maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVandaag bijeenkomst voor organisatie volgend protest in Suriname

Vandaag bijeenkomst voor organisatie volgend protest in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Vandaag om 20.00 uur vindt er aan de Hermitageweg nummer 15 een bijeenkomst plaats voor een ieder die wil helpen nadeken over en helpen organiseren van het volgende protest in Suriname.

De bekende Surinaamse activist en politicus Curtis Hofwijks heeft de bijeenkomst gisteravond op zijn Facebookpagina bekendgemaakt. Het geheel zal live te volgen zijn en mensen kunnen ook van huis uit hun bijdrage leveren.

Het afgelopen protest op 17 februari bij het Onafhankelijkheidsplein is geëindigd in rellen. De demonstranten hebben eerst het terrein van De Nationale Assemblee (DNA) bestormd en daarna het gebouw bekogeld.

Het voorval is te zien in deze livebeelden van Waterkant.Net. Het parlementsgebouw is zwaar beschadigd geraakt. Daarnaast zijn er ook heel veel winkels en handelszaken vernield en geplunderd. Een auto en gebouwen werden ook in brand gestoken.

Surinamers waren de straat opgegaan om te protesteren tegen het beleid van de regering Santokhi-Brunswijk. Geëist werd dat de regering aftreedt. Activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet had opgeroepen tot een grote protestactie. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld.

Biervliet is bij de rechter-commissaris voorgeleid voor ondere andere poging doodslag, verstoring van de openbare orde, opruiing, openlijke geweldpleging, brandstichting, gekwalificeerde diefstal en zware mishandeling.

Er is een team samengesteld om terstond aan te vangen met het in beeld brengen van personen die op die dag zich schuldig hebben gemaakt aan de verschillende strafbare feiten om hen aan te houden ter voorgeleiding. Het Korps Politie Suriname zal alle personen die in beeld zijn gekomen opsporen en aanhouden. Meer dan 100 personen zijn reeds opgepakt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

35 REACTIES
 1. Oproepen voor de volgende plunder en roof demonstratie.Als ik de regering was zou ik alvast een paar undercover informanten er naar toe sturen om deze oproerkraaiers op te pakken.


  gemodereerd
 2. De volgende paarse idioot staat al in de startblokken. Onderdeel van de grote paarse scenario vanuit ocer en patrijsstraat 28. Alsof we niks te doen hebben in Suriname, meneertje curtis…….zelfs see no brain peecockje durft niet meer.
  Regering, houdt die abangies in de gaten, die de rechtstaat willen ondermijnen. Maar doe uw werk om het leed van het verschrikkelijk verarmd surinaams volk te verlichten met betaalbaar eten en drinken.


  gemodereerd
 3. Copycat, ala Trump.
  Dit wordt het land, veder naar de filistijnen helpen, heeft niks te maken om een positieve doel te bereiken.

  Ondernemers: houd uw hart vast!
  Er komen voor geprogrammeerde, mislukelingen, bij u op bezoek.
  99% van de gilde heeft mijn kleur.

  Niks mis met de kleur, maaaar,
  u mag alles invullen, wat het betekent.


  gemodereerd
 4. Ondernemers en zakenmensen, bewapen u alvast en veel munitie opslaan en schiet ze dood die jou onderneming willen vernietigen want politie kan nijs doen vanwege de wet. Maak niet uit of het legaal of illigaal is want waarvoor je dag en nacht hard hebt gewerkt kan geen ander het van je afpakken en vernielen. Dus laat ze maar demonstreren en sta binnen gereed met je wapens in de aanslag want is zij (rovers) of jij. Jullie zijn al gewaarschuwd!!


  gemodereerd
 5. Ondernemers, bewapen u en blijf standby met veel munitie. Dit is geen grap. En als u dat niet doet dan maar wegblijven, dokken of vluchten. Het is jij of zij.


  gemodereerd
 6. wat wil deze hofwijks???
  heeft hij niks geleerd van zijn collega

  zie delict van zijn collega 17-2-2023:

  actief organiseren van criminele bendes

  aannemen van financiele smeergelden van ndp voor criminaliteitsopvoering 27-2-2023

  actief op de been brengen van criminele bendes op 17 februari 2023

  in georganiseerd verband vernietigen van het dna gebouw en terrein op 17 -2-2023

  opzettelijk vernietigen van de openbare weg dmv weghalen van stoeptegels om het dna gebouw daarmee te vernielen

  opzettelijke brandstichting auto,s

  opzettelijke poging tot brandstichting overheidspanden

  opzettelijke poging tot brandstichting hoekgebouw

  opzettelijke plundering van winkels

  opzettelijke mishandeling van chinese winkeliers.

  opzettelijk proberen militairen dood te rijden met soundtruck

  opzettelijke brandstichting in militaire truck vol militairen
  etc etc

  allemaal goed georganiseerd en gefinancieerd door de ndp. de paarse stront.

  heeft curtis mooie oplossingen??? nee……………
  weet curtis hoe het verder moet als chan weg is? nee………….
  wil curtis de ndp rovers daar zetten : met ddb 20 jaar cel ashwien adhien aloe baba 200 miljoen choor plus vernietiging staats eigendommem op kantoor plus diefstal 4x toyota prado 2013, samen met boefdraad ,parmessaar amarokchoor, abrahams oplichter ow heeft alle werk van ow aan zn matie jankie & sons gegund die straatarm waren. bigi tifi jankie ja. abrahams die achter de schermen criminaliteit financieert.
  wat wil curtis: heeft hij oplossingen op monetair gebied??????????

  politie militairen sta geen bijeenkomsten toe in een woonwijk waar anderen vredig wonen.


  gemodereerd
 7. aan de regering van suriname:

  tot nader order deze bijeenkomsten verbieden!!!!!!!!!
  zeker in woonwijken.

  op een pleintje kan maar omringd door militairen en politie met zware wapens.

  laat niks aan het toeval over aan deze abangies.

  ze zijn nietsnutters en zullen zo blijven tot de dood.


  gemodereerd
 8. ipv gezamenlijk de schouders onder de opbouw- en ontwikkeling van Suriname te zetten, is weer de volgende demonstratie in aantocht.
  Mensen met een beetje fatsoen in hun lijf zouden eerst nadenken, gezien de laatste demonstraties. Maar nee, abanies hebben ander kenmerken.
  Het lijkt er veel op dat er een loopje met het volk wordt genomen, want is het niet typisch dat naarmate de datum van de definitieve uitspraak in de strafzaak dichterbij komt, er zoveel maatschappelijke onrust in het land is???
  Of zijn jullie daar nou zo achterlijk dat jullie dat niet door hebben??
  Mocht dit laatste toch het geval zijn en Chan treedt af, dang wo ka foe tek eng foe troe!
  Suriname zal weer in een isolement terecht komen en wordt ipv een failed state
  a junky state.


  gemodereerd
 9. Het is alweer zover. Er duiken al beelden op waar de Vice-President aan buschauffeurs voedselpakketten uitdeelt.
  Laten de mensen zich zo makkelijk zoet houden?

  Het land is failliet, daarom al die verhogingen. De ambtenaren slokken het grootste gedeelte daarvan op. Die duurdere brandstof waarvoor men in de rij gaat staan, de rek is eruit maar toch kan je tanken.
  Wanneer de volgende reeks verhogingen worden ingevoerd dan moet men niet klagen, ook niet op social media…


  gemodereerd
 10. Protesteerders gaan jullie gewoon door met de acties. Ik hoop dat er ook initiatieven worden uitgerold om een fonds op te zetten zodat de acties financieel worden ondersteund.Mensen moeten het o.v. kunnen nemen om naar de stad te komen, kortom de acties moeten financieel ondersteund worden.

  De demonstranten moeten zich niets aantrekken van de ” house niggers ” zoals een Samson van de VHP, die zich binnen de partij naar boven likt en die naar beneden naar het volk trapt.Het is allemaal zijn eigen belang in de hoop dat de rijke en corrupte VHP-ers hem wat kruimels toeschuiven.Foei toch.


  gemodereerd
 11. En als de regering deze lieden sancties gaat opleggen, gaan ze lullen over hun rechten maar vergeten gemakshalve hun plichten.


  gemodereerd
 12. Het is duidelijk dat het protest van afgelopen 17 Feb, niets teweeg heeft gebracht bij onze President. Alles was voor niets. Deze man blijft onverstoorbaar de autoritaire popie jopie uithangen. Heeft totaal geen oor en gevoel voor, de noden van het Volk. We gaan zijn beleid moeten blijven slikken. Verhogingen van prijzen blijven zich maar continu opstapelen. Het is allang niet meer te dragen. Het sociaal vangnet is een grote grap. Dus ik begrijp wel dat men verder wilt met een einde maken, aan dit beleid. Ondanks het risico om straks opgesloten te worden, vanwege de kritische geluiden die men laat horen…! De etnische verdeeldheid is ongekend en ik vraag me af of dat ook de schuld is van de vorige regering…


  gemodereerd
 13. Chan: Begin de winkeliers te bewapenen met een verguning om zig zelf te beschermen voor dat het te laat is.


  gemodereerd
 14. de rovers waren echt geen demonstranten die op het plein waren hoor. Deze abani beesten zijn speciaal met bussen tegelijk naar de stad gekomen met de bedoeling in georganiseerd verband te gaan roven. Demonstreren en op komen voor hun rechten interesseert ze niet…andermans bezittingen roven en eigendommen te vernietigen, daarvoor zijn ze de stad ik gegaan. 99.9% van de rovers was NIET op het plein.


  gemodereerd
 15. Op deze bijeenkomst gaan de nieuwe pres en vp voorgesteld worden.De lelijkerd DADA en DODO.


  gemodereerd
 16. Uit de tekst hierboven:
  ‘Er is een team samengesteld om terstond aan te vangen met het in beeld brengen van personen die op die dag zich schuldig hebben gemaakt aan de verschillende strafbare feiten om hen aan te houden ter voorgeleiding. Het Korps Politie Suriname zal alle personen die in beeld zijn gekomen opsporen en aanhouden. Meer dan 100 personen zijn reeds opgepakt’.
  Bij niemand van de oranje helden gaat een lampje branden. Dit was al opgezet, dit was geen voorbereiding op iets wat men toen nog niet zag aankomen.
  De minister van Juspol, altijd zo traag van begrip, zelfs de oranje helden willen hem weg hebben, en kijk, hij was als de kippen erbij, zo snel met het formeren, het bemensen, dit team juridische tools in handen geven, opsporingsbevoegdheid enzovoort, zo snel en voortvarend heb ik het nog niet meegemaakt, wel opvallend, vooral bij deze minister.

  De eerste betoging is uit de hand gelopen, veel plunderingen enzovoort, de daders oppakken en berechten, dat is de taak van het onafhankelijke justitioneel apparaat, ze moeten hun werk doen, sec kijken wie de schuldigen zijn en niet een werkarm zijn van de regering. Een regering die duidelijk op uit is de activisten uit te schakelen.
  De RC (van waar ken ik deze man) is al in de fout gegaan door gebruik te maken van wetten die recentelijk automatisch zijn vervallen, die niet meer gebruik kunnen worden om verdachten langer vast te houden.

  Nu zullen de ‘fascisten’ (onder de oranje helden) van deze regering proberen het recht van betoging te ondermijnen (buitenwerking/opschorten) door te verwijzen naar de uit de hand gelopen betoging van 17 februari. Zij willen nu alle toekomstige betogingen gaan verbieden. Democratische spelregels, recentelijk onderstreept door de pres in DNA, willen zij buitenwerking stellen. Gaat de regering nu bepalen, uitmaken wanneer men mag gaan betogen, kop op mensen, dit is een weg naar een dictatuur ala Bouterse.
  Het is de plicht van elke goed bestuur te zorgen dat een massameeting met toestemming (vergunning) van de overheid ordelijk verloopt. Er moeten afspraken gemaakt worden.

  Lesley, je bent in wezen erger dan Bouterse in zijn goede dagen. Hoopt niet dat de regering haar oren laat hangen naar figuren als jij. Je stelt ook van die stomme ‘bang makende’ opruiende vragen. Laat Chan verkiezingen uitschrijven dan krijg jij je antwoorden.

  De pres gaat weer een rondje dialogen, tegelijkertijd hier en daar roepen om strenge optredenden van de bevoegde instanties. Sranan uit de SHIT halen is een nationale zaak, niet een zaak van een enkeling. Wij zitten al meer dan veertig jaren aan te modderen en het wordt steeds maar erger, er komt geen verbetering, toekomstige aanwas wordt net zo corrupt, onze toekomst gaat naar de kloten en wij worden door onze onderlinge animositeit uit elkaar gedreven in plaats dat wij bij elkaar gaan zitten.
  Waarom formeert hij, de pres, niet een nationaal kabinet, nee mensen geen zakenkabinet, want dat is een onding, past niet binnen de kaders van onze democratische spelegels.
  Benoem een commissie van wijze mannen met de opdracht te onderzoeken of een nationaal kabinet gewenst en mogelijk is. Een nationaal kabinet bestaande uit coalitie en oppositie, bemenst met door de politieke partijen aangewezen personen met onbevlekte blazoen. Ook controleerbaar door DNA, dit mis je bij een zakenkabinet.

  Boesskowtoe gaf het net aan, alleen in een ander context, de schouders van iedereen onder de opbouw- en ontwikkeling van Suriname te zetten, om Sranan uit de ‘shit’ te halen. Het zijn- en zullen harde maatregelen zijn die men moet nemen, zonder een rustige bevolking gaat het niet lukken. Het volk staat op drift, zit op een vulkaan.
  Leiderschap is nodig, niet om mensen te onderdrukken via repressie, daarmee valt niks te winnen. Maak de mensen bewust van de harde bittere noodzaak, had al vanaf het aantreden van deze regering moeten gebeuren, goed communiceren kan helpen, niet de arrogantie van de politici, die alleen maar verder afdrijven van de armoedige werkelijkheid waarin/onder het volke moet leven/ploeteren, niet hun eigen werkelijkheid met luxe. Jip en Janneke


  gemodereerd
 17. Vreselijk om te zien (filmpje bekeken) hoe een bepaalde groep (hoe kan het ook anders!!) een (oudere) Chinese meneer op een beestachtige wijze beroofde en tegen de grond werkte!! Verschrikkelijk!!😔 Deze vliegen moeten erg zwaar gestraft worden!! Heb erg te doen met alle hardwerkende ondernemers! Sterkte🙏🏼


  gemodereerd
 18. Sorry Pony. Ikzelf lees graag je bijdrages hier. Maar leg in hemelsnaam uit, hoe iemands ERGER kan zijn dan de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D???


  gemodereerd
 19. Wat Suriname nodig heeft zijn mensen die meewerken om het land gezamenlijk op te bouwen en niet om protesten te organiseren die een ramp betekenen voor Suriname.Roep ze op om te gaan werken dan de straten onveilig te maken.


  gemodereerd
 20. Had voorheen heel veel sympathie voor deze jon geman, maar heb nu een andere mening. Laat svp de gemoederen bedaren alvorens zo snel weer proberen de held uit te hangen. We hebben genoeg aan b.v. ene Sibrano die plotseling weer camerageil is geworden.
  Wie garandeert het surinaams volk dat we niet weer de schrikbeelden van de laatste acties te zien zullen krijgen. Het blijkt dat sommigen (misschien velen) niet weten wat vreedzaam, ordelijk en binnen het door de wet toegestane betekent. Velen verwijten de politie/militairen dat ze slappelingen zijn en rigoureus hadden moeten optreden tegen de ordeverstoorders. Indien zulks had plaatsgevonden zouden deze zelfde mensen anders praten en gillen dat mensenrechtenorganisatie van zich zouden moeten laren horen. Protesteren mag/moet, maar het gezond verstand gebruiken evenzo.


  gemodereerd
 21. Mik den Kon, Hermandad Nanga Legre De Wakti Den. Na Rubberen Kogel Den O Go Kop, Nanga Traangas En Hermandad O Wiep Den Mars.

  A Ka San De Na Den Ede Traangas Nanga Rubberen Kogel Sa Pur In Gi Den

  Sa O Tek Den Dies Lesi Na Wan Tra Tabaka. De No Go Abi Mogelijkheid Moro Fu Lon. Na Asfalt Do Biti Nanga Den Gebit.


  gemodereerd
 22. BEZINT EER GIJ BEGINT. Nog steeds niets en dan ook niets geleerd van hun voorgangers. Laat je niet voor t karretje spannen. Denk aan de kwaadwilligen. Die hebben al een prachtig scenario klaarliggen.


  gemodereerd
 23. Waarschijnlijk zie ik su niet meer zitten jere, want tie….dies no go boeng moro, ik althans ik hoop en hoop met heel me hart me ziel mi hoop tak a sa go boeng anga sranan …er is een.grote ramp nog…..want er komt nu een
  burger oorlog !!

  A.u.b. broeders en zusters…

  Het 1e Surinaamse vlag was het Wapen gesymboliseert….lees goed ,oen lesie!!

  A kenki baka ting ini groen fu na jongoe doifie mang anga oema pikien …Wit was het vrede na de slavernij….
  Het Gele ster in het midden was voor eenheid bestemd!!

  Maarrrr…..HET ROOD GEDEELTE is Erger nu geworden dat zelfs BLOED valt overal in onze bodem door onze EIGEN BROERS EN ZUSTERS…we hebben het nog nieteens door, maar pas als we het gaan beseffen?? Dan a lati kba…want a Wapen ini na bigien is nu de laatste tijd weer het oorspronkelijk nu weer hetzelfde…het kon …maar het is al zo geschreven en voor bestemd.

  Als Godswils is ,kan wel een verandering komen , maar dan wie van ons is de goede Herder dan??

  Uiteindelijk ADJOSI……
  JAMMER JAMMER GI SRANAN…sari tori echt pijn en woede en vloekt.


  gemodereerd
 24. De Surinamers kiezen er zo te zien voor om eeuwig van leningen te leven. Wat erop neerkomt dat men opnieuw gekoloniseerd wordt.
  Want wat gaat een andere regering beter kunnen doen dan deze? Meer lenen, maar dan tegen een zo’n hoge prijs dat de lener het hele land in beslag zal nemen.
  De bijzonder slimme demonstranten willen dit niet horen.


  gemodereerd
 25. De Surinamers kiezen er zo te zien voor om eeuwig van leningen te leven. Wat erop neerkomt dat men opnieuw gekoloniseerd wordt.
  Want wat gaat een andere regering beter kunnen doen dan deze? Meer lenen, maar dan tegen een zo’n hoge prijs dat de lener het hele land in bes
  lag zal nemen.
  De bijzonder slimme demonstranten willen dit niet horen.


  gemodereerd
 26. Ik hoop dat de bewaker van PARAMARIBO ZOO@ de poort dit maal goed vergrendeld ,anders krijgt men weer de poppen/apen aan het dansen.


  gemodereerd
 27. ha ha pony en jou vriend robg , leuk he dat jullie daar in holland gaan denken over een nieuwe
  protest mars , zijn nu de kinderenopvang en scholen het slachtoffer , bedrijven plunderen was geen succes he , dan moeten kinderen en baby’s het ontgelden , zo laf zijn jullie paarse klojo’s
  vandaag werd een baby bijna in de oven gegooid , de moeder heeft alle geld wat ze had aan die boutisten gegeven , hoe laag kun je zijn om een baby te roosteren , paars he robg en pony , jullie afgod heeft vele baby’s vermoord in 1987


  gemodereerd
 28. Suriname is failliet hoe het allemaal komt maakt niet uit, of met een dikke vinger wijzen ,maakt niet uit.
  Suriname is verloren en straks vergeten


  gemodereerd
 29. Latour Posse, de vergelijking betreft niet de soort daden, maar het effect van het demoniseren van Curtis. Onder deze omstandigheden kan het gebeuren dat zijn beweringen onderdeel kunnen zijn die leiden naar een repressief beleid. Niet dat Lesje van belang is voor Chan.
  Onder Bouta aanhangers was dit een geliefd handelsmerk.


  gemodereerd
 30. Ik snap wel dat mensen geen uitweg meer zien, zelf dagelijkse boodschappen kunnen ze niet meer betalen.
  Hoe is het toch zover kunnen komen?
  Santokhi zou toch met zijn crew de klus gaan klaren?
  Twee vragen
  Hoe het zover is kunnen komen is net als bij achterstallig onderhoud niet iets van vandaag op morgen. Het evolueert . Langzaam maar zeker
  De regering bouterse en de nog altijd onschuldige 😉😉😉boefdraad hebben Suriname naar de afgrond gebracht alle inkomsten hebben ze gewoon gestolen en zelf toekomstige inkomsten. Ik schrijf de regering en niet de persoon Bouterse, omdat hij onmogelijk van alle wandaden op de hoogte kon zijn en hij niet de enige was die zich heeft verrijkt.
  Het arme volk ziet de schuldige niet, slechts de boodschapper,
  Don’t shoot the messenger is niet voor niets al eeuwen een uitdrukking die van toepassing is op de slecht nieuws brenger. In dit geval is de regering Santokhi, de messenger
  Het arme volk wil dit ook niet meer inzien, daarvoor zijn de noden te groot en kan er gemakkelijk misbruik worden gemaakt van hun lijden. Zij die echt lijden houden het vaak verborgen uit schaamte. De gewetenloze criminelen daarentegen gaan gewoon op pad, alsof het hun dagelijkse job is
  Echter, bedenk hoe Suriname er voor zou hebben gestaan als de criminelen die het land ten gronde hebben gebracht het nog steeds voor het zeggen zouden hebben. Vergeet dit niet!!
  Ik vrees en schrijf dit met grote vreze dat oa covid19 de bevolking met tien duizenden zou hebben gedecimeerd.
  Dat de handel en dan met name de import van goederen fors terug zou zijn gelopen
  Een ieder die dan ook pleit voor een andere regering heeft het slecht met de bevolking voor.
  Zij zijn alleen uit op eigen gewin direct door nu een beloning te krijgen als zij zich onthouden van protestacties. Dan wel indirect door zich voor het karretje te laten spannen van Bouterse, wiens dagen nagenoeg geteld zijn. Hij moet en zal iedere dag zich inspannen om voormannen te vinden die de bevolking oproepen tot demonstraties, protestacties bij voorkeur met geweld. Het geweld zal steeds meer toenemen naarmate we dichter bij de opsluiting komen van de veroordeelde ex president Bouterse.
  Santoki kan onmogelijk hebben gedacht dat na de eerdere diefstallen tot en met bureaustoelen toe het afgelopen zou zijn. Mocht hij dat wel hebben gedacht dan is dit een grove onderschatting en misvatting van hem geweest

  Kan Santokhi de klus klaren?
  Ik ben van mening dat hij goed op weg is. Als de regering Suriname binnen twee jaar uit de depressie zou kunnen hebben gehaald dan was er geen depressie, slechts een zware dip.
  Maar dat is dus niet zo. Niet alleen dat er was is gestolen, maar ook zijn toekomstige inkomsten al verpand. Vergelijk het maar met mensen in de schuldhulpsanering die over hun schulden ook nog eens forse rente moeten betalen. Zij komen steeds verder in de spreekwoordelijke shit te zitten.

  Aan het volk wil ik het volgende meegeven
  Het is beter eenmaal te lijden dan voortdurend bezorgd te moeten zijn, in angst te moeten zitten.
  Voor zij die het niet helemaal begrijpen en voor hen die het niet willen begrijpen zoals pony en robbie
  Arm volk het is beter dat jullie nu moeten lijden door vele zaken te ontberen dan altijd maar weer bang moeten zijn voor wat de toekomst brengen zal
  We weten immers dat iedere keer als bouterse terugkeert hij nog meer aanricht. Denk aan morgen aan je toekomst en aan de toekomst van je kinderen

  Ik wens u allen het beste


  gemodereerd
 31. Geen parapluie als het regent??????????? wel een parapluie als de zon schijnt
  Geen demonstratie als het regent!!!!!!!!!! wel als de zon schijnt
  Wat een volk


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES