vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinamers opgeroepen massaal de straat op te gaan uit protest tegen regering

Surinamers opgeroepen massaal de straat op te gaan uit protest tegen regering

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname gaan mensen vandaag massaal de straat op uit protest tegen de regering Santokhi-Brunswijk. Activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet heeft opgeroepen tot een grote protestactie op het Onafhankelijkheidsplein.

Geëist wordt dat de regering opstapt. Volgens Biervliet is de maat nu echt vol. Hij zegt dat de regering al langer dan twee jaar aan de macht is en hetgeen beloofd is voor de verkiezingen nog steeds niet heeft gerealiseerd.

De activist meent dat de regering niets meer moet doen voor de Surinaamse samenleving en moet opstappen. Vanuit alle sectoren in het land is er ondersteuning toegezegd voor de protestactie.

Het Korps Politie Suriname heeft bekendgemaakt dat in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid het verkeer omstreeks 08.00 uur zal worden omgeleid en de volgende wegen zullen worden afgesloten, te weten:

 1. Hoek Roseveltkade / Kleinewaterstraat. Al het rij-verkeer komende vanuit het Noorden over de Kleine Waterstraat gaat via de Roseveltkade verder.
 2. De Henck Arronstraat / Grote Combéweg. Het verkeer over de Henck Arronstraat zal niet verder voor langs het presidentieel paleis kunnen voortbewegen. Men moet de Grote Combéweg en of de Tamarindelaan inslaan om zijn/haar weg te vervolgen.

Binnen de ingestelde veiligheidszone mag er niet geparkeerd worden. Aan de samenleving wordt gevraagd met het vorenstaande rekening te houden.

De politie doet het beroep op weggebruikers de aanwijzingen van de politie ten alle tijde strict op te volgen. Automobilisten worden gevraagd zorgvuldig alternatieve route’s te kiezen om hun eindbestemming te kunnen bereiken.

Aan voornamelijk de winkeliers en ondernemers in de binnenstad, zijn de nodige instructies gegeven door de politie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
 1. verdomd kps u zet wegen af omdat die oproerkraaiers willen protesteren , wilt u de veiligheid garanderen dan moet u die klojo’s een slag voor zijn en het leger vragen te assisteren , iedereen die zich op de openbare weg bevindt oppakken en afvoeren , maar sluit je wegen af , dan hebben die nietsnutters vrij spel , en zal er chaos ontstaan , en heeft biertje vliet wel een vergunning aangevraagd en de dc heeft toestemming gegeven , wij denken van niet , want nietsnutters weten niet wat een vergunning inhoudt


  gemodereerd
 2. die foto is van 2021 , geen paarse petjes en paarse vlaggen , vandaag zal er alleen maar paars te zien zijn , o ja belfort en etnel ook , en alle ndp nietsnutters ( bouva , parmessar , aardappelen en uien kop adhin , en die paarse vrouwen van de ndp , simons en de dna leden vreedzaam, wielzen , van emden , sadi , edwards , sabajo, lösche , en paarse schaapjes maken het paars een geheel


  gemodereerd
 3. Klagen,klagen en nogmaals klagen.protesteren.Op straat gaan.Is jullie eigen schuld.Vene was zo slecht,dat jullie hem hebben verruild voor een abani.Die heeft alles naar de kl**e geholpen.Chan zit in een slangenkuil. Hij kan geen ijzer met handen breken.Heel veel succes straks.


  gemodereerd
 4. Beste SU families doe jullie ogen AUB open,
  ik vindt wel jammer dat deze persoon –> Biervliet met zijn persoonlijke esue probleem heel SU bij betrekt want hij is vanaf 2020 erg tegen met deze regering hij had zelfs zoveel moeite gedaan samen met de kleinzoon van Desi Bouta fraude te plegen om hele doos illegale STEM Biljeten binnen tehalen zijn jullie dat soms vergeten?

  Deze regering is voor 5 jaar gekozen dus hij moet ook 5 jaar blijven zitten klaar.

  ik weet in Desi bouta tijd 10 jaar lang was letterlijk alles toegestaan met toegestaan bedoel ik meer drugs,creminaliteit,inport & export van Cocaine,verkrachtingen,berovingen noem maar op en voor jullie was alles heel normaal blijkbaar.

  en voor SU people in die 10 jaar tijd is een gewoonte geworden en heel normaal gang van zaken.
  en deze regering Santokhi-Brunswijk probeert Suriname weer normaal pad te krijgen maar geven niet eens de kans mang fawaka.

  maar jullie gedragen net als een 5 of 6 jarige kinderen mang echt zielig voor woorden en jullie zijn heel snel meeslepend.

  Nogmaals als deze regering Santokhi-Brunswijk weg valt komt never nooit meer goed met Suriname gelooft me.

  Dus laat je niet meeslepen met dit soort parasiten gebruik jullie hersenen mang.


  gemodereerd
 5. Ik heb maar 1 boodschap aan de Z. E. Santokhi:

  Het duurt te lang !

  Hoe zit het met de gestolen wapens van het Nationaal Leger !
  Hoe zit het met de berechting van corruptie en politieke criminelen !
  Hoe zit het met het gestolen geld !
  Hoe zit het met inkomsten verhogende maatregels, zoals meer belasting heffen bij de rijken en de grote bedrijven, aanpak van de belastingontduikers !
  Waarom investeert de regering niet zelf in productie- en distributie bedrijven, alle Surinamers willen immers graag bij de overheid in dienst !
  Etc.

  Z. E. Santokhi,
  Het duurt te lang !
  Surinamers hebben geen lange termijn visie en hebben ook geen lange adem.
  Surinamers willen korte termijn oplossingen !
  Het volk houdt niet van moeilijk moeilijk.

  De oplossing zit in de eenvoud.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 6. Waarom lopen ze niet gelijk door naar het woonadres van ddb in Leonsberg.

  Die grootste criminineel, de grootste moordenaar van Suriname en gezin, jenny simons, bouva, misikab, jules wijdenbosch, aloebaba, alibux, abdul, abrahams, dilip sardjoe, palu, pl, doe, abop, bep hebben voor gezorgd dat Suriname en de Surinamers in zeer grote schulden met zeer hoge renten bij binnen- en buitenlandse crediteuren zijn, Alcoa/Suralco weg is uit Suriname, Wageningen Rijstbouw in Nickerie dicht is, rondhouthandel in handen van de vrienden oa boerenveen en chinezen zijn, vele ha domeingronden bij javanen, chinezen, visserijsector in handen vd guyanezen is, goudsector IAmgold, Newmont miljarden US-$ mee verdienen, enz. Zelfverrijking ddb, gezin, pleegzoon die een echte zoon is van ddb, militaire wapenhandel, drugshandel, valutahandel, witwassen, corruptie, gezinsleden en vrienden benoemd op talrijke hoge overheidsfuncties, enz,

  Het is ddb zijn beleid dat Suriname voor de 4 X skeer is. Dat moeten de Surinamers heel
  goed in hun oren knopen en in hun hersenen opslaan en weten. Sinds 25 Februari 1980 is deze man bezig geweest Suriname bewust te vernietigen en is er nu nog steeds mee bezig.

  De huidige paarse kakkerlakken die vandaag gaan protesteren zijn zijn reetlikkers die worden misbruikt om het volk voor de gek te houden.

  A moni fu sranan de na ddb, gezin ddb, aloebaba, jenny simons, bouva, abdul, abrahams, familie dilip sardjoe, bravo, el somo, bep, enz


  gemodereerd
 7. Terwijl men zich opmaakt voor protest is de benzine alweer verhoogd. Maar minimum loon wordt aangehouden.
  Ik hoop dat de hele Sur bevolking op straat komt.
  De politie pinaart zelf,
  Als de vrouwen mepper komt hoop ik dat ze hem zn lesje alsnog leren.
  Weg met Chan. Slechtste regering ooit. Roversbende, bedriegers, leugenaars.


  gemodereerd
 8. Zeer jammer dat er niet zo massaal wordt geprotesteerd tegen rovers, corruptie en voor de doodstraf van deze twee items.

  Dit zijn naar mijn mening de belangrijkste redenen waarom het nooit goed zal gaan.


  gemodereerd
 9. Orange movement no mang seti eng.
  Omdat de paarse oedoelosos bijna alles hebben weggevreten.
  De groene vogeltjes zijn op tijd weggevlogen want ze zagen de bui allang hangen.
  Nu zit orange nog opgescheept met geel/zwart en rood.

  De 30 zetels zijn eigenlijk 29 zetels want die ene zetel voor zwart/geel komt van dhr. Belfort.

  Mensen vechten om politieke kleur terwijl je moet vechten voor het land. Dat staat niet op het agenda van die politieke labaria’s, dus er gaat heel weinig veranderen in “Switi Sranan”…


  gemodereerd
 10. Mensen het land is al meer dan 30 jaren onbetuurbaar wie ook in de regering zit.
  De NDP was de slechtste regering die wij hebben gehad.Vene met de NPS was de beste
  die moest ook weg van jullie.Wie zullen jullie weer daar zetten.Iedereen die in de regring komt te zitten verrijken zichzelf met hun familie en vrienden.Bouta en zijn mannen zijn rijk geworden met gestolen geld van het volk bij de centrale bank van Suriname.


  gemodereerd
 11. Het is niet fijn om op de blaren te zitten…
  jaren 80 olv bouta land failliet…
  eind jaren 90 olv bouta land failliet
  jaren 2010-2020 olv bouta land failliet…

  mooi mang….10 jaren op de pof geleefd…geen enkele verantwoordelijks gevoel/besef….

  Bouta heeft flink misbruik gemaakt van de domheid van jullie

  wel wel wel….wat is het alternatief als de coalitie nu naar huis gaat……land is failliet en de schuldeisers willen geld zien die er niet is..

  de ellende die bouta heeft achtergelaten is een straf die jullie hebben verdiend….blijven jullie hem maar adoreren ….


  gemodereerd
 12. @ WAT & @ rb

  Jullie hebben gelijk, het domme volk onder aanvoering van
  P.Bierfles gaan protesteren. Hij wil hebben dat de huidige regering in 2 jaar tijd de tering zooi, wat DDB achter gelaten heeft recht zet. Zelfs mijn klein kinderen onder de tien jaar,
  begrijpen dat het niet kan. Maar het domme volk van Su willen
  dat niet inzien. Chan moet gewoon zeggen krijgen jullie maar
  de Pleuris ik stap op, en luku sang wé du!

  Sari tori
  Jacko


  gemodereerd
 13. En wat wil Biervliet dan? Nog meer gaan lenen en dus de basis leggen voor een nieuwe kolonialisme?


  gemodereerd
 14. Die biervliet is een van die achterlijke personen van Suriname.
  Hoe kan je is twee jaar ongedaan maken wat er in tien jaar is vernietigd.
  Één vraag aan deze hersenloze.
  Wie gaat Suriname dan wel kunnen redden uit tien jaar roofbouw.
  En dat op alle gebieden in de samenleving.
  NPS is nu al afgeschreven.
  NDP zal hun vernietiging werk af maker ,de laatste druppel bloed uit Suriname zuigen.
  ABOP kansloos geen kader.
  En al die kleinere partijen kunnen geen beleid voeren .
  Dus als deze regering valt is het af gelopen met onze switi Sranan.
  Maar wat wil je met zo’n bevolking die steeds is switi tori geloven.
  Denk een keer zelf na .
  Deze gast been je naar de afgrond.

  Ik bid voor je mijn switi Sranan.
  Er zal toch een keer iemand op moeten staan die het echt meent met deze geweldige land.


  gemodereerd
 15. Ik roep alle demonstranten en ontevreden Surinamers op om naar het huis van ddb aan de Patrijsstraat in Leonsberg te gaan, daarna naar het huis van jenny simons, vervolgens naar de huizen van bouva, aloebaba, el somo, bravo, abrahams, dilip sardjoe, alibux, jules wijdenbosch, chotelal, parmesar, kids van ddb, alle paarse billenlikkers.

  Haal de huizen van deze mensen leeg, neemt u de valuta, goud, eten en drinken, meubels, wapens, auto’s, enz.

  Daar zit de valuta, goud, srd, auto’s, eten en drinken, goederen, wapens, enz.


  gemodereerd
 16. Ik ben het met Biervliet eens dat de huidige regering er niet veel van bakt. Ik zou misschien ook willen protesteren, maar eerst zou Biervliet me moeten vertellen welk alternatief hij voor ogen heeft. Protesteren alleen maar om te protesteren heeft geen enkele zin.


  gemodereerd
 17. Het is toch te gek. Family and friends zijn aan het bewind. Deskundigen worden thuis gezet om vertrouwelingen te accommoderen. En het enige wat hier word gepredikt, het is de schuld van de vorige regering. Zijn we met zn allen blind??


  gemodereerd
 18. Mensen de Activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet heeft ravage in suriname voor gezorgt
  dus alle schade wat gemaakt is door de volk MOET Stephano Pakittow Biervliet uit zijn eigenzak betalen.


  gemodereerd
 19. Stephano ‘Pakittow’ Biervliet ie klarie mie kang one think go jumpo tapa a bigi broekie me boy.

  kijk wat je aangericht hebt boy

  ie klarie mang


  gemodereerd
 20. ai NPS konie mang 🙂 Rusland denk met deze Regering komt toch niet meer goed dus ik ga maar optijd opstappen en wacht tot de nieuwe verkiezing weer komt en dan kan ik mensen wijs maken en vertellen dat met de huidige regering zou toch nooit goed komen met al dat bezuinigingen dus stem op mij.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES