zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresident Santokhi benadrukt duurzame oplossingen energiewinning

President Santokhi benadrukt duurzame oplossingen energiewinning

-

Does Travel - naar Suriname

President Chandrikapersad Santokhi benadrukt het belang te werken aan langetermijnoplossingen om aan de energiebehoeften van de groeiende wereldbevolking te voldoen. Het staatshoofd geeft dit te kennen in zijn videoboodschap welke tijdens de opening van de International Energy Conference and Expo Guyana is getoond. President Santokhi heeft vanwege de urgente issues in Suriname het event niet persoonlijk bijgewoond.

Volgens het Surinaamse staatshoofd neemt de vraag naar duurzame en milieuvriendelijke energiewinningen steeds toe. “Daarom zullen we aanpassings- en mitigatiemaatregelen moeten nemen om de impact van de klimaatcrisis te verminderen en de overgang naar hernieuwbare energiebronnen te maken”, meldt Santokhi.

Het staatshoofd heeft opgemerkt dat de regering van Suriname zich zal inzetten voor het ontwikkelen en produceren van duurzame energie.

Naast het ontdekken van oliebronnen in Suriname zal middels het gebruik van zonnepanelen en windenergie gewerkt worden aan het winnen van schone energie.President Santokhi is van mening dat bij het ontwikkelen van de offshore olie- en gasbronnen een strategische energiesamenwerking tussen Suriname, Guyana en Brazilië cruciaal is.

De regeringsleider noemt daarnaast de voordelen die deze ontwikkeling zal hebben voor de regio. “Deze industriële ontwikkeling, in West-Suriname en Oost-Guyana zal leiden naar nieuwe kansen en de creatie van een economisch vrije zone. Hierdoor ontstaat een knooppuntfunctie, van het Caribisch gebied tot Zuid-Amerika, door de lucht en over zee”.

Het staatshoofd benadrukt de spin-off mogelijkheden die hierdoor gecreëerd worden voor leveranciers van goederen en diensten en verwelkomt investeerders.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Chan heeft een oneman job. Hij kan vanwege de grote beperkingen die lonny heeft geen beroep op hem doen om namens Suriname een toespraak te houden want,.. ow tak soso boegoe-boegoe 🙂
  Daarom is Lonny vice-president voor spek en bonen. Hij kan alleen voor z’n eigen aanhangers toespraken houden,…baja, wat een beperking noh?


  gemodereerd
 2. Tigri onder water laten lopen en verdammen voor een mega waterkracht centrale. Ten bate van GuSu. Als Surinamers 10% van zijn gronden had gebruikt voor bio energie zoals palm en rietsuiker was er geen energiecrisis. Maar wie gaat het werk doen we zijn erg lui. En geven ons geld liever uit aan kaboelafeesten dan aan duurzaamheid.


  gemodereerd
 3. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  President Santokhi benadrukt duurzame oplossingen energiewinning.

  Het staatshoofd geeft dit te kennen in zijn videoboodschap welke tijdens de opening van de International Energy Conference and Expo Guyana is getoond. President Santokhi heeft vanwege de urgente issues in Suriname het event niet persoonlijk bijgewoond.

  Dus zogenaamd maakt hij zich zorgen met zijn (VHP) vrienden club en de ABOP om de grote problemen van Land en Volk in Suriname.

  Maar vandaag is die dwerg Gregory Rusland van de NPS eindelijk wakker geworden om het zinkend schip van deze (regering) te verlaten.
  Want de achterban van de NPS hebben het ook duidelijk gemaakt aan de Gregory Rusland, dat hij straks ook geen VOORZITTER meer zal zijn van de NPS.

  En vandaag hebben ze dat ook schriftelijk duidelijk gemaakt aan president Chandrika Santokhi en de vicepresident Ronny Bravo Brunswijk.

  Scheur coalitie een feit; NPS per direct uit samenwerking. (Bron: starnieuws.com)

  NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft zojuist op een persconferentie meegedeeld dat vanaf vandaag de groene partij met haar 3 zetels geen deel meer is van de coalitie.
  De huidige constellatie biedt geen ruimte aan de NPS om zich te kunnen geven aan de invulling van zaken die belangrijk zijn voor dit land.
  De NPS kan geen wezenlijke bijdrage leveren en invloed hebben op het beleid.

  En nu afwachten wat er verder zal gebeuren.

  Nizaar Makdoembaks heeft steeds de waarheid gesproken en ook geschreven.

  President Chandrika Santokhi en de rest van zijn VHP leden in Suriname en Nederland, kopen jullie het boek.
  Lachmon en Hindostaanse godfathers in Suriname.

  Wordt de regering van president Chandrika Santokhi met vicepresident Ronny Brunswijk nu
  demissionair?


  gemodereerd
 4. Niemand luistert naar deze man meer. Hij heeft zijn tijd gehad. Zolang hij doorgaat met family and friends en de boeven van de ABOP en zijn eigen partij niet aanpakt, zal dit hem duur te komen staan. Het volk heeft geen geloof meer in Chan. Mijn stem bij de volgende verkiezingen gaat naar de NPS.


  gemodereerd
 5. Men praat dubbele dingen. Het is totaal ongeloofwaardig waarmee de President nu komt. Aan de ene kant sta je te popelen om olie uit de grond te halen. Daarvoor wilt men investeren in een haven, een brug en weet ik veel wat nog meer in Nickerie. En aan de andere kant wilt hij deskundigheid tonen door over het klimaat en groene energie te praten. Het strookt niet met elkaar…! Ik geloof deze President ook niet, men praat maar in de richting die het moment nodig heeft, maar een visie ontbreekt..!


  gemodereerd
 6. paarse kontenlikkers , jullie begrijpen het niet , de president bedoelt dat we onze olie verkopen en met dat geld gaan investeren in zonnepanelen windenergie en waterstof , en dan is houtkap en goudwinning niet meer nodig , dus een win win situatie , maar de paarsen zijn te dom omdat te begrijpen


  gemodereerd
 7. Tegenwoordig acteren alle leiders van alle landen als spreekbuis van de kwaadaardige Klaus Schwab van het WEF. Ze zijn allemaal al ingepakt en wie ook de nieuwe leiders worden, het zullen ingepakte lieden zijn.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES