vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAlle bedrijven vandaag gesloten; binnenstad Paramaribo op slot

Alle bedrijven vandaag gesloten; binnenstad Paramaribo op slot

-

Does Travel - naar Suriname

Naar aanleiding van de op vrijdag 17 februari verrichte vernielingen en plunderingen in Paramaribo, zullen alle bedrijven en bedrijfsorganisaties vandaag gesloten zijn.

De gehele binnenstad van Paramaribo is uit veiligheidsoverwegingen tot nader order afgesloten. Zo ook zullen de openbare markten gesloten zijn, meldt het districtcommissariaat Paramaribo Noord-Oost.

Het commissariaat en de bestuursdienst zijn in conclaaf met alle relevante instanties om de rust te doen terugkeren. De regering heeft inmiddels al aangekondigd dat tegen alle personen die deze aanvallen hebben geïnstrueerd, uitgevoerd en vernielingen hebben aangericht krachtig zal worden opgetreden.

De Surinaamse overheid heeft laten wet dat per vrijdag 17 februari vanaf 18.00u tot nader orde wordt het gebied binnen de volgende straten afgesloten en alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Dit betreft de volgende straten:

De J.A. Pengelstraat
De Henck Arronstraat
De Grote Combéweg
De Van Sommelsdijckstraat
Het Mr. Rietbergplein
De Swalmbergstraat
De Nassylaan
De Frederik Derbystraat
De Burenstraat
De Zwartenhovenbrugstraat
De Ladesmastraat en
De Saramaccastraat.

U wordt verzocht alle drukke locaties te vermijden zoals:
International Mall aan de Ringweg
Hermitage Mall
On the run
Shell Wilheminastr hangout

De binnenstad is alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

25 REACTIES
 1. De noodtoestand afkondigen was een betere optie. Je kunt erop wachten dat wanneer alle leiders van de demonstratie zijn opgepakt, er weer rellen zijn uitbreken.
  Het zal niet ophouden, zolang er haat gezaaid word en eenheid ver te zoeken is.
  Intelligent Suriname was gisteren thuis en heeft met kromme tenen zitten kijken naar de beelden en het nieuws.


  gemodereerd
 2. Beste landgenoten,
  Dit is slechts een voorproefje, het gaat erger worden wanneer bullshit Bouta wordt gearresteerd !

  Laten wij alert zijn en laten wij ons distantiëren van deze afvalligen.
  Laten wij verder werken aan een beter Suriname.
  Het gaat misschien niet zoals we hadden verwacht maar we gaan hoe dan ook langzaam de goede kant weer op.
  Laten we kritiek blijven geven zodat we samen tot betere inzichten kunnen komen maar laten wij ons vooral niet misleiden door agressieve en A-sociale stoorzenders !

  Vergeet niet dat de paarse puinhopen een zeer zware ravage is. Vergeet ook niet dat banken in Suriname op instorten stonden !

  Beste landgenoten,
  We moeten nog een lange weg gaan, laten wij het met vrede, harmonie en aanmoediging doen.

  Hand in hand kameraden.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 3. De beelden spreken voor zich, zeer triest. Begrip voor boosheid, frustratie, ongenoegen, verarming en noem maar op. MAAR FYSIEK GEWELD, NOOOOIT. Nu maar weer beginnen met opbouwen van alle (onnodige)vernielingen, plunderingen, trauma’s (nog meer) die hebben plaatsgevonden. Ik zag trouwens ook bijna alleen maar creolen. Moorden jullie elkaar maar uit. Jullie worden al jaren tegen elkaar opgezet, hebben jullie dit niet door? En maar schelden met vuile taal.


  gemodereerd
 4. De regering dient de verantwoordelijkheid op zich te nemen. Zij hadden gedacht de mensen uit elkaar te schieten, actie verwacht reactie.
  De ghetto is belazerd door Chan en VHP, vandaar de haat. Je hebt de mensen bedrogrn. Dan krijg je dit. Jij laat ht volk pinaren en leeft op grote voet.


  gemodereerd
 5. Wat we nu meemaken is geschiedenis, nog nooit eerder gebeurd in ons geliefd land Suriname. Dit is het resultaat van een repressief regime die door zijn wanbeleid, corrupte, nepotisme en aanwakkeren van etnische spanningen door hun etnisch beleid. Ze stelen en roven en dit is niets vergeleken met wat er vandaag is gestolen, die meer dan 50 miljoen van cbvs bijv. is het volk niet vergeten. De huidige regering zit nu met een bedrogen bevolking in zijn maag en kan niet verder. Enige redding is vervroegde verkiezingen. uitholling van de rechtsstaat en democratie door Chan en co moet direct stoppen.
  Chan is geen staatsman en zal het nooit worden, zijn Legacy is daar, hij heeft eigenhandig het land verscheurd.


  gemodereerd
 6. BOUTERSE HEEFT DE STAATS KAS leeg GEPLUNDERD,dong blacka man
  Geven nu Santoki de schuld ! Hoe dom zijn zij dan wel niet ,ga bij Bouta klagen die man is MULTI MILJONAIR van jullie doekoe en laat de Chinezen met rust
  Kijk ze dan allemaal hersenloos 😂😂😂✅💯als een creool gaat rulen dan word Su een tweede Haïti


  gemodereerd
 7. Wanneer de paarse ezels de binnenstad bijna verbrand en vernietigd hebben dempt de overheid de beerput waar zoveel paarse ##$% uit opborrelde de laatste tijd.


  gemodereerd
 8. Bet your life, behoudens SurNeds, is het afgelopen met de komst van andere buitenlandse toeristen naar Suriname. Surinamers zijn te dom om te beseffen dat ze met hun achterlijk gedrag hun eigen ruiten ingooien. Dat actievoerders zich nu ook tegen de pers keren en reporters mishandelen, hoe dom kun je nog zijn?
  Actievoeren, als je ‘t mij vraagt, zeer terecht. Maar doe het op een waardige manier.
  Deze SurNed ziet af van zijn geplande vakantie naar Su in augustus aanstaande. Ik heb wel vaker andere tropische landen bezocht die de toerist veel meer te bieden hebben. Zoeken jullie het maar lekker zelf uit daar in dat godvergeten land.


  gemodereerd
 9. Goed zo.
  Om Suriname. veilg te houden tegen plunderaars en criminelen zoals pakittouw en zijn onderdanen die een stelletje nietsnutten zijn, zijn zulke drastische maatrgelen nodig.
  Voor al deze misëre heeft de oproerkraaiers gezorgd en niet de regering van Suriname.


  gemodereerd
 10. je zal er wonen?
  waar ga je nu je vreten halen?
  idioten dat het zijn
  ondernemers zijn net zo hard de dupe als de gewone bevolking
  maar net als blm in amerika houden ze altijd van vernielingen van private eigendommen


  gemodereerd
 11. Alle winkels dicht…..goed voor de economie.
  Wat een achterlijke cultuur. Stef Blok sloeg de spijker op de kop, dat is nu meer dan duidelijk.

  FAILED STATE is nu een FEIT.


  gemodereerd
 12. Nu je toch bezig bent @adjosie, en aangezien het ernaar uit ziet dat je beschikt over ‘inside informatie’, zou je zo vriendelijk willen zijn om een lijst met concrete voorbeelden van je beschuldigingen hier te droppen.

  Niemand heeft iets aan dat oeverloos paarse ‘van horen zeggen’ geblaat. Op elke paarse site hetzelfde gelieg, gedraai en manipulatie.
  Achterlijke beschuldigingen waarin alleen een niveau 4e klas intrapt volgens(nps-minister).

  Dus… kom maar op met bewijzen, want naar het schijnt heb jij alles tot in de finesses uitgezocht, tok! Kom niet met achterhaalde drek die je verstand te boven gaat.

  Waiting….


  gemodereerd
 13. @Adjosie.Ben jij vandaag geboren of gisteren? Sinds 1980 is het achteruit beginnen te gaan met Suriname.Toen durfde niemand om rotzooi te schoppen want de angst om morsdood neergenald te worden was groot.Nu durven de oproerkraaiers het wel want ze weten het heel goed dat Santokhi noet als een diktator tekeer zal gaan.Leg me uit wat plunderen en rotzooi schoppen Suriname heeft opgeleverd.Graag de voordelen opnoemen van het barbaarse gedrag van crazy pakitow en zijn even zieke volgelingen.By the way..heb je mee gedaan aan de vernielingen en de onrust?


  gemodereerd
 14. Mijn reactie zal wel niet worden geplaast of het word geplaatst maar weer weggehaald door Waterkan. terwijl ik hier lees hoe anderen tekeer gaan tegen elkaar
  Maar ik schrijf het weer en ik heb gewoon gelijk. Waterkan geeft het gewoon toe en haal mijn reactie niet weg al schrijf ik het 1000 keer. Er word toch ook 1000 keer geschreven dat de fossiel, de moordenaar de man die Suriname in een diep dal heeft gestort,opgepakt moet worden. Dat laten jullie wel staan.
  Sam Pie had gelijk
  kijk als deze idioten een beurs hadden gehad dan waren ze nu allemaal doctor.

  Maar geen enkele regering geef ze beurs


  gemodereerd
 15. Deze massale demonstratie tegen het beleid van Santokhi/Brunswijk heeft ondubbelzinnig aangetoond dat het huidig beleid zeer funest is. Als de pres niet blind is dan zal hij gezien hebben dat zijn beleid om moet, hij moet meer en serieus naar het volk luisteren, meer staatsman zijn en minder luisteren naar zijn kapitaalkrachtige vrienden of zijn polariserende achterban.

  De pres zal niet moeten proberen munt te slaan uit de uit de hand gelopen demonstratie en doen alsof zijn neus bloed. Dit hele gedoe met plunderingen door een kleine groep relschoppers zal hij niet moeten gebruiken tegen de hongerlijders onder het volk, hij zal moeten inzien dat dit het gevolg is van zijn asociaal beleid. De rijken worden steeds rijker en de armen steeds armer, de kansrijken profiteren beter van de economische maatregelen van deze regering. Dat kan en mag niet zo zijn, dat de armen steeds achter het net moeten vissen, en zich niet structureel uit de armoede kunnen onttrekken doordat zij minder hulp van deze regering krijgen.
  Dat er wordt geroepen/gevraagd dat mensen geduld moeten opbrengen zal niet in eeuwigheid standhouden omdat de armen geen financiële rek hebben als de rijken, de middenklasse is al door haar spaargeld/reserve heen en de armen hebben bij wijze spreken enkel ‘lucht’ om te overleven. Het zijn zeer tranga, tranga tijden.
  Dit zal ook gevolgen hebben voor de komende generaties die in armoede moet opgroeien en met deze mensen moeten wij het straks gaan rooien. Ook in kennis opdoen holt het land achteruit, het niveau is schrikbarend laag, hoe kunnen deze jongelui straks het buitenland volgen, als diezelfde buitenland qua kennisniveau mijlen ver zitten. Wij creëren een dom volk meneer de president.
  Kom op pres, laat je niet leiden door domme idiote sentimenten en zet je in voor volk en vaderland, desnoods op een andere weg, maar het moet geheid beter.

  Na de rellen (bestorming en plunderingen) moeten de oelewappers 😜hier op WKT niet meer olie op het vuur gooien door hun/de domme uitlatingen. Polarisatie leidt tot chaos, hebben wij gisteren gezien, maakt niet uit wie de schuldigen zijn, dit is het gevolg van alle rotzooi die er geschreven en geroepen wordt over het volk of delen daarvan. Wat leidt tot meer schade tastbare vernielingen of haatzaaiende uitspraken.
  Men moet niet nu huilie huilie doen (krokodillen tranen huilen) als men al jaren bezig is het vuurtje op te poken.
  Wie haat zaait zal haat oogsten.

  Over de rellen.
  Wie zijn de schuldigen, want dit overheerst het debat. Wie zijn schuldig aan de ontstane chaos. Is het de regering door haar destructief (afbraak) beleid, de activisten, de vakbonden, de organisatoren, de politie die voor orde moest zorgen en hierin gefaald heeft. Moeten wij op zoek gaan naar de schuldigen, de daders en zij die tot rellen hebben aangezet of moeten wij een dikke streep doorheen halen en verder gaan via een dialoog van regering en volk.
  Demonstreren is een grondrecht in een democratie en mag nooit en te nimmer uitmonden in geweld en bedreiging. Er moet altijd tijd en ruimte zijn om te kunnen ageren tegen welk beleid dan ook. Jip en Janneke


  gemodereerd
 16. Men koos voor Jan dankzij de grove ongeëvenaarde leugens waarmee hij het volk kon misleiden.Het is de schuld van de regering Santokhi -Brunswijk dat het onhoudbaar is voor het volk. Het volk pikt dit niet meer.Neem van me aan dat het alleen erger gaat worden.De regering kan liever het mandaat teruggeven zodat er vervroegde verkiezingen worden gehouden.Men is gewaarschuwd omdat politie en leger niet overal aanwezig zullen zijn als er massaal oproer ontstaat.Chan en Brunswijk kunnen alvast helikopters klaarzetten om te vluchten als zij niet naar het volk luisteren.Het is ook heel hypocriet van bepaalde organisaties die de betogers de schuld geven.Het had niet uit de hand moeten lopen als men beter opgeleide agenten in dienst had.


  gemodereerd
 17. In plaats van alle winkels, bedrijven en de Grote Markt sluiten in heel Suriname sluiten, had de regering heel veel agenten en militairen kunnen inzetten in de binnenstad en omgeving om de rust te garanderen.

  Ik kan nu niet naar de markt en de winkels gaan om mijn boodschappen te kunnen doen wat voor mij heel erg irritant is en dat nog in het weekend.

  Ik vind dat dit een overdreven reactie van Chan is geweest om de boel op slot te gooien.

  Er zal sowieso sprake zijn van omzetverlies bij de winkels en bedrijven en natuurlijk de marktlui.

  Chan: Tranga no e tja kaw go na kawping. Je bereikt niets met de harde hand yere Chan.


  gemodereerd
 18. K@ulo dom volk. Jullie moeten nog meer kapot maken en nog meer stelen van de hardwerkende. En wanneer de boodschappen weer duurder worden kunnen jullie ook weer Santokhi de schuld geven.
  Toen die moordenaar jullie in de maling nam en de economie naar de verdoemenis hielp waren jullie te dom om te reageren.


  gemodereerd
 19. Toen in Amerika George Floyd werd gedood door een politie agent, gingen de afro’s massaal demonstreren en daarbij hebben ze ook winkels geplunderd. Dit animale gedrag zie je ook in Suriname, de afro’s gingen massaal de straat om te protesteren en daarbij hebben ze ook massaal geplunderd.
  Leer van andere groepen hoe zij hard werken en niet de hand ophouden !!! Leer om zelfredzaamheid te zijn en niet plunderen !!!!


  gemodereerd
 20. En wat zegt de reactie van de President??? ER KOMEN MAATREGELEN! Geen woord over zijn functioneren en de reden waarom mensen op straat zijn gekomen! Gisteren was hij ook in geen wegen en velden te bekennen toen men verhaal kwam halen. Er was gewoon niemand om de aktievoerders te woord te staan. Dat zal de woede nog meer hebben doen oplaaien.

  De aandacht is nu even afgeleid van de vele problemen die de burgers ondervinden in hun dagelijks bestaan. Met als resultaat, dat het Volk nu schuld draagt en zich misdraagt. Politiek is en blijft laag..


  gemodereerd
 21. Hallo suriname..zou graag willen weten of ik nog myn aankomende vakantie kan door laten gaan zou graag myn familie weer willen zien .is de situatie rustig en onder controle.?


  gemodereerd
 22. Wiens kont men likt wiens braak men slikt, het kan verkeren.
  Mensen die jaren hebben afgegeven op de NDP en haar leiders, alles verafschuwden enz., het zijn deze mensen, nu zelf aan de macht, hetzelfde gedrag vertonen als de vorige machthebbers. De aanhangers van deze regering staan ook pal achter deze regering en slikken ook van alles net als de aanhangers van de vorige regering. Allemaal één pot nat, puru bruku weri bruku. De pot verwijt de ketel, recht praten wat krom is. Je vraagt je soms af wie dommer is of zijn wij met z’n allen zo dom. De één loopt achter Bouta en de ander loopt achter Chan, beide leiders zijn misleidend, ze willen alleen macht voor henzelf en hun achterban. De één creëert chaos en de ander gaat rustig verder waar de één is gebleven. Waar de één 10 jaren voor nodig had, doet de ander in nog geen 3 jaar.
  Wie betaalt het gelag voor dit gedrag, het arme volk, die is makkelijk beet te nemen.

  Bhosar, je klets uit je nek, geweld en plunderingen plegen is af te keuren als uiting van protest, helaas komt het bijna overal voor waar het politiek/ cultureel/religieus onrustig is. Hou je goedkoop geklets voor jezelf, het is menselijk gedrag, je hebt maar één ras en dat is het menselijk ras.


  gemodereerd
 23. @pony,
  Citaat: het is menselijk gedrag,
  Het is dierlijk gedrag !!!!!!!!!!!!!!!
  Het is de harde werkelijkheid wereldwijd met jouw soort, geef je ogen goed de kost !!!!
  All lives matters not only black lives !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  gemodereerd
 24. Bhosar, nu je het toch over dierlijk gedrag wil hebben, ken jij dieren die kunnen stelen, plunderen enzovoort, oké dan, wat is mijn soort, je bedoelt ons soort, bedoel je met wereldwijd, Azië, Europa, Afrika en de Amerika’s, je hebt gelijk dit komt overal voor bij de mensen en niet bij de dieren, dierlijk gedrag, je spreekt jezelf tegen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES