Rovers dringen woning binnen en dreigen zuigeling in brand te steken

18

Een jonge moeder in Suriname heeft een vreselijke nacht achter de rug. Twee criminelen drongen rond 02.00u haar woning te Rijsdijk binnen, op zoek naar geld. Ze dreigden haar zuigeling in brand te steken als ze geen geld zou geven aan de rovers.

Volgens de 24-jarige moeder Ch.A. was ze op dat tijdstip wakker en bezig haar baby te voeden in de slaapkamer. Plotseling hoorde ze de voordeur van haar woning opengaan. Ze stond op met de bedoeling naar de woonkamer te lopen en zag op dat moment tot haar schrik twee mannen gewapend met respectievelijk een mes en een schroevendraaier in de deuropening van haar slaapkamer staan.

Een van hen pakte haar zuigeling af en liep naar de keuken. Hij maakte het fornuis aan en deed vervolgens de uitlating: “Als je het geld niet aan ons geeft brand ik je baby”. De moeder rende naar haar slaapkamer en pakte uit een portemonnee 6.000 SRD, die ze aan de rovers overhandigde.

Na de daad verlieten de verdachten de plaats.

De politie van Rijsdijk werd ingeschakeld, die ter plaatse ging voor onderzoek. Van de daders is nog geen spoor te bekennen.


18 REACTIES

 1. Het is nu teveel. Suriname moet in twee etnische stukken verdeeld worden. Het is dwijlen met de kraan open.
  gemodereerd

 2. In Rijsdijk wonen geen mensen maar Abanies!
  Ze zijn familie van de bakroe, leba, asema en… DEBBY.
  Ze gaan altijd s’nachts op pad en ze gebruiken blakaflage, ze zijn dan onzichtbaar in het donker.
  In de dierenwereld wordt het camouflage genoemd.
  gemodereerd

 3. Wordt tijd dat er een doods eskader wordt opgericht.De daders komen vrij omdat vaak genoeg alleen maar indirecte bewijzen zijn en pleiters als Nibte krijgen de dieven vrij.Na vrijlating moeten ze worden neergelegd want in leven zijnde gaan ze het weer doen.
  gemodereerd

 4. Je zou denken, het wordt iets rustiger.
  Helaas gaat de dievengilde gewoon door.
  Donkerbruin vermoeden dat ook dit, is georganiseerd. Tempo wordt opgevoerd.

  WKN, dan plaatsen jullie toch een watermerk op de achtergrond, net als bij de foto’s.

  Schandalig dat rioolkrant arki-dinges zo lui is dat ze berichten jatten. En SVJ maar klagen over hun lange tenen! De ethiek is zoek.

  Aai jullie zijn boos, Rijswijk (laatste kolom).
  gemodereerd

 5. Verschrikkelijk dit. De criminaliteit neemt dagelijks toe. Wat doet deze regering om deze criminelen hard aan te pakken. Onschuldige betogers als Pakkitow wordt opgepakt en opgesloten en de misdadigers lopen vrij rond. Waarom hoor ik de president, de vice-president niets hierover zeggen. De VP mag van president de stukken grond op het Sabaku project verder gaan verdelen. Het lijkt alsof je een boef de brandkast sleutel geeft om voor je te bewaren. Wie houdt de president allemaal voor de gek. De president gaat door met het installeren van tientallen onnodige commissies. Wanneer komt de harde aanpak van de criminaliteit beste Chan. Wanneer gaat de koers omlaag Chan. Heb je voor deze belangrijke zaken wel tijd.
  gemodereerd

 6. Wat moet er nog komen? Hoe ver/laag kan de mens nog vallen?
  Geen genade voor deze criminelen. Oppakken en voor langere tijd uit de gemeenschap halen.
  gemodereerd

 7. “Van de daders is nog geen spoor te bekennen.”
  Ook van papa is geen spoor meer te bekennen sinds hij z’n spoor had gespoten.
  Het krioelt van deze gevallen in Su.
  Wat de daders betreft; levend verbranden.
  gemodereerd

 8. Spoor ze op!
  Politie doe je best.
  Geen 1 dag gaat voorbij zonder een roof of ander criminele misdaad te melden.
  gemodereerd

 9. Zeer triest dat rovers een onschuldige vrouw overvallen terwijl de corrupte en schuldige president Santokhi zich tot de tanden laat bewapenen en beveiligen door een eigen legereenheid van bewakers, volgauto’s, motoragenten,geheime agenten en helikopters. Wat zal deze corrupte figuur zich veilig voelen. De gewone burger voelt zich niet meer veilig door de ravage die Santokhi in het land heeft aangericht.Dit soort corrupte mensen kunnen het land niet besturen. Kijk maar wat die Kalaykhan opnieuw heeft geflikt.Een VHP ondernemer heeft hij tegen alle regels in vrijstelling van de invoer van twee grote graafmachines gegeven.Deze regering is zo corrupt dat zelfs de fruitbomen geen rijpe vruchten meer geven.
  gemodereerd

 10. De avondklok instellen zoveel criminelen kunnen niet in de gevangenis zoveel plaats is er niet,denk na Santokhi je hebt toch politie opleiding gedaan in Nederland, op dit scoor je niet in de bestrijding
  gemodereerd

 11. haha die robbie toch. het gaat zo beroerd in Suriname dat hij na meer dan TIEN jaar weer eens teruggegaan is en wel voor vier maanden. 😁😁😁😁

  BTW in de lik zitten is geen Suriname hoor
  gemodereerd

 12. Ja helaas voor de familie, de RC ( ?)gaat straks aangeven dat ze “ in the heat of the moment” hebben gehandeld en moeten daarom vrijgesproken/gelaten worden; een ander reden voor hem zou ook kunnen zijn dat vanwege de “ geldende” covid regels!! niet teveel criminelen bij elkaar mogen verblijven😂😂
  (Zie kledingdieven)
  gemodereerd

 13. Neer schieten zulke figuren……suriname moet verdeeld worden djoka apart en de rest aparte……mensen moeten wijk preventie doen…
  gemodereerd

 14. Dit is het laagste wat ik in tijden heb gelezen. Geen enkele maatschappij verdient te moeten leven met dit soort beesten in hun midden.
  gemodereerd

 15. Als deze criminelen rustig verder willen leven moeten ze Nibte als verdedigster in de hand nemen die zal pleiten dat het voor hun geld was om eten te kopen of zelfvoorzienend losmeti te maken. Ze wisten niet dat het een baby was meneer de rechter ze zagen alleen vers vlees. Ze verdienen een kans om het beter te doen in het leven(een volgende keer).
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.