zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijLIVE: Protest in Suriname tegen regering

LIVE: Protest in Suriname tegen regering

-

Does Travel - naar Suriname

Surinamers zijn vandaag de straat opgegaan om te protesteren tegen het beleid van de regering Santokhi-Brunswijk. Geëist wordt dat de regering aftreedt. 

De menigte is momenteel bij het Onafhankelijkheidsplein.

Activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet heeft opgeroepen tot een grote protestactie.

Volgens Biervliet is de maat nu echt vol. Hij zegt dat de regering al langer dan twee jaar aan de macht is en hetgeen beloofd is voor de verkiezingen nog steeds niet heeft gerealiseerd.

De activist meent dat de regering niets meer moet doen voor de Surinaamse samenleving en moet opstappen. Vanuit alle sectoren in het land is er ondersteuning toegezegd voor de protestactie.

Bekijk hier een live reportage van de protestactie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

31 REACTIES
 1. Aii volk foe Sranang, heb het al eerder gezegd, teh joe wienie Sranang lassie. Zie daar, de Haïtiaanse verschijnselen beginnen al. Ana a regering dies, na sa joe pran twaf jari biefo yeh piekie now, kring tak anga oeng srefie, gratis oeng wang ala sang. Bakra taki, alles heeft een prijs kaart, weh na dat weh kies now sa oeng njang 10 jari foe bouta, ano gratis, alles heeft een prijs kaart. I kang baar omeng joe wani, dai set kong noh eff joe mang betre.


  gemodereerd
 2. I.p v. traangas gewoon echte kogels gebruiken, en voor degene
  die het overleefd heeft, de schade dat ontstaan is laten betalen!
  Stelletje domme hufters, als eerste die Pakira L#L oppakken als raddraaiers van het hele gebeuren. De schade dat is ontstaan aan deze pakira L#L verhalen, kan hij het niet betalen, dan ge-
  in de bajes stoppen!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 3. Alleen maar zwarten alleen maar luie pop die niet willen werken. Normale mensen zijn aan het werk. Die luie mensen dromen al van de miljoenen uit Nederland aan de nazaten.


  gemodereerd
 4. Activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet heeft geen idee wat hij in beweging heeft gezet en moet als één van de velen persoonlijk verantwoordelijk worden gesteld voor de ontwikkeling in het land. Niemand is erbij gebaat dat er vernielingen plaatsvinden in het land. Ik ben benieuwd wat deze beweging voor Suriname aan toekomst te bieden heeft.
  Volgens mij is het nu tijd voor Santokhi om harde maatregelen te treffen. Lieden die proberen met een truck in te rijden op handhavers dat is niet natuurlijk en dient geen enkele zaak en zeker niet de onvrede met hetgeen er in het land door de burgers wordt gevoeld.
  Wat mij betreft een vrijbrief voor de handhavers om meteen met scherp te schieten.
  Deze President moet nu voor eens en voor altijd orde op zaken stellen, beginnend met het opsluiten van de vorige president en zijn oproerkraaiers.


  gemodereerd
 5. Suriname huilt. Jammer, jammer dat wij onderling zo ver uit elkaar gedreven worden. Ik wens Suriname en haar bevolking heel veel voorspoed en alle goeds. Elke tijd heeft zijn charme maar ik had gehoopt dat anno 2023 Suriname en al haar inwoners in goede harmonie van s’lands rijkdommen een beter bestaan zouden hebben. Suriname huilt en ik ook.


  gemodereerd
 6. shit deze mensen lijken niet op chan zou edward belfort zeggen!!
  veel van de gratis consumenten op de been, hebben ze wel genoeg eten, drinken en witgoed gehad?
  denk dat de andere surinamers groeten en rijst aan het planten of oogsten zijn.
  succes met het slopen van jullie eigen land en huis van democratie.


  gemodereerd
 7. Een nog groter geval dan Pakira is de zwarte fascistische racist MacDonald. Deze emotionele baviaan heeft een hekel en haat aan Hindoestanen. Vuilak !


  gemodereerd
 8. @PJUL misschien willen ze wel werken als minister…..oh wacht ook als zou dat kunnen dan zijn de banen bij familieleden van de regering. Al dat gepraat over de reactie maar niks bij jou over de oorzaak.


  gemodereerd
 9. Vonnis van bouterse en co moet zsm worden uitgesproken… hoe langer dat uitgesteld wrd des te meer onrust.. het gaat bij pakkie om voor de uitspraak hem in het zadel te helpen..doorzichtige zet van de ndp ‘er pakkietow; Jungle commando nu inzetten om de demonstraties te controllen😂😂ze hebben wat meer ervaring


  gemodereerd
 10. Afrikaanse verschijnselen.
  Politie treedt op en sluit deze venielzuchtige beesten op!
  Het is niet moeilijk ze te identificeren.Er zijn beelden genoeg.Suriname was al eerder niet veilig , met deze schaamteloze vertoningen wordt het alleen maar moeilijk.Trouwens van de surinamers is niet te verwachten dat ze zich kunnen gedragen en ze leveren het bewijs hier .
  Treedt op en sluit ze op.


  gemodereerd
 11. Eigenlijk ben ik wel heel benieuwd wie dan de oplossing heeft voor de problemen in Suriname. Chan wegsturen lijkt mij zo’n beetje het graven van het eigen graf. Kijk even terug naar wat er de afgelopen dertien jaar is gebeurd.


  gemodereerd
 12. Criminelen!!! Kijk maar alleen maar lesie mangs . Ze willen niet werken en maar plunderen. Hadden ze dit ook gedaan als B nog aan de macht was? Nou PAKIITO KIJK WAT JE HEBT AANGERICHT SAMEN MET VRIENDEN.


  gemodereerd
 13. die domme mensen hebben nooit gewerkt dankzij hun gaat het land naar de klote
  maar dat snappen zij niet ze willen alleen maar feesten ga wat doen met je leven en voor het land
  zonder hindoestanen en chinesen is het land gehijt verdoemd
  denk erover na
  tang boeng


  gemodereerd
 14. Ga biervliet dit betalen of zal de schade ook weer door de werken de massa betaald moeten gaan worden. Als zulke domme idioten (geen andere naam voor) geen scholing hebben genoten zullen ze nooit begrijpen hoe je economische uit zo een situatie geraakt. Jullie zij gewoon op uit om te plunderen en te vernielen met harde hand op pakken of neerschieten. Zonder pardon.


  gemodereerd
 15. Ik zie niet alleen maar zwarten. Dat het zwart is voor je ogen door heel veel daroe gebruikt moet je zelf weten. Domme idioten hier bij de waterkant. Ik zie hier veel daroesings met heel wat valse namen reageren. De zogenaamde internet gangsters .De regering moet normaal doen en doen wat ze voor de verkiezing hebben beloofd. Geen vrienden diensten meer, geen familie gedoe meer in de politiek enz.


  gemodereerd
 16. Regering Suriname treedt op!
  Verstandige mensen nemen geen deel aan vernielingen en roepen niet op om geweld te plegen!Deze pakittouw in de gevangenis smijten en zijn even herzenloze volgelingen verdienen opgesloten te worden!


  gemodereerd
 17. ik ben niet tegen protesteren maar wel tegen het plegen van vernielingen mn aanopenbare gebouwen en de infrastructuur want al die gemaakte schade zal door het hele volk dus ook zij die niet aan de protesten hebben meegewerkt betaald moeten worden. Die schoonzoon van ddb moet gewoon opgepakt worden en geneutraliseerd worden.


  gemodereerd
 18. Is dit wat SOL, C-47 en de andere vakbonden willen, willen ze Suriname tweede Haïti maken. Waar waren jullie voor 2020. Vakbondsleiders en de mensen die deze acties ondersteunen moet zich diep schamen. Het zijn zelfde mensen die op NDP hebben gestemd en ook het mensen en nazaten die in 1975 onafhankelijk heeft gewild. Beste mensen draai de cd en je ziet in 1975 en in mei 2010/2015 en vandaag met zelfde soort mensen. Wanneer gaan jullie iets doen voor het land neem aub het voorbeeld van Javanen en van de Hindustanen.


  gemodereerd
 19. Het hoefde niet zo ver te komen maar ja. DE meesten waren zwart en hebben geroofd. Want het is stelllllleeennnnn! dat was hun doel en een stelletje koeien er achteraan. Is het van jou? sainde joe moes foeroe. Zwako memes jullie


  gemodereerd
 20. Beloofd voor de verkiezing ow siting en bijna 3 jaren aan de macht en 10x achteruit door chan en brunsi. Ik heb geen respect meer voor beide mannen.


  gemodereerd
 21. Word tijd dat Suriname gesplitst word net als Pakistan/India, dan kunnen deze demonstranten en aanhangers van Bouterse elkaar plunderen en moorden.


  gemodereerd
 22. nou glenn , zet je paarse bril af dan zie je familie van adhin , van parmessar , van abdoel , etc , inderdaad zijn die niet zwart , maar wel ndpers

  glenn wat voor kleur zal hunvrey hebben
  glenn wat van kleur zal WAT hebben
  glenn wat van kleur zal john


  gemodereerd
 23. gleen , o ja we zijn doekie vergeten te vermelden , die is niet zwart , maar wel het zwarte schaap van de ndp


  gemodereerd
 24. Alles uit het buitenland kopieëren. Deze hersenloze idioten begrijpen niet dat t niet gaat werken. A no woko!!!!!!!! Ik heb nog nooit, never, nada gehoord dat iemand, zelfs een baby niet in Swiet Sranang van de honger is overleden. Dus hoezooooo “WE PINAREN”. Van Bouta de moordenaar hoefde deze raddraaiers niet te werken. Geef me je stem, dan krijg je geld. Die vlieger gaat nu niet meer op. Als NDP van al dat gestolen geld voor ontwikkeling en stimulering had gezorgd, was t nooit zo ver gekomen.
  Behoed Suriname dat deze idioten ooit aan de macht komen.


  gemodereerd
 25. hoor die luizen en koeparies .chan i plunder a volk dus het volk plundert terug.ghetto pot chan ghetto i poering baka


  gemodereerd
 26. Vreselijk wat deze hersenloze idiote stadscreolen van het land maken, het lijkt wel een Afrikaanse anarchistische staat. Dankzij deze leeghoofden, zal het nooit wat worden met Suriname. Heel de wereld weet dat Suriname uit meerdere bevolkingsgroepen bestaat, op de beelden zie maar een soort.
  Demonstreren is een democratisch recht, maar vernielen en plunderen is beneden elk niveau.
  blaka mang e por a kondre foe troe! Om je dood te schamen!
  Doet mij deugd om te zien dat de meeste hier op wtk dit wangedrag afkeuren


  gemodereerd
 27. Zal het IMF en zullen alle schuldeisers nu stoppen met meedenken? Hopelijk is er voldoende grensbewaking.


  gemodereerd
 28. PJul verander je naam maar in PLul. Alleen zwarten en nog wel lui ook, foei toch, wat een ‘rake’ opmerking.


  gemodereerd
 29. Glenn 17 februari 2023 Bij 20:54
  Ik zie niet alleen maar zwarten. Dat het zwart is voor je ogen door heel veel daroe gebruikt moet je zelf weten. Domme idioten hier bij de waterkant. Ik zie hier veel daroesings met heel wat valse namen reageren. De zogenaamde internet gangsters .De regering moet normaal doen en doen wat ze voor de verkiezing hebben beloofd. Geen vrienden diensten meer, geen familie gedoe meer in de politiek enz.
  ===============================================\\

  Categorie “fu soso naar school te zijn gegaan”
  Als dit je analyse is van het probleem in Suriname zou ik je aanraden opnieuw naar school te gaan. Liever een regering met familie en vrienden die ontwikkeling kunnen brengen dan een regering bestaande uit een criminele bende die alleen maar blijft lenen om haar drugshandel te financieren en het land naar de afgrond brengen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES