zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresidentiële commissie voor advies en controle besteding middelen kabinet

Presidentiële commissie voor advies en controle besteding middelen kabinet

-

Does Travel - naar Suriname

Toezien op de rechtmatige, doelmatige en doeltreffende toewijzing, en besteding van middelen binnen het Kabinet van de President in Suriname. Met het voorgaande in gedachten heeft president Chandrikapersad Santokhi op woensdag 22 februari de presidentiële commissie “Financieel Economisch Team” geïnstalleerd.

De commissie kreeg bij haar installatie op het Kabinet van de President ook de opdracht mee adviezen te geven over de risico’s, die samenhangen met de uitvoering van begrotingen binnen het Kabinet.

Commissievoorzitter Anandkoemar Ramharakh legt uit dat er niet te veel middelen mogen worden uitgegeven voor bepaalde projecten, hetgeen onderdeel is van het bezuinigingsbeleid van het kabinet. “We zullen in het kabinet zoveel mogelijk proberen te bezuinigen”, aldus Ramkarakh.

De voorzitter verduidelijkt de doelstellingen als volgt: het bewerkstelligen van de optimale toewijzing van middelen over afzonderlijke activiteiten en/of diensten en rechtmatig zorgdragen voor een ordelijk financieel beheer. Vanuit het oogpunt van doeltreffend bevorderen moeten de doelstellingen worden bereikt door de inzet van de juiste middelen.

Volgens Ramkarakh heeft het team een adviserende en controlerende rol. President Santokhi noemde de installatie een belangrijk moment. Volgens het staatshoofd is er een team samengesteld, bestaande uit leden met verschillende disciplines en een breed scala aan ervaringen en kennis. “Deze commissie heeft een belangrijke taak en we vertrouwen erop dat zij deze taak naar behoren zal vervullen. Verder kijk ik zeker uit naar de behaalde doelstellingen”, aldus de president.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Nee president. Niet nog een commissie. Erg zijn al zoveel. Ter controle van de overheidsuitgaven is er toch de Rekenkamer ?


  gemodereerd
 2. Pres, wat voor schijn vertoning is dit. Wilt u hiermee het grote bedrag die het kabinet van de pres krijgt goed praten. Er is toch al een opererende ambtelijke afdeling die de uitgave controleert, waarom een eigen commissie daarnaast benoemen, er bestaat al een CLAD.. De VP gaat straks ook zijn eigen commissie installeren.

  Deze president heeft het nog steeds niet begrepen, a man trang jesi. Wat moet er gebeuren wil hij het eindelijk begrijpen.
  Met veel bombarie en arrogante houding zegt hij dit: “ wij hebben geen andere keus dan moeilijke beslissingen te nemen en maatregelen te treffen”. Nog al wiedes pres na de deplorabele financiële situatie waarin het land verkeert, het worden harde tijden voor het volk, maar pres is het niet verstandiger om deze tijding met hel volk te delen/communiceren vertel het volk wat de moeilijke beslissingen zoal zullen zijn, vertel het volk wat het betekent in hun portemonnee. Niet alleen hoog van de toren oreren, pres zonder deze communicatie lijnen naar het volk gaat het niet werken, a no wroko, ding sma no o briebie ju, want ju ne taki, u komt dan als een autocratische Bully over.


  gemodereerd
 3. Dus Pres. heeft een commissie in dienst genomen om na te gaan waar al het geld gaat. Dan mag de commissie zichzelf ontslaan want zij zitten nu zomaar geld te verspillen.


  gemodereerd
 4. Commissie Freak…. ga zelf eens zitten voor de problemen die er zijn..!

  Waar is de President mee bezig?…Niemand die het weet!!!


  gemodereerd
 5. haha wat een ongelooflijke bull shit. De vorige president deed precies hetzelfde. Er is 1 verschil hij gaf het eerlijk toe
  Hij zei; je moet bepaalde mensen tevreden houden, je weet toch en vervolgens begon hij te balken 🐴🐴
  deze doet het tjiebrie fassie, maar minstens even verwerpelijk/ walgelijk


  gemodereerd
 6. Pffff de zoveelste.commissie is nergens voor nodig. Je moet Roch zelf kunnen beoordelen waar bezuinigd moet worden weer extra salarissen voor deze commissie of doen ze prodeo???


  gemodereerd
 7. José Mujica, die president was van Uruguay van 2010 -2015 gaf het goede voorbeeld hoe een president van een arm land zou moeten omgaan met het geld van het volk; na zijn inauguratie bleef hij rondrijden in zijn VW Kever, hij bleef wonen in zijn oude huisje en hij gaf 90% van zijn salaris ($ 12000) weg aan goede doelen/charity. Als onze president en vice president zich half zoveel als Mujica zouden gedragen, zouden Surinamers het geduld, dat het lang duurt voordat het beter gaat in het land, wel willen opbrengen. Als we echter zien dat onze leiders zich in colonnes en helicopters verplaatsen, dan denken we; zijn deze mensen gek geworden, waardoor ze denken dat wij de enigen zijn die de buikriem steeds meer moeten aantrekken?


  gemodereerd
 8. Ik vind het ronduit beschamend dat een een bedrag van bijna 1 miljard srd is uitgetrokken voor het kabinet van de president.

  Ik heb begrepen dat meer dan 2300 mensen werkzaam zijn op het kabinet van de president.

  Dit heet verspilling van gemeenschapsgeld.
  What About de zoveelste volgauto’s en nutteloze reizen samen met eega Melissa naar het buitenland.

  De president weet wel geld te kloppen uit de zakken van de burgers maar hij is zelf een Big Spender.

  In mijn ogen heb je hopeloos gefaald. Alles wat je niet zo doen wat je je voorganger van verweet, doe je zelf in het kwadraat.

  Je zou het land redden had je geroepen, ik ben bang dat je het land nog dieper de afgrond zal in zal werken.

  Ik vrees met grote vreze dat Suriname onder jouw desastreuze leiding zal worden GEBLACKLIST.

  EN DAN TE BEDENKEN DAT IK HEEL VEEL VERTROUWEN IN JOU HAD in 2020

  Mijn vertrouwen heb je wreed beschaamd meneer Santhoki!


  gemodereerd
 9. Een grondwettelijk orgaan als de Rekenkamer wordt aan de kant gezet voor onderzoek(en) en een commissie neemt de plaatst van grondwettelijk orgaan. Mijn vraag: bestaat er nog wetten en regels in het land? (Waarschijnlijk is er gebrek aan kennis van zaken)


  gemodereerd
 10. @WAT en @Pjul ….. jullie laten je nu kennen als de – Drugu Mopie Dagoes – van Santokhi.
  Jullie zwijgen in alle talen, doen alsof er niets aan de hand is.

  Weten jullie niet dat voor dit soort zaken er een Reken kamer is?

  Waarom niet het onderzoek/onderzoeken door de Rekenkamer laten geschieden?
  Santokhi heeft zeker veel te verbergen – of – is het ook de schuld van Bouterse
  en de NDP ????


  gemodereerd
 11. Vermoeiend!

  Er komen grote herdenkingen aan onder supervisie vh kabinet. Dat geld is bedoeld voor de projecten en lonen vh kabinet.
  Van mij mogen ze alle herdenkingen schrappen. Geef het geld aan de getroffen ondernemers.

  Afijn!
  De commissie, as in Agile, dient als adviseur en controleur vd projecten vh kabinet. De commissie bestaat uit ambtenaren vanuit verschillende disciplines. Geen extra vergoeding. Het doel is om zoveel mogelijk te BEZUINIGEN. De president is helemaal up-to-date!

  Een Rekenkamer werkt achteraf, de jaarlijkse controle en onderzoek en niet voor projecten. Dat is de extra controle.

  Korte en strakke lijnen, heel goed!
  Je hoeft niet alles te weten, heb je interesse, stel dan vragen. Maar… wat je vooral niet moet doen is ‘jumping into conclusions’, uitgaan van je eigen perspectief.

  Wat is erop tegen dat ambtenaren aan het werk worden gezet! Oeverloos gelul!


  gemodereerd
 12. Welke EZEL houdt welke BOERIKIE hier nou voor de gek, of denken deze Pannenkoeken,dat zij met slapjanussen ,en KAWTERES te doen hebben,..MIE NO KAAR NING baja,hou me ten goede !💩🐖🐴🐴,…DNA.


  gemodereerd
 13. ha ha ha die stadsgerillia , uit welke stad kom jij, ja hier in Suriname , hebben we steden hier in Suriname , zoek het uit stadsgerillia maak ook een commissie dan komt iedereen te horen of we steden hebben


  gemodereerd
 14. Dit gezeik is vanaf dag één bezig.

  Finance stikt vd dubieuze paarse ambtenaren. Hoeveel bewijs hebben jullie nog nodig.
  Niemand op dit ministerie heeft ooit een document gelekt v boefdraad of v trikt. Is toch raar dat ze zolang hun gang konden gaan, en dat 10jr lang.

  Scenario; geef een vertrouwelijk document aan je partij. Die maakt er een hele politieke heisa van, alsof de regering geld verbrast.

  Dit is door etnel naar buiten gebracht, en zonder verificatie gooit ze de leugens in de ether. Daarentegen was er geen geld gereserveerd voor het slavenfeest dan had ze een winti gekregen in het dna. Zeer vieze politiek.

  Zo langzamerhand zou je dit nu wel door moeten hebben. Iedere keer hetzelfde spel en jullie trappen er met gestrekte benen erin.

  Doe onderzoek en groei!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES