dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameVIDEO: Voorgevel Suriname Times Mall nu volledig van steen

VIDEO: Voorgevel Suriname Times Mall nu volledig van steen

-

Does Travel - naar Suriname

Vanuit de Domineestraat kan er nu niets in de units van de Suriname Times Mall gezien worden. De leiding heeft besloten om de tijdens de plunderingen zwaar beschadigde voorgevel niet meer te voorzien van glas, maar van steen.

“Het lijkt wel op een Chinese muur, maar dat is het beste”, zegt een teneergeslagen unithouder. Veel unithouders overwegen te vertrekken.

Tijdens de rellen vrijdag in de binnenstad van Paramaribo, zijn heel veel winkels en handelszaken vernield en geplunderd. Meer dan drie kwart van de winkels in de mall hebben het ook moeten ontgelden. De schade loopt in de miljoenen Amerikaanse dollars.

Eenheden van de Surinaamse politie hebben op zaterdag 18 februari op verschillende locaties aanhoudingen verricht. Er is een team samengesteld om ter stond aan te vangen met het in beeld brengen van personen die op die dag zich schuldig hebben gemaakt aan de verschillende strafbare feiten om hen aan te houden ter voorgeleiding.

Het Korps Politie Suriname zal alle personen die in beeld zijn gekomen opsporen. Op basis van uitgewerkte informatie zijn er op vrijdag en zaterdag in totaal reeds 128 aanhoudingen verricht en ook goederen in beslag genomen. Het onderzoek duurt voort. Er zullen meerdere locaties worden aangedaan ter aanhouding van verdachten.

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo heeft het ministerie van Volksgezondheid geïnformeerd over het aantal slachtoffers dat zich hebben aangemeld na de uit de hand gelopen protestactie van vrijdag 17 februari. Het gaat in deze om totaal 26 slachtoffers.

Een ondernemer is opgenomen met hoofdletsel en is er zeer ernstig aan toe. In totaal zijn er vier opnames te melden waarvan twee met schotverwondingen en twee met hoofdletsel. Vier personen zijn binnen gebracht met schotverwondingen en na behandeling huiswaarts gestuurd. 

Men heeft nog niet kunnen bijhouden wie behoorde tot de ordehandhavers of protesterenden, wel is bekend dat een lid van de militaire politie, een politieagent en twee ondernemers behoren tot de slachtoffers. In de overige ziekenhuizen zijn er geen meldingen binnengekomen van gewonden of slachtoffers.

Hieronder een video van de voorgevel nu.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. De losgeslagen VARKENS moeten weten dat als ze van plan zijn hun verderfelijke praktijken voort te zetten ze kunnen rekenen op vuurwapengeweld dat tegen ze aangewend zal worden door de politie.

  Jullie gaan niet ongestraft andermans spullen blijven kunnen roven.

  De winkeliers hebben ook het recht aan hun zijde om hun goederen te beschermen.

  Ik waarschuw jullie: Jullie gaan belanden in het mortuarium!!


  gemodereerd
 2. Was het maar waar Henri. Een mooie mall die nu uit steen is opgetrokken. Begrijpelijk dat vele ondernemers willen vertrekken. Het is in en in triest wat deze schurftige honden hebben gedaan.


  gemodereerd
 3. jeetje want een gedoe. eerst huizen helemaal van diefijzer voorzienen en winkels zonder ramen…pppfff alleen om een stelletje rovers.
  En inderdaad Henry, next time zitten de winkeleigenaren op ze te wachten met geladen wapens. Het gaat niet mooi zijn maar wie niet wil horen gaat het merken. Den famiri kan bigien bai wit krosie en bestel dede kisie. dan zullen ze komen zeggen dat hun kind lieve jonge of lief meisje was..want ook die wijven hebben gesloten.
  Laten die 2 dikke vrouwen in, volgens mij, rode Ractis alvast alle gestolen spullen terug brengen want haar naam, kentekennummer en adres zijn al bekend. Ze gaan je komen halen..foefoeroe beest. Zo ook de tiktokker die onder de naam “I’m sorry didi ‘ filmpjes plaatst, breng die gestolen brillen van optiek Marisa terug….en melden jij en je rovers vrienden jullie aan…ook jullie adres is bekend…


  gemodereerd
 4. Au boi Kersten ziet er nu uit als een betonnen doos. Niet normaal dat de rovers zelf het aanzien van het land dat toeristen moet trekken veranderen in silo’s


  gemodereerd
 5. Alles dicht houden , deze soort bevolking laten uit hongeren om ze van het plunderen af te leren.Het zijn een soort ongedierte die Suriname sloopt en slechts leven op pakketten van de ndp.


  gemodereerd
 6. Roofzuchtig volk van Paramaribo, kijk dit is het gevolg van jullie rattengedrag!
  Ik zou zeggen, ga maar verder zo door hor…. Over een poosje zijn alle winkeliers vertrokken, inclusief Chinezen en kunnen jullie van de honger niet schijten.
  Jullie zijn een vloek en een schande voor het land!


  gemodereerd
 7. Dit lijkt net Afrika ,dat het in suriname gebeurd breekt mij helemaal ,met deze praktijken gaat het land niet helpen,we houden allemaal van suriname laten we werken en het land opbouwen.
  in plaats van te roven,jullie moetten je diep schamen.


  gemodereerd
 8. gewoon de times mall sluiten, dan is het klaar.. this is why we can’t have nice things, omdat een deel van suriname bestaat uit varkens, simpel voorbeeld de gemiddelde surinamer weet niet eens wat een vuilniston is, ze gooien alles gewoon uit de auto. Dit is puur agoe gedrag, want if oen be pina, oe bo gwa supermarkt fu plunder maar na soso luxe san den mang furu.


  gemodereerd
 9. Het gebouw van CKC dat nu van Chinezen is, ziet er nu afschuwelijk uit.

  Boeng Sari Tori

  Ik hoop dat dit gebouw weer in handen van Surinamers komt. Hoe de verkoop precies is verlopen is jammer, jammer dat er geen enkele Surinaamse ondernemer het heeft gekocht.

  Surinamers laten we dit gebouw weer gaan kopen van de Surinamers en het tot een mooie gebouw van Suriname te maken, waar Surinamers met plezier naar toe komen.

  De hele omgeving gaat sterk achteruit nu dit gebouw in handen is van Chinezen.

  Zie het verschil in stijl en gevoel tussen toen daar CKC stond en nu het in handen van Chinezen is.


  gemodereerd
 10. Heel raar besluit, nadat Suriname een keer rellen heeft moeten doorstaan. Door…. Jaa.. door het discutabel beleid dat er gevoerd word. Het bevorderd de etnische verdeeldheid die er al is, nog meer! Men creeert angst en brengt het land nog meer richting afgrond. Is dit aantrekkelijk voor de toeristen, die dit prachtig tropisch land zou moeten aantrekken?? Hou toch op aub..


  gemodereerd
 11. De onafhankelijkheid is 1975 is de grootste blunder in de Surinaamse historie.
  Vertrouw op eigen kunnen me mars nohhhhh!!!
  De NPS is uit de coalitie gestapt met haar 2 zetels, wel NPS luister noh in 2025 bestaan jullie niet meer. Jullie wilden zo graag onafhankelijk worden toch of niet?
  Jullie hebben het land naar de verdoemenis geholpen !!!!!!
  Besef je wel dat jullie soort nooit zelfredzaam zijn, ze zijn goed om de hand op te houden.
  Als ze zich klem gevreten hebben dan gaan ze feesten en beesten !!!
  Als ze de volgende dag wakker worden, dan skanderen ze angrie e kier mie !!!!!
  Zelf tijdens verkiezingen worden jullie omgekocht door jullie eigen soort met een gratis portie bruine bonen met zoutvlees !!!!

  Dat het land nu in de shit zit, komt door deze regering????
  Deze regering zit met een erfenis van 5 miljard USD schuld, waarom gaan jullie niet bij moordenaar c.q. drugsbaron demonstreren !!!!!
  Waar op deze planeet zie ontwikkeling door jullie soort ???????
  Misschien op de rode planeet mi Marsssssssssss.


  gemodereerd
 12. Hebzuchtig volk van Suriname, het resultaat van 40 jaar “revo”.
  Een schande voor het land.


  gemodereerd
 13. en ik al die tijd maar denken dat er sprake was van een rattenplaag in Nickerie…….maar het blijkt dus sedert 17 februari 2023, ook in de Paramariboze hoofdstad aan de hand te zijn met tweevoetig ongedierte…..


  gemodereerd
 14. Gewoon vertrekken, vind het zelf leuk achter de stenen muur, meneer de winkelier of ben je bereid jezelf te kwetsen voor een man die niet echt van je houdt.


  gemodereerd
 15. inderdaad de toeristen zullen niet meer komen , met dank aan die paarse vernielers en plunderaars , mensen hebben jullie de beelden gezien , velen staan mooi in beeld en moeten toch zo opgepakt kunnen worden , maar eerst foto’s laten zien zodat die schijters hun broek alvast vol zitten te schijten


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES