Rapport over veiligheid rond luchthaven Zorg en Hoop

4
Luchthaven Zorg en Hoop

De werkgroep Veiligheid Luchthaven Zorg en Hoop in Suriname heeft op woensdag 22 februari een rapport van de activiteiten sedert haar installatie aan het staatshoofd overhandigd. De werkgroep werd vorig jaar geïnstalleerd met als opdracht een quick scan van de veiligheid rond het vliegveld Zorg en Hoop en aanbevelingen daartoe. is de

Commissievoorzitter Rajinderkoemar Panchoe zegt dat het document te maken heeft met de veiligheid rond de luchthaven Zorg en Hoop. Panchoe legt uit dat de werkgroep per presidentiële resolutie van 1 april 2022 is geïnstalleerd om zich te buigen over de veiligheidssituatie en alle daarbij komende actoren op het vliegveld Zorg en Hoop. Daarbij moesten de knelpunten benoemd en verbeterpunten worden aangedragen zodat zaken op beleidsniveau aangepakt kunnen worden.

“In het document zijn er heel wat aanbevelingen gedaan”, aldus de commissievoorzitter. Hij deelt mee dat het gaat om een aantal zaken die direct aanpak behoeven, mede in het belang van de veiligheid van de luchtvaartsector. Daarnaast zijn er ook punten die een later tijdstip aangepakt kunnen worden. “Als het gaat om de veiligheid zijn het zaken die binnen heel korte tijd verbeterd moeten worden”, benadrukt Panchoe.

Hij merkt op dat er op de lange termijn geen gedegen onderhoud heeft plaatsgevonden bij de luchthaven Zorg en Hoop. “Daar zou wat meer aandacht aan besteed moeten worden.” De commissievoorzitter spreekt van een samenhang van een aantal actoren die aanpak behoeven. Het gaat dan om zowel de baan als de aankomsthal. “Over het algemeen moeten heel wat zaken aangepakt worden”, verduidelijkt Pachoe. Hij voegt eraan toe dat de commissie, die uit lokale experts bestaat, ook advies van buitenlandse deskundigen heeft ontvangen.

De Surinaamse president Santokhi is ervan overtuigd dat er een goed uitgewerkt rapport aan hem is overhandigd. Hij sprak zijn erkentelijkheid uit aan het adres van de werkgroep. Volgens het staatshoofd zal de regering het rapport doornemen. De deskundigen zullen waar nodig wederom geraadpleegd worden als het gaat om het invulling geven aan de aanbevelingen.


4 REACTIES

 1. Dit is wat er wordt bedoeld en waarom men moe is van deze regering. Deze idioten hebben een heel jaar nodig om een “scan” te maken van dat kleine miezerige luchthaventje. Achterstallig onderhoud heeft de scan opgemerkt. 😂😂. Elke mongool ziet dat als hij langsrijd.. weg met deze mensen man!
  gemodereerd

 2. De werkgroep werd per presidentiële resolutie op 1 APRIL geinstalleerd. Wilde de president met deze datum aangeven dat hij het allemaal als een grote grap ziet en er niet veel van verwacht? Er is helemaal geen presidentiële werkgroep nodig om ons te komen vertellen dat het zeer onveilig is dat de luchthaven in de bebouwde kom staat in een wijk waar het stikt van woningen, bedrijven en scholen. Het ENIGE wat er met deze luchthaven moet gebeuren om de veiligheid van alle betrokkenen zo groot mogelijk te maken is de luchthaven opdoeken en ergens anders buiten de stad een nieuwe neerzetten. Ik kan me herinneren dat de heer van Alen van Vabi N.V., tijdens een rondleiding van IOL studenten, vertelde dat hij van plan was een luchthaven te bouwen op de rechteroever van de Commewijne rivier. Waarschijnlijk is dat plan nog niet verwezenlijkt omdat de heer van Alen het niet alleen aankan. Als de overheid en van Alen gaan samenwerken kan er op die plek een moderne luchthaven aangelegd worden, die Zorg en Hoop mooi kan vervangen.
  gemodereerd

 3. hansje , oh oh ken jij het vliegveldje zorg en hoop , zal wel niet , van daar gaan de drugs van bouterse en brunswijk de regio in , en van daar naar Amerika en Europa , echt het virus doet zijn werk in jou bolletje
  gemodereerd

 4. Beste Hans,
  Kijk toch uit met wat je schrijft
  Elke mongool ziet dat als hij langsrijd..
  Jij bent langsgereden en je hebt het gezien
  Uit het bovenstaande kan de conclusie worden getrokken……..
  Nee ik trek het niet direct, aangezien ik je niet ken, maar om over mongolen te praten stuit mij tegen de borst.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.