NDP verklaring over harde aanpak Ebu Jones strookt niet met de werkelijkheid

39
NDP verklaring over harde aanpak Ebu Jones strookt niet met de werkelijkheid
Beeld: live video SR Herald - Jones werd meerdere keren gevraagd om de plaats te verlaten.

Afgelopen vrijdag werd parlementariër Ebu Jones van de Nationale Democratische Partij in Suriname (NDP) hardhandig aangepakt door enkele wetsdienaren tijdens de rellen die ontstonden tijdens het protest nabij het paleis.

Volgens de NDP is hun assembleelid Jones zwaar onder handen genomen door de Surinaamse politie, zonder dat er aanleiding daartoe voor was. De NDP beweert dat hij slagen moesten incasseren om hem te intimideren en het zwijgen te doen opleggen voor zijn kritische optreden in De Nationale Assemblee.

Uit live beelden die daar gemaakt zijn blijkt echter dat er wel aanleiding daartoe was. De politie droeg namelijk iedereen meerdere keren op om de plaats te verlaten nadat de politie werd bekogeld met stenen en de soundtruck inreed op leden van de gewapende macht. Met een korte razzia probeerde de aangevallen politie iedereen daar weg te krijgen.

Jones die daar ook bij aanwezig was werd ook meerdere keren opgedragen zich te direct te verwijderen van de plaats. Hij gaf daar geen gehoor aan maar ging met een agent in discussie. “Waarom ga je zo te keer” vroeg hij herhaaldelijk aan de agent. Diverse andere politiemannen droegen hem intussen ook op de plaats te verlaten zoals iedereen daar reeds had gedaan, hetgeen ook op beeld is vastgelegd.

Jones maakte echter geen aanstalten om te vertrekken zoals hem meerdere keren opgedragen werd, waarna een agent hem hardhandig wegtrok. Ook toen bleef hij zich verzetten en in de video is te horen dat hij begon te schelden. Op dat moment keerden de agenten zich tegen hem en is hij inderdaad hardhandig aangepakt.

In een verklaring van de NDP zegt de fractie dat ze van oordeel is dat deze actie van de politie, om een volksvertegenwoordiger op zo een laffe wijze te mishandelen, een rechtstreekse aanval is op de rechtsstaat. Uit de beelden blijkt echter niet dat de orde handhavers zo tegen hem tekeer gingen omdat hij een DNA-lid zou zijn.

De NDP beweert verder in de verklaring dat de betogers de poorten van DNA massaal bestormd nadat er vanuit de politie op het terrein van DNA is geschoten. “Er was totaal geen aanleiding voor het schieten en dat is onzes inziens de oorzaak van de escalatie van het volksprotest”, zegt de NDP.

Maar ook dat klopt niet met de feiten en de beelden. Journalist De Vliegende Reporter die daar een live opname maakte, liet weten dat de politie de mensen vroeg niet naar de ingang te gaan van DNA. “De truck begon naar voren te rijden en toen zijn de mensen massaal gegaan voor het DNA gebouw. Men begon toen de poorten kapot te stoten en met stenen te gooien en als reactie daarop werden de eerste schoten gelost”, aldus de journalist.

Opmerkelijk is dat de verklaring van de NDP klakkeloos is overgenomen door diverse Surinaamse media. De beelden van Jones zijn hier terug te zien:


39 REACTIES

 1. Een ieder moet in zo een situatie de bevelen opvolgen van de politie.Ook al ben je een NDP lid .Je staat niet boven de wet.Deze man heeft gewoon stront in zijn hoofd!!!!
  gemodereerd

 2. Wat er ook mag gebeuren ,GEEN MOORDENAAR / DRUGSBAAS ALS PRESIDENT VAN SURINAME ….iN GEEN ENKEL LAND TER WERELD HEBBEN CRIMINELEN ONTWIKKELING GEBRACHT,,,ALLEEN MAAR ARMOEDE ,PROSTITUTIE,BEROVINGEN EN HOGE CRIMINALITEIT.,vooral onder de ghetto bewoners die meestal onderontwikkeld zijn. ER VALT GEEN LAND TE BEZEILEN MET DAT SOORT MENSEN DIE OP HOOGHART/PIQUE LIJKEN…Laat dat overduidelijk zijn…….De andere bevolkingsgroepen zijn op hun landbouwgronden,vee boerderijen of zijn aan het werk als makelaar,notaris,rechter,advocaat,arts,professor of hardwerkende ambtenaar….DE NDP MOORDENAARS/DRUGSBENDE IS DE OORZAAK VAN ALLE ELLENDE IN SURINAME !
  gemodereerd

 3. De geesten van de 15 vermoorde mannen door de NDP leider D. Bouterse op 8 dec 1982 zijn uit de fles gekomen bij Fort Zeelandia….Zij rusten niet in vrede zolang de moordenaar vrij rond loopt in Suriname.
  gemodereerd

 4. Goed zo politie!
  Maak geen enkel uitzonderingen.De ndp criminele politieke party zit achter deze rellen ,plunderaars ,vernielers,en rovers.Wedden nu dat een deel van de geroofde en geplunderde goed terug gevonden kan worden thuis bij deze ndper jones.Hij was daar om de boel verder op te hitsen.Nu. komt hij met zijn kokkodril traantjes.Politie trap niet in zijn val maar behandel hem als een ordinaire rellieschopper,plunderaar,vernieler en rover.Meet niet met 2 maten anders kimt het nooit goed met Suriname.
  gemodereerd

 5. Hoe noemt de ndp dit zelf;
  *Meten met twee maten
  *Klasse Justitie
  *Witteboord-dinges.

  Vluchteling ebu J. moet niet denken dat hij heel wat is. Je bent in dienst van het volk, gekozen door het volk.
  Ten tijde van calamiteiten hoor je altijd de instructies van law & order op te volgen.
  Tsja, duidelijk niets blijven hangen van je 10jr rechtenstudie.

  Niets, maar dan ook niets, klopt uit die hoek.
  Een continue aanslag op de waarheid, leugens en verdraaien v feiten, is hun speciale gave.
  gemodereerd

 6. Iedereen moet zich houden aan wet en recht. De politie die de klappen uitgedeeld heeft aan Jones moet echter op het matje geroepen worden. Jones heeft niemand geklapt, dus was er ook geen aanleiding voor de politie om klappen uit te delen. De politie moest hard optreden tegen de criminelen en dat hebben ze verzaakt. Onschuldige burgers als Pakkitow wordt opgesloten en Jones wordt geklapt. Zo gaat dat in Suriname op dit moment. De rovers worden beschermd en critici worden monddood gemaakt en opgesloten. Lang leve de politiestaat Suriname.
  gemodereerd

 7. Ze zullen altijd proberen de mensen drollen voor citroenen te verkopen, deze nationale dagoe partij. Een echte volksvertegenwoordiger laat zich niet op dergelijke wijze voor de kar spannen. Ebu Jones heeft een kop met zaagsel!
  Want naarmate de tijd nadert is het te verwachten dat er meer van dit soort acties zullen volgen. Het is allemaal georkestreerd en het komt allemaal van hem omdat hij weet dat zijn laatste dag steeds dichterbij komt. Dus, maak werk van het achter slot en grendel plaatsen van de massamoordenaar.
  Daarmee is het hoofd van de duivel gehakt en zal de rust wederkeren.
  De nationale dagoe partij zal dan als een kaartenhuis in elkaar vallen.
  gemodereerd

 8. Raar dat deze misdadige organisatie weer alleen naar haar enige eigen belang kijkt en niet naar wat andere slachtoffers, DNA, het geweld heeft veroorzaakt in Suriname.

  Een schoolvoorbeeld dat de ndp bezig is met haar enige eigen belang en niet met het belang van Suriname en de Surinamers. Ze zien niet wat voor schade anderen en Suriname hebben geleden (inter)nationaal.

  Weg met deze misdadige organisatie die zich zelf vanaf 25 Februari 1980 verrijkt heeft en de Surinamers straatarm heeft gemaakt.
  gemodereerd

 9. Jones mag blij zijn dat zijn bende nu niet de opdrachten geeft aan leger en politie, hij zou in dat geval niet zijn weggeduwd, maar op de ‘vlucht zijn doodgeschoten’.
  gemodereerd

 10. Je hoort de mensen schreeuwen hij is een DNA lid en tog pakten de agenten hem hardhandig aan.hij was tog de enige die zich bekommerde om de situatie en was ter plekken om de mensen in noodtoestand te helpen. Was het een VHP’er waren ze niet zo om gegaan met hem. Kloote agenten!
  gemodereerd

 11. Je kunt van alles verklaren, maar videobeelden kunnen tegenwoordig het tegendeel bewijzen. Waarom zou de politie alleen tegen de “gewone” burger moeten optreden. Bevelen/instructies van ordehandhavers moeten zonder tegenspreken worden opgevolgd, wegwezen betekent wegwezen. Niemand staat boven de wet. Jammer voor Jones, maar hij had beter moeten weten en het goede voorbeeld moeten geven.
  gemodereerd

 12. Is dat n grap? Ndp en rechtstaat roepen. Dat gaat niet samen. Water en vuur. Klopt wat Henkes schrijft. Op de vlucht doodgeschoten. Dat is hun modes operandi.
  Verklari g is v t niveau zaagsel. Prul.
  gemodereerd

 13. Er is van alles misgegaan wat mis kon gaan (gelukkig geen doden gevallen), dus mensen, iedereen die erbij betrokken was, ook de NDP, (6niet de thuisblijvers of verre neven en nichten in diaspora land), niet gaan huilen, het is niet nodig. Als je strijd is er geen plaats voor huilen, maar kijk omhoog, kop omhoog. Met deze massale betoging is er een flinke boodschap, ‘kleine en grote’ afgegeven, dat was de boodschap aan de regering, het roer moet om.

  Alleen een arrogante en bekrompen denkende president en aanhang is instaat te doen alsof er alleen plunderaars op straat waren. Men verzwijgt de “directe” aanleiding en doet het voorkomen alsof het geen anti “regeringsbeleid” demonstratie was, de Bouterse tijden zijn terug van weggeweest, andere vestje, zelfde Ka, a no mi, neks no fout!!!!
  Deze houding brengt geen vrede in het land, eerder verwijdering, triest scenario.
  gemodereerd

 14. Ik zou hem een kogel door de kop jagen wegens weder spannigheid.Je komt niet aan het lichaam van een politie man tijdens zijn werk.
  gemodereerd

 15. ook al ben je DNA lid, je moet de bevelen van de politie altijd opvolgen! klaar punt uit. Wie niet horen wil moet voelen. NDP moet de laatste zijn die kletst. laten ze nagaan wat ze met de 15 Surinamers hebben gedaan die volgens hun niet wilde doen wat hun zeiden. Hoeveel studenten hebben ze in de jaren 80 niet afgetakeld omdat ze niet wilden doen wat de militairen zeiden. NDP…jullie zijn de laatste die moeten praten hoor.
  Ebu Jones en NIEMAND staat boven de wet. Oprotten met NDP. Terwijl jullie oprotten, neem abob en vhp ook mee
  gemodereerd

 16. De fascisten van de NDP beweging is de laatste die zich om de mensenrechten zorgen moet maken; laat staan te klagen over de behandeling van een van zijn leden. Bovendien zal de statement van de fascisten voornamelijk uit list en bedrog en leugens bestaan. Door de leugens van deze fascisten is Suriname nu failliet!
  gemodereerd

 17. Niemand staat boven de wet chappoo politie iedereen 1 voor 1 opsporen en berechten.
  Wij leven niet in donker Afrika en daar willen wij ook niet naartoe het hebben van een goed draaiende democratische land is goud waard.
  Nooit meer terug naar een anarchistische tijdperk.
  Voor bouterse is het bijna tijd dat hij te santo boma moet gaan brommen.
  gemodereerd

 18. Deze crimineel jones was daar voor ndp om als leider van de plunderaars op te treden , en hinderde het politie werk, waardoor hij schoppen kreeg in zijn uitgedroogde ballen.
  gemodereerd

 19. A kies eng mooi opruier! Geen ene uitzondering. Je kan zien dat de paarse rioolratten dit samen met PAKIRA hebben geplanned. Aanzet tot haat en discriminatie! Wanneer ze zelf worden gediscrimineerd dan willen ze geld zien. Dit is een etnisch spelletje. Varkens
  gemodereerd

 20. ZE MOESTEN HET GEWEER IN ZIJN BEK HEBBEN GEZET EN OVERHALEN.

  NET ALS WAT BOUTERSE PERSOONLIJK MET CYRIEL DAAL HEEFT GEDAAN DIE NIKS GEDAAN HAD IN 1982.
  gemodereerd

 21. Wat zit de ndp fractie nou te raaskallen? Ebu had daar niets te zoeken. Als de politie haar werk doet en je meerdere keren zegt om de plek te verlaten, maar je begint uit te schelden (wat voor voorbeeld ben je voor je soort(baviaan) genoten. De politie had zijn lelijke smoel moeten verbrijzelen. Hoezo moest de politie weten dat hij parlementariër is? Hij is gewoon een big for nothing. Het zou de npd sieren als ze hun medeleven hadden getoond met allen die slachtoffer zijn geworden door hun, en niemand anders schuld.
  gemodereerd

 22. Alle 16 oppakken en in het Fort Zeelandia opsluiten,en op 25 feb a.s. laten vluchten.
  gemodereerd

 23. Snappen deze mensen niet dat als je er jaren een financiële pijnhoop van gemaakt hebt, geld met woekerrente geleend hebt, niet in het land geïnvesteerd hebt maar verduisterd hebt de koersen omhoog en alles duurder wordt? Zo werkt het financiëlestelsel nu eenmaal.
  Kennen deze mensen de geschiedenis niet of gaat het hun om gratis pakketten.
  Deze mensen waren gewend aan omkoping door gratis pakketten, feestjes en geld strooien.
  Deze mensen zijn zelf corrupt, zij hebben doormiddel van omkoping de NDP 10 jaar aan de macht geholpen.
  Deze mensen zijn zo dom dat ze hun eigen geschiedenis niet kennen.
  Door de coup van Bouterse is het land de afgrond ingegaan door drugs, te moorden en te roven . Mensen pinaarden en hadden geen eten, daarna ging het met de regering Wijdenbos/Bouterse veel slechter dan nu.

  Toen kwam Front en het ging goed met Suriname, de mensen hadden een toekomst.
  En toch hebben mensen zich laten omkopen en weer 10jaar Bouterse gekozen en kijk wat er nu gebeurt, de geschiedenis herhaald zich [geld met woekerrente geleend, niet in het land geïnverteerd maar in de zakken gestopt, een bepaalde groepering sponseren met pakketten, feestjes en geld uitdelen].
  Als het volk zich niet had laten omkopen en niet aan corruptie meegedaan had, had je vandaag de dag deze ellende niet.
  Al die mensen die 10 jaar NDP gekozen hebben en nu klagen zijn hier schuldig aan, zij hebben mee geholpen om het land kapot te maken.
  Als je toch wilt protesteren, ga naar Bouterse en kornuiten en eis al het gestolen geld terug zodat er leningen afgelost kan worden.
  gemodereerd

 24. Jones heeft hier zeker gelijk want de banden van de truck zijn zomaar kapot geschoten door de politie.
  En van een DNA lid moet je met je handen afblijven want een DNA lid is een volksvertegenwoordiger.
  gemodereerd

 25. Inspecteur Tolud heeft ook losse handjes getoond bij de Indiaanse vrouw, ja een vrouw klappen. Met zijn wapen en andere agenten voelt deze Tolud zich machtig en ‘sterk”.
  In burgerkleding zou hij zich niet zo machtig voelen want dan sta je als burger op gelijke voet en kan hij geen vuurwapen meenemen om te dreigen
  gemodereerd

 26. Eigen+mening heeft gelijk de politie agent moet werkelijk op het matje geroepen worden want die klap was niet duidelijk voor Ebu.
  A skowtoe moes ben vlinder en bek moro boen,a ben lul lul.
  A kis wan bekklap tog a ben wan tan lul lul.
  Dan is hij nog erbij jurist.
  A so yu e syi:Stuka no e puru DON.
  gemodereerd

 27. Het zijn en blijven leugenachtige criminelen daar bij de NDP. Misschien een goed idee om Jones ook op te pakken en al zijn berichten en contacten na te speuren op verdachte acties.
  En ook ff een lijstje van de media die zonder enige commentaar/correctie de paarse onzin plaatsten.
  gemodereerd

 28. Goed gedaan politie, niemand is above the law in een rechtstaat, hij weigerde luid en duidelijk jullie instructies, het was feitelijk een noodtoestand. Laat die par misser zijn sopie gaan drinken en slapen, die sopie bajwa.
  gemodereerd

 29. Ik vind het jammer dat hij geen baksteen op zijn kale kop kreeg.
  Oké hij is lid van de Nat. Dommen Partij, dus hij denkt dat hij
  onsterfelijk is, wat een klootzak zeg !

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 30. PALU: Plunderingen leiden aandacht af van superslecht beleid
  ================================
  Kijk een ka hier van de palu, de inventarisatie van de menselijke en materiële schade is nog niet opgemaakt en dan durven zij politiek te komen bedrijven voor de volgende verkiezingen. Eet me mars jongoe!
  gemodereerd

 31. Jones moet blij zijn want zn stem in de dna stelt niks voor en hij weet meer van de vernielingen want hij alleen was daar als assemblee lid.
  gemodereerd

 32. Hunvrey , die tsang was ook daar en jones en tsang waren aan het liegen wat er bij het DNA gebeurde , zij zeiden dat de politie had geschoten en ook met traangas , voordat de paarse menigte het DNA gebouw benaderde , maar uit videobeelden blijkt dat er waarschuwingsschoten zijn gelost toen die paarse menigte de toegangspoorten hadden vernield en toen werd er ook traangas gebruikt , , dus deze ndp de boevenbende is ook een leugenbende , en hun lijder ddb is de grootste leugenaar , dat kwam naar voren bij de laatste zitting van het decemberproces , de ndp moet verboden worden voordat ons land door hun totaal vernietigd wordt
  gemodereerd

 33. Ze hadden zijn grote bek definitief moeten dichttimmeren. Wie denkt hij wel, dat hij is? En het is duidelijk gebleken, dat de rellen, baldaigheden, roof, vernielingen, etc een paarse scenario is vanuit ocer en patrijsstraat 28. Opa D kan alleen vanuit wanorde en anarchie handelen. Wat opmerkelijk in dit alles is gebleken, dat de veiligheidsdiensten zg onvoldoende manschappen en materiaal ter plaatse hadden en in 1e instantie niet ingrepen. Wiens verantwoordelijkheid was dat????? Jawel..VAN DE PAARS GELIEERDE NATIONALE STAATSVEILIGHEIDSADVISEUR MELVIN LINSCHEER!!!!!! Hij moet onmiddellijk op staande voet ontslagen worden. Wil je me zeggen, dat hijs en zijn diensten NIET op de hoogte waren van de ghetto acties?????
  Als je dat niet gelooft, ben je nog dommer dan die paarse djamoe edes bij elkaar.
  Dus regering, handel dat alles strak af en zorg nou eens een keer voor verlichten van de noden van hetzelfde verarmd surinaams volk.
  gemodereerd

 34. Waarom heeft de NDP tijdens haar regeerperiode nooit een onderzoek gevraagd naar de moorden van 8 december 1982 en andere misdrijven die onder leiding van Bouterse zijn gepleegd. En nu is er verontwaardiging omdat een lid van de NDP hard is aangepakt. Let op: Die man leeft nog gewoon! Stelletje hypocrieten!
  gemodereerd

 35. Deze regering is goed bezig het land weer op orde te brengen en daar zijn sommige exponenten van de vorige regering bang voor. Hoe meer het Santokhi lukt om orde op zaken te stellen in de financiële situatie van het land hoe groter zijn status zal worden bij de volgende verkiezingen. Ook de ABOP heeft dat door. Dus regering nu even doorpakken en samen met de rest van het volk de jacht openen op alle exponenten die chaos en ellende willen en het alleen maar hebben gemund op de financiën van het land om hun eigen zakken te vullen.
  Het moet nu echt afgelopen zijn met die nonsense.
  gemodereerd

 36. Zijn ze vergeten wat de NDP regering met Valies, Boerleider e.a. heeft gedaan? De acties waren toen vreedzaam.
  Deze vuile rat hadden ze in een kooi moeten afvoeren en dumpen in de rijstvelden van Nickerie.
  gemodereerd

 37. S.Asagi , je hebt toch wel gehoord dat die moordenaar ddb tijdens regering bouterse 1 de amnestie wet invoerde en wel op 4 april 2012 , zodat niemand van de moordenaars kunnen worden bestraft , want ddb kan gratie geven , echt mensen zelfs brunswijk , bouva, simons doeki , parmessar, misikaba , panka , abdoel en ook pl , en palu gasten stemden voor , dus mensen al deze gasten hebben het december proces willen stopzetten , mensen deze gasten hebben totaal geen respect voor alle nabestaanden van af de coup 1980 tot de binnenlandse moorden in 1987 waarvan hun geliefden gewoon zonder proces zijn dood geschoten , allemaal kontenlikkers van bouterse , en deze gasten lopen gewoon met hun neus omhoog he
  karma zal spoedig ingrijpen en de duivel gaat het eeuwige vuur opstoken
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.