zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijBijna 89 miljoen euro in Nederland opgehaald voor slachtoffers aardbevingen

Bijna 89 miljoen euro in Nederland opgehaald voor slachtoffers aardbevingen

-

Does Travel - naar Suriname

Op de actiedag van de Samenwerkende Hulporganisaties voor de aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië is woensdag 15 februari bijna 89 miljoen euro in Nederland op Giro 555 opgehaald.

Zo’n tweehonderd bekende Nederlanders en vertegenwoordigers van de Turkse en Syrische gemeenschap hebben meegeholpen in het belpanel of op sociale media.

Ook hebben vijf religieus leiders van diverse kerken en moskeeën hebben in het actiecentrum van Giro555 in Beeld & Geluid een voordracht gehouden. Ze lazen bemoedigende teksten uit de Bijbel en Koran, deden een gebed en een oproep aan hun achterban om te doneren voor noodhulp aan Turkije en Syrië.

Het is nu negen dagen geleden dat Turkije en Syrië werden getroffen door zware aardbevingen. Het dodental is opgelopen tot meer dan 41.000. Toch worden er nog mensen levend onder het puin vandaan gehaald.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. heeft ddb ook een inzamelingactie ondernomen hier , de turken waren toch jou vrienden , maar toen ddb de verkiezingen had verloren ging de deal niet door , dus ddb geef geld aan die turken


  gemodereerd
 2. Een ongekend fantastisch bedrag.
  De diaspora heeft een grote bijdrage geleverd en dit alleen al in Nederland. Zitten veel meer in bijvoorbeeld Duitsland.
  Tsja, ze worden ook normaal behandeld door de locals…. geen jaloezie, haat of venijn.


  gemodereerd
 3. @PASSANT
  De Turken werken hard in Europa. Ze helpen elkaar en ze vergeten hun geloof en afkomst niet. De Turken hebben iets wat geen ene Surinamer ooit heeft gekend en dat is TROTS!
  Jouw soort kan alleen maar bedelen bij de Nederlanders terwijl je kand genoeg edelmetalen en aardolie in de grond heeft. IPV hard te werken en samen te werken zitten jullie op je luie reet en af te geven op de rest.

  @WAT
  DDB geeft geen ene moet aan de Turken. De Turken hebben DDB financiëel gesteund en toen de Turken erachter kwamen dat de DDB stelletje nietsnutten zonder ruggengraat zijn, hebben ze hun handen van af getrokken.
  Als er maar 5% Turkse mentaliteit in een Surinamer had gezeten, was het land nu rijkste land van de regio. Alleen maar huilie huilie doe je, maar werken ho maar.


  gemodereerd
 4. En nederland laat chan stikken?? Zijn diaspora.
  Die 19,5 miljoen willen ze niet eens terug geven. Binnenland hft maanden onder water gelegen maar geen moer voor Su gedaan.
  Toen met hun water probleem hft Su geholpen. Het land verzuipt toch.


  gemodereerd
 5. Aniel Betchan 19 februari 2023 Bij 10:12

  In Nederland gaan veel jongeren van Marokkaanse en Turkse afkomst om met Surinamers (Afro). Van hen leren ze ook dat zij Hindoestanen voor koelie moeten uitschelden en helaas doen veel Marokkanen en Turken dit ook. Maar zie bij de aardbeving In Turkije stond als eerste land India klaar om met levensmiddelen, tenten, medisch apparatuur en manschappen Turkije te hulp te schieten. De operatie DOST (vriend) heeft de Turken de ogen open gedaan wie de echte vrienden zijn. En helaas ook een constatering dat geen 1 Afrikaans land hulp aangeboden heeft. Ik hoop dat de Turkse gemeenschap in Nederland meer respect voor de Hindoestanen zal opbrengen. Er is ook een Pakistaanse miljonair uit de VS die ruim 40 miljoen dollar schonk.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES