zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameRegering geeft nieuwe richting aan bezuinigingsbeleid

Regering geeft nieuwe richting aan bezuinigingsbeleid

-

Does Travel - naar Suriname

Tijdens de begrotingsbehandeling in het parlement wordt de nadruk gelegd op niet traditionele inkomsten. “In plaats van de belastingen bij de loontrekkers te innen, wordt gekeken naar de niet traditionele gebieden waar het gehaald kan worden”, zegt minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning. Hij meldt dat president Chandrikapersad Santokhi daar ook richting in wenst te geven door te bezuinigen bij de overheid.

Als onderdeel van het bezuinigingsbeleid van de regering zal president Santokhi dienstreizen tot het minimale beperken. De ministers zullen zoveel als mogelijk virtueel participeren. De bezuinigingsvoorstellen worden door het Kabinet van de President verder uitgewerkt z.a. benzine- en telefoon gebruik. Tijdens de volgende regeringsvergadering zullen de bezuinigingsvoorstellen ter zake gepresenteerd worden.

Er zal ook worden nagegaan in hoeverre de parastatale bedrijven kunnen bijdragen. Minister Raghoebarsing zegt dat deze zaken echter nog uitgewerkt moeten worden maar dat de adviezen van het parlement hierover worden bekeken.

Naast de bezuiniging bij de overheid zal worden nagegaan waar er onnodig ontheffingen worden gegeven op de handel in luxegoederen alsook het herzien van de grondtarieven en overvliegtarieven. “Haal het geld waar het gehaald moet worden. Dat moet voldoende inkomsten geven aan de bevolking van Suriname en dat de bedrijven hun bedrijvigheid op een normale wijze kunnen doen zonder het gevoel te hebben dat ze worden overbelast”

De financiënminister benadrukt dat de regering de goedgekeurde maatregelen van het herstelplan zodanig moet uitvoeren dat het draagbaar blijft voor de Surinaamse bevolking, zoals geadviseerd in het parlement.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
  1. We zijn moe van jullie praatjes. Intussen is benzine weer verhoogd. Chan en zn bende hebben geen kaas van regeren gegeten. Opzouten. Wegwezen


    gemodereerd
  2. Je wilt mensen niet dom noemen maar het handelen van deze regering is zeker niet slim te noemen. Wat voor leeghoofden zitten daar eigenlijk? Laten ze snel verdwijnen want ze weten zich geen raad met het land. Alleen maar stelen van de burger kunnen ze. We need a Robin Hood!


    gemodereerd
  3. Het zal ALTIJD dwijlen met een open kraan blijven zolang men niet over gaat op een systeem van slechts 4 loonklassen.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES