BREAKING: Leden BvL/ALS opgeroepen tot 10.00 uur te werken

9
leerlingen-middelbare-school-examen-suriname

De Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) heeft al haar leden opgeroepen om vandaag en morgen het werk na 10.00 uur neer te leggen.

“De verdere verhoging van de brandstofprijzen en energietarieven zullen ondraaglijk zijn voor de leraren. De koersstabiliteit is een must. De prijzen vliegen de pan uit”, zegt voorzitter Reshma Mangre in een oproepbericht.

De BvL en ALS willen met de actie een sterk signaal geven aan de Surinaamse regering.

De eisen van de bonden zijn :

 • Een koopkrachtversterking voor alle leraren
 • Reisduurtoelage voor alle leraren ter compensatie van de brandstofprijzen
 • Verdere aanpassing van de belastingschijven

“De BvL en ALS hebben altijd strijd geleverd en zullen dat altijd blijven doen. United we stand, devided we fall”, aldus de voorzitter.


9 REACTIES

 1. Reshma Mangre laat zien dat ze niet schaapachtig achter Chan blijft aanlopen.

  Ze heeft de BVL/ALS opgeroepen om te protesteren.

  Gaat Chan Reshma Mangre uit de partij zetten?

  Reshma Mangre toont lef om tegen haar broodheer in verzet te komen.

  Hulde aan Reshma!!!
  gemodereerd

 2. Er is niemand in dat land die komt met creatieve oplossingen om te bezuinigen. Iedereen wil op dezelfde voet verder. Dat is onmogelijk.

  Grandioos verschil met de energie-crisis in Nederland. Iedereen doet mee, burgers en bedrijven. Het gevolg is laagste gasgebruik ooit sinds 50jr. In de winter hé.
  Ook over de stijgende prijzen wordt er nagedacht. Koop het niet en koop lokaal.
  Dit zijn enkele ideeën die simpelweg overgenomen kunnen worden.

  Als ze maar met hun airco aan kunnen slapen. Solidariteit nooit van gehoord.
  gemodereerd

 3. Ooh my, heb je ooit!
  Één vd vele eisen.
  Kledingtoelage voor het onderwijs 🙄.
  Daarom komt KPS geld tekort voor uniformen.

  “Het model van de FOLS gaat laten zien, dat de rek eruit is”, aldus de voorzitter. Hij zegt dat de leerkrachten namelijk een koopkrachtversterking verwachten en verhoging van de verschillende toelages. Zo is het bedrag dat op papier staat voor kledingtoelage reeds achterhaald is. De voorzitter verklaart dat een leerkracht representatief moet staan voor de klas, maar dat de middelen momenteel daar niet toereikend voor zijn.”
  Bron: de West dd 11feb 23

  Die suri’s krijgen zoveel verschillende toelagen
  waarvan de rest vd wereld alleen maar kan dromen. Wat een farce!
  gemodereerd

 4. Wat klaagt het volk om zaken die onvermijdelijk zijn. Waar moet al het geld vandaan komen om de kosten van Suriname te betalen?
  Ja het kan en moet minder maar waar moet dan de rest vandaan komen. Veel belasting heffen om de kosten te betalen leidt vaak genoeg tot banenverlies wat weer leidt tot vermindering van koopkracht wat gevolgen heeft voor de boeren en kleine winkeliers.
  Te hoge winstbelasting leidt tot vertrek van grote bedrijven.
  Je belandt vanzelf in de bekende economisch spiraal. Geen geld en bedrijvigheid geen overheid met verborgen werkeloosheid en subsidies.
  Maar zoals vaak genoeg blijkt dat de inwoners van Suriname liever een auto rijden dan de armoede proberen buiten de deur te houden
  gemodereerd

 5. Dus je moet je benzine vermorsen, busgeld, je tijd om tot 10 u nr school te gaan. Mensen blijf thuis. Mangre moet op ht dak gaan zitten. Je bent niet half zwanger. Weg met Mangre. Niet de volgende verhoging van de benzine. De afgelopen verhoging. Op donderen met Berenstein
  gemodereerd

 6. Denkt mangré hiermee punten te scoren? Hoepel toch op mens! Alsof die leerlingen niet al een flinke achterstand hebben. Niemand is dom en met deze actie worden de leerlingen alleen maar knapper. Wat is dat voor gezwam? “Verhoging van brandstofprijzen en energietarieven zullen ondraaglijk zijn voor de leerkrachten “. Alleen voor deze groep dombo? Oplossing: minder rijden en minder energie verbruiken. Zo doen we dat in Nederland. Laatst hadden we een energiecrisis. Niemand heeft geklaagd, want je bereikt er geen fluit mee. Surinamers moeten af van het subsidiebeleid.
  gemodereerd

 7. De NPS gaat nu via ‘deze (bvl=nps) route’ deelnemen aan de acties.😂😂; ze komen nooit meer in het ‘beleid’; boos omdat rusland geen directeur ebs is geworden??😂🤣
  gemodereerd

 8. dus jullie komen alleen voor jullie zelf op , en niet voor de ouder(s) van de kinderen , want die hebben het dan niet moeilijk , stelletje mierenneukers en die voorzitster mangre is nog wel dna lid van de vhp , mangre doe jij soms aan na apen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.