zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie inspecteur die gefilmd werd bij plunderen meldt zich bij Kapitale Delicten

Politie inspecteur die gefilmd werd bij plunderen meldt zich bij Kapitale Delicten

-

Does Travel - naar Suriname

Een vrouwelijk politie inspecteur, die gefilmd werd tijdens het plunderen afgelopen vrijdag, heeft zich vandaag aangemeld bij de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname.

Een burger reed die bewuste vrijdag in zijn auto in het centrum van Paramaribo en filmde de situatie van de plunderaars. Toevallig liep de vrouw E.R. samen met nog iemand met vermoedelijk gestolen spullen in haar bezit. De burger herkende haar en noemde haar naam in het filmpje, dat kort daarna viraal ging.

In verband met het onderzoek wordt ze gehoord door de politie. Het Surinaamse Openbaar Ministerie beslist over haar lot.

Deze zelfde inspecteur werd in september 2018 aangehouden en in verzekering gesteld wegens afpersing. Ze was toen door de kantonrechter veroordeeld tot een voorwaardelijke straf. Daarnaast kreeg ze vijf jaren ontzetting uit het ambt.

UPDATE: De 47-jarige E.R. die zich woensdag bij de afdeling kapitale delicten had aangemeld is, na te zijn verhoord en voorgeleid bij een hulpofficier van justitie, in verzekering gesteld. Edith wordt er van verdachte zich schuldig te hebben gemaakt aan diefstal en medeplichtigheid daaraan, openlijke geweldpleging en heling. In belang van het verdere onderzoek zal de verdachte ter beschikking van justitie in hechtenis blijven. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

30 REACTIES
 1. Ze wilde zich de spullen niet toe-eigenen, maar ze slechts verplaatsen naar een veilige plek.🤣🤣🤣. Er is een gezegde die alsvolgt luidt: sommige volksstammen leren het nooit”.
  Een waarheid als een koe dus.In september 2018 voor 5 jaren uit het ambt gezet, dus momenteel geen inspecteur(?)


  gemodereerd
 2. Deze zelfde inspecteur werd in september 2018 aangehouden en in verzekering gesteld wegens afpersing. Ze was toen door de kantonrechter veroordeeld tot een voorwaardelijke straf. Daarnaast kreeg ze vijf jaren ontzetting uit het ambt.

  Maar hoe dan ze mocht vijf jaar dit ambt niet meer uitoefenen en toch??? Hoe kan dit
  Deze regering heeft haar dus in 2018 gewoon weer in dienst genomen of gehouden.

  da komt ook nog bij dat dus OOK zij niets met protesteren te maken heeft gehad, maar gewoon met ordinaire diefstal.
  Bietvliet en consorten zullen wel zeggen dat ze dit echt niet hadden voorzien. Te dom om hun kop uit de an us te trekken van de veroordeelde moordenaar


  gemodereerd
 3. Haar kinderen en man leden afschuwelijk honger. Restte haar niets over dan kleren te plunderen om de enorme honger te stillen.


  gemodereerd
 4. Als liefhebber van het prachtige Suriname volg ik met argusogen wat er nu gebeurt in het door armoede, corruptie en drugsmisdaad geteisterde land. Het is een van mijn favoriete reisbestemmingen, alhoewel ik er meestal niet als toerist kom. Met name in de jaren dat Desi Bouterse aan de macht was en hij het Suri-drugskartel leidde vloog ik tientallen keren naar Paramaribo. Driekwart van alle coke uit Colombia werd via Suriname naar Nederland gesmokkeld. Bouterse en zijn kliek verdienden er honderden miljoenen euro’s mee.

  Door ambtelijk getreuzel staan containers vol hulpgoederen voor de politie in Paramaribo nu te verpieteren”
  Triest dieptepunt is nu dus de bestorming van het parlement. Vriend en vijand zijn het erover eens dat de aanval op de Surinaamse democratie niet spontaan was. De Surinaamse politie heeft sterke informatie dat getrouwen van Bouterse achter het geweld zitten. Een deel van de arrestanten werd door de – door de politie – te hulp gevraagde legertroepen niet in de cel gegooid maar een paar straten verderop weer vrijgelaten.

  Bouterse, die met een been in de cel staat omdat een straf van twintig jaar wegens de Decembermoorden in 1982 heel dichtbij komt, is erg gebaat bij onrust en een vertrek van Santokhi. Dan zou de geschiedenis zich herhalen en krijgt Nederland weer heel veel last van drugs- en andere misdaad vanuit Suriname.

  Dat mogen we niet laten gebeuren. Beschermen van rechtshandhaving heeft nu grote prioriteit. Diverse Nederlandse politiediensten en vakbonden staan te popelen om hulp te bieden aan Surinaamse collega’s. Door ambtelijk getreuzel staan containers vol hulpgoederen voor de politie in Paramaribo nu te verpieteren. Stuur het materiaal snel voordat het te laat is en houd de rechtsstaat in Suriname overeind. Dat is ook in het belang van Nederland.
  vd Heuvel


  gemodereerd
 5. Wat voor gajes zitten daar bij de politie? Het kan niet anders, het zal wel een vriendin van DDB zijn. Hoe kan een politie ambtenaar dat iemand had afgeperst, niet op staande voet
  ontslagen ???? De toenmalige rechter is zeker ook een vriend
  DDB, het kan niet anders ! Kort samen gevat, het is een kolére
  zooitje, daar in het bananen republiek! Het land is op alle fronten naar de klote. Al komt er een Neger als president, wat de meeste Bavianen willen, komt het in de eerste 50 jaar niet goed. DDB en zijn 40 rovers, hebben het land helemaal naar de afgrond gebracht. En nu krijgt Chan en zijn Joker, de schuld van
  alle ellende, wat een domme volk man!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 6. Oké, nu weten wij waarom de Politie niet massaal aanwezig was op vrijdag 17 februari. Te druk met winkelen. Gefaald, op die bewuste dag, hadden alle verloven staande de demonstratie moeten worden ingetrokken. Hadden deze mevrouw en haar partner niet proletarisch kunnen winkelen. Nu de hr. Biervliet alles in de schoenen schuiven. Afleidingsmanoeuvre dus.


  gemodereerd
 7. Het is nu duidelijk genoeg, deze mevrouw mag niet terugkeren het ambt. Ze heeft voldoende kans gehad om verbetering te tonen. Of ze was bezig om de spullen terug te brengen naar de rechtmatige eigenaar. Wij gaan hier niet oordelen misschien komt ze zelf met een plausibele verklaring.


  gemodereerd
 8. Onze politie stuurt te vaak misdadigers alleen met een ernstige waarschuwing naar huis. En omdat zachte heelmeesters stinkende wonden maken, verbaast het me niets dat wanneer tuig aan het plunderen slaat in de stad, enkele politieagenten vrolijk mee gaan doen.


  gemodereerd
 9. Op staande voet ontslag. Ik vraag me echt af wat er in deze mensen hun hoofd afspeelt. Is het IQ gehalte echt zo laag. Ik neem aan dat ze verder dan de 4e klas heeft gedaan…. En dan nog weet je dat iedereen tegenwoordig met een filmcamera loopt.
  Ik heb groot respect voor de burgers die alles filmen, met gevaar voor hun eigen leven. Blijf vooral alles filmen als dat niet was gebeurd hadden we dit ook nooit geweten.


  gemodereerd
 10. Zoooo nu mogen jullie haar opsluiten en voorgoed schoppen uit de dienst nadat ze alle gestolen goederen persoonlijk overhandigd aan de eigenaar Waardeloos mens..foe goeroe beest.
  Alle rover hun foto moet in de media komen…we willen zien wie ze zijn zodat we onze deuren en ramen kunnen sluiten als ze inde buurt zijn


  gemodereerd
 11. En daarom was en is het van zeer groot belang om alle paarse plunderaars achter de zijlijn te zetten en alle paarse tentakels af te kappen !

  Vervang overal het personeel !

  De regering ontkomt er niet aan om eerst zijn eigen betrouwbare bronnen te raad plegen !
  Dan maar family and friends !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 12. Sluit haar op.Ze hoort thuis in de gevangenis.Geen voorkeursbehandelingen geven.Gewoon straffen.


  gemodereerd
 13. Dus deze agente was al eerder veroordeeld voor corruptie en mag gewoon weer terug komen…
  Lekker betrouwbaar, zoals je ziet


  gemodereerd
 14. Zelfs politie inspekteurs voelen het in hun zak, daarom steelt ze ook. Maar ja, chan en brunsi voelen het niet, dus gaan ze door met hun beleid tot 2025 en men gaat dus langer in SU pjnaren. Check t, er is geen ander uitweg. Maar bouta? Never nooit meer want door zijn schuld, vanaf zn coup is SU volk zwaar benadeeld.


  gemodereerd
 15. Agente die met de rooftocht mee deed? En in het verleden ook wegens afpersing veroordeeld is geweest? Ja zolang deze rotte appels niet uit de samenleving onschadelijk gemaakt is, zal het openbaar leven een bron van onrust zijn.


  gemodereerd
 16. De SU-overheid heeft kenbaar gemaakt dat een ieder die heeft deel genomen aan de plunderingen van17 febr j.l. bestraft zal worden.
  Dan verwacht ik ook dat deze inspecteur.ontdaan zal worden van haar rang en uniform.
  Oneervol ontslag krijgt en nooit meer in overheids dienst te werk wordt gesteld.
  Alle “schapen”ongeacht ras,geloof etc,over en met dezelfde kam scheren.
  En dat alle particuliere werkgevers,vanaf af nu,de sollicitanten verplichten met een vrij van,met de politie in aanraking gekomen briefje,te solliciteren.
  Dat de toekomstige generatie 3-keren nadenkt over zijn of haar toekomst, alvorens deel te nemen aan wat voor soort actie of demonstratie.


  gemodereerd
 17. wat een klote bende die ndp , in 2018 is deze trut voorwaardelijk veroordeeld , maar mocht gewoon haar functie behouden , en in 2020 is dat niemand van de nieuwe regering opgevallen , dat deze trut nog aanwezig is , ze zal best een spookambtenaar geworden zijn , maar wel 32 maand salaris ontvangen , nu direct voor 20 jaar opsluiten dat kreng
  coalitie , jullie moeten eens aan de oppositie vragen , zeker aan bouva , adhin , parmessar , vreedzaam , en al die ndp-ers daar , hoe dat zit dat deze paarse trut gewoon tot juli 2020 haar functie kon blijven uitoefenen , ha ha ha amnestiewet he simons


  gemodereerd
 18. Sroto eng mars! Foefoerbeest.
  Dit alles gevolgen van die idiote staatsgreep van 25 februari 1980, hoe Suriname vanaf TOEN stelselmatig verkracht, beroofd, vermoord en afgegleden is naar een drogaland door 1 fucking figuur en ik blijf het herhalen, opa D, de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname.


  gemodereerd
 19. Onbegrijpelijk dat deze Inspecteur van politie nog in dienst kon blijven. Nu exit en een stevige straf Minstens 8 jaar. Geen kans op vervroegde vrijlating.


  gemodereerd
 20. Jongelui, volg a “schaakspel” van de RC
  (Jokemans) straks… typisch een : “in the heat of the moment” dus direct vrijlaten bij voorgeleiding


  gemodereerd
 21. Duurde effe, maar hebbes!

  Ja, waarom zijn de goederen nog niet ingeklaard? Ook daar heb je vd die paarse ratten, die de boel verzieken. Opschieten!

  Quote:
  “Dat mogen we niet laten gebeuren. Beschermen van rechtshandhaving heeft nu grote prioriteit. Diverse Nederlandse politiediensten en vakbonden staan te popelen om hulp te bieden aan Surinaamse collega’s. Door ambtelijk getreuzel staan containers vol hulpgoederen voor de politie in Paramaribo nu te verpieteren. Stuur het materiaal snel voordat het te laat is en houd de rechtsstaat in Suriname overeind. Dat is ook in het belang van Nederland.”

  Thx @Bier


  gemodereerd
 22. @R. Misser,

  Die telegrap is ook een rioolkrant zeg.
  Publiceren ze een artikel v iemand die in 2016 in suri was. Conclusie artikel; de suri’s wilden toen weer onder Nederlands bewind.
  Vervolgens gaat dom ultra rechts Nederland uit hun dak. Vies scoren heet dat.
  Logisch hé tele-grap, toen was die veelvoudige moordenaar en drugsdealer pres.

  Zo filter je het nieuws.


  gemodereerd
 23. Dhr/Mw Esmerald,
  Pardon!!!
  Mijn reactie was gericht aan dhr John van den Heuvel!!!

  Met vriendelijke groet,
  R. Sewberath Misser


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES