vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieEigenaar geplunderde kledingwinkel in Paramaribo zoekt 45.000 euro voor herstart

Eigenaar geplunderde kledingwinkel in Paramaribo zoekt 45.000 euro voor herstart

-

Does Travel - naar Suriname

Glenn Veldwijk, eigenaar van Gorgeous & Rich (G&R) in de Suriname Times Mall, zoekt 45.000 euro voor een herstart. De winkel die hij vijf jaar geleden heeft geopend, is ook vernield en geplunderd tijdens de rellen afgelopen vrijdag in de binnenstad van Paramaribo.

Tijdens de rellen zijn heel veel winkels en handelszaken vernield en geplunderd. Meer dan drie kwart van de winkels in de mall hebben het ook moeten ontgelden. De schade loopt in de miljoenen Amerikaanse dollars.

“Ik heb de afgelopen jaren keihard gewerkt om mijn kledingwinkel G&R van de grond af op te bouwen. In een paar minuten heeft een groep mensen alles wat ik heb opgebouwd van mij afgenomen. Machteloos heb ik via mijn camerabeelden meegekeken hoe dit alles gebeurde”, zegt een teneergeslagen Veldwijk.

De ondernemer zegt dat er bekend is geworden dat er vanuit de verzekering en overheid geen compensatie komt. Hij is vastberaden om ondanks de tegenslagen verder te gaan met zijn zaak. Veldwijk vraagt daarvoor financiële hulp van de gemeenschap.

In Suriname kan er gedoneerd worden op de rekeningen van het bedrijf bij De Surinaamsche Bank: SRD 3604357, U$S 3604373 en euro 3604365 ter name van Gorgeous & Rich Clothing.

Voor mensen in Nederland die willen doneren is er een GofundMe inzamelingsactie opgestart. Er is inmiddels meer dan 100 euro gedoneerd.

Hieonder een video van de vernieling en plundering bij de kledingwinkel.

Zo zag de zaak eruit na de plundering.

Lees ook:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

19 REACTIES
 1. Moet ik geld doneren aan Surinamers die mij uitschelden en zeggen dat ik maar in Nederland moet blijven en me niet moet bemoeien met hun land? Maar als deze zelfde Surinamers die euro nodig hebben dan weten ze mij wel te vinden om geld te bedelen. Laat ze hun problemen maar zelf oplossen met hun grote mond.


  gemodereerd
 2. Laat de plunderaars ook een deel van de schade betalen.Neem ze alles af.Laat ze ervoor bloeden.


  gemodereerd
 3. Als blijkt dat de overheid heeft zoals het op mij overkomt gefaald.

  De inlichtingendiensten, politie, miltairen hebben niet voor orde, rust en veiligheid kunnen zorgen zowel bij en voor het DNA-gebouw, in het Centrum bij zaken die geplunderd zijn.

  De politie en militairen waren overal te laat, sommigen waren zelf heel erg bang bij de actue vd truck van Pakkito. Wat enigzins te begrijpen was als ME voor de vrachtauto van Pakkito stond en hij en chauffeur niet verder mochten rijden.

  Ik zag een video met een militaire vrachtwagen met militairen in de Jodenbreestraat en het zelfde voertuig in de Domineestraat en er braken plunderingen uit en de militairen kregen geen opdracht in actie te komen van hun meerdere.

  Hoe is het mogelijk dat er zo weinig politieagenten en militairen aanwezig waren op het Onafhankelijkheidsplein, voor de het DNA- gebouw, in het Centrum vd stad, Waterkant, Saramaccastraat, Jodenbreestraat, Domineestraat?

  Zijn deze politieagenten en militairen wel goed opgeleide luitjes die weten hoe op te treden in zulke situaties? Kennen ze het gebied van het centrum en hoe ze moeten werken en zorgen voor orde, rust, veiligheid. Instructies geven aan de actievoerders en als zaken uit de hand lopen de juiste besluiten nemen dat het onder controle blijft en de actievierders, plunderaars zien dat de politue en militairen het gebied onder controle hebben, beheren en zij geen schijn van kans maken om zich niet aan bevelen van hen te houden of tot vernielingen en plundereringen over te gaan.

  Mijn Inziens waren er te weinig politie en militairen, niet goed opgeleid om in deze situatie op de juiste wijze op te treden, de zaak te beheersen, onder comtrole te hebben, geen goede samenwerking met de militairen, wisten zowel niet voor het DNA- gebouw, Waterkant en Jodenbreestraat, Domineestraat geen goede en juiste besluiten te maken, waardoor de actievoerders en plunderaars vrij hun gang konden gaan.

  Ze waren overal te laat, te weinig. De politie die weken, dagen van te voren wist dat er een actie zou zijn op 17 Februari 2023 heeft zowel de gebieden waar de demonstratie zou plaats vinden en het centrum waar ze altijd aanwezig moeten zijn voor hun werk. het gebied door en door kennen gefaald. De plunderingen hadden nooit plaats mogen vinden.

  Op al de hoeken vd straten hoorden politie en militairen aanwezig te zijn geweest en men had de plunderaars uit het Centrum moeten houden, ze te dirigeren naar buiten het centrum vd stad.

  De politie en militairen zijn niet getraind om dit te doen en ook niet samen te werken.

  Het doet mij een klein beetje terug denken aan dat coup van 25 Februari 1980.

  Kolonel Hans Valk legt verantwoording af aan zijn superieur of minister van het leger en niet aan de Nederlandse Ambassadeur, de hoogste vertegenwoordiger van Nederland in Suriname of de minister van Buitenlandse zaken van Nederland.

  Valk gaf opdracht aan ddb, de Nederlandse Ambassadeur kan tegen Valk zeggen dat die niet met ddb in contact mag staan, maar de superieur van Valk is de minister vh leger. Wat ook gezegd moet worden, wat was de afspraak bij ondersteuning vh opzetten van het leger van Suriname. De ministries van buitenlandse zkn van beide landen, de ministries van leger van beide landen, Ambassadeurs van beide landen, presidenten van beide landen, bovendien waren ddb ea soldaten die uit Nederland kwamen, hadden allen de Nederlandse nationaliteit net als Hans Valk.

  Dus Nederland had gewoon een coup in Suriname gepleegd op 25 Februari 1980. Suriname was toen weer onder het bevel van ddb de Nederlander. De ambassadeur was tijdens de coup naar Frans- Guyana geweest, wist dat de coup zou gebeuren en kwam na de coup terug, Nederland haalde Hans Valk weg uit Suriname. Nederland verzuimde om ook ddb ea die de Nederlandse coup nationaliteit hadden terug te halen. ddb ea leken toch op de Suri’s en niemand wist dat ze de Nederlandse nationaliteit hadden. De coup was zelf door ddb bedacht, wilden ze Surinsmers doen geloven. Gelukkig bleek toen Hans Valk uit Nederland weg moest dat bij hem thuis ddb bij zijn afscheid ddb aangaf dat hij het draaiboek vd staatsgreep van Hans Valk had gekregen. Wat ddb niet vertelde dat hij ea soldaten de Nederlandse nationsliteit hadden.

  Valk kreeg eervol ontslag en ging in Spanje wonen waar hij stierf.

  Er moet nu blijken wat Pakkitouw allemaal met deze uit de hand gelopen demonstratie te maken heeft en schuldig is voor de plunderingen, wie hem allemaal ondersteunden. Welke ondernemers, politici, vakbonden, enz.


  gemodereerd
 4. Is paki de nieuwe Anton de Kom of de nieuwe ddb?
  Of is hij een combi van beiden?
  Wie zijn de luitjes pakki allemaal hebben misbruikt?

  Wat gaat met pakki gebeuren en heeft pakki aanhang?


  gemodereerd
 5. Hang niet de enige zielepoot uit man gebruik jw spaargeld.plundering n beroving zijn 1 vn d 10 geboden waaraan er geen gevolg wordt gegeven door n bepaalde soort over d gehele wereld. Echt n vervloekte soort tussen d wereldgemeenschap behhh vervloekte daggoes.


  gemodereerd
 6. Beste meneer geef de camera met beelden door aan de politie zodat ze de criminelen kunnen identificeren en straffen.Geef de moed niet op..Voor hardwerkenden is er altijd hoop.


  gemodereerd
 7. @passant
  Goede vraagstelling en ook terecht mbt de kwalificaties van de heren soldaten. Daarom opteer ik al langer om serieuze soldaten van het Gurka’s regiment naar Suriname over te brengen en laten deze mensen de zwarte extremisten en terroristen keihard aanpakken. Sinds de onrusten hebben tientallen Chinezen hun winkels gesloten en naar het buitenland vertrokken. Denken de zwarten echt dat zij de positie van de Chinezen kunnen overnemen? Het is alleen maar rommel waaruit deze bevolkingsgroep bestaat.


  gemodereerd
 8. De wegen/straten vanuit de hoofdwegen die toegang naar het Onafhankelijkheidsplein geven/leiden en weer vanaf te komen zijn is bekend, ja toch? Komende vanaf het Zuiden, Van ’t Hogenhuysstraat, Zwartenhovenbrugstraat, Saramaccastraat, zijstraten naar het Centrum van Paramaribo, Westen, Gemenelandsweg, Zwartenhovenbrugstraat, enz, Noorden Grote Combeweg, enz.

  Dus op deze hoeken van Zuiden, Westen, Noorden, konden de politie zoals onder normale omstandigheden zoals ze die dagelijks doen hun werkzaamheden ook doen op 17 Februari 2023. Het beleid van veiligheidsdiensten, politie, militairen, enz konden deze posten extra versterken, ja toch? Is dat gebeurd ja of nee? Nee, waarom niet? Ja en waarom is het dan niet goed onder controle gebleven?

  Als overal de politie en militairen waren en ook wisten dat er risico’s zijn dat deze actievoerders onder normale omstandigheden, maar vooral als er chaos zou optreden naar het centrum konden komen, dan kan het bij mij niet in dat er op de hoeken van het kleine centrum van Suriname, waar ook duidelijk gebleken is dat daar schade is ontstaan, daar niet aanwezig waren?

  Er is iets goed fout bij de aanpak van de politie, militairen, het beleid, veiligheidsdiensten, enz?. Ik snap het niet.

  Kennen de politie, militairen Paramaribo dan niet, het Centrum, de hoeken van deze straten waar de winkels staan, enz?

  Er is iets wat ik die al bijna 50 jaren weg ben uit Suriname dit niet begrijp. Zo een kleine centrum en militairen als politie kennen Paramaribo, het centrum van Paramaribo niet, weten niet hoe het beschermd moet worden, hoe het onder controle moet worden gehouden en er orde, rust en veiligheid is.

  Ik snap het niet.

  De plunderaars hadden nooit deze gelegenheid mogen krijgen. De politie in eerste instantie moest dit gebied in het centrum die ze door en door kennen voor moeten zorgen dat er rust, orde en veiligheid bij de winkeliers/ondernemers was. De politie, maar ook de militairen moeten zich diep schamen. Ze hebben gefaald in hun werk, het beleid heeft gefaald, enz.

  Ik snap het niet. Er zijn beveiligingscamera’s, en toch ziet men niet wat er aan de hand is en er gevaar dreigt en op te kunnen inspelen, beveiliging. De politie heeft gefaald, maar ook militairen die een land en stad moeten kunnen verdedigen, hun eigen stad te beschermen die ze door en door kennen.

  De hoogste tijd dat men draaiboeken gaat maken en oefeningen gaat doen om niet alleen bij demonstraties, maar ook als het land door andere buitenlanden wordt aangevallen ze de stad kunnen verdedigen.

  Volgens mij is er nog nooit een oefening geweest om Paramaribo als er een andere land het zou willen veroveren deze goed verdedigt kan worden. Waar zijn de zwakke punten, de sterke punten, welke punten moeten stand houden en mogen nooit in handen van de tegenpartij komen. Waar houden de troepen stand en waar dreigt die ten onder te gaan en hoe kunnen die jongens van zij die gaan sterven groeten u stand houden?


  gemodereerd
 9. Het is triest dat hij nu moet gaan bedelen, maar de schuldigen leven nog en moeten gestraft worden met tenminste de schade te betalen of voor gaan werken om het te betalen, alleen een straf zal hun niets uitmaken. Of ze moeten naar hun opdrachtgever, want als ze geen geld voor zouden krijgen waren ze hun bed niet een uitgekomen.


  gemodereerd
 10. Ik dacht dat honger hadden.
  Blijkbaar niet,maar roven en plunderen dat lukt ze wel i.p.v te gaan werken.

  Sorry,dat is hunwerk.
  Mijn fout


  gemodereerd
 11. Zijn klanten zullen wel hun bijdrage leveren. Wie kwam daar in deze moeilijke tijd nog winkelen? En hoe staat het met de winsten van voor 17 feb?


  gemodereerd
 12. De winsten zijn niet groot geweest maar net genoeg om zijn zaak draaiende te houden.De schade aangricht door pakittow en zijn mob zijn groter dan de winsten van voor 17 feb.


  gemodereerd
 13. Ik vind het heel jammer voor alle winkeliers en zaken lieden.
  Erger nog, dat ze deze tering rovende Bavianen niet mogen
  doodschieten! Anders gaan ze zelfs de bak in, wat een tering
  wet is dit eigenlijk ? ”Je mag je eigen zaak niet beschermen”
  De daders worden beschermd, en de slachtoffers bestraft door
  de overheid. ”Wat een pokkezooi man”

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 14. mensen hier op waterkant.net , deze eigenaar is een ondernemer die alles is kwijt geraakt door die paarse boeven , en toch nog iets wilt ondernemen om zijn kledingzaak een nieuw leven in te blazen , kijk deze eigenaar is zeker geen paarse , want paarsen zijn geen ondernemers die zijn de stelers , voorbeelden genoeg toch bouterse 1-2 , wijdenbosch , de regering moet deze en alle ondernemers die beroofd zijn financieel bijstaan , en snel en gebruik het geld dat u aan staatsbedrijven maandelijks betaald bijv. de slm , en dat een jaar lang nou dan zijn de getroffen ondernemers weer aan het werk , de slm zal dan dood zijn en terecht


  gemodereerd
 15. de slm is geplunderd door ddb , en deze minister van transport zegt het gaat goed met de slm , maar de schulden (100 miljoen US$) staan nog , nou minister u moet terug naar school , want u heeft vroeger heel wat gemist met het vak rekenen


  gemodereerd
 16. WAT, je klets weer uit je nek. Jij leest nooit wat er staat, het interesseert je niet, jij wil alleen maar zeiken en vertrouwt niemand.
  De minister van Transport heeft aangegeven dat het beetje bij beetje weer omhoog gaat met de SLM, een goed verstaander weet hoe dit nieuwtje te interpreteren, maar jij heb geen oog hiervoor, als jij je negativiteit maar kan kwebbelen. Net als de oranje helden zie jij alleen maar spoken, alsof het niet mag slagen met de SLM. Als het goed gaat gaan zij de schulden metterdaad ook aflossen, dus wacht maar effe met je ……. Jij en de andere nego boys, blijven jullie maar met de KLM vliegen en lullen over de SLM. Sari tori en dit zijn mensen die zeggen mi lobi a kondre tru.

  Btw, WAT, is een hoge positie bij de SLM niets voor jou, probeer eens van die zijlijn af te komen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES