woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVerdachten met 14.000 krapé eieren aangehouden

Verdachten met 14.000 krapé eieren aangehouden

-

Does Travel - naar Suriname

Na bekomen informatie heeft de politie van het bureau Albina afgelopen zaterdag vijf opvarenden op de Marowijnerivier ter zake overtreding van de jachtwet en wet economische delicten aangehouden. Dat meldt het Korps Politie Suriname.

De wetsdienaren stippelden in de ochtend een actie uit, waarbij er gesurveilleerd werd op de Marowijnerivier. In de boot werden aangetroffen en in beslag genomen 28 zwarte vuilniszakken met krapé eieren. In elke zak waren er 500 krapé eieren.

Verder zijn zowel de boot als de buitenboordmotor van het merk Yamaha 15 PK in het belang van het onderzoek in beslag genomen. De krapé eieren zijn ter vernietiging vervolgens overgedragen aan de dienst Lands Bosbeheer (LBB).

De aangehouden verdachten zijn Lesley A. (35), Samuel V. (31), Jerry K. (44), Verginia A. (43) en de jeugdige R.S. (14), meldt KPS.

Na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie zijn de drie verdachten Lesley, Samuel en Jerry door de politie in verzekering gesteld, terwijl Verginia en de jeugdige R.S. zijn heengezonden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Allemaal voor het vuurpeleton ermee, want wie niet horen
  wil moet voelen.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 2. Het is maar goed dat ik het niet voor het zeggen heb ,want ze komen de bak niet meer uit.
  Dit is niet vanwege honger, maar om geld te verdienen over de dieren.


  gemodereerd
 3. alle 5 gewoon 5 jaar santo boma
  ze leren het maar niet af
  dan de straffen maar eens goed verhogen


  gemodereerd
 4. Surinamers vernietigen hun land en elkaar. Geen respect voor de natuur en door goudwinning veel kwik in de rivier. Geen respect voor elkaars eigendommen en daardoor plunderen van anderen. Suriname is voor altijd verloren. Het komt nooit meer goed


  gemodereerd
 5. Doordat het nest verstoord is,gaan de eieren niet meer uitkomen.Maar als straf de stropers naar het plein brengen samen de eieren en die laten opeten.Open maken,in een glas doen en op drinken tot alle 14000 op zijn.


  gemodereerd
 6. waaorm is Virginia heengezonden??? omdat ze vrouw is?? Ze weet precies waarmee ze bezig was dus moet ze gewoon opgesloten worden. NU is ze met een sisser heengezonden dus volgende keer doet ze het weer. Ik vind dat het OM nu wel een statement moet maken bij strafbare feiten. Geef ze behoorlijk straf in de hoop dat het anderen zal weerhouden.
  Zo ook met rovers…we lezen te vaak dat ze worden heengezonden of na 2 weken weer vrij zijn…en juist deze gaan weer de fout in. Teh jeh kwekie snekie, joh kies aboma!. Ik ben reuze benieuwd naar de “staat van dienst “van de rovers van 17 febr. Weet zeker dat meer dan de helft ooit al voor een of ander feit is veroordeeld of in aanraking is gekomen met justitie.


  gemodereerd
 7. Gewoon keihard straffen deze criminelen…
  Ga werken voor je geld, smerig tuig!

  Ik stel voor…
  1 jaar cel per ei, en €1000 per ei.
  Moet je kijken hoe hard ze gaan janken!


  gemodereerd
 8. @Jacobus; gepaste straf. Ze moeten al die eieren zelf opvreten/opzuigen en van de laatste eieren een cocktail mixen met gramoxsome.
  @la; je bedoelt toch zeker 1000 euro BOETE per ei?


  gemodereerd
 9. de krape is een beschermd dier , en deze klootzakken die eieren stelen zijn geen beschermd dier , dus opruimen die hap , voeren aan de krokodillen , krokodillen leggen ook eieren , maar daar durven die klootzakken de eieren van de krokodil niet te stelen , want de krokodil is in de buurt van waar ze de eieren begraven heeft , stelletje lafbekken


  gemodereerd
 10. en wisten jullie eierstelers dat de krokodil haar jongeren als ze uit het ei zijn gekomen via haar bek de jonkies naar het water brengt ,


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES