de plunderaars vetrokken zijn.
  gemodereerd

 2. Goede beslissing vd ondernemers om hun have, goed af te sluiten om hun vege lijf te redden.

  Ik hoor mensen zeggen dat Suriname haar democratische rechtsstaat verloren heeft op Vrijdag, 17 Februari 2023. Geen domme jongen en dan denk ik, waar zijn deze luitjes mee bezig als ze hiermee hun praatjes meer overtuiging willen geven.

  De rechtsstaat Suriname heeft sinds het statuut van 1953 niet bestaan. Totaal poppenkast en ddb heeft het met de ordinaire staatgreep van 25 Februari 1980 duidelijk bewezen de jaren dat hij of loopjongens aan de touwtjes trokken.

  Dus mensen die vanuit gaan dat Surinamers beschaafde mensen zijn die in een rechtsstaat leven en de regels/wetten kennen vergissen zich.

  Suriname is een/het land van wie eerst schiet.
  gemodereerd

 3. Plunderen en roven is geoorloofd in the heat of the moment volgens de leiders van dit groep. In een normale rechtsstaat zouden deze mensen opgesloten worden. Als je de rotte appels wil verwijderen krijg je waarschijnlijk te maken met tienduizenden mensen die criminaliteit goedkeuren. Het wordt echt tijd voor internationale hulp.
  gemodereerd

 4. Surinamers blijven een lui en dom volk.Ik heb de krutu houders gehoord en waarschijnlijk weten ze niet eens wat een krutu is.
  gemodereerd

 5. Och arme zielen toch,
  laat je niet misbruiken
  De aanleiding van woede is vaak veel minder erg dan haar gevolgen.
  Denk meer aan wat je bezit dan aan wat je begeert.
  Aanvaard de dingen waaraan het lot je heeft gebonden. Heb alle mensen lief wie het lot jou samenbrengt, maar dan ook met heel je hart
  Voor hen die willen heersen is er niets tussen top en afgrond. Bouterse wil heersen en dat jullie in de afgrond zullen belanden is jammer, maar niet meer dan dat.
  We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt. (Einstein). Oftewel Bouterse heeft de problemen veroorzaakt, dat is algemeen bekend. Zijn wijze van het land besturen is dus ridicuul, idioot en daarom moet een ander met een heel andere visie de problemen proberen op te lossen
  Dus niet met meer geld te lenen en nog meer en nog meer.
  Nee, eerst de schulden proberen af te lossen en van daar uit weer de weg omhoog proberen te vinden

  Ik wens u allen het beste, vooral nu maar ook in de toekomst
  futurum est omnium nostrum
  gemodereerd

 6. Volk van Suriname, het is nu tijd om iets terug te doen voor je land. Vraag niet wat het land voor je kan doen, maar, vraag je zelf wat je voor het land SU kan doen. De regering kan niet in twee en een half jaar van een bankroet land een rijk land maken. Het land vraagt nu om geduld en niet om plunderingen.
  gemodereerd

 7. ondernemers wat een lul verhaal , dus de regering moet alle schade vergoeden , dus wij belasting betalers moeten daar voor opdraaien , haal het geld bij die vernielers en plunderaars , die hebben jullie dat toch aangedaan ,dus de regering moet voor elke winkel een gewapende militair of politie daar neer zetten , ondernemers jullie kunnen dan de zaak weer sluiten want klanten komen niet meer , en dan gaan jullie weer huilen , mensen hebben het centrum niet nodig om boodschappen te doen , in Noord en in Zuid Paramaribo kan je alles kopen
  gemodereerd

 8. Marcel tegen wie heb je het? Een aantal van uw gezegdes kan ik me in vinden. We zien inderdaad vaak te laat dat we worden gebruikt en misbruikt.
  We begeren zoveeeeeel zoveel meer dan we nodig hebben. Ook dat is wel juist, maar is het niet zo dat de problemen doe Bouterse heeft veroorzaakt zoals jij het schrijft te verklaren zijn? Hij wilde het volk helpen. Misschien niet op de juiste wijzen door schulden naar voren te schuiven, maar de intentie was niet slecht

  Moengo en Wat waarom gebruik ook jij deze zin, wat een flauwekul. Een land kan en hoeft niets te doen voor mij of een ander, ik en een ander hoef ook niets te doen voor het land.
  Als iedereen gewoon zijn best doet en niet zijn handje ophoudt gaan we er met z’n allen op vooruit
  Ik ken geen mens die s ochtends of smiddags opstaat en denkt wat zal ik nu voor me land gaan doen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.