zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijDinsdag 7 maart nationale vrije dag in Suriname vanwege Holi-Phagwa

Dinsdag 7 maart nationale vrije dag in Suriname vanwege Holi-Phagwa

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Suriname heeft woensdag laten weten dat dinsdag 7 maart 2023 een nationale vrije dag is, verband met de viering van het Holi-Phagwa feest.

Deze dag is met de zondag gelijkgesteld meldt de overheid.

Het Holifeest, Holi-Phagwa of Phagwa is een hindoeïstisch feest dat jaarlijks rond de maand maart gevierd wordt en in feite een combinatie is van een lentefeest, een feest van de overwinning van het goede op het kwade én een Nieuwjaarsfeest.

Het feest bestaat al honderden jaren en is in Suriname ook al heel lang een nationale feestdag, waar ook veel niet Hindoes op hun manier aan meedoen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Sluit de stad hermetisch af. Komende jaren hoeven er geen activiteiten te zijn in de stad totdat het aso gedeelte van het volk zich weet te gedragen. Tijdens Phagwa zijn he toch alleen juist deze gasten die gaan feesten tewijl ze 1000% niet eens weten wat het inhoudt.
  Laat iedereen nationale feestdagen thuis vieren met fam en vrienden want die rovers gaan weer toeslaan. KPS en de Nationaal leger zijn volgens mij niet in staat tegen zo een grote stroom rovers op te treden tenzij ze gericht gaan schieten.
  Maar dit keer gaan ze het weten want ik denk dat de winkeleigenaren nu voorbereid op ze gaan wachten.


  gemodereerd
 2. Ik hoop dat men rekening houd met de covid 19 wet van Elgrin en dat er geen activiteiten gehouden worden. De show van Brunsie in AK mag ook niet doorgaan. Wat voor Pakitow geldt , geldt ook voor ieder ander


  gemodereerd
 3. Het is een feestdag en al heel lang een vrije dag maar nu de hoogste tijd om dit af te schaffen. Kijk naar de foto en niemand te zien die het echt aangaat. Laat ieder bevolkingsgroep op hun feestdag vrij zijn en feesten en de rest gewoon aan het werk. De eenheid van vroeger en het samen en gezellig met elkaar feesten is dood in Suriname.


  gemodereerd
 4. Super-racist Debby Dombo is weer aan het blèren..
  Wat voor Lonny en bakito geldt, is nvt voor phagwa.
  Wij betalen, wij bepalen.
  Het wordt een groot feest, yang nanga dringi vrij maar, agoe-ede’s zijn NIET welkom!
  Dus je weet het!


  gemodereerd
 5. Heerlijk… na alle ellende van de afgelopen tijd, kunnen we een feestje wel goed gebruiken..


  gemodereerd
 6. Gelieve het revo plein plat te dozeren. Plant daar podosirie.

  we willen geen moordenaars in de stad!!!!!!!!!!!

  sluit de stad hermetisch af op 25 februari. men gaat overal proberen brand te stichten.

  houd de berm onder schot op 25 februari a.s.

  Werk aan de winkel regering. Suriname heeft internationale militaire hulp nodig vanaf nu tot einde 2025. No nonsens.


  gemodereerd
 7. wel ja gooi er nog maar een vrije dag tegen aan. Productie staat toch al op een hoog nveau. Agenten hebben niets te doen toch, schoonmakers zelfde
  zoveeeeeeeeeeeeeel domheid


  gemodereerd
 8. Misschien een dag om de Guyana tragedie te herhalen en het onkruid uitnodigen en uitroeien. Hierbij zeker niet vergeten om uit te nodigen de grote bedrieger Bouva die vanaf het gebeuren op 17 februari met een vuile big smile door het DNa paradeert. Als het jullie niet opgevallen is kijk het na tijdens de afgelopen vergaderingen.


  gemodereerd
 9. de afro’s staan vooraan , ze willen een ander kleurtje , maar waarom een nationale vrije dag omdat die afro’s een ander kleur wilt hebben


  gemodereerd
 10. Lesley , jij hebt gelijk, 25 februari is een zwarte dag voor Suriname , maar deze regering laat veel te veel dingen toe aan lieden die het land vernietigd hebben , 25 februari is geen nationale feest dag meer , deze regering treed niet op tegen deze landvernietigers


  gemodereerd
 11. Hindoe organisaties zijn te dom en te passief om deze dag te gebruiken voor het informeren van de bevolking over het Hindoeïsme .
  Christenen doen dat bijv. wel met Kerstmis, Pasen enz.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES