Pakkitow met zestien personen opgesloten en moet op vloer slapen

38
Stephano 'Pakkitow' Biervliet

Activist Stephano ‘Pakkitow’ Biervliet is met zestien personen opgesloten en moet op de vloer slapen. Dat heeft hij gisteren aan zijn raadsman Antoon Karg laten weten, meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

Biervliet is dinsdag 21 februari bij de rechter-commissaris (rc) voorgeleid voor onder andere poging doodslag, verstoring van de openbare orde, opruiing, openlijke geweldpleging, brandstichting, gekwalificeerde diefstal en zware mishandeling.

De rc heeft nog geen besluit genomen over de rechtmatigheid van de inverzekeringstelling van de verdachte. Dat meldt de Unit Public Relations van het Openbaar Ministerie (OM) in een persbericht.

Naar aanleiding van de protestactie van 17 februari zijn met Pakittow nog 113 personen aangehouden, waarvan dertig gelijk zijn heengezonden.

Dinsdag zijn 83 personen voorgeleid bij de officieren van justitie. Deze personen worden verdacht van o.a. poging doodslag, diefstal, opruiing, wederspannigheid en vernieling. Bij de voorgeleidingen van heden zijn tien personen, waaronder jeugdigen, heengezonden vanwege het ontbreken van een redelijk vermoeden van schuld aan enig strafbaar feit.

De verdachten zijn verhoord op de bureaus Nieuwe Haven en Geyersvlijt. Vanwege de grootte van de groep heeft het OM besloten deze verdachten niet virtueel te horen, maar in persoon.


38 REACTIES

 1. Een hele waslijst aan beschuldigingen aan het adres van Pakittow.We hebben hier te maken met beschuldigingendie vallen onder het wetboek van strafrecht.In het strafrecht moeten de beschuldigingen duidelijk omschreven zijn en men moet ook kunnen aantonen dat de verdachte deze strafbare feiten heeft gepleegd.Zo werkt het in het strafrecht in Nederland.Maar in Suriname gelden deze regels niet.
  gemodereerd

 2. Dat zijn de consequenties van je mob mentalitieiten.Je verdient geen speciale behandeling.Jij hebt gemaakt dat handelszaken heden om geld moeten bedelen om hun zaken wederom open te krijgen om het publiek te.kunnen dienen.Niet te praten hoevelen voor behandeling naar eerste hulp moesten gaan voor verwondingen wegens mishandelingen van je mob volgelingen en hoevelen je hebt achter gelaten met trauma’s zo erg dat ze gedreven zijn zelfmoord te plegen.Nu laat je de wereld weten dat je op de grond slaapt ?
  Je hebt het verdiend.en nu hopen dat je voor lange tijd wordt opgesloten.
  gemodereerd

 3. Als het 16 rovers en plunderaars zijn kunnen ze elkaar plunderen en beroven. Moet hij een voorkeurs behandeling krijgen ofzo. Deze mensen schreeuwen om mensenrechten maar gedragen zich als beesten. Beesten horen ook beesten rechten te krijgen.
  gemodereerd

 4. Wie zn billen brandt moet op de blaren zitten. If you cant stand the heat get out of the the kitchen. Period
  gemodereerd

 5. Wel jammer dat het zo afgelopen is wel niet correct om mensen op de vloer te laten slapen de vernielingen zijn niet goed te keuren dit is sociale onrust ik hoop niet dat politie agenten de jongens gaan mishandelen en Pakito verdient een eerlijk proces en niet gebasseerd op suggesties er moet eerlijk gesproken worden met de jongeren
  gemodereerd

 6. Tja… pakitow het was te verwachten dat de overheid, je op deze manier zou aanpakken. De grote vraag is nu! Wie of wat zit er achter deze rellen? Het zou zelfs vanuit de regering kunnen zijn georganiseerd, omdat men het negatieve imago kwijt wilt en zo de aandacht verlegd. Pakitow staat volgens mij op geen enkel vastgelegd beeld, als plunderaar, moordenaar enz.! Het is meer waarschijnlijk dat men deze regering echt zat is en geen hoop heeft dat ze voor wat verlichting gaan zorgen. Vanaf deze regering aanzit, is de kwaliteit van leven in Suriname, hard achteruit gegaan en dat is nog steeds zo. Elke dag word het een stuk hopelozer in het land. Binnen een maand 2 verhogingen van de brandstofprijs. Al verdien je 10.000 srd per maand.. het is niet genoeg om de maand door te komen. Dat is volgens mij de woede die is ontstaan. Het Volk stond daar om zijn beklag te doen en er was niemand die daar vanuit de top, aandacht voor had. De arrogantie ten top. Nu worden er weer maatregelen getroffen, tegen zogenaamd ongehoorzame burgers..! De slachtoffers van het beleid, die niet te eten hebben. Geen geld hebben voor niets. Schandalig gewoon zoals het er nu aan toe gaat in switi sranang…
  gemodereerd

 7. alsof het op de vloer moeten slapen voor hem zo onacceptabel en/of bijzonder is……hij slaapt toch al jaren op deze manier bij hem thuis, of niet soms?…….verwachtte hij misschien een comfortabele boxspring inclusief …….een stijlvolle en super smakelijke curvy *****,:)…….
  gemodereerd

 8. Het verhaal uit de video van pakito komt niet overtuigend over. Er zijn verschillende video’s en nergens zie je mensen hem bedreigen met wapens in zijn buurt op de vrachtwagen/soundtruck. Niet aan de zij kanten en ook niet aan de voorkanten.

  Laat de mensen die paki op zijn soundtruck bescherming bieden met hun verhaal naar de politie gaan om dit te bevestigen. Waar heeft het plaats gevonden?, welke tijdstip? Wie waren de mensen die hem bedreigd hadden?
  gemodereerd

 9. Ah Rob Gay waarom woon je nog in Nederland (en maar klagen op de Nederlanders over hun verleden) als je zo goed gestudeerd hebt, en een bijdrage zou kunnen leveren in je geliefde Suriname?
  gemodereerd

 10. In de VS spelen ze gangster maar als de politie hun aanpakt,roepen ze om hun moeder.En als zo een gangster het loodje legt,wordt geschreeuwd BLM.
  gemodereerd

 11. Ze hebben geen redenen om hem te houden maar denken hem te breken. Je bent een vechter en als je eruit komt ga je door. Je gaat nr de DNA leden, vakbondsleiders, ministers hun huis. Ze zullen moeten luisteren. A libie no e go
  gemodereerd

 12. Déja vu, het getal 16, wanneer hebben wij het eerder meegemaakt en welke van deze criminelen komt met de schrik vrij en welke worden op de vlucht vrij gelaten.

  RobG heeft het over “strafrecht”….. waar was in 1982 het recht van de burgers die in december 1982 zijn vermoord?
  gemodereerd

 13. Wat had die pokittow verwacht dat hij als een koning behandeld zou worden.
  Het kost het land kapitalen, wat deze man gecreëerd heeft.nu moeten we ook voor hem gaan zorgen.
  Hij wilde toch zoveel mogelijk mensen bij elkaar hebben.
  En nu zijn ze bij elkaar en nu is het weer niet goed.
  Deze paarse flying monkey van didibri moet voor lange tijd verbannen worden naar tigri.
  Kan hij daar gaan demonstreren .
  gemodereerd

 14. Er zijn beelden dat deze oproerkraaier bovenop de soundtruck stond, toe er werd geprobeerd in te rijden op de militairen. Dus laat hem een maand zonder licht, eten en drinken op de vloer slapen. De vuile rat!
  gemodereerd

 15. het laten inrijden met een daf truck op militairen op instructie van deze jongen is 100% poging tot moord van meerdere mensenlevens.

  ook is hij de organisator van al deze plunderingen berovingen brandstichten. etc etc.

  je komt op straat zonder doel. maar 1 zinnetje gaat door je kop: chan moet weg. en dan wie ga je daar zetten???? als je een betere weet zou het mooi zijn.
  als je een goede oplossing hebt zou mooi zijn om alle problemen op te lossen.

  hoefdraad en ddb hebben het land platgeroofd samen met ashwien adhin en bouva en parmessar de amarokchoor. niemand zie je daar protesteren

  dna gebouw compleet vernield. rechtsgebouw bijna opgeblazen.

  je organiseert geen protestactie maar een vernietigingsactie-poging tot moordactie en brandsting etc etc.

  het hele land heb jij internationaal te schande gezet.

  sluit hem voor 20 jaar op. evenals de rest.

  pak een keer het brien hierchter op en dat is de ndp oftewel ddb van leonsberg en verwanten.
  hopelijk betekent 31 maart het einde.

  op 25 februari wordt de stad dag en nacht hermetisch afgesloten. ook het revoplein. niemand mag in de stad komen. de berm staat open.
  gemodereerd

 16. REGERING SLUIT 25 FEBRUARI DE STAD HERMETISCH AF.

  NIEMAND HOEFT NAAR REVOPLEIN. NIEMAND!!!!!!!!!!

  VIER HET THUIS.

  WE WILLEN GEEN BARBAARSE GEZICHTEN IN DE STAD DIE DAG.

  MOORDENAARS. HE HELE PLEIN IS GESTOLEN TERREIN MET ZULKE ROMMEL BEELDEN.

  DOZER DE BOEL PLAT.
  gemodereerd

 17. @RobG
  Pakkitow had de hele protest opgeroepen.In andere woorden..hij is verantwoordelijk voor alles.Nu het mis gegaan schreeuwt hij…A
  NO MIE.
  Hij had niet gedacht en jij ook niet dat hij opgepakt zou worden.Nu moet hij boeten want hij heeft enorme leed en schade veroorzaakt voor iedereen.
  Plunderen ,roven en vernielen van andermans goed is nooit goed te keuren.Gelukkig dat niemand naar je luistert.
  gemodereerd

 18. Chinese ondernemers moeten uit protest de winkels sluiten. De busrijders van de PLO zouden serieus staken, maar na een toezegging van VP Brunswijk pakken ze het werk weer op. Als er na 3 weken weer niet getankt kan worden, dan weer staken?
  Surinamers wat zijn jullie toch makkelijk zoet te houden.

  In eerste instantie ging het protest om de brandstofverhoging. Maar hoe Chan en Bravo hebben gezien dat mensen in de rij hebben gestaan voor “dure” olie dan gaan ze het gewoon blijven verhogen.

  Dan moeten mensen niet klagen wanneer de volgende reeks verhogingen worden ingevoerd. Blijf dan klagen op social media.

  De rek was eruit, maar toch leven in schijnwelvaart. Dan moet je niet klagen maar dragen.
  gemodereerd

 19. Wat dacht je dan!? Dat je in een vijf sterren hotel gezet zou worden met 12 vrouwen in bikini om je heen? Wacht maar tot je zeep op de grond valt, ze gaan je pinda sambal willen proeven.
  gemodereerd

 20. Op zo,n manier wordt je door de huidige regering kapot gemaakt als je gebruik maakt van je democratische recht om te protesteren tegen het wanbeleid. Waarom laat de president de internationaal veroordeelde vice-president niet oppakken. Durft hij dat wel.
  gemodereerd

 21. @Lesley…u leest.mn gedachten. De stad hermetisch afsluiten. Laten ze thuis blijven …ze pienaren volgens hun toch…dus mek den tan na den osi. Eigenlijk moet 25 febr als nationale feestdag helemaal afgeschaft worden want het is een ZEER zwarte dag in de geschiedenis van ons land. Er valt niets te vieren. Die dag
  Is het begin van alle ellende in Suriname.
  gemodereerd

 22. Ik denk dat “THE DEVIL” bij het Fort Zeelandia een geschiktere plaats zou zijn voor BIERVLIET,daar weten de toenmalige MACHTHEBBERS het fijne van….:Roy Horb, de in ongenade gevallen tweede man van het toenmalige Militaire Gezag, is vermoord. De lezing van het toenmalige militaire regime dat Horb zich op 2 februari 1983 in zijn cel in Fort Zeelandia ‘met het koord van zijn onderbroek aan een spijker’ had verhangen blijkt gelogen. Horb zou eerst met behulp van ‘een arts’ om het leven zijn gebracht, daarna hingen zijn moordenaars hem met een koord op aan een spijker in de muur van zijn cel.
  gemodereerd

 23. Gelukkig werkt de rechter rationeel en niet emotioneel als velen van mijn scribenten vrienden hier op Watra Kanti. De traumatische gebeurtenissen van vrijdag 17 februari j.l. wens je niemand toe. Maar een actievoerder (lees Hr. Biervliet) van alles en nog wat in de schoenen schuiven riekt duidelijke naar intimidatie.
  gemodereerd

 24. Daar hoort hij thuis, op de vloer! Deze etterbak en zijn kornuiten horen eigenlijk in een kelder met houtluizen thuis. Als hij nageslacht heeft, is hij een prachtige rolmodel. Als hij dat (nog) niet heeft, kan deze ellendige luis zich laten castreren, want op zo een vader zit geen enkel kind te wachten.
  gemodereerd

 25. Kom op nie met z’n allen tegen rogb. Hij heeft gelijk. In Suriname gelden de rechtsregels niet, daar werkt het anders.
  Laten we hiernaar kijken. Hoe is dit zo ontstaan
  Zijne Excellentie de heer C. Santokhi is met zijn ploeg 2 jaar aan het bewind. Hij heeft een erfenis ontvangen. Ik wil het niet hebben over geld. Dat weten we Bouterse, de rooie ne ger die liever hoer niet aan wil worden herinnerd, heeft VIJF keer zo lang het beleid bepaald alvorens de weledelgeboren heer C. Santokhij het stokje van hem overnam. Laten we het over de niet-financiële erfenis hebben. Dit si zo ruim dat we hier jaren over kunnen praten en schrijven Daarom pakken we slechts 1 punt hieruit.
  Wet en wetgeving
  Wie heeft de rechtsregels dan bepaald? Iemand die pas TWEE jaar de regels kan bepalen/sturen of een idioot die TIEN jaar, ja u leest het goed TIEN JAAR de regels heeft kunnen bepalen.
  Voorbeelden te over waarbij hij niet alleen de regels overtrad, maar ze dusdanig veranderde!! dat hij en zijn rovers vrij spel hadden en bijvoorbeeld zichzelf amnestie verleende. 😁😁😁😁😁
  Dus Rob heeft gelijk. In Suriname gaat het anders en dat hebben we te danken aan een moordenaar, die nu te laf is, 0m toe tegen. Nee das idioot schijt buffels en gebruikt de kreet die is ontstaan tijdens zijn regeerperiode: a no mie. Wees een man bouters en geef je wandaden toe. Nee , liever een leugenaar

  Pakkitto geeft aan dat hij op de grond moet slapen in een gevangenis. Ook nu weer kijken julllie her negatief tegen aan. Hij bedoelt te zeggen dat hij een dak boven zijn hoofd heeft en volop kan genieten van zijn maatjes met wie hij in de cel zit.
  Dit neemt niemand hem meer af!!
  Ik lees wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten pakkitto. Wel jong jij heb je bille gebrandt buiten de cel en nu brandt je go je ook in de cel. nu geen blaren, maar aambeien
  Veel plezier
  gemodereerd

 26. @Ray, ik ben net terug in NL na een verblijf van 4 maanden in Suriname.De regering Santokhi heeft het leven van vele Surinamers geraffineerd.De armoede die hij veroorzaakt is onbeschrijfelijk.Onder alle bevolkingsgroepen komt armoede schrikbarend voor.Op straat wed ik aangesproken door Javaanse, Hindoestaan, Creoolse, Indiaanse mannen en vrouwen die mij om geld vroegen omdat zij geen brood, boter of ander noodzakelijk voedsel konden betalen.

  Ik heb geholpen waar ik kon omdat deze mensen het gewoon niet verdienden.Ze zijn misleid door een mega leugenaar en bedrieger die hen een vette worst heeft voorgehouden.

  Het merendeel van de prijzen in de winkels in Suriname zijn hoger dan de prijzen in Nederland.Onder Bouterse was dit niet het geval.Duizenden kinderen gaan niet meer naar school of gaan met honger in buik naar school.De onvrede is zeer groot.

  Alle bevolkingsgroepen lijden onder de armoede. De bevolking kan je niet onderdrukken met verzonnen maatregelen omdat zij protesteren.Het gaat alleen maar erger worden in het land.
  gemodereerd

 27. Hij blijft klagen want eerst ging het leven niet in het land en had hij slapeloze nachten en nu dacht hij een ROOM WITH A VIEUW te krijgen. Op de Soundtruck liep hij als een Lord rond omringt door clowns met Security op hun shirt en er stond 1 stoel centraal speciaal voor hem. Nu is hij gedegradeerd tot grondslaper (als er van slapen nog iets terecht komt?) hij vult zijn dagen nu op werkhoogte (Mondjekontje) Ik kan hem niet zielig vinden want hij is toch een Tranga Papie ? Een Dokkenburg die zijn volgelingen in het heetst van de strijd in de steek heeft gelaten zogenaamd omdat hij bedreigd werd? Heeft niemand dat op beeld?
  Ik denk eerder(als zijn verhaal mag kloppen) dat zijn eigen mensen zich tegen hem hebben gekeerd toen ze doorhadden dat hij geen activist maar een vieze oproerkraaier was. Nu is hij de DWEIL van zn 16 celgenoten nu is hij een Bitch.
  Dokkenburg dank je God dat je daar zit want als ddb je in zn handen krijgt zal je nooit meer jarig zijn. Hij houdt niet van verraders.
  gemodereerd

 28. Ik snap de actievoerders niet. Pakitow is in hun ogen een held ! Maar deze man snapt niet dat je met geweld niets bereikt. Ga de geschiedenis maar na. Wat Pakitow zijn achterban niet uitlegt, is dat de regering Santokhie, een failliet land overnam van de vorige machthebbers. Santokhie moet nu een augiasstal reinigen. De ex-president en zijn helpers hebben het land totaal vernietigd met de leningen die ze namen en de voedselpakketten die ze gratis uitdeelden. De ex-president lacht nu in z’n vuistjes . Ga na wat hij aan rijkdom heeft binnen geharkt. En dan de huilende Surinamers die klagen dat ze niet uitkomen met hun inkomen. Is de huidige overheid daar alleen verantwoordelijk voor? Ik heb van mijn ouders altijd geleerd dat je flink moet leren, studeren en hard werken. Nooit je handje ophouden voor een aalmoes en steun van de overheid. Ga meer werken en meer verdienen, is mijn advies! Weg met Chan werd er geroepen. Wie moet het dan overnemen? De NDP en Bouterse-Adhin? Wij zouden dit aan Pakkitow moeten vragen, want volgens de schreeuwers gaan de brandstofprijzen omlaag als de NDP het weer overneemt. In Nederland heb ik flink gefietst toen de brandstofprijzen omhoog schoten. In Suriname kan je liever lopen of op de fiets, vanwege de korte afstanden. Dat komt je gezondheid ten goede. Chan doet zijn best, geef hem de tijd om er bovenop te komen. Hij is een eerlijk mens en meent het met het volk.
  gemodereerd

 29. Ze moeten hem publiekelijk executeren en zijn lijk in de stad aan een paal ophangen om als voorbeeld te dienen.
  Alleen dan stop je de rest.
  gemodereerd

 30. Deze klojo mag niet klagen dat hij met 21 man moet slapen.
  Als het aan mij zou liggen, dan stop ik hem tussen 21 Varkens
  of koeien. Daar past hij beter dan nu het geval, En @ Debby
  erbij dan kunnen ze elkaar verwennen daar in het gevangenis. 1975 was het begin van het einde in SU, criminelen hebben het
  land in handen gekregen, en het naar de klote gebracht!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 31. Pakkitow laat zich gebruiken door de oppositie, hij zou er goed aan doen om gewoon weer pinda’s te gaan planten.
  Nu moet hij minimaal 3 jaar de bak in en 10 jaar voorwaardelijke, als het weer mag gebeuren dan gaat hij 10 jaar zitten..
  gemodereerd

 32. Laat me dit van zeggen: ik hoop niet dat het uiteindelijk tot een Volksopstand komt.

  Blijf de Volksverlakkers in het huis van de Boeven steunen. Het Parlement is niet meer het huis van het volk, maar van Boeven, Bandieten en Witte Boord Criminelen.

  Degenen die op dit forum afgeven op Pakitto, Pique, de 2 inspecteurs die ontslagen zijn,
  ik wil jullie duidelijk maken dat bij een Volksopstand, Suriname uit de geschiedenisboeken af/uitgeschreven wordt.

  Het volk, onder het volk krioelt het van zeer gevaarlijke wapens; m.a.w. bij een Volksopstand zullen leden van leger, politie en veel onschuldigen naar de eeuwige jachtvelden gestuurd worden. I will not be a prophet in this holy land !!!!!!!

  Blijven jullie maar olie op het vuur gooien!!!! Blijf Chan en de Bankrover steunen, het gaat jullie goed ….. Ave Verum!!!!!!!!!!!!!
  gemodereerd

 33. Robgetverderie, je lult weer uiteraard je vette nek. Jij als grote verdediger en pleiter van de destructieve jaren van de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D en je niet eens naar Suriname bent gekomen tijdens die jaren van pakketten. Je zegt nu dat je 4 maanden in Suriname vertoefde. Lee mofo majoro, bewijs het maar. Je heb nooit hier op WTK aangegeven, dat je in Suriname bent. Dus lulkoekverhaal niet als alle pro revo retoriek van die paarse heks debieus, die oproept om regeringslieden thuis te gaan bedreigen.
  Blijven jullie maar lekker in jullie geweldige ptata , stelletje paarse djamoe edes. De grote veroorzaker van dit alles is jullie paarse afgod gotrofather opa D, die aan de patrijsstraat 28 leonsberg woont op staatskosten met 2 grote GMC en door de staat betaalde beveiliging . Die grote etter moet men NU uitknijpen en opsluiten.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.