zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieIn opspraak geraakt tehuis 'Hoop voor Kinderen' in Suriname ontruimt

In opspraak geraakt tehuis ‘Hoop voor Kinderen’ in Suriname ontruimt

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse autoriteiten hebben afgelopen weekend het tehuis ‘Hoop voor Kinderen’ ontruimd na meldingen over geweld en mogelijk seksueel misbruik door de directeur en twee medewerkers. Dat gebeurde op verzoek van het (deels Nederlandse) bestuur van stichting Hoop voor Kinderen, schrijft de Nederlandse krant het Algemeen Dagblad.

De misstanden bij tehuis Hoop voor Kinderen kwamen aan het licht nadat een meisje in november vorig jaar voor straf met een strijkijzer was gebrand en een ander meisje was mishandeld. De verdachte S. werd toen aangehouden en betuigde spijt van haar handelen. Ze beloofde het niet meer te zullen doen en werd in vrijheid gesteld.

Een Nederlands bestuurslid reisde na de incidenten af naar Paramaribo. In een spoedvergadering van het bestuur werd de voorzitter geschorst en kreeg zijn partner S. een gebiedsverbod opgelegd.

In daaropvolgende gesprekken met kinderen en (oud-)werknemers kwamen meer misstanden naar boven. Zij verklaren over structureel geweld van de directeur en zijn vriendin, en van Ingrid L., coördinator van het kindertehuis.

Kinderen zouden zijn geslagen met onder meer stokken, een riem, beddenplank en pan. Enkele meisjes zeggen een paar jaar geleden seksueel te zijn misbruikt door de directeur, schrijft de krant in dit uitgebreid artikel.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Deze kinderen zijn toevertrouwd aan Hoop voor Kinderen en dan is het zo wrang om te moeten lezen dat deze kinderen op een gewelddadige wijze worden gecorrigeerd. Uit het artikel blijkt ook nog eens dat er sprake is van seksueel misbruik. Kortom, het vertrouwen van de samenleving is dit opvangtehuis is weg en er dient een onderzoek naar de wandaden te komen van de directeur en andere leden van het bestuur.


  gemodereerd
 2. Had dit kinderhuis contacten met Rome? De kinderen van Hoop voor Kinderen hadden namelijk te maken met een hoop RK @#$&, net als in Portugal en Frankrijk, zoals ik toevallig op het nieuws hoorde gisteren.


  gemodereerd
 3. ach, wat maakt het ook uit,…..of je nu door de kat of de hond wordt gebeten……gebeten wordt je toch vroeg of laat, tok of niet?


  gemodereerd
 4. De minister zegt dat de kinderen op veilige plek zijn maar weet niet waar ze zijn. Bufaz deugd voor geen meter. Regering vreet het geld zelf i.p.v. de tehuizen te helpen.


  gemodereerd
 5. Letterlijk de kinderen van de rekening. Om te huilen dit.
  De overheid dropt kinderen in een tehuis en kijkt niet meer naar ze om.
  Het geld dat Chan en zijn gevolg misbruiken, had beter naar de kindertehuizen kunnen gaan.

  Wordt het geen tijd dat de rechter verplichte anticonceptie oplegd.
  Mensen die bewezen hebben niet voor kinderen te kunnen zorgen, mogen geen kinderen krijgen.
  Tot ze het tegendeel hebben bewezen, onderdak, financieel stabiel, geestelijke gezondheid.

  A liebie tranga, toch we me pikin lik alata.
  Foe didibri, mek misbruik foe ding.


  gemodereerd
 6. die paarse nietsnutters , zien de bui al hangen , het bestuur en de directeur en de medewerkers zijn vrienden van de paarse duivel , die paarse duivel(moordenaar) ging toen nog verder , in 1986 heeft hij in Moiwana toen hij brunswijk niet kon vinden gewoon vrouwen en kinderen ja vele kinderen vermoord , onschuldige mensen, verdomd en waarom wordt die massamoordenaar ddb daar niet voor gestraft , echt mensen en al die paarse schaapjes volgen hem nog steeds , maar straks als de duivel ddb wegrot zullen veel schaapjes ook wegrotten


  gemodereerd
 7. Al deze feiten berusten op de waarheid ik heb persoonlijk ook iets meegemaakt met een medewerker die een kind openlijk belachelijk maakte ik heb het toen gelijk aan de directie gemeld.
  Ik doneerde spullen maar door hun gedrag was ik gestopt helaas.
  Waarschijnlijk hebben de kinderen niet eens genoten van de spullen.
  Maar God slaapt niet.
  Als je ziet dat deze mensen iets overkomt moet men geen medelijden hebben is karma die ze achtervolgt


  gemodereerd
 8. @debby jammer maar de minister de schuld hiervan geven is een beetje te kort door de bocht. In NL zijn dit soort zaken schering en inslag maar de minister krijgt geen schuld. En wat heeft BuFAZ hiermee te maken….dit valt onder sociale zaken volgens mij. Wat er moet gebeuren is meer controle op dit soort opvanghuizen. Er moet vaker geluisterd worden naar kinderen die er wonen…en bij incidenten moet met dieper graven. Is wel raar dat tijdens onderzoek van dit geval, de politie de overige misstanden niet heeft kunnen ontdekken. Hebbem ze niet met overige medewerkers en kinderen gesproken?? Waarom zijn misstanden als geweld, sexueel misbruik e.d. pas aan het licht gekomen toen doe Nederlanders naar Su zijn gekomen? De politie in suriname.moet leren graven in zaken ..


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES