Pakittow brengt verklaring uit en gaat live

22
Pakittow brengt verklaring uit en gaat live

Stephano ‘Pakittow’ Biervliet, de trekker van het protest op vrijdag 17 februari, heeft vandaag een verklaring opgestuurd naar de media, over hetgeen gisteren is gebeurd op het Onafhankelijkheidsplein in Suriname. Kort daarna is hij live gegaan via Facebook.

“Ik ben niet gearresteerd en de politie heeft mij geen kennis gegeven van opsporing of uitgenodigd voor verhoor. Op het moment dat ik opgeroepen word ben ik bereid te verklaren”, aldus Biervliet. Het MIA bracht wel een opsporingsbericht naar buiten.

Hij zegt verder dat alle geweldpleging, brandstichting en plunderingen met de meeste klem afkeurt en vindt ‘dat er traangas in de menigte is afgevuurd zonder dat er daartoe aanleiding was.’ Dat laatste slaat haaks op de feiten die zijn vastgelegd op video: uit live beelden hieronder blijkt dat er traangas werd afgevuurd nadat demonstranten het DNA gebouw bestormden en het gebouw en agenten met stenen bekogelden.

Ook De Vliegende Reporter die daar stond heeft dat bevestigd:

De verklaring van Pakkitow:

Voor 17 februari 2023 heb ik tot vreedzaam protest opgeroepen. Een grote menigte heeft gehoor hieraan gegeven. Wij zijn op de vooraf aangeven route belemmerd en kwamen daardoor laat op locatie.

Het verloop was vreedzaam en deelnemers zijn aan het woord gelaten.Een groep waarmee ik niet in contact stond, heeft zich naar de Nationale Assemblee begeven, niet op mijn aanvoeren. Toen heb ik actief tot kalmte opgeroepen.

Vanuit de omgeving van de Nationale Assemblee zijn schoten afgevuurd, vermoedelijk met een automatisch wapen. Hierna heeft zich voltrokken wat men op beeld heeft gezien. Traangas is in de menigte afgevuurd zonder dat er daartoe aanleiding was.

Vanuit onbekende personen in de menigte ben ik bedreigd, met zichtbare wapens. Er bestaat bij mij geen enkele twijfel dat openbare geweldplegers in onderling contact stonden. Ik heb aanwezige agenten verzocht mij in veiligheid te brengen en hier is geen gehoor aan gegeven.

Met moeite heb ik mijn naasten, waaronder minderjarigen in veiligheid kunnen brengen. Ondanks bedreigingen, heb ik de omgeving kunnen verlaten.

Ik ben niet gearresteerd en de politie heeft mij geen kennis gegeven van opsporing of uitgenodigd voor verhoor. Op het moment dat ik opgeroepen wordt ben ik bereid te verklaren.

De ondernemers die aan de ontstane chaos schade hebben ondervonden, wil ik medeleven tonen en sterkte wensen. Alle burgers roep ik op tot rust en begrip naar elkaar toe.

Ik keur met de meeste klem alle geweldpleging, brandstichting en plunderingen af.


22 REACTIES

 1. Politie ga pakittow halen.Zijn excuses helpt hem niet en jullue ook niet.Sluit hem op en behandel hem voor de crimineel dat hij is.
  gemodereerd

 2. De zoveelste ka leugenaar. Ze hadden jou ter plekke moeten neerknallen maar ja je was te laf om de hele demonstratierit mee te lopen. Laffard die jij bent.
  gemodereerd

 3. dit moet een ultieme uitdaging zijn van de regering om middels de beelden op sociaalmedia alle relschoppers op te sporen. Een fluitje van een cent zegt men tegenwoordig. Laat in ieder geval zien dat als regering je terug kan slaan en gebruikmakend van moderne middelen en op een democratische manier.
  gemodereerd

 4. Ai famiri, het zou best kunnen dat Biervliet goede bedoelingen heeft, maar hij heeft zijn billen verbrandt, dus moet hij op de blaren zitten. Hij heeft ” geesten op geroepen die hij niet in staat is te bezweren!”. Grootte mond brengt nog geen ontwikkeling!
  Maar baas Chan, het wordt voor je lastig gemaakt, maar terecht!!! Tip Stop met nepotisme.
  Zet het idee van bromtji tjarie in praktijk!

  Gado de wi fesi mang.
  gemodereerd

 5. Heer Biervliet het getuigd van weinig leiderschap om het zinkende schip te verlaten. De truck is altijd de aanvang van de stoet. U was daar niet. Of u bent een slechte organisator of een bedrieger. Uw transparantie is niet helder in uw opmerking dat u gehinderd bent zonder dit verder te verklaren. Tot slot bent u gewoon een leugenaar als u een uiteenzetting geeft over de gaspatronen terwijl dit duidelijk wordt tegengesproken door de filmpjes.
  Heer Biervliet, als actievoerder hebt u gefaald
  gemodereerd

 6. Big up Pakitow! wat organic in een week niet is gelukt hb jij binnen enkele uren wereldnieuws gemaakt,Vele organisaties/patijen schuilen nu achter ” afkeuring” en gichelen in hun vuistje vooral PL en ABOP, laten ze je vervolgen ,dan komt er noodtoestand.
  gemodereerd

 7. Deze mensen hebben het gedrag van achtergestelde mensen uit arme buurten van Paramaribo. Naar hun afkomst van Afri/Marron afkomst. Ze komen ook op mij over als mensen met niet 4 klas lagere school denkniveau.

  Het zal mij niet verwonderen als ze geen werk hebben en meer hosselaars zijn om wat positief te zeggen, maar het zou mij niet verwonderen als het hangmensen zijn die een crimineel leven leiden, ook door hun gedrag van de video.

  Ik houd er niet van over mensen te oordelen en vind het triest dat dit gedrag bij Surinamers voor komt. Het zou mij ook niet verwonderen als deze mensen Marrons zijn die door de binnenlandse oorlog van de jaren 80, 90 van de vorige eeuw als baby’s naar Paramaribo zijn gekomen en hun ouders het heel moeilijk hadden met huisvesting, eigendomsgronden van derden geoccupeerd hadden en daar een hutje op gebouwd hadden en nu nog steeds in wonen.

  In de stad zagen ze mooie huizen, straten, huizen, mensen die zich westers kleden of hun tradionele klederdacht hadden, schoenen en er netjes uitzagen. Maar omdat hun ouders geen inkomsten hadden, konden ze die eerste levensbehoeften moeilijk betalen en hadden het moeilijk. Ze groeiden op en werden criminelen en op die manier proberen ze aan de goederen te komen, waar anderen die in Paramaribo een baan hebben en zaken kunnen kopen, gaan zij stelen om ook het levensniveau van de andere groepen etniciteiten bij te benen en zo ook bij proberen te horen.

  De financiele economische situatie was voor alle Surinamers moeilijk sinds de staatsgreep van 25 Februari 1980, maar voor deze groepen van de Marrons zal het wel heel zwaar zijn geweest. Zo van uit het oerwoud in de Stad- Paramaribo en niets hebben. Aanpassen is niet eenvoudig en meegaan met de andere Surinamers. Het verschil in achterstand in alles met andere Surinamers is wel heel groot. Maar dat wil nog niet zeggen, dat ze alles wat ze zien mogen stelen, plunderen en crimineel gedrag vertonen.

  Wat bij gezegd moet worden, dat het stelen niet typisch iets van deze groep is, want als je naar andere etniciteiten kijkt, doen die het ook. Zie maar de ndp, ddb en gezin, overleden persoon dilip sardjoe, abrahams, jenny simons, bouva, alibux, jules wijdenbosch/ ballast nedam/ smeergelden, idem met ddb, staatsobligaties waar niemand van afweet en zowel ddb ea zich ook flink mee verrijkt hebben. abop, bravo, bordo ea, ik heb goud, ik heb hout, enz. domeingronden. Zie pl, el somo. Ook in de VHP heb je personen die vele ha domeingrond hebben en nog steeds meer willen hebben,

  Dus stelen is in Suriname heel erg, maar het is vervelend als er Surinamers zijn, die keihard en op een eerlijke manier werken en ondernemen en mensen hun goederen in winkels en huizen stelen en vaak als ze niet uitkijken ook nog worden vermoord.

  De leiders van Suriname moeten daarom goed naar zich zelf kijken en zich afvragen, ook naar hun gezinsleden toe als het kan dat ze die op posten plaatsen om te willen stelen.

  bravo moet zich afvragen of het niet beter is dat hij zijn broer leo brunswijk vriendelijk vraagt om de functie bij de EBS liever niet te doen. Hiermee kan hij een voorbeeld stellen dat hij daar op de plaats beter iemand die van wanten weet die functie laat doen. Ook moeten zowel de VHP als de abop uitkijken met allerlei luitjes die bij de ndp waren, zogennaamde captain of industry en nu bij hun partij zijn. Sommige van deze gasten hebben zich schuldig gemaakt aan zaken die het licht niet kunnen zien en dekking zoeken bij de VHP en de abop. De VHP en de abop moeten heel goed uitkijken om deze luitjes niet te dekken.

  De criminaliteit moet met wortel en tak worden aangepakt en dat Neks No Fout gedrag moet een keer ophouden. Geld is vies en het stinkt en men moet uitkijken dat men zijn goede eer en naam niet bevlekt met criminelen. De naam van Suriname en de Surinamers moet hoog gehouden worden (inter)nationaal.

  De kleine criminelen zijn actief, maar de grote jongens in de politiek weten er alles ook van af. Suriname is nog steeds aan het afglijden en zoals het er naar uit ziet, zal het nog lang door blijven gaan, want de honger naar meer, en meer is niet te bevredigen voor criminelen.

  Suriname maakt een zeer moeilijke periode mee en de beerput zal een keer open getrokken moeten worden. Al het gestolen geld/valuta, goud, goedren, domeingronden, enz moet weer terug in bij de staat en de Surinamers.
  gemodereerd

 8. inderdaad biertje vliet liegt , het traangas is pas gebruikt nadat die paarse klojo’s en zeker ook abob aanhangers het DNA gebouw waren binnen gedrongen en de politie met stenen en flessen hadden bekogeld , dus ook de ndpers jones en tjang liegen , want die zeiden ook dat er geen reden was om traangas te gebruiken , dit alles is op poten gezet door de ndp , en nu willen ze mooi weer spelen , maar ook jullie commentaar staat vast gelegd op video , en aan de beelden te zien zijn het 99% afro , zelfs vrouwen met kinderen en jonge vrouwen , mensen die afro heeft Suriname een slechte naam gegeven , over de hele wereld zijn de beelden gegaan , op BBC zei iemand ligt Suriname in Afrika
  ook de plunderaars en die mensen mishandelden waren afro , en alles is vast gelegd op video , dus die klungels worden een voor een opgepakt en in de cel gesmeten
  gemodereerd

 9. Vies ventje! Ik zag hem net op NOS journaal verklaren dat hij zich zou gaan melden. Wat een vieze pae met zn rotte tanden. Hij was de organisator van het geheel en nu huilen dat hij gevaar liep en de politie om hulp heeft gevraagd. Wel laat hij nogmaals oproepen dan zal hij wat beleven om zijn achterban bij de popo aan te wijzen. Echte politici zeggen op verschillende media dat het geen democratisch protest was maar een uiting van Anarchie. Hoe dan ook als organisator ben jij verantwoordelijk als het misgaat. Dat die soundtruck op een cordon probeerde in te rijden daar trekt hij zeker ook zijn handen vanaf.
  Hij mag alle beelden gaan nakijken en tot de conclusie komen dat de waarschuwingsschoten en het traangas pas werden afgeschoten toen de horde in beweging kwam na te zijn aangevuurd. Je security boys Bobo Bierie aka van Dokkenburg zijn een lachertje. Blijf je bek pieren en organiseer meer je bent een lafaard go dok want Surinamers houden niet van lafaards die soso takimang zijn ddb had je doorzeefd als je het onder zijn bewind had gedurfd al naai je zn dochter.
  A no Chan nanga Ronnie pot Sranang ini a ka disi ma na deng e proberi foe safoe deng paimang sang ddb meki en libi baka gi a sranang volk.
  Go dok want ie go faja now. Soema gi deng boi deng batra nanga gassolien go ontken dat na joe!
  gemodereerd

 10. De schade is al aangericht, had je eerder moeten bedenken. Wat je hier verklaart berust niet op waarheid volgens de beelden. Jij bent de grootste leider van alle schade die is aangedaan of het nu direct of indirect is. Kijk goed weer naar de beelden van schade aan onschuldige mensen. Zo ontwikkel je Suriname niet onder welk regering dan ook. Kom nu niet met onwaarheden janken met je pinda kop!
  gemodereerd

 11. Wat lees ik? “Hij vindt dat er traangas in de menigte is afgevuurd zonder dat er reden daarvoor was?” Deze lafaard heeft niets te vinden. Hij heeft aangetoond een grote loser en de grootste leugenaar te zijn. Rot maar lekker op met je lulverhaal.
  gemodereerd

 12. Passant, je komt hier met een hele lul verhaal over Marrons alsof je weet wat er gaande is in die gemeenschap. Zogenaamd oordeel je niet over andere maar je trekt wel meteen conclusie dat de mensen bij de rellen Marrons waren. Wie hou je voor de gek! En zo zijn er nog meer van die ratten zoals jij die dit soort achterlijke reacties plaatsen. Jouw haat voor de Marrons gaat diep want je spuugt je gal niet alleen uit over de demonstranten maar ook over Leo Brunswijk terwijl er zoveel Hindoestanen functies bekleden die ze niet waardig zijn! Je springt van hak naar tak, je hele onzin verhaal heb je bijelkaar geknipt en geplakt. Ik hoop niet dat iemand jouw als voorbeeld figuur ziet lol….
  gemodereerd

 13. Dankzij pakitow zit deze regering,omdat hij dacht dat jullie beter waren .maar blijkt nu erger.En nu dat hij jullie corrupte handelingen door heeft en dictator gedrag van de regering,moet hij nu hangen.Hij is een geboren activist ,door God geven.Zijn jullie bang dat hij jullie de tijd gaat korten om meer te gaan stelen gaat beperken en jullie corrupte daden gaat beperken.want jullie meer en meer stelen.Want de regering moet niet weg dan voor deze corrupte honden.Pakitow is een blok aan hun been.Pakitow moet de VN een brief schrijven en ook de beelden verzamelen waar agenten om de burgers schieten
  gemodereerd

 14. Kijk em zitten met betraande ogen of heeft hij een kotigo gehad?
  Tijdens de vorige regering kreeg hij geen toestemming om op het plein te demonstreren en zo dicht bij het huis van het volk te komen en hij voelde zich machtig maar maakte zich uit de voeten toen zijn voetoebois hun opdrachten vervulden en nam een deel mee langs de centrale bank en de Heiligenweg. Hij had de regie en huilt nu krokodillentranen .Ik denk dat zijn rol is uitgespeeld. Ik denk dat er slechts 1 in het hele land is die hem en zn opdrachtgever de baas is en zal zijn. Ik ben eerlijk en open als ik zeg dat als ik in den lande was dat hij en zn naasten nu geen dak boven hun hoofden zouden hebben. Wat er nu is vernield zal het reeds arme volk moeten bekostigen. Lock him up in PSI!
  gemodereerd

 15. Deze bovenstaande posting van mij had moeten staan bij het bericht waar de bromfietsen gestolen waren.

  De posting van mij op dit bericht van zijn reactie zal waarschijnlijk ook ergens anders zijn geplaatst.
  gemodereerd

 16. @Passant
  Wat een langdradig lulverhaal man.
  Noem gewoon het beestje bij zijn naam.

  Deze ongeschoolde Afrikaanse Brilaap moeten ze naar Afrika trappen.

  Het zijn gewoon altijd de ongeschoolde/werkeloze Afrikaanse klootzakken, zoals altijd en wereldwijd.
  Deze bavianen passen in geen enkele beschaving.
  Overal waar deze ratten zich voortplanten wordt het landkomen veranderd het in een criminele rotzooi.

  Stel je eens een Suriname voor zonder deze werkloze/ongeschoolde/criminele Afrikaanjes met gerote smoel, maar te dom om te poepen.

  Pas dan kan je een land opbouwen, de kankergezwellen van de samenleving moeten gewoon geruimd worden, voordat het uitzaait!
  gemodereerd

 17. Er zijn kleine criminelen, waaronder vele marrons, maar er zijn in de politiek ook hele grote criminelen, ddb is daar 1 van en er zijn nog velen bij vele politieke partijen zowel in de oppositie als in de coalitie.

  Deze gasten bij de politieke partijen hebben miljoenen aan valuta. Dat is mij punt en het is allemaal gestolen valuta van het land en Surinaamse volk.

  De beerpunt moet een keer open getrokken worden. blijf slapen en zie niet waar ik je op wijs.

  Hoe komen al de leiders vd poltieke partijen aan al hun vermogen? HEt volk weet niet hoe rijk deze mensen zijn.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.