maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSaroo Food ontslaat medewerkster na racistische berichten op Facebook

Saroo Food ontslaat medewerkster na racistische berichten op Facebook

-

Does Travel - naar Suriname

Onlangs heeft een medewerkster van fastfoodrestaurant Saroo Food racistische berichten vanuit haar prive-account op Facebook geplaatst en voor veel ophef gezorgd. De directie noemt de berichten ‘verontrustend’ en heeft de vrouw ontslagen.

“Er is duidelijk veel gewicht gegeven op het gebied van discriminatie. Dit is tegen ons beleid, visie en normen vooral tegen ons als Surinamers”, meent de directie van het restaurant in Suriname.

Het bedrijf biedt zijn excuses aan en zegt dat het nummer 1 prioriteit van elke collega is om geen discriminatie binnen als buiten het bedrijf toe te passen.

“Discriminatie is iets dat nooit tussen ons Surinamers moet bestaan en zijn. Samen werken we naar een betere toekomst ongeacht ras, kleur, religie en beroep”, aldus de directie.

Hieronder een van de berichten van de medewerkster.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

32 REACTIES
 1. Wat een gefrustreerde idioot is dat. Zoekt ze maar bij haar partij een baan.
  Men snapt niet waar FB vr is


  gemodereerd
 2. Vrijheid van meningsuiting zou Astrid Roemer zeggen die nooit in een land zou willen wonen dat door een Hindoe of Moslim geregeerd wordt. Maar ze woont maar al te graag in Bavianenland. Daar is toch niks racistisch.


  gemodereerd
 3. Neks no fout , dit is de waarheid. En wat vindt u van de volgende opm. van mij? Zonder deze afrikaners zou Suriname zeer welvarend worden. Wat voor een verschrikkelijke luie volk is dit , zoveel goede landbouw grond , maar lui om iets te planten, liever feesten en op pakkette wachten , allemaal ndp= dieven bende volk. Volgens prof, Rene heeft ndp 235 leningen genomen en die moeten betaald worden of niet betalen volgens de dievenbende ndp


  gemodereerd
 4. Het is niet goed te praten, maar ik snap het wel
  Su zal steeds meer veranderen in rassen oorlog.

  Dit is allemaal dankzij DDB.

  Santokhi moet MEER BALLEN tonen.


  gemodereerd
 5. Goed dat deze RACIST OP STAANDE VOET IS ONTSLAGEN.
  Ik ben tegen elke vorm van discriminatie.

  Maak niet uit of je groen, geel, rood of wit bent.

  Deze RACIST moet dan verhuizen naar een ander land waar slechts zijn eigen soortgenoten wonen.

  Ik weet niet hoe oud deze RACIST is maar over 100 jaar is de kans groot dat wij allen, zwart, wit of oranje niet meer in leven zullen zijn.

  Niemand is als mens beter dan een ander.
  We hebben een ding met elkaar gemeen: Op een dag zullen we allemaal DOODGAAN!!


  gemodereerd
 6. Teveel v zulke zieke geesten in su. Ook op dit forum. Kan zo enkele opnoemen. …zal wel niet worden gepubliceerd.


  gemodereerd
 7. @Cornelis het is niet goed te praten maar hoe zit het dan met al die haatzaaierrij uit Amsterdam en Rotterdam. Hoe zit het met de Surinaamse poltici als Belfort, Jones, Sampie, Bouva, Tsang die openlijk opruiend en discriminerend bezig zijn en het volk gek maken en tegen elkaar opzetten. Jogi heb ik niet benoemd want die is alleen bezig met zijn gronden en zorgen dat de hindostaan flink gehaat wordt.


  gemodereerd
 8. @Kalimadjoe

  Jij bent een verderfelijke Racist pursang.

  Jij bent een Racistische HOND EN VARKEN TEGELIJK. Als je in Blanda woont dang mi libi yu djie Wilders. IK WENS JOU VEEL RACISTISCHE PLEZIER

  YU HAGOE DAGOE YU.

  ALS JIJ DENKT DAT JE SUPERIEUR BENT AAN EEN ANDERE WENS IK JOU NOGMAALS VEEL RACISTISCHE PLEZIER.

  Achter je toetsenbord ben je SUPER RACISTISCH. IN REAL LIFE Zou JE NIET DURVEN MI BOI.


  gemodereerd
 9. Jullie hebben allemaal kritiek, maar wie waren de plunderaars?
  Ze vragen er zelf om. Ik denk dat een ieder te leiden heeft in Suriname, maar die misdragen zich niet zo.
  Su zou beter af zijn met dit soort!


  gemodereerd
 10. Er moet iets zijn geweest van het slachtoffer dat haar diep geraakt en gekwest heeft.

  Het zou verstandig zijn geweest van de eigenaar vd zaak om haar eerst hierover gehoord te hebben.

  Helaas is dit niet gebeurd en maakt de ondernemer de fout om in dit artikel juist haar gelijk van hun besluit te onderbouwen als goed door een bericht van haar in te plaatsen.

  Een besluit is genomen zonder naar het slachtoffer verhaal en reden te luisteren.

  Hoor en wederhoor van beide partijen is het beste dat men altijd kan doen. Hierdoor krijgt men meer informatie om het juiste besluit te nemen.

  Werknemers v kijken jullie uit met eenzijdige vd eigenaar vd zaak. Wat hier geheurd is door de eigenaar is een schoolvoorbeeld hoe het niet moet en het besluit niet weloverwogen is geweest,

  U als eigenaar vd ondernemer had het slachtoffer de mogelijkheid moeten geven om haar daad te motiveren.

  Dat mens is ontslagen en het besluit hierover is een zijdig van uw kant en uw enige gelijk, dat u als de waarheid ziet ook.


  gemodereerd
 11. WAAROM haten de creolen ds hindoestanen en de hindoestanen de creolen. Het land kan alleen opgebouwd worden door alle bewoners en bevolkingsgroepen. Maar ja als je zag wat er weer rond liep met de demonstraties en de rellen en vernielingen veroorzaakte, dan valt niet te ontkennen welk bevolkingsgroep dat domineert.


  gemodereerd
 12. @Passant. Met geen enkel voorval of ervaring of ander verzinxel is haar gedrag goed t praten. Gaan we straks genocide ook goedpraten? Slavernij giedpraten is onmogelijk. Denk toch ff na


  gemodereerd
 13. De Surinaamse overheid kan dan beter alle social media kanalen blokkeren, want de virtuele racistische trollen, hetzij paars, hetzij oranje, maakt niet uit van welke hoek zijn niet van plan om de gemoederen te sussen.

  Er zijn veel idioten die vanachter hun dumbphone of ander apparaat alleen maar uit zijn op sensatie en chaos.
  Alleen maar opjutters. Het zijn geen Surinamers.


  gemodereerd
 14. @Panli

  Kalimadjoe is alles wat de klok slaat Racistisch tot het bot

  Die gasten die zich schuldig hebben gemaakt aan plunderingen zijn Losgeslagen VARKENS of ze nu geel, groen of zwart zijn.

  Laat Kalimadjoe met zijn Racistische BULLSHIT op de hoek gaan staan in de buurt waar hij woont met een mobilofoon in zijn hand als hij durft.


  gemodereerd
 15. Helaas is dit niet gebeurd en maakt de ondernemer de fout om in dit artikel juist een van haar redenen te gebruiken om zijn gelijk en besluit te onderbouwen om haar te ontslaan en als goed te motiveren en in dit bericht te plaatsen.

  Een verhaal heeft twee kanten en het is daarom goed om ook haar motivatie te horen. Op grond daarvan kan men dan een wel overwogen besluit nemen.

  Zo gaat men om met gebeurtenissen en dat geef ik aan. Ik verdedig haar niet, maar geef aan dat de ondernemer haar met goed fatsoen, verstand ook had kunnen doen. Dat zijn de regels van het spel.


  gemodereerd
 16. Racisme komt gelukkig niet alleen voor onder de blanken maar ook onder bruin/ zwart/ geel en noem maar op. In de VS worden Chinezen door Afro denigrerend Yellow genoemd. Om maar een voorbeeld te noemen. Zelf discrimineren de zwarten bij de vleet maar als anderen iets zeggen dan is het direct racisme.
  Vorig jaar schold een Turkse ondernemer hier een zwarte dame uit voor dikke aap. Niemand durfde zijn grote mond open te trekken. Dat zegt ook veel over de genen die hier lopen te dreigen. Als je zo een held bent dan pak je eerst die Turk bij zijn ballen. Is ook nog eens gemakkelijk want Turken zijn besneden.


  gemodereerd
 17. Hoeveel getraumatiseerde nazaten heb ik niet gezien op fb met zeer racistische opmerkingen. Maar helaas kunnen die niet ontslagen worden want ze werken niet. Helaas moet je de nazaten altijd gelijk geven want anders zal er nog meer geroofd en geplunderd worden.


  gemodereerd
 18. Cornelis, ga na waarom de Hindoestanen gehaat wordt, ik ben opgegroeid in abrabroki en ik had geen last van discriminatie,maar Hindoestanen die uit een andere buurt kwam werd lastig gevallen, maar de gaat tegen Hindoestanen groeit met de dag, de generatie van jaren 70 waren hard werken mensen en de omgaan was normaal, iedereen was oom en tante, de nieuwe generatie daar kan ik geen goed woord zeggen, nou tenminste lig het aan de omgeving waar ze vandaan komen.
  Discriminatie is niet goed te praten en in ieder Surinaamse familie is er een mix van cultuur en ras.
  En slavernij is niet goed te praten, maar heeft men zich afgevraagd dat het ook schuld is van verkopers van de slaven en wie waren dat en moeten zij zich ook niet verontschuldigen?


  gemodereerd
 19. Dit is het laatste wat ik aan die tering Racist Kalimadjoe wil zeggen:

  Bij een burgeroorlog in Suriname zullen slechts verliezers zijn en een aan puin geschoten land. Is dat wat jij wil?

  Dus wakker geen geesten aan die wij niet meer gaan kunnen bezweren.
  Alle etniciteiten in Suriname zijn tot elkaar veroordeeld
  We zullen samen met elkaar in goede harmonie moeten leven.

  Dus sakka yu Racistische Skavoe mi mang.
  Als je in Suriname woont dan heb ik een verzoek aan jou, ga maar in ander land wonen want Sranan is jouw land niet!!

  Ga weg uit Suriname yu Racist yu!! I REST MY CASE


  gemodereerd
 20. Als het verhaal van de andere gehoord wordt, kan beter begrepen worden wat er bij die persoon aan de hand is en kan ook gekeken worden wat voor hulp die persoon nodig heeft en kan dat helpen om de maatschappij beter te maken.

  Dat is mijn punt

  Ergens las ik ook dat iemand vond dat ik marrins niet mag.

  Laat mij eerlijk zijn, ik ga liever om met mensen die bepaalde gedrag hebben, een bepaalde opleidingsniveau hebben, kapitaal/valuta, inkomsten op een eerlijke manier verdienen door hard te werken.

  Deviant gedrag, culturen die te ver van wat ik tot de mijne beschouw voel ik mij niet prettig bij en blij en houd ik liever afstand van.Wel
  kijken, lezen, proberen te begrijpen, er wat in te leven, maar blijf toch op afstand. Als ik in een marrondorp kom ga ik geen pangie dragen. In Ned ging ik eens bij een Surinaamse creoolse lezing over een thema met een vriendin. Bij de ingang vd deur vond men dat bezoekers hun handen in een soort kruidenbad moesten wassen. Ik wilde dat niet doen, omdat volgens mijn normen, mijn handen schoon waren en ik mijn handen niet in allerlei water ga stoppen, wat volgens mijn normen juist mijn handen vervuilen. Ik deed heg niet en movhy niet naar binnen. Wij vroegen onze entreegeld terug en maakten rechtsomkeer.

  Ik houd niet van te veel afwijkend gedrag, beter gezegd laat men zich aan de dominante gedrag houden in de maatschappij en normaal doen. Dus in een marrondorp of inheemsdorp die mij hun regels komt voorschrijven gaat men mij niet vinden.

  Maar ook als het om andere culturen gaat, want vele moslimsregels heb ik een mening.


  gemodereerd
 21. @Realist je ziet het goed toestand in suriname zoiets schrijf ik ook vaak, maar in nederland kan dit ook gebeuren door gedrag van doorgedraaide blanken, zelfs rassen burgeroorlog kan plaatsvinden want heel veel allochtonen o.a turken, afghanen iraniers antillianen etc in nederland uit alle hoeken van de wereld komt naar holland om te maken en maken veel kinderen en mixen ook met andere rassen. dus alles komt onderdruk te staan b.v geen huis geen geld nu al sterk voelbaar en ook altijd vechtpartijen in asielcentra’s etc ooit gaat de tikkende tijdbom echt ontploffen dan rellen, rassenrellen etc ook in nederland. De multiculti samenleving in europa is eng en ook een tikkende tijdbom.


  gemodereerd
 22. Passant weer 不不不不… wat een imbeciel. Moet je die rommel zien wat hij schrijft en hij doet echt zn best 不不不不


  gemodereerd
 23. Heel terecht dat deze jonge vrouw is ontslagen!! Als we ooit van de discriminatie af willen is deze weg de juiste. Als er word gediscrimineerd. Straffen. Er is geen enkel excuus voor dit soort gedrag.


  gemodereerd
 24. Passant, allemaal goed en wel, je hoeft ze niet te mogen, je hoeft ook niet met ze om te gaan, maar waarom voel jij je telkens weer geroepen om jouw ondoordachte onzin en onderbuik gevoelens te uiten in zeer verwerpelijke verzinsels.
  Wie gaat nooit/nimmer over de scheef, wie doet nooit iets wat niet mag, wees geen heilig boontje. Je bent geen beter mens, ook schelden op anderen maakt je niet tot een beter mens. Je wordt eerder een zielig in zichzelf teruggetrokken hoopje mens, dat steeds minder mens is.
  Denk daaraan voordat jij je weer gaat verlekkeren op anderen, met je quasi intellect.

  Waarom er grote animositeit onder de Creolen en Hindostanen heerst ten op zichtte van elkaar in het land (over Nederland durft ik niks te zeggen) is een dikke enigma. Niemand kan het verklaren, je kunt het alleen aanwijzen, de meerderheid van deze twee groepen kunnen het best met elkaar vinden en toch botst het vaak.
  Misschien zal het te maken hebben, dat deze grote bevolkingsgroepen oorspronkelijk uit dezelfde achtergestelde sociale klasse (kansarm) komen. Beiden hebben zich flink moeten opwerken in de maatschappij, zie de posities in het land, de 矇矇n (Hindostanen) nog meer/beter dan de anderen (de zwarte Creolen), zie ook de verbroedering politiek van wijlen de heer J.Lachmon. Studeren in het buitenland (Nederland) was toentertijd enkel weggelegd voor welgestelden, voornamelijk de witte Creolen en een enkeling uit een andere groep. De Hindoestanen en zwarte Creolen pmoesten 矇矇n vuist maken tegen de witte Creolen die samen met de kolonisator de dienst uitmaakten. Na jaren van gezamenlijke strijd overschaduwden de Hindostanen de Zwarte Creolen, door hun onverwoestbare ijver. Dit is volgens mij, nu maak ik mij misschien schuldig aan iets wat niet wetenschappelijk is onderbouwt, de kiem voor de sociale verwijdering, jaloezie. De Hindostanen gingen zich meer richten op de handel en bouwden zo een economische machtspositie (meer bezit) ten opzichte van de anderen, de Creolen (zwart en wit) gingen voornamelijk in de bestuurlijk administratie, werden notabelen zonder bezit.
  Santokhi (VHP)is op dit terrein met een inhaalslag bezig. Na de economische macht wil hij nu ook de bestuurlijke, politieke macht. Nu zijn de Marrons erbij gekomen, die zijn bezig met een inhaalslag, politiek en bestuurlijk. Nogmaals dit is enkel een theorie, mijn verklaring, totdat er een wetenschappelijke onderbouwing is verschenen. Jip en Janneke.


  gemodereerd
 25. Ik hoor eerlijk gezegd voor het eerst de naam Saroo Food en uit het bericht maak ik op dat het bedrijf in handen is van een buitenlander. We moeten ons als Surinamers schamdn dat een buitenlander ons helemaal in Suriname komt vertellen dat rassendiscriminatie niet thuishoort in onze mooie, multi-etnische samenleving. Het is terecht dat die racistische dame op staande voet is ontslagen door Saroo Food.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES