zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBanden soundtruck lek geschoten na inrijden op gewapende manschappen

Banden soundtruck lek geschoten na inrijden op gewapende manschappen

-

Does Travel - naar Suriname

De mobiele eenheid en militairen hebben vanmiddag hard opgetreden tegen demonstranten, die probeerden een afzetting van gewapende manschappen te doorbreken, nabij het kabinet van de president van Suriname.

Daar had de ME samen met militairen een linie gevormd, waarbij niemand door mocht richting het kabinet. De soundtruck probeerde toch door te rijden waarna het vuur werd geopend op het voertuig. Ondermeer de banden zijn daarbij lek geschoten. De bestuurders van de truck sprongen uit het voertuig en vluchtten weg.

Demonstranten die met stenen begonnen te gooien werden door een charge van de ME en militairen weggestuurd en de de straat werd ontruimd. Iedereen werd van de soundtruck gehaald en de demonstranten moesten de plek verlaten op last van de gewapende machten.

NDP DNA-lid Ebu Jones die daar op dat moment stond en de bevelen van de manschappen niet opvolgde, werd ook hardhandig verwijderd. Dat ging niet zonder slag of stoot. Er ontstond een gehaal en getrek tussen Ebu en verschillende leden van de gewapende machten.

De situatie ter plaatse is grimmig. De demonstranten vertrekken en komen daarna steeds terug om richting het kabinet van de Surinaamse president te gaan. Op het onafhankelijkheidsplein is een auto in brand gestoken. Het politie wachthuis bij de VCB is omgekanteld. De Shell aan de Maagdenstraat is vernield en geplunderd evenals enkele andere winkels.

Surinamers zijn vandaag de straat opgegaan om te protesteren tegen het beleid van de regering Santokhi-Brunswijk. Geëist wordt dat de regering aftreedt. Activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet heeft opgeroepen tot een grote protestactie.

De politie in Suriname heeft vanmorgen traangas ingezet nadat de demonstranten eerst het terrein van De Nationale Assemblee (DNA) bestormden en daarna het gebouw bekogelden. Het voorval is te zien in deze livebeelden van Waterkant.Net. Het parlementsgebouw is zwaar beschadigd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

19 REACTIES
 1. De politie heeft gefaald. Ze wisten dat er demonstraten zouden komen. De politie was voorbereid en hadden toen ze zagen dat er zoveel demonstranten richting DNA-gebouw kwamen de toegang moeten verhinderen. Te veel mensen en een onveilige situatie, onbeheersbaar zou worden en schade en ongelukken konden gebeuren.

  Zulke grote hoeveelheden demonstraten die niet beheersbaar was voor de politie, een onveilige situatie zou ontstaan, hadden ze moeten zien en op tijd op inspelen om dit tegen te gaan. De toegang naar het Onafhankelijkheidsplein van zo een grote groep demonstraten had nooit mogen gebeuren.

  Hopelijk dat dit een zeer wijze les is en dat bij de volgende demonstraten niet zo’n grote groep meer richting DNA-gebouw, Waterkant, Onafhankelijkheidsplein, Kabinet vd president meer plaats vindt.

  Er moeten rechercheurs in burger kleding worden ingezet die met hun celephone foto’s en video’s van heethoofden vast leggen en informatie van hen proberen te krijgen, die ze achteraf kunnen gebruiken om hen aan te houden.

  De politie en militairen moeten alles inzetten om de veiligheid in het gebied vh DNA-gebouw, Regeringsgebouwen, maximaal in te zetten, verdachten mogen ook gefouilleerd worden.

  Er zijn videobeelden van personen die het DNA-gebouw die bewust stenen op ruiten vh DNA-gebouw hebben ingegooid en vernietigd hebben. Deze personen kunnen gemakkelijk worden opgespoord aan de hand van de videobeelden en de politie kan ze vragen zich aan te melden bij de dichtsbij zijnde politiebureau of een opsporingsbevel naar hen doen en informatie aan het publiek over hen vragen.

  De politie heeft gefaald om dit zo uit de hand te laten lopen. Dit kan niet en dit mocht niet dat de politie dit niet in de hand kon hebben en op de juiste wijze hier tegen kon reageren.

  De veiligheid, orde en rust is heel belangrijk.


  gemodereerd
 2. Op één ding moet Chan niet bezuinigen en dat is wapens en munitie voor de politie en militairen aan te schaffen en als zaken uit de hand lopen gericht te schieten op criminelen.


  gemodereerd
 3. Plunderingen en de boel in brand steken zijn boko haram taferelen.
  Journalisten aanvallen en hun privé-eigendom vernietigen zie je alleen in primitieve landen.
  Mond vol over mensenrechten, maar je valt de pers aan.

  Dit alles is op conto van die puistenkop en nps miss quasi modo. Je zitten te verkneukelen op bestorming en vernietiging v je werkplek, das asociaal, laag bij de grond.

  Je organiseert een protestactie maar hebt geen enkele invloed op die mensen. En dit wil in de politiek. Jonge donder een eind op yére.

  Velen zitten nu angstig thuis. Wat nu!
  Ik reageer namens hun.


  gemodereerd
 4. Vieze vuile paarse djamoe edes. Dit noemt men demonstreren!!!!! Ebu jones zijn bek hadden ze moeten verbouwen……anarchisten zijn het olv de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D. Vernielingen en plunderingen noemt men opbouwen van een land. Schiet hun mars kapot……


  gemodereerd
 5. Dit is geen protest maar een geplande zaak om chaos te creëren.
  Ze kunnen onmogelijk tegelijkertijd lelydorp en kwatta plunderen, plus de hermitage mall etc. Veel ondernemers beroofd.

  Noodtoestand!


  gemodereerd
 6. Ze zijn niet op ze ingereden. De politie hft dit uitgelokt. Zij hebben eerst met traangas gegooit.
  Dan zijn ze DNA gaan vernielen


  gemodereerd
 7. Juist moment voor de politie om hun Bazooka te gebruiken, vrijpostig, ze denken dat ze onder het mom van democratie over je heen mogen pissen.


  gemodereerd
 8. Beslag legen op de truck en alles wat erop staat. Terecht dat de banden zin geschoten. De chauffeur opsporen en aanklagen voor o.a. poging tot doodslag ivm het inrijden.


  gemodereerd
 9. je hadden eerst die chauffeur een kogel in zijn harsen moeten schieten , want het is toch zelfbescherming als die truck op je afkomt , nu is hij gevlucht en wordt straks beschermd door de groep


  gemodereerd
 10. mensen het is overduidelijk dat de groep vernielers aangestuurd wordt door de ndp en die dna lid jones van de ndp loopt voorop , hem hadden ze ook een kogel moeten geven , verdomd is de ndp bezig met een coup , als die gasten die plunderen en alles vernielen wat ze tegen komen lijken op jones zie de beelden , maar ze richten zich nu tegen de werkende klasse en ondernemingen , ndp jullie zullen falen , vele ondernemers gaan zich bewapenen , en dan is het jullie einde ndp en jullie kunnen geen beroep doen op jullie maatjes bij kps en het leger


  gemodereerd
 11. Debby….

  ze moeten jouw verrotte bovengebit aan gruzelementen slaan en vervolgens volproppen met pinda’s.

  Geestesziek minkukeltje.


  gemodereerd
 12. Dit gespuis,allemaal ongeleide projectielen met weinig tot geen opleiding behoort tot de onderlaag van de bevolking en zal blijven zorgen voor maatschappelijke onrust.
  De dieven en rovers die tot deze groep behoren maakten van gelegenheid gebruik om aan het plunderen te slaan. En dan die domme Debby; je doet er goed aan om naar de bosjesbrug te lopen en er vanaf te springen, want je mist werkelijk alles van een normaal mens. Het is niet te hopen dat je nakomelingen op de wereld heb gezet.
  Ben je nou een jorka of een bakroe??


  gemodereerd
 13. problemen in su moet je afleggen tegen wereld problematiek
  en dan kijken of sommige versterkt zijn daardoor.
  en men moet ook snappen dat sommige dingen daar ook invloed op hebben . maw wereld problemen gaan ook voelbaar worden in su
  Wie zegt dat dat niet zo is is niet goed wijs
  van consumptie naar productie samenleven
  maar goed Su heeft de rest van de wereld laten zien dat ze makkelijk te manipuleren zijn en deels een mislukte staat is
  Dank aan de mensen die hier achter zitten en buiten schot blijven en hun zaakjes op orde hebben.


  gemodereerd
 14. Bij de demonstratie ad zwartenhovenbrug/Redmond toen ze een sitdown hielde, was het Paki(frede) taw die waarschuwde dat als een auto door zou rijden dat de auto als moordwapen werd gebruikt volgens de wet. Dus is het afwachten hoe deze actie te bestempelen?
  Het is bijna 25 februari! Dus de geest is uit de fles.


  gemodereerd
 15. De demonstranten mochten nooit met zo’n grote groep zo dichtbij het DNA-gebouw mogen komen. Ook niet op het Onafhankelijkheidsplein, Aronstraat. Waterkant, Saramaccastraat, Centrum van Paramaribo, Grote Combeweg, Palmentuin, enz.

  Voortaan ook rechercheurs tussen de demonstranten laten zijn en de politie, militairen moeten beter getraind worden hoe ze moeten optreden. Traangas gebruik is prima, maar ook gericht en doodschieten is niets mis mee. Er zijn regels en als men politie en militaire aanwijzingen niet op volgt, mag er gericht door het geschoten worden. Er moet een daad worden gesteld. Hierdoor weten de demonstranten dat ze niet het lef moeten hebben om geweld te gebruiken tegen de politie en militairen. Dit omdat die tot de tanden bewapend zijn en ze er zijn om gericht te schieten. Daarvoor hebben ze de wapens.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES