OM gelast teruggave van paspoorten aan Sri Lankanen

8
OM gelast teruggave van paspoorten aan Sri Lankanen

Het Openbaar Ministerie heeft de teruggave gelast van de paspoorten aan zeven Sri Lankanen, die zich in Suriname bevinden.

De buitenlanders waren op 7 februari in Suriname aangekomen via de JAP luchthaven, alwaar zij een toeristenvisum voor 90 dagen kregen. Daags daarna waren zij op een trip naar Nickerie met een touroperator. Ze werden echter bij de post Burnside staande gehouden door de aldaar aanwezige politie.

Hun paspoorten werden in beslag genomen en ze moesten terugkeren naar Paramaribo; de trip naar Nickerie mochten zij niet meer vervolgen.

Advocaat Maureen Nibte die de Sri Lankanen juridische bijstand verleende, heeft de procureur-generaal terstond aangeschreven met het verzoek de paspoorten aan haar cliënten te laten teruggeven.

De raadsvrouw merkt op dat haar cliënten geheel legaal in het land zijn binnenkomen. Indien ze van de Surinaamse overheid toestemming krijgen om zich legaal op het grondgebied te begeven, dan mag niet achteraf het paspoort in beslag genomen worden.

De strafpleiter geeft aan dat haar cliënten zich ook aan geen enkel strafbaar feit hebben schuldig gemaakt, hetgeen het in beslag nemen van de paspoorten zou rechtvaardigen. De raadsvrouw tast in het duister over de reden tot inbeslagname van de paspoorten.

Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft het verzoek van de raadsvrouw uiteindelijk ingewilligd waarna de paspoorten vandaag aan haar cliënten werden afgestaan.


8 REACTIES

 1. De paspoorten van de Sri Lankanen zijn in beslag genomen door een nepotisch benoemde, analfaberische dienstklopper, die een goede beurt wilde maken bij zijn politiek invloedrijke familielid.
  gemodereerd

 2. Je hebt een visum voor 90 dgn van de bevoegd autoriteit. Waar haalt de politie de bevoegdheid vandaan paspoorten in beslag te nemen.Nibte moet schade vergoeding eisen.Hun hele reis waarvoor de gasten hebben betaald is niet doorgegaan.
  gemodereerd

 3. wel raar dat madam voor hen opkomt , heeft het OM haar gevraagd soms , want het OM en madam zijn maatjes

  die srilankanen zijn toch vertrokken uit Suriname en vertel in jullie land dat suriname een onvriendelijk vakantie land is
  gemodereerd

 4. Sri Lanka … misschien dacht de politieman of vrouw wacht eens even. In dit land wacht een familie(want in dit land zijn we allen familie van elkaar) van ons de doodstraf. Laat ik de paspoorten in beslag nemen als onderhandelingswaar. Als de doodstraf ingetrokken wordt krijgen de Sri Lankaners hun paspoorten terug. Dit is de enige reden die ik verzinnen kan.
  gemodereerd

 5. Is het visum soms in het Engelse taal, of iets anders ????
  Deze Agenten, komen zeker pas uit het binnenland of zo ????
  Ze zijn te stom om voor de duvel te dansen!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.