26 slachtoffers bij SEH na uit de hand gelopen protestactie; 128 aanhoudingen verricht

8
Spoedeisende Hulp AZ dicht voor grondige schoonmaak om coronavirus

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft het ministerie van Volksgezondheid in Suriname geïnformeerd over het aantal slachtoffers dat zich hebben aangemeld na de uit de hand gelopen protestactie van vrijdag 17 februari, waarbij in Paramaribo voornamelijk plunderingen, vernielingen en gewelddadige handelingen zijn gepleegd. Het gaat in deze om totaal 26 slachtoffers.

Een ondernemer is opgenomen met hoofdletsel en is er zeer ernstig aan toe.

In totaal zijn er vier opnames te melden waarvan twee met schotverwondingen en twee met hoofdletsel. Vier personen zijn binnen gebracht met schotverwondingen, twee zijn na behandeling huiswaarts gestuurd. De overige slachtoffers hadden snijwonden of schaafwonden en mochten naar huis na behandeling. 

Men heeft nog niet kunnen bijhouden wie behoorde tot de ordehandhavers of protesterenden, wel is bekend dat een lid van de militaire politie, een politieagent en twee ondernemers behoren tot de slachtoffers. In de overige ziekenhuizen zijn er geen meldingen binnengekomen van gewonden of slachtoffers. De politie heeft tot nu toe . 

Eenheden van de Surinaamse politie hebben op zaterdag 18 februari op verschillende lokaties aanhoudingen verricht. Er is een team samengesteld om ter stond aan te vangen met het in beeld brengen van personen die op die dag zich schuldig hebben gemaakt aan de verschillende strafbare feiten om hen aan te houden ter voorgeleiding.

Het Korps Politie Suriname zal alle personen die in beeld zijn gekomen opsporen. Op basis van uitgewerkte informatie zijn er op vrijdag en zaterdag in totaal reeds 128 aanhoudingen verricht en ook goederen in beslag genomen. Het onderzoek duurt voort. Er zullen meerdere lokaties worden aangedaan ter aanhouding van verdachten.

De Surinaamse regering blijft de situatie monitoren en zal de samenleving blijven informeren. Het ministerie van Volksgezondheid is in overleg met de Nationale Ziekenhuis Raad voor wat betreft de uitdagingen in deze, voor een ieder, onsmakelijke periode.


8 REACTIES

 1. Alle veiligheidsdiensten hebben gefaald op de protestdag. Zij moeten dus hun mond dichthouden. De organisator van de protestmars, de heer Pakkitow is niet verantwoordelijk voor de daden van een stelletje criminelen die in dat land vrijlopen, dankzij het falend beleid van de minister van justitie. Hoofdverantwoordelijk van de ellende in dat land is de huidige regering en de regeringen daarvoor. Als je harde bezuinigingsmaatregelen maatregelen wil doorvoeren, begin dan als eerst bij jezelf. De regering zou als eerste moeten bezuinigen op alle luxe van de president en vice-president en hun family and friends en partijgenoten. Je kan als hoofd van een gezin niet aan je kinderen vragen om te bezuinigen en jij zelf gaat in alle luxe verder. Suriname heeft een zakenkabinet nodig zonder rovers en veroordeelden en zonder family and friends.
  gemodereerd

 2. Alle plunderaars oppakken en in militaire voertuig afvoeren naar de WIJDENBOSCHBRUG ee in de rivier gooien,wie zwemmen kan is daarna vrij om naar te gaan….De rest zal opgevist worden.
  gemodereerd

 3. De politie moet gewoon een razzia houden, en de orde verstoorders gewoon de tering slaan. Dit had de lontoe éde
  Mini -ster moksi Alésie opdracht moeten geven, aan de des-
  betreffend Hoofdcommissaris van de politie om in te grijpen.
  Maar dat is waarschijnlijk niet gebeurt, vandaar da de apen
  goed hebben huisgehouden in de binnenstad! Su wordt echt een apen land in Zuid America.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 4. Politie het is niet moeilijk na te gaan wie de plunderaars en vernielers zijn onder de slachtoffers.De zakenlieden en winkeliers die kunnen uit de groep geidentificeerd worden voor de rest zijn de overigen de vernielers,plunderaars en criminelen.
  gemodereerd

 5. brunswijk heeft fam ff directeur gemaakt de fraudeur
  alle fam heeft dikke salarissen en de werkman is de lul

  zo gaat het in SU
  gemodereerd

 6. Het is makkelijk om met allerlei drogredenen deze regering en erger nog Santokhi de schuld te geven van alle chaos en ellende in het land.
  De rellen waren een gecoördineerde actie van lieden die daartoe zijn aangezet door anderen.
  Surinamers die bewust niet (willen) weten dat alle chaos en ellende terug te voeren is naar 28 februari 1980 en nog steeds struisvogeltje spelen, moeten wat mij betreft maar van de Wijdenboschbrug springen.
  Suriname zal pas weer een mogelijke toekomst hebben als die ellendeling van een moordernaar en verkrachter van het Surinaamse volk 16 voet onder de grond ligt.
  gemodereerd

 7. ik hoor niks van de minister van politie en justitie
  eigensoort doet dit dan gaan we maar NIET optredden
  ons land gaat naar de klote door deze niet werkende
  en stelende bevolkingsgroep die geen normen en waarden hebben
  gemodereerd

 8. @eigen+mening: als je het zo goed weet, waarom stap je niet in het vliegtuig en ga je daar orde op zaken stellen? Heb je eigenlijk wel geld om een ticket van om en nabij 2000 euro te kunnen betalen? Of ben je een die zwart rijdt in het ov?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.