maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePlunderaars verklaren 'in the heat of moment' te hebben gehandeld

Plunderaars verklaren ‘in the heat of moment’ te hebben gehandeld

-

Does Travel - naar Suriname

De rechter-commissaris in Suriname (rc) heeft inmiddels bijkans 35 plunderaars in vrijheid gesteld. Advocaat Maureen Nibte geeft aan dat van de 13 verdachten aan wie zij rechtsbijstand verleende, 10 door de rc in vrijheid zijn gesteld. Ook de drie vrouwen die op een filmpje te zien waren op social media, waarbij zij talloze kledingstukken in een auto plaatsten, zijn door de rc in vrijheid gesteld.

Nibte geeft aan dat zij een sociaal verweer heeft gevoerd voor de vrouwen. Het gaat om een moeder en haar twee dochters, waarbij de ene dochter minderjarige kinderen heeft en de andere dochter schoolgaand is. Het gezin is ontwricht door de aanhouding van de drie vrouwen.

De vrouwen hebben zich bij de politie aangemeld nadat het filmpje waarin ze te zien zijn, viraal ging op social media. Alle kledingstukken welke zij hadden buit gemaakt zijn in beslag genomen door de politie.

Ze hebben spijt betuigd en hebben aangegeven de gevolgen van hun ondoordachte handelingen niet te hebben overzien. Zij reden toevallig langs toen ze de plunderingen zagen, waarna zij zich voegden in de meute. Ook een verdachte die een gitaar bij Cheung’s Music had weggenomen is op vrije voeten. De gitaar is in beslag genomen.

Het overgrote deel van de verdachten geeft aan dat zij zich “in the heat of the moment” hebben laten verleiden door de plunderende menigte. Sommige hebben gewoon spullen opgeraapt die op straat werden gegooid waaronder flesjes parfum en kledingstukken.

Een jongeman die tijdens het plunderen van een pompstation live ging op social media en daarbij riep “pakke, pakke” blijft aangehouden.

Vanwege de veelheid aan verdachten zijn op dinsdag 21 februari op twee locaties fysiek de voorgeleiding van het Surinaamse Openbaar Ministerie en de rechtmatigheidstoets van de rc gehouden, namelijk op politiebureau Geyersvlijt en Nieuwe Haven. Dat meldde het OM in een persbericht.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

39 REACTIES
 1. Ga de rovers van de regering oppakken. Voor al de schandalen die de rovers van de regering hebben gecreeerd die zaken gaan niet voor.


  gemodereerd
 2. Een taakstraf zou op zijn plaats zijn. Laten ze 1 keer in een week gedurende een jaar in een tehuis gaan werken.


  gemodereerd
 3. Ik heb een buurjongetje gehad, die altijd zei dat een jongetje had gezegd dat hij het moest doen. Onzin ze waren het al van tevoren van plan. En vrijlaten vanwege sociale redenen en gezins ontwrichting. Daar moeten ze aan denken voordat ze met het hele gezin aan het plunderen slaan. De maatschappij in Suriname wordt ontwricht door dit soort mensen die liever steelt dan werkt. En die schoolgaande, waarom was die niet op school. En de rechter gaat nog mee met die soort onzin. Als ze thuis zijn gaan ze feestvieren, lachen en grote verhalen vertellen en denken die kinderen, dat dit normaal is.


  gemodereerd
 4. Bizar…een aanfluiting v d rechtstaat..in the heat of moment? ..gezin ontwricht?..wat n nonsens v OM. laat alle gevangenen dan vrij. Why not? IN THE HEAT OF THE MOMENT..weerzinwekkend.
  8 Dec 1982 was ook in the heat of moment.


  gemodereerd
 5. Wat een onzin; omdat de ene plunderaar tijdens het plunderen PAKKE PAKKE riep blijft hij aangehouden, terwijl de.anderen die geluidloos alles wat los en vast zat meenamen, worden die wel vrijgelaten. Dit doet me denken aan de volgende mop; een boer spande een rechtzaak aan tegen twee verdachten die zijn dieren gemolesteerd hadden en omdat de schapen toen het gebeurde MAa MAa geroepen hadden kreeg die aanrander levenslang. De ezels schreeuwden echter I-JAAH I-JAAH toen het gebeurde en die aanrander ging vrijuit.


  gemodereerd
 6. Hoe kun je plunderaars in vrijheid stellen? Een ondoordacht moment en laten meeslepen?
  Nou ja is weer Suriname. Was je niet opgehaald en door beelden aangetoond dat je schuldig bent aan plunderen. Was je niet getoond dan was je thuis gebleven met het geroofde en had je nimmer het geroofde teruggegeven


  gemodereerd
 7. De gelegenheid maakt den dief, d.w.z. ‘wanneer de omstandigheden het stelen mogelijk of gemakkelijk maken, wordt iemand allicht een dief . Is de juiste weerspiegeling aan, hoe integer bepaalde surinamers zijn.


  gemodereerd
 8. Het zit in de genen. een scheet activeert hun kwade inborst.
  Hoe moet je dit een halt toeroepen? Volgens mij verstaan ze maar 1 taal en dat is wiep deng mars, je zal zien dat werkt


  gemodereerd
 9. Eigen mening dan stelen ze de bedden het beddegoed, ze vreten wat voor de oudjes is enz
  Een taakstraf ok, maar el de volgende
  nummer 2 in de rij moet nummer 1 met de zweep geven, nummer 3 doet dat bij nummer 2 enz. totdat je bij de laatste bent dan mag nummer hem of haar een boeng fong fong geven
  Goede taakstraf toch


  gemodereerd
 10. Ook nibte opsluiten,zij werkt mee met de plunderaars ,zijn allemaal luie blakamans, geen enkel land op aarde wil ze hebben.


  gemodereerd
 11. Typisch Suriname, ik ben benieuwd of mevrouw Nibte ook deze argumenten zou gebruiken als ze bij haar alles hadden geroofd. Zijn al deze plunderaars gewoon heengezonden zonder enig straf. Een taakstraf of een flinke boete kon er ook niet vanaf . Dus bij het volgende protest gewoon weer alles plunderen en meenemen want het blijft bij heenzenden door de RC.


  gemodereerd
 12. In the heat of what ever, het is diefstal. In the heat kan je ook iemand vermoorden of what ever, maar het is moord.

  In the heat of the moment is geen excuses om zaken goed te praten.

  Men zal altijd rationeel moeten denken en beslissingen nodig. Als dat ophoudt zouden er vele zaken fout lopen in het leven.

  Er zijn regels/ wetten en men kan beoordelen of zaken goed of fout zijn.

  In the heat moment is geen excuses voor verkeerde besluiten.

  Hebzucht dat is de oorzaak en het gevolg was het goed in bezit hebben. Maar het was diefstal en dat wisten de dames en vele anderen die vrij hebben gehad op grond van in the heat of the moment.

  Ik kan vele zaken opnoemen waar in the heat, men bij de rechtbank wel een vonnis zou krijgen en achter de tralies terecht komt.


  gemodereerd
 13. Baja laat ze ze kunnen er niets aan doen het ging zomaar zomaar per ongeluk
  ze wilden het niet maar ze deden het ineens zomaar/ Eigenlijk wilden ze helemaal niet naar demonstratie gaan. ze dachten dat er een demonstratie van militairen zou zijn.
  ze zijn voor de gek gehouden, zeg maar gerust belazerd te zijn door bietvlier.
  hij is schuldig mevrouw edelachtbare majesteit de rechter


  gemodereerd
 14. Maar what about de vernielingen die ze hebben aangebracht aaj de vele winkels???? Moeten ze dat niet vergoeden??? In the heat of the moment…me mars…ze zijn van winkel.tot winkle gegaan er hebben zich geen moment bedacht….dies na gewoon foefoer beesten. OM …zachte heelmeesters maken stinkende wonden……next time it will be worse… Want ze weten dat madam bigi tifi nibte ze, met de meest stomme argumenten, vrij pleit.
  Zoooooo wanneer mag PAkkitow naar huis? Want als jullie deze losgeslagen beeste vrij laten.MOET Pakkitow ook naar huis FREE PAKKITOW!!!!!


  gemodereerd
 15. Nog meer in the heat

  DEN HAAG – Minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) heeft als burgemeester van Almere zijn dienstauto ruim 5000 kilometer gebruikt voor privéritten en nevenfuncties, terwijl dat niet mag. Dat blijkt uit antwoorden van de huidige burgemeester Ank Bijleveld van Almere op raadsvragen van de PVV. Weerwind maakte 51 ritten (enkel en retour) met de dienstauto buiten werktijd om. De cijfers gaan over de periode van 2017 tot en met 2021.


  gemodereerd
 16. Wel lullig dat de RC dieven vrijlaat of is er meer 💰💰achter??Geen onbekend verschijnsel in de derde( corrupte) wereld!! Wie e tan loekoe !!


  gemodereerd
 17. De boodschap van de rc aan de plunderaars; ga lekker naar huis en zorg dat je de volgendekeer niet gepakt wordt hor meisje. So! Dan kan ik (de rc dus) rustig verder met valse beschuldigigen slingeren naar het hoofd van de hr Biervliet.
  Die heeft perslot van rekening alleen gebruik gemaakt zijn democratiesrecht tot protesteren en jullie die naar huis mogen hebben tenminste gebruik gemaakt van jullie ondemocratiesrecht om te stelen. Waar blijft het volks protest tegen deze belachgelijke manier van handelen.

  ps.
  Debby be careful what you wish for. (de moordenaar en zijn 40 rovers moeten perslot van rekening nog opgepakt worden voor de door hen van het volk gestolen gelden).


  gemodereerd
 18. Debieus, je lult weer uit je vette nek, paarse heks.
  Weet je wie ze allereerst moeten opsluiten???? Jeanet gotrofather opa D, de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname. En de rest van de paarse criminele corrupte boevenbende uit ocer, die een hele boterfabriek op hun kop hebben.
  Laat ons land met rust, en vlieg weg op je bezemsteel.
  Niet vrijlaten. Een week lang de binnenstad laten schoonmaken geketend aan mekaar.


  gemodereerd
 19. Deze laffe dagoe’s spelen nu het a-no-mie spel met als mogelijk gevolg dat Pakittow als organisator nu zwaar de sjaak is !

  Het volk van bullshit Bouta is een plaag van vernieling en ellende !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 20. Dan zou je elke verkrachter ook vrij moeten laten. Ze verkrachten de kwetsbare dames meestal in de heat of the moment.


  gemodereerd
 21. Debby…

  Dit a-sociale paarse tuig is aangestuurd door de veroordeelde massamoordenaar DDB.

  En nu komen janken met het argument “in the heat of the moment” Dezelfde leugens die hun voorman, drugscrimineel en moordenaar DESIRE DELANO BOUTERSE gebruikte…..”op de vlucht neergeschoten”

  Dat is de verrotte, ziekelijke mentaliteit van de Surinamers.


  gemodereerd
 22. Laat ze niet zomaar vrij gaan.Dat ze behoren tot de categorie boeven moet op politie record staan.Ze moeten thuis blijven met hun kinderen en niet op rooftocht gaan en dan wanneer ze opgepakt worden komen ze met de lulligste smoesje dat ze kleine kinderen thuis hebben.Dit os net ern soort emotional blackmail.


  gemodereerd
 23. @Debby
  Ja de mob boss bouta en zijn domme volgelingen die moeten opgepakt worden samen met de plunderaar,de rovers en vernielers.
  Ben jij ook 1 van de plunderaars geweest?Was het gezellig om andermans goed te plunderen?Wordt je niet moe van je zelf?


  gemodereerd
 24. bijlmer man(debby) , jou ballen zijn al vergruist , een klik en je hebt geen ballen meer , en dan , jou vrienden ook madam zijn de klojo’s die geplunderd hebben , zelfs een oude chineze ondernemer voor de camera gewoon in elkaar geramd he , die beelden zijn wereldwijd te zien , en ook in de bijlmer , hint , duik diep in het riool van de bijlmer


  gemodereerd
 25. als je steelt of plundert en je bent paars hebt je niets te vrezen , zelfs die moeder met haar dochters die kledingen hebben geplunderd zijn weer vrij he , dankzij madam , verdomd deze kut wijven moeten minstens 10 jaar brommen toch , vrij , vrij ,vrij , en over een maand lopen deze kutten met de gestolen kleding te pronken
  iemand zij ze doen het omdat ze honger hebben , stop die kleding in hun strot , kleding is niet eetbaar , maar dan is de gemeenschap verlost van die wijven


  gemodereerd
 26. De hele paarse ndp is 24 uur “in the Heat of moment”.van stelen en roven.
  Ik heb al heel lang deze vraag niet meer gehoord “Pé a moni dé, Pé boefdraad dé??”
  In the heat of moment verdwenen. 👻=ddb.


  gemodereerd
 27. De vraag is natuurlijk wie voor de schade en al het toegbrachte leed aan anderen opdraaid door deze “In de heat of the moment draaideurcriminelen”.


  gemodereerd
 28. Ok dat ze nu zijn vrijgelaten wil nog niet zeggen dat ze op een later tijdstip niet alsnog weer voor het hekje moeten verschijnen want ze hebben wel een strafbaar feit gepleegd.
  Ik vraag mij af hoe rustig die Nibte ’s nachts slaapt nadat ze haar financiele administratie bijgewerkt heeft. Mensen die strafbare feiten hebben gepleegd ben het toegeven vrij krijgen op grond van ontwrichting van het gezin is belachelijk als je bedenkt dat de slachtoffers van deze plunderingen ook gezinnen hebben die hier niet om gevraagd hebben.


  gemodereerd
 29. @ Debby

  Als men de regering moet oppakken, dan moeten ze bij de
  ex regering beginnen. Jouw Baasje heeft het land en volk
  uitgezogen, en nu maar raar lullen! Als ik zo de beelden op
  tv ziet, dan vergelijk ik jou soort als de( Apen van Bali) Als
  daar de Bananen winkel open gaat, stormen ze naar binnen.
  Niemand kan ze tegen houden, zelfs geweren niet. Omdat Mw:
  Mr:M.Nibte iederéén vrij krijgt, doen ze dit. (Goede) straf
  pleiter is zij ) en de rechters schijten watra k@ voor haar!
  Su is nu compleet een apen land geworden, mede dank door jou soort. ( Ik ben ook een Neger maar gelukkig niet als jou Debby.

  Sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 30. Het gezin is ontwricht door de aanhouding van de drie vrouwen.

  nee het gezin is ontwricht omdat ze crimineel bezig waren
  kan iemand eens wat doen aan dat corrupte wijf en die corrupte rc ?
  hun eigen acties hebben het veroorzaakt en worden dan nog vrijgelaten ook?
  te triest voor woorden deze hele rechtsgang in dit land, corruptie ten top


  gemodereerd
 31. iedereen gilt hier maar over bouta?
  logica zegt eerder dat dit niet uit de hoek komt van bouta maar uit de vhp hoek
  het zou uitgevoerd kunnen zijn door de ndp, maar vhp lijkt mij de leider van deze actie
  zodat die dikke vetnek van een chan het leger of een noodtoestand uit kan roepen indien nodig
  die vetklep en zijn corrupte justieel apparaat is al bezig om criminelen naar huis te sturen en rechtmatige demonstrtanten te vervolgen
  dit hele gebeuren laat zien dat de hele trias politica van suriname faalt en eigenlijk niet bestaat
  die dikke die weigert bouta op te pakken
  rc die criminelen met een kut smoes vrijlaat
  en de domme wetten die gemaakt worden voor zelfverrijking

  waarom worden diverse wetten niet aangepast? omdat dat hele smerige dna er van profiteert en het hun geld zou kosten

  en maar gillen op blok omdat hij suriname een failed state noemt?
  suriname is een mooi land, alleen jammer dat er surinamers wonen


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES