zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit NederlandNederland past reisadvies voor Suriname aan en waarschuwt reizigers

Nederland past reisadvies voor Suriname aan en waarschuwt reizigers

-

Does Travel - naar Suriname

Vanwege de onrust in Suriname heeft het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Suriname zaterdagavond aangepast.

Nederlanders krijgen het advies om in Paramaribo de binnenstad, overheidsgebouwen en drukke plekken te vermijden. Volgens het ministerie is het mogelijk dat er opnieuw demonstraties komen waarbij misschien weer geweld gebruikt wordt.

“De kleurcode van het reisadvies voor Suriname is geel. U kunt naar Suriname reizen, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor”, aldus het ministerie in een waarschuwing

Het aangepaste reisadvies luidt:

Op 17 februari hebben protesten plaatsgevonden in Paramaribo door onvrede over het beleid van de regering en de hoge inflatie. Hierbij zijn winkels en overheidsgebouwen vernield en geplunderd en enkele mensen gewond geraakt. De binnenstad van Paramaribo is vanaf zaterdag 18 februari afgesloten. Er geldt een avondklok voor de binnenstad van Paramaribo. Vermijd de (rand om de) binnenstad, overheidsgebouwen en plekken waar veel mensen komen. Er kunnen opnieuw demonstraties komen waarbij misschien weer geweld gebruikt wordt. Volg de berichten in lokale media en volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op. Zie voor meer informatie over veiligheid de rubriek Veiligheidsrisico’s. Het reisadvies voor Suriname is geel. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Paniek en sensatie dat is Hollands keurmerk,Weetje hoeveel Hollanders mee hebben geplunderd in de binnenstad.ze kunnen niet wachten op herhaling.


  gemodereerd
 2. geweldig nieuws .. dies den dong kauw fu sranang ben wani toch. Now now sma fredi fu kong want BLAKAMANG ey poer eng gi allamala


  gemodereerd
 3. Heus geen nonsens.
  Wie kan Nederland het kwalijk nemen dat hij zijn citizens wil beschermen tegen de op hol geslagen surinamers!?
  Hun waarschuwing is op zijn plaats…reis op eigen risico.
  Hier hebben de surinamers zelf voor gezord.Dus anderen niet kwalijk nemen dat ze voorzorgsmaatregelen treffen..


  gemodereerd
 4. Nederland moet ophouden om zo emotioneel te reageren als het om Suriname gaat. Nederland moet echt hulp bieden aan Chan. Nederland moet rekening houden dat wat in Suriname gebeurd is sinds 25 November 1975 en wel eerder, zij ook fouten in heeft gemaakt. Jan pronk geeft dat in zijn boek duidelijk aan, Suriname van wingewest tot natiestaat.

  Als Nederland, Rutte, deze huidige Surinaamse regering echt had wilt helpen, dan waren de schulden van Suriname al helemaal opgelost en was Suriname nu veel verder.

  Wat gebeurd is afgelopen vrijdag in Suriname, kwam doordat paki niet kan communiceren met de actievoerders die hij heeft opgeroepen. Hij mist de skills om te kunnen plannen, dit in de praktijk om te zetten, met alle risico’s rekening te houden, organiseren, communiceren, orde, rust, veiligheid en dat alles volgens plan verloopt in de praktijk, geen zaken fout lopen en waar te kunnen ingrijpen en volgens plan te verlopen, begintijd en eindtijd.

  Nederland
  Surinamers zullen als ze naar Suriname willen gaan, als het niet via Schiphol kan, via Frankrijk gebeuren. Dus wat denkt Nederland hiermee te bereiken.

  Iemand zal voor de schade moeten betalen. Zie wie hiervoor schuldig is. Wie is hiervoor verantwoordelijk dat overal geplunderd is.


  gemodereerd
 5. Wanneer er in Rotterdam geplunderd wordt en brandgesticht tijdens rellen, wordt het reis advise naar nederland niet aangepast.

  Rellen zijn er ook in Nederland dus dit reis advies is belachelijk


  gemodereerd
 6. De regering van ddb, aloebaba van 25 Mei 2010 – 25 Mei 2020 is schuldig voor de grote schulden van het land en voor de Surinamers.

  Als deze niet was, waren de actievoerders vrijdag, 17 Feb 2023 niet op straat geweest.

  Let op!
  Vele van deze actievoerders hadden op 25 Mei 2010, 25 Mei 2015 en 25 Mei 2020 op de ndp gestemd. Dus de termijnen die ddb aan de touwtjes trok en Suriname in armoede heeft gebracht, daar zij ook voor verantwoordelijk zijn. Het was al sinds 25 Februari 1980 gebleken dat ddb en 15 andere soldaten niet de skills hadden om een land te kunnen besturen. Sindsdien is het telkens fout gegaan onder wijn perioden in Suriname.


  gemodereerd
 7. @john, sorry, maar ik wil toch even reageren op deze asshole. Hollanders hebben meegeplunderd? Sedert wanneer zijn Hollanders zwart? Deze debiel is óf kleurenblind óf hij had een van de gestolen brillen op, want waar je ook keek en wat je ook zag, het waren negers. Of zijn die nu ook Hollanders?


  gemodereerd
 8. Dit was te verwachten.Straks staat van beleg,dicteren per decreet,geen verkiezingen,Suriname op slot.Venezuelaanse toestanden.Zooo jammer.


  gemodereerd
 9. Je bent sowieso niet goed in je bovenkamer als je naar die corrupte en criminele FAILED STATE gaat.

  Al 48 jaar zijn daar louter veroordeelde massamoordenaars, drugscriminelen, bankrovers en verkrachters aan de macht.

  Spendeer je vrije tijd en dure geld liever aan een verblijf in Caribisch Nederland en/of Azië.


  gemodereerd
 10. Sommigen hier reageren echt als ongeschooden.
  Als rellen in Nederland uitbreekt ligt het niet aan Nederland om reizigers uit andere landen een reisverbod of reisadvies of waarschuwing te geven.Dat ligt aan de regeringen van andere landen vanwaar de toeristen komen
  Alle landen bovendien hebben te kampen met rellen maar ze weten wel hoe de situatie onde controle te krijgen en wat te doen met de herrieschoppers,plunderaars en rovers.
  Surinamers zijn nog steeds afhankelijk van Nederland.Als je sommige reacties hier leest vermoed je dat sommige surinamers geloven dat Nederland verplicht is Suriname met alles te steunen.Beste mensen Suriname is onafhankelijk verklaard sinds 1975.Probeer Suriname op te bouwen ipv te protesten uit te roepen met de bedoeling winkels en handelszaken leeg te plunderen en ze te roven.
  Als surinamers moeten we dankbaar zijn dat Nederland ons blijft steunen ondanks het feit dat ze stank voor dank krijgen van de surinamers.


  gemodereerd
 11. Wat een gelul…de code die Nederland afgeeft aan haar onderdanen voor het reizen nar Suriname is geheel terecht. De toestand heeft alle kenmerken van anarchie.
  Suriname moet zelf orde op zaken stellen en ervoor zorgen dat alle daders (inc. pakitow en consorten) opgepakt en gestraft worden. Om herhaling te voorkomen, de rust te laten wederkeren en middenstanders te beschermen, dient er voorlopig een demonstratieverbod afgekondigd te worden. Immers, deze groep zal blijven zorgen voor onrust, vernielingen en plunderingen. Ook dient er gauw een datum te worden gepland voor het opleggen van de definitieve strafeis van 20 jaar. Dat pappen en nat houden wat al 40 jaar gaande is, moet afgelopen zijn. Hoogst aannemelijk dat meer dan 90% van de demonstranten lid is van de nationale boeven partij. De plunderingen zijn daar getuige van!
  Voor mij persoonlijk; de komende 5 jaar staat Suriname niet op mijn bucketlist.
  Bikasi, oe blakamang we broko ala sani en we poor a kondre foe troe!


  gemodereerd
 12. Heel goed van Nederland. In Suriname komen ze altijd achteraf met de veiligheidsmaatregelen. En dan hoor je een hoop blablabla.


  gemodereerd
 13. Toen in nov.2016 het leenplafond werd verhoogd, hebben weinig Surinamers (en deze groep al helemaal niet) zich gerealiseerd welke consequenties dat op termijn zou hebben.
  Niemand is toen de straat opgegaan, uit angst dat bouta bo broko deng mars.
  Die buitenlandse schuld, de wereldwijde stijging van olieprijzen en de oorlog en Oekraine, zijn factoren die direct- en indirect te maken hebben met de teruggang van de economie in het land. De Stads-Surinamer waant zich te leven in een verzorgingsstaat en wil subsidie op alles, ook als ze poepen. En dat zonder ook maar een dag te werken.
  Misschien dat het tijd wordt om een muur om Par’bo te bouwen die loopt tot Marowijne.
  Laat al die saka-saka’s daar blijven. In het ander deel, hardwerkende Surinamers die een echte bijdrage leveren aan de ontwikkeling- en opbouw van het land.


  gemodereerd
 14. Er bestaan geen onafhankelijke landen, ook Nederland is geen onafhankelijke land. Op grond dat er geen onafhankelijke landen bestaan zullen landen elkaar altijd nodig blijven hebben.

  Denk aan grondstoffen, kennis, veiligheid, orde, kapitaal, gezondheid, oorlog en vrede, milieuvraagstukken, enz.

  De rol van Nederland in Suriname is sinds de Vrede van Breda in 1667 ontstaan, toen er bij de vrede tussen Engeland en Nederland werd besloten dat Suriname aan Nederland werd toegewezen en Nieuw Amsterdam, nu NY aan Engeland.

  Er wonen meer dan 500.000 Surinamers in Nederland en dat is bijna netzoveel als er in Suriname wonen. Zie verder de taal, de dominate zeden en gewoonten uit het westen, de grondwet, enz. Nederland, Nederlandse Antillen en Suriname hadden bij het Statuut een regeling gemaakt naar de Onafhankelijkheid van de Antillen en Suriname. Er zijn fouten in dit plan gemaakt en door deze fouten is Suriname in zeer grote problemen gekomen. Dat is mijn punt.

  Op grond dat er geen onafhankelijke landen in de wereld bestaan en landen elkaar nodig hebben. Er een speciale band is tussen Suriname en Nederland, ongeveer de helft of meer van het aantal Surinamers in Nederland woont, de geschiedenis, kan het onmogelijk zo zijn dat als er in Suriname problemen zijn, Nederland kan weg kijken. Nederland weet dat en zal altijd hoe gering ook hulp bieden. Dus wat klets jij?

  Denk je dat VK en USA elkaar ooit gaan los laten of Israel, VK, USA, de EU en USA, VK als het om oorlog gaat elkaar gaan los laten. Zie NAVO maar.

  Suriname ligt in Latijns-Amerika, maar denkt niet dat USA, Frankrijk, Brazilie, enz Rusland de gelegenheid gaan geven om daar te komen bepalen. Zelf China die daar voet aan wal probeert te krijgen moet heel goed opletten. De Fransen/Frans-Guyana/NAVO, Brazilie een bondgenoot van USA/NAVO, Guyana met belangen van USA oilie multinationals, een bondgenoot vd USA/NAVO, zullen altijd deze gebieden die ook als de achtertuin van de USA beschouwd worden nooit in de steek laten, ook Suriname niet.

  Dus landen hebben elkaar om diverse redenen nodig. Laat dat eens tot je door dringen. Er bestaan geen onafhankelijke landen. Knoop dat maar heel goed in je oren.


  gemodereerd
 15. De VHP is altijd al doelwit geweest van een bepaalde groep. Men kan het niet aan dat een Hindoestaan het gezicht van Suriname is in het buitenland en op internationale podia.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES