Vandaag protestactie bij kantongebouw voor vrijlating Pakittow en anderen

43
protestactie-rond-onafhankelijkheidsplein-paramaribo

Vandaag zal er vanaf 13.00 uur bij het kantongebouw aan de Grote Combéweg geprotesteerd worden voor de onmiddellijke vrijlating van Stephano ‘Pakittow’ Biervliet en alle andere personen die ‘onterecht’ opgesloten zijn als gevolg van de uit de hand gelopen protestactie op 17 februari in Suriname.

Activiste Maisha Neus zegt dat de activisten zich solidair verklaren met Pakittow en alle anderen die onterecht op rancuneuze wijze worden gestraft door de regering.

Biervliet is dinsdag 21 februari bij de rechter-commissaris voorgeleid voor onder andere poging doodslag, verstoring van de openbare orde, opruiing, openlijke geweldpleging, brandstichting, gekwalificeerde diefstal en zware mishandeling.

Neus meent dat het een fundamenteel mensenrecht is om vreedzaam te mogen betogen. Volgens haar is het de taak van de regering om te zorgen voor de orde en veiligheid. “Pakittow is niet verantwoordelijk voor hetgeen er vrijdag 17 februari is gebeurd”, zegt ze.

Donderdagavond is er tijdens een openbare krutu besloten protestacties te voeren tegen de regering. Volgens de verschillende sprekers worden de rechten van de burgers beknot door de handelingen en beslissingen van de regering.

Naar zeggen van de Surinaamse activisten is de democratie en de rechtsstaat in gevaar en dat kan niet geaccepteerd worden.


43 REACTIES

 1. Maisha: ik moet even het volgende onder je Neus wrijven; De slachtoffers van de 8 dec moorden hadden ook rechten. Waar was je toen, of was je destijds nog niet zindelijk?

 2. Marsha👃🏽 heb je weer je neus is dat witte spul gestoken.
  Blijf thuis yere mi schat.
  Vandaag gaat het weer uit de hand lopen.
  Er is maar 1 iemand die er voordeel aan heeft en dat is die grote didibri van Suriname.
  Vandaag gaat de politie “the heat of moment” uit proberen.met een balata.

 3. Dit is pure anarchie, welk doel dient deze protestactie?
  Mag je tegenwoordig de mensen die de samenleving schade toe brengen niet op aan spreken?
  Moet je als samenleving acepteren dat dit soort toestanden zich voordoen?
  Kunnen deze mensen hun tijd niet beter gebruiken om mee te denken en harder te werken voor het land of is het hun alleen maar te doen om chaos en ellende te veroorzaken?

  Wat een volk….

 4. Heel goed van de acievoerders dat zij de acties voortzetten.Deze regering meetbaar huis. De druk moet op Chan en zijn corrupte bende worden opgevoerd. Een land besturen is niet een taak voor zwakkelingen die het kader niet in huis hebben om met complexe samenlevingsvraagstukken om te gaan. Chan en zijn aanhang moeten weten dat niet iedereen geschikt is om regeringsleider te zijn.Zij kunnen het land niet besturen omdat zij de competenties missen. Als regeringsleider moet je met tegengestelde en complexe belangen zaken om kunnen gaan.

 5. Wat wil deze neus???
  Heeft ze niks geleerd van die barbaarse collega

  Zie delict van zijn collega 17-2-2023:

  Actief organiseren van criminele bendes

  Aannemen van financiele smeergelden van ndp voor criminaliteitsopvoering 27-2-2023

  Actief op de been brengen van criminele bendes op 17 februari 2023

  In georganiseerd verband vernietigen van het dna gebouw en terrein op 17 -2-2023

  Opzettelijk vernietigen van de openbare weg dmv weghalen van stoeptegels om het dna gebouw daarmee te vernielen

  Opzettelijke brandstichting auto,s

  Opzettelijke poging tot brandstichting overheidspanden

  Opzettelijke poging tot brandstichting hoekgebouw

  Opzettelijke plundering van winkels

  Opzettelijke mishandeling van chinese winkeliers.

  Opzettelijk proberen militairen dood te rijden met soundtruck

  Opzettelijke brandstichting in militaire truck vol militairen
  etc etc

  Allemaal goed georganiseerd en gefinancieerd door de ndp. De paarse stront.
  Wil neus de miljoenen schade betalen dan kan ze die jongen meenemen.

  Heeft neus mooie oplossingen??? nee……………
  Weet neus hoe het verder moet als chan weg is? nee………….
  Wil neus de ndp rovers daar zetten : Met ddb 20 jaar cel ashwien adhien aloe baba 200 miljoen choor plus vernietiging staats eigendommem op kantoor plus diefstal 4x toyota prado 2013, samen met boefdraad ,parmessaar amarokchoor, abrahams oplichter ow heeft alle werk van ow aan zn matie jankie & sons gegund die straatarm waren. bigi tifi jankie ja. abrahams die achter de schermen criminaliteit financieert.
  Wat wil neus: pakitto heeft nu een prijskaart op zijn kop van miljoenen usd.
  Heeft neus ook oplossingen op monetair gebied????????????

  Politie militairen sta geen bijeenkomsten toe in onze mooie binnenstad waar anderen vredig wonen en werken.

  stuur ze naar matta
  carolina
  colakreek etc daar is voldoende plek voor protest.

  SCHIET GERICHT EN RUIM OP.

 6. Free Pakktow…hij heeft niemand aangezet om te gaan roven en zit onterecht vast. Alle hem ten laste gelegde beschuldigingen moeten meteen ingetrokken worden. Laten ze bravo en bouta gaan oppakken want die zijn VEROORDEELDE CRIMINELEN maar lopen nog vrij rond de scepter te zwaaien.
  Laten ze de agenten in blauwe pak vragen waarom ze nonchalant toekeken hoe het DNA gebouw werd bestormd want met verbazing heb ik naar dat filmpje gekeken.
  De veiligheidsdiensten hebben gigantisch gefaald…..Matoera en Amoksi moeten ter verantwoording geroepen worden! is duidelijk geworden dat ze niet geknipt zijn voor deze job

  Alle rovers en plunderaars moeten wel opgesloten blijven. Door hun is er chaos ontstaan en hebben winkeliers die ook te lijden hebben onder de slechte omstandigheden van het land, onnodig in schulden gejaagd of helemaal kapot gemaakt. Laten ze behoorlijk boeten voor hun apen gedrag. Laten ze allemaal een fikste boete betalen en als ze geen geld hebben, want van een kikker kun je geen veren plukken, geef ze een taakstraf…..een jaar lang de straten, bermen en blote kavels schoonhouden (maar wel met kettingen om hun poten zodat ze niet kunnen vluchten…ze willen zich als pingo’s gedragen dus moeten ze ook zo behandeld worden

 7. Neem j molotov en kniptang ook mee. Brandstof verkrijgbaar. Waar is t feestje?
  Opsluiten dat gespuis. Blijf af v andermans eigendommen. En nu gaan lopen janken als j wordt opgepakt

 8. Het is duidelijk dat de rechtspraak wordt misbruikt om de VHP haar zin te geven. is dit de reden waarom er een meerderheid aan het soort van de VHP is benoemd om zitting te nemen in de rechterlijke macht?
  Hiertegen moet krachtig worden geprotesteerd

 9. Hopelijk neemt Neus haar weekendtas uit voorzorg mee. De stelling dat personen ten onrechte zijn opgepakt klopt niet gezien de beelden schade en plunderingen.
  Al jaren zit ik te wachten op het definitief oppakken van deze verwarde mvr Neus als zijnde een soort vrouwelijke incarnatie van Louis Doedel of Bosverschuur. Derhalve zal ze niet vastgezet worden in een strafinrichting maar in het PCS. Moeilijk moet het niet zijn want het is bekend dat er een fikse storing is in de bedrading in haar hoofd. Alle andere organisatoren van deze actie mogen van mij ter afkoeling ook opgepakt worden. Dit lijkt mij meer een actie van de politieke partij PRO waarvan zowel Dokkenburg, Neus alsook de advocaat lid zijn.

 10. vandaag is hoger beroep van pakitto om 13 uur.

  politie en militairen treedt extra hard op.

  rechters moeten rustig hun werk kunnen doen!!!!!!!!!!!!!

  massaal afrekenen met gasten die niet luisteren.

  schroom niet om het vuur ook te openen.

  wie niet horen wil gaat het voelen.

 11. ai famiri, natuurlijk is het zo dat het een ieders recht is om te protesteren volgens de juiste regels! Maar mevr. Neus: ben je in staat de abanies die hun slag willen slaan tijdens de betoging in het gareel te houden? Dus binnenkort is de kans groot, dat je je ook moet aanmelden met een bakje portie in je hand.

  Wat voor economische vooruitgang breng je in Suriname? Of ben je alleen mensen aan het motiveren om in actie te gaan?
  Gado de wi fesi mang.

 12. Laat die dikzak aftreden. dan wordt ons land weer normaal. Ik ben een hindoestaans maar ik schaam hoe mijn eigen mensen hier zulke discriminerende opmerkingen maken. We zijn allemaal mensen zwart. wit of grijs. Overal lees ik dat alleen die hindoestanen die zo slecht de anderen vernederen. Als Chan de dikzak aftreedt wordt alles weer normaal. En brunsje die is Chans rechterhand. Er is geen democratie meer in Suriname.. Chan sluit een ieder op als iemand commentaar over hem is. Wat een dictatuur. Ik wil geen bouta en geen Chan. Ik wil iemand die mensen met elkaar verbindt en niet ophitst als Chan. Ik hoop dat jullie mijn bericht hier plaatsen, want elke bericht dat ik tegen die dizak hier schrijf plaatsen jullie nooit!

 13. De redering moet d drankorgel Neus eens een paar maanden achter slot en grendel opsluiten. Dan piept deze low budget ‘activist’ wel even anders. Opmerkelijk hoeveel activisten Suriname telt en ze zijn allemaal, met uitzondering van Mohemmedaantje Abdoelrahman, allen zwart. Het is toch te gek voor woorden dat een deel van het volk totaal niet overweg kan met gezag en ten koste van alles hun mening aan anderen willen opleggen. Kijk hoe krom hun redenatie is. Volgens Neus overtreedt deze regering de mensenrechten. Pakittow’s inverzekeringstelling, ook zo een low budget activist, is na toetsing door de rechter commissaris, verlengd terwijl inmiddels 12 plunderaars heengezonden zijn. Er moet meer aan de hand zijn dan geklommen op een truck om rechtvaardigheid te roepen. Dat deze mensen een demonstratie voor de vrijlaten van deze terrorist organiseren geeft aan dat dit soort nooit maar dan ook nooit aan de macht mag komen.

 14. Het wordt nu inderdaad tijd om met scherp te schieten zeker nu de democratie en rechtstaat in gevaar is. Een goed moment om protesterende criminelen die roven en plunderingen goedkeuren, in een keer uit te roeien. Misschien krijgen we daarna nog een betere Suriname met minder criminelen.

 15. Neus neus neus, wat wil je eigenlijk eerst ben je politicus daarna reporter, dan weer protestant en nu actieviste, heb je het zo slecht of wordt je iedere keer bij al die overstapjes flink verwend en aangeleerd om het volk voor de gek te houden. Meisje ga weer terug naar Amsterdam want denk je dat je met Curtis, Hellings, Sibrano, Pakitow ,Mac en andere schreeuwers en oproerkraaiers het land op orde gaat krijgen, jullie zijn allen bezig voor je zelf en niet voor het volk en zeer jammer dat ze het niet inzien.

 16. Toegegeven nu even rust in de tent maar dat wil niet zeggen dat deze huidige regeerders rustig verder kunnen met het familie en vrienden beleid (schuldigen van plundering naar huis sturen en mensen die alléén gebruik gemaakt hebben van hun fundamenteel recht op vreedzaam betogen opgesloten laten). Hoe zit het verder met de vergoedingen van de functies die alléén voor familieleden gereserveerd waren? Niet meer in functie maaaaar de vergoedingen? Ook beëindigd? Of gaan die vergoedingen gewoon door? Schande, al de belofte om corruptie uit te bannen en jullie doen het dunnetjes over. Willen wij de moordenaar en zijn 40 rovers terug? Nee! Maar wij willen ook niet opgescheept worden met jullie familieleden en vrienden.

 17. Sluit al de leiders van de actie voerders, ze zijn gevaar voor het land, voor economie. Hoe kunnen jullie plunderaars vrij pleiten. Het zijn het zelfde mensen die keer op keer het land probeert te ontwrichten

 18. Sluit Neus en de rest van de zogenaamde activisten op!Ze zijn een last voor Suriname.
  Politie wees alert.De plunderaars maken plannen om een 2de keer toe te slaan.Laat het niet zo ver komen.

 19. Iemand riep op tot het gooien van stenen en tot plunderen. Moet hij daarvoor een beloning krijgen soms?
  Wat een mofkees, die Neus.

 20. De bekendste Nederlandse misdaadjournalist John van den Heuvel beweert dat de Surinaamse politie over harde informatie beschikt dat voormalig president van Suriname Desi Bouterse achter de gewelddadigheden van 17 februari zit.

  Van den Heuvel is behalve journalist ook columnist, presentator, televisieproducent en voormalig politieagent.

  In een opiniestuk geeft hij bovendien aan dat op die bewuste dag, arrestanten doelbewust door militaire vertrouwelingen van Bouterse werden vrijgelaten uit een legertruc

 21. Wat een grapjas die Neus.Ze vindt dat democratie en rechtstaat in gevaar is nu de mob boss en de rest van de plunderaars zijn opgesloten.Kijk voor wie ze wil opkomen ..coor rovers en plunderaars.Aanslag op democratie is wanneer een mob of groepje plunderaars het gebouw van de Nationale Assemblee bestormen en chaos onder de bevolking veroorzaken.

 22. Dus die grote neus is nu rechter geworden? Grote neus rancuneus, die zitten elke dag te denken waar tegen ze kunnen protesteren i.p.v. met goede plannen te komen, niet in eigen belang maar voor land en volk. Dus het leed die de slachtoffers op 17 feb is aangedaan door de rovers kan deze activisten een worst wezen.

 23. Pik die neus en de rest direct van de straat als er geen toestemming voor die demonstratie is gevraagd. Anders bij de minste scheet direct oppakken.

 24. Ze hebben overigens gelijk, dat de rechtsstaat en democratie in gevaar is. Dat gevaar komt echter niet van de regering.

 25. gelukkig, gelukkig, gelukkig. alleen maar normaal denkende personen hier op waterkant.
  vrijheid voor Pakkito, stop met leugens gevolgen van tjan en de kaw tere. stop met het verheerlijken van criminele daden van presidenten. stop nou een keer.
  vrijheid voor pakkito. en stop met rassenhaat en haat voor arme mensen.

 26. Neus lult gewoon door de orde te verstoren in suriname. De regering mag een ieder opsluiten die hier meedoet inclusief maisha. ze mogen deze mensen de doodstraf geven.Sluit al de leiders van de actie voerders, ze zijn gevaar voor het land, voor economie. Hoe kunnen jullie plunderaars vrij pleiten. Het zijn het zelfde mensen die keer op keer het land probeert te ontwrichten

 27. Maisha big up.
  Bij de vorige regeer protesteerde jullie, bij deze ook.
  Jullie verdienen een oorkonde, andere praten van de kantlijn.

 28. @Anand
  Zeg , ben je dan niet gaan plunderen ?Wees niet bang.Je berichten zullen hier verschijnen want hoe anders kunnen we dan lachen om een clown zoals jou?

 29. @RobG
  Je bent nog zieker dan we eerder van jou gedacht hadden.
  Geven ze thuis geen aandacht aan jou en merken ze je ongezond gedrag van denken niet op?Je hebt echt hulp nodig..

 30. Mensen laat het niet zover komen.De schrikjaren van bouta moeten niet terugkeren.Hou rekening mee met het feit dat met zijn terugkeer idioten als pakittow, neus en al de plunderaars ook de enen die ongevraagd met advokaat zich aangemeld hebben,samen met bouta in de regering zullen zitten..God help Suriname.

 31. Het is niet de tijd om te dollen.
  Neus is onbelangrijk en wordt misbruikt.
  De groep bestaat uit ook uit psycho hellings en gentle. Deze laatsten hadden een behoorlijke rol afgelopen vrijdag, dat is bekend bij justitie.

  De instructie is om de coalitie thuis te intimideren. Enig idee wat voor impact dit heeft. Doorgaan tot de regering valt.
  En ooh ja, voordat ze naar huis gaan moeten ze eerst de kieswet regelen. Tenminste dat denkt dat dom wicht en hofwijks.

  Ik zou rustig in mijn oso blijven, want dit gaat absoluut niet om de regering, maar om bouta terug te halen op die stoel.

 32. Wie zijn deze actievoerders eigenlijk? Behoren zij tot de aanhang van Pakito of van een criminele organisatie? Houden deze mensen van Suriname? De ene bouwt op, de andere breekt af. Waar is men mee bezig? Wat wordt met al die protestacties bereikt? Als rechtgeaarde Surinamer wil je als geen ander dat Suriname floreert. Dat vakantiegangers valuta binnenbrengen, de financiën op orde worden gebracht. De regering heeft nog 2 jaar de tijd om het eea voor elkaar te krijgen. Kan men deze tijd niet gebruiken om mee te helpen het land op te bouwen ipv de straat op te gaan. Surinamers zijn creatief genoeg om zichzelf te voorzien. Daarbij zou de regering hen een handje moeten helpen. Door bijv. een selfmade beurs te organiseren en het volk de gelegenheid bieden hun zelf gemaakte waar tentoon te stellen en hieraan een prijs te verbinden. Kijk maar op YouTube hoe Chinezen, Indiase, Indonesiërs allerlei produkten met simpele middelen prachtige produkten maken die je op de markt kan brengen. Denk ook eens aan de zeer vruchtbare grond die Suriname bezit. Wat er allemaal niet verbouwd kan worden. Dat levert ook geld op. Maar neen, men gaat liever de straat op om te roven in afwachting van een regering die deze mensen weer wat geld toestopt zonder hiervoor te werken.

 33. Alle bevelen van de politie moeten per direct worden opgevolgd in dat gebied. Wie zich daar niet aan houdt en de veiligheid, orde en rust wil verstoren, chaos, wil maken, een gevaar voor zich zelf, anderen en de werkplek waar de president zich op zijn kabinet bevindt, heeft een groot probleem als die het bevel geeft dat de vrachtauto door moet rijden.

 34. robje g , was jou vriend bouterse geen zwakkeling , verdomd hij heeft zeker 100 mensen vermoord , robje zelfs vrouwen en kinderen en baby’s heeft hij vermoord , en die was geschikt als president en jou vriend was niet corrupt he loser , vanaf 1980 tot nu 25 februari 2023 heeft deze moordenaar ons land (niet jou land) naar de kloten gebracht en is er nog steeds mee bezig
  en jij was 4 maanden hier , jij lult jij durft bouterse niet eens in de ogen te kijken , en jij bent niet op bezoek geweest bij bouterse he , want die vermoord ook zijn beste vrienden ( Horp ) , robje g is je broek nog droog

 35. Volk van Suriname, het is nu tijd om iets terug te doen voor je land. Vraag niet wat het land voor je kan doen, maar, vraag je zelf wat je voor het land SU kan doen. De regering kan niet in twee en een half jaar van een bankroet land een rijk land maken. Het land vraagt nu om geduld en niet om plunderingen.

 36. @baka bana
  Je zou ook kunnen zeggen, dat het nooit iets wordt met de berechting omdat ‘elgin’ voorzitter is. Dezelfde rechter die bouterse nooit heeft kunnen berechten.
  En misschien zijn het ndp rechters, zitten genoeg Hindustanen bij het multiculti ndp toch..

  Verschil v perspectief.

 37. Boskopoemang, wat een gezwam, de activisten moeten met plannen komen, maar zal jouw president en VP wel luisteren, iets wat zij al twee en half jaar niet doen. Je moet op ze lijken anders is het wishful thinking. Arrogantie ten top.

  Regering en de oranje helden, demonstreren is geen kwaadaardigheid het is voor de meesten de laatste strohalm

  Pres, de grootste uitdaging voor de nationale veiligheid is de grote toenemende armoede en werkloosheid, niet de betogingen geleid door oprechte activisten.
  Pres, houdt eens op met die onzin, niet de staatsveiligheid en openbare orde komen in het gedrang, maar Úw politiek leven komt in het gedrang door de betogingen tegen úw eigen funest beleid. Pres, U moet niet weer enkel gaan dialogen, U moet het asociale beleid ombuigen, U moet op rechtvaardige manier de armoede en werkloosheid gaan bestrijden. Denk aan de kleintjes, minder dure buitenlandse reisjes.

  Op WKT zijn de reageerders á la Bouterse bezig, het demoniseren van de tegenstanders, monddood maken door valse verdachtmakingen. Ze willen van Sranan een dictatuur maken, de regering moet repressief optreden. Het zijn deze lieden die ageerden tegen het Bouterse regime, en terecht, die opkwamen voor onze vrijheid, en nu zijn het dezelfde mensen die dezelfde vrijheid een kopje kleiner willen maken.
  De afkeer voor de ander schijnt alleen maar groter te worden door onze gepolariseerde samenleving. Er wordt niet naar de ander geluisterd, men roest vast in zijn eigen overtuiging. Wat de ander zegt schijnt niet door te dringen.

  Wil Chan de president worden die streed voor de bevrijding tegen het Bouterse regime en nu dezelfde vrijheid helpt onderdrukken.
  Rechtpopulisten vinden vrijwel alles goed wat deze rechtse regering doet.

  Fundamenteel toornen aan de kwaliteitsstructuur van onze democratische rechtsorde is voorzichtigheid geboden, ook in tijden van rampspoed. Wat je nu zaait zul je straks oogsten. Wat je nu ten onrechte gebruikt zullen anderen straks misbruiken.

  Btw, Sommige mensen zijn zo geobsedeerd door de tegenstanders van dit beleid, dat ze aan niets anders meer kunnen denken. Dan heb je vast een leuk leven. Jip en Janneke

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.