zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie: 'Optreden tegen personen met provocerend of opruiend gedrag tijdens protest'

Politie: ‘Optreden tegen personen met provocerend of opruiend gedrag tijdens protest’

-

Does Travel - naar Suriname

Het Korps Politie Suriname heeft maandag bekend gemaakt, dat er in het kader van de voorgenomen protestacties een onderhoud is geweest met de verschillende protestleiders.

“Met hen zijn er een aantal afspraken gemaakt met betrekking tot de Openbare orde, rust en veiligheid. Deze protestleiders hebben aangeven dat de acties een ordelijk verloop zullen hebben”, aldus de Surinaamse politie.

De politie heeft wel duidelijk gemaakt dat er zal worden opgetreden tegen personen die zich provocerend en of opruiend zullen gedragen en de politie op welke wijze dan ook zal hinderen om haar grondwettelijke taken en bevoegdheden uit te voeren.

“Het recht op vreedzaam protest wordt ten alle tijde gerespecteerd”, meldt KPS vandaag.

opening
Fernandes Express
BODO Party

14 REACTIES
 1. Heel goed dat de politie duidelijk heeft gemaakt dat bij wanordelijkheden of bij opruiend populistisch en racistische uitlatingen (notoire racist MacDonald heeft daar een handje van) direct wordt ingegrepen. Klare taal van de jongens van de Hermandad.


  gemodereerd
 2. Ook de politie kan de benzine, verhoogde internet, stroom en gasbom niet betalen. Ga dus mooi aan de kant zitten.


  gemodereerd
 3. biljlmer man(debby) , deze politie gaat niet aan de kant zitten , maar pakken jou vrienden op die zich misdragen , en hebt jij de beelden goed bekeken allemaal jou soort wie daar zit en deze klojo’s willen niet werken , echt klojo’s willen het land Suriname (niet jou land druiloor) nog dieper in de put brengen


  gemodereerd
 4. De criminaliteit in Suriname moet worden aangepakt en de minister van justitie en politie moet nu toch laten zien in de samen leving of hij de juiste man is die daar geschikt voor is.

  Ik kan mij niet herinneren sinds deze man minister is van justitie en politie hij op de tv, radio een programma/ plan van aanpak heeft gemaakt en dit aan het publiek heeft bekend grmaakt dat hiermee de criminaliteit keihard zal worden besteden.

  Wel ad hoc aanpak, hard rijders of iets met militairen, maar dit is toch niet voldoende gelet op de zeer grote criminaliteit. De criminaliteit moet 1×24 uur, 365 of 366 dagen per jaar worden aangepakt. Daarvoor moet er beleid zijn, goed opgeleide mannen en vrouwen die zich politieagenten m/v mogen noemen. Zij die niet geschikt zijn moeten bedankt worden.

  Als militairen hun ondersteunen moet dit niet infidenteel zijn, gelet op de zeer grote criminaliteit. Als er krihard door de zonen van Hermandad/ (broeder) ( h)ermandad uitspraak/ spaans moet plaats vinden moet dat gebeuren.

  De criminaliteit is zeer hoog in Suriname en dit moet naar het nulpunt worden gebracht. Alle vreemdelingen die niet in Suriname mogen zijn, moeten per direct worden opgepakt en terug naar hun land worden gezonden ( Chinezen, Haitianen, Brazilianen, Guyanezen, Venezolanen, Cubanen, enz). Suriname heeft nu genoeg problemen om op te lossen dan nog meer arme sloebers die hier niet thuis horen in het land te hebben.

  Vele Surineds vinden Suriname onveilig en willen hun geboorteland of waar hun/ een ouder(s) een band mee hebben niet bezoeken voor vakantie of hun oude dag door te brengen.

  Veiligheid, orde is heel belangrijk. De hoogste tijd dat de minister van politie en justitie met een degelijke plan komt en in de praktijk tot uitvoer brengt hoe hij de criminaliteit gaat bestrijden.Hij op de radio en tv wekelijks komt vertellen aan het publiek hoeveel criminelen, waar hij heeft laten opppakken, veroordeeld gaan worden, het land zijn uitgezet, welke etniciteit, buurt, welke soort criminaliteit het is, enz.

  De politie moet 1×24 uur, 365 dagen per jaar zichtbaar zijn, bereiktbaar zijn en zorgen voor rust, orde, veiligheid bij de burgers.

  Als de minister gewogen is en te licht voor deze zware en verantwoordelijke functie is, moet hij vriendelijke bedanken en vertrekken. Op mij komt hij over als een bobo/ grote poepe csimpy. Hij komt bij ook niet slim over en iemand met een sterke persoonlijkheid en kwaliteiteiten en ervaring.

  Wat zijn zijn grootste verdiensten tot nu toe? En waar heeft hij zijn grootste fout tot heden gemaakt? Vindt hij zelf dat hij het goed doet en een superman is?

  Kan hij niet beter wat anders gaan doen, waar hij met zijn kwaliteiten, kennis, ervaring, persoonlijkheid, enz beter tot zijn recht komt? Tomatwn planten is ook goed.


  gemodereerd
 5. Chan en brunsi moeten gewoon aan t volk denken en doen wat ze beloofd hebben, waarom moet leo brunswijk nu ook direkteur worden van de ebs, terwijl hij ook rvc lid is bij staatolie en nog meer andere funkties bekleed, dat is ook een vorm van corruptie en de staat bestelen. Foei toch. En nps voorzittet doet niks? Wat een lummel voorzitter toch die niet deugd, daarom gaat nps achter, komt nooit meer boven met zo een lummel.


  gemodereerd
 6. @debbie, vele gezinnen, bijv. in Nederland kunnen hun boodschappen haast niet meer betalen. Benzine is daar 100% duurder dan in Suriname, iedereen moest op gas bezuinigen, want de verhogingen waren niet mals. Hoor je ze klagen? Zie je dat ze hierom op straat gaan? In Suriname zijn de mensen verwend met subsidies, op alles wil men gesubsidieerd worden. Hier in Nederland laat men de auto staan en springt op de fiets of maakt gebruik van het ov. In Suriname moeten ze met de auto, dan moet je ook niet l*ll*n. Prijzen zijn/worden verhoogd, maar de wegen blijven overspannen.


  gemodereerd
 7. @Passant; Je praat tegen doveman’s oren, want sinds zijn aantreden is deze man, in elk opzicht onzichtbaar. Blijkbaar vind het Surinaams volk het allemaal goed, want ze protesteren voor elke puf en schuiven Chan alle schuld in de schoenen.
  Dat het Surinaams volk niet de straat op gaat tegen de toenemende criminaliteit- en z’n aftreden eist, is een vrijbrief voor Moks-Aleisi om in z’n hangmat te blijven liggen.
  Van de abop hoef je niks te verwachten, ze zitten voor zichzelf en steken geen vinger uit.


  gemodereerd
 8. @Filia maak je niet druk om domme Debby hij of zei begrijpt het toch niet, dat zie je toch aan al die oerdomme opmerkingen van hem of haar.


  gemodereerd
 9. het probleem is niet dat de subsidies verdwijnen
  het probleem is dat tegelijk met het verminderen van de subsidies ook de prijzen omhoog gaan
  iets wat de regering veroorzaakt door totaal geen controle over hun eigen munt te hebben, aangezien de hele schijtregering totaal niets produceert
  het geld van het IMF is ook nutteloos, welk land heeft er ooit nut gehad van het IMF?
  geen enkele, de meeste zijn er erg slecht vanaf gekomen zelfs
  en dat is nu ook het geval met suriname
  deze regering moet het kostenplaatje van het wanstallige bestuursorgaan eens goed aanpassen en besparen waar het kan
  dan blijven er elke maand al vele miljoenen srd over om ergens anders te besteden, onder andere aan productie van goederen om de koers in de hand te houden.
  als zelfs normaal opgeleidde mensen in het volk dit al zien? hoe kan het dat al die zogenaamde belangrijke economen dat niet zien?
  OMDAT ZE HET NIET WILLEN ZIEN, want ze profiteren van de huidige situatie
  kijk naar al die protestleiders? welke actie hebben ze zelf ondernomen om de kosten te drukken? is er van die landsdienaren die teveel betaald krijgen of een gratis auto krijgen wel eens iets terug gekomen bij de staat?
  is er wel eens iemand geweest die gezegt heeft dat zijn loon te hoog is? of dat die auto niet nodig is omdat hij/zij zelf een auto heeft?
  hoe kan het dat een mongooltje als leo brunswijk directeur wordt van ebs? iets waar hij totaal geen verstand van heeft en terwijl hij al meerdere functies heeft? nog steeds
  waarom is er niet iemand neergezet die 24/7 voor ebs bezig is? want daar worden ze wel voor betaald
  zowel de regering als de protestgroepen zijn gewoon huichelaars en oplichters
  protesteren omdat je deze keer niet in de groep van profiteurs zit
  triest volk en maar zeuren en zeiken en niets doen behalve je handje altijd maar ophouden


  gemodereerd
 10. Triest dat Suriname een land waar alles leek stil te stond in de jaren 60, vd vorige eeuw, vele mensen met veel minder genoegen namen, zich hielden aan regels, wetten, fatsoen, goed gedrag/ wel koloniaal, normen, waarden, met twee woorden spreken, respect er was voor het gezag, overheidspersoneel, de leerkracht, voedvrouw, politie, DC, ambtenaren, dokter, granman, kapitein, bere, lo, gouverneur, bestuursopzichter, jantjes, wit man, rood wit blauw, oranje boven, meerdere niet in de ogen aankijken, wanneer die tot je spraken, nederig waren, marrons en inheemsen so futu liepen met pangies, iedereen zijn/haar plaats kende, stilte voor de storm waarschijnlijk, en nu zo in verval is geraakt. Alle respect er was voor meerderen, koloniaal gezag hoe lachwekkend het was en wat het ook voorstelde.

  aron, bruma, ferrier, ddb, brunswijk, el somo, por a heer tori. drugs, illegalen, hoeren, pooiers, witwassen, ontvaarding surinaamse gulden, srd, hoge koersen voor valuta, chinezen, brazilialen, haitianen, cubanen, columbianen, guyanezen, turken, marrokanen, enz. in het land. al dat klein beetje gezag, respect is weg. Zelf een klein beetje respect is niet meer over gebleven.


  gemodereerd
 11. De Nederlanders met Sranan roots zijn de wuju wuju in Sranan niet meer gewend, hebben door de lange jaren heen de Sranan fasi verleerd. Zien hoe ‘ruw’ wij kunnen zijn met ons podium taal, schrikken zich dan rot of hebben plaatsvervangende schaamte, de Nederlanders, waaronder de diaspora, zijn daarbij vergeleken ‘makke’ schapen.
  Ik denk dat de oranje helden uit frustratie hoe men tegen hen aankijkt in Nederland fanatiek gaan lopen schelden op ons Surinamers, anders kan ik het niet verklaren waarom zij zich zooooooo intens persoonlijk voelen aangesproken bij elke broeia in ons land.

  Surinamers vergelijken met Nederlanders doen alleen ‘domme’ tot polariserend gedrag roepende idioten.
  Er wordt veel gestaakt in Nederland, de onvrede is enorm, dat men weinig op straat komt is deels te danken aan de goed functionerende vakbonden, die doen waar zij voor staan. Ook het regelmatig bijeenkomen van hun SER (de Surinaamse SER, dat zijn knopendraaiers, zijn muisstil),zorgt voor een balans.
  Het vele malen rijkere Nederland kan makkelijk financieel bijspringen in slechte tijden. Appels met peren vergelijken is een leuke bezigheid voor mensen die geen enkel begrip kunnen opbrengen voor zij die elke dag moeten hosselen, deze mensen zullen de consequenties, de gevolgen van hun gedrag/opstelling en gescheld, omdat zij elders hun leven leiden, ze hebben makkelijk praten.

  Bij ons zijn de vakbonden politiek gelieerd, dus dienen zij de belangen van God en de Duivel, onbetrouwbaar. Het wordt ook eens tijd de ‘schoonmaak’ bezem flink doorheen te halen, jépi no dé.

  Dat mensen ons zien als een stelletje verwende en luie mensen, ach wat zal ik zeggen, is de kritiek oprecht, zijn die mensen vergeten dat zij vroeger ook zo zijn geweest, dat velen in dezelfde sociale positie hebben verkeerd, dat zij de kans hebben gegrepen en zijn vertrokken naar het ‘paradijs op aarde’, (zonder de roep naar onafhankelijkheid waren zij nooit vertrokken) waar het goed toeven is onder de paraplu van anderen. Hun dankbaarheid tonen zij elke dag weer hier op WKT met hun hypocritische reacties op de ‘achterblijvers’. Zij hoeven met niks eens te zijn, maar een ‘beetje’ begrip tonen met de situatie hier, in plaats van lopen schelden vanaf een verre (9000km) afstand. Een beetje solidariteit tonen in plaats van in elke actie vijandigheid te zien, probeer ons als mens te zien wonend onder een corrupt bestuur, dan komt het vanzelf goed. Offfffff, diaspora remigreer massaal, ték a tjans.

  Btw, wij willen van Suriname een toeristenland maken, tôg. Hoe meer toeristen hoe beter voor werkgelegenheid en de economie, tôg. Minder criminaliteit, aangename veiligheid, kortom een switi en lachende Sranan, tôg.
  Maar de toeristen uit voornamelijk Nederland moeten niet zo’n grote ‘waffel’ open trekken bij alles wat minder is dan hun thuisland. Die gasten moeten weten dat een ‘derde’ wereld land grote problemen met zich meedraagt, de toeristen komen genieten van onze natuur etc. terwijl zij geen enkele directe bijdrage leveren in onze zorg voor onze infrastructuur enz. Die gasten dienen realistisch om te gaan met hun gastheren (het gastland). Jip en Janneke.


  gemodereerd
 12. pony , jij woont in Nederland en jij zit die Nederlanders uit te schelden , verdomd ze moeten jou Nederland uitzetten , maar naar Suriname komen durf jij niet , want hier hebt je ook veel mensen die dan tegen jou een grote waffel zullen opentrekken , landverrader en noem maar op , en jip en janneke geeft al aan dat jij kinds bent


  gemodereerd
 13. NPS voorzitter is geen bobo. Ze hebben een plan. Met leden ogen moet hij aanzien hoe Chan tot in het bot wordt gechanteerd door Abop, net zoals Somo dat vele malen gedaan heeft in vorige regeringen. Maar pech voor Somo, want NDP heeft hem toen opgesodemieterd. Met wie werkt Somo samen?
  Ook VHP is zich ervan bewust waar Abop mee bezig is, maar Chan laat het allemaal gebeuren. Maar er komt een dag dat Abop een cruciale fout maakt.
  Abop is met een inhaalslag bezig. Datgene wat ze decennia lang tekort is gedaan, wordt nu ten koste van alles en iedereen dubbel en dwars ingehaald, met alle brokken en scheuren van dien. Eén en al MACHTSVERTOON. WIJ MARRONS en de rest kan stikken.
  Amoksi als voorbeeld. Waarom wordt hij niet vervangen? Waarom grijpt Chan niet in? Chan zou als geen ander een gekwalificeerd persoon op die post willen zetten, maar ook hier is er weer sprake van chantage.
  Abop begrijpt niet dat als er zoveel criminaliteit in Sur. plaatsvindt, dat ve diaspora wel 10000 keer nadenken om hun vakantie in Sur. door te brengen, laat staan te remigreren. Tenslotte levert deze groep de Sur. Staat vele miljoenen Euro’s op. Dat begrijpen deze ezels niet, zoals ze vele dringende kwesties die het Sur. belang dienen, niet begrijpen.
  Jammer dat Chan wordt aangesproken op alles waar Abop verantwoordelijk voor is. En als ’t weer eens fout gaat, is hij degene die de brandjes moet blussen. Laten we hopen dat Chan het juiste zal doen om Sur. op het juiste spoor te brengen. Goed bezig!!!!


  gemodereerd
 14. @Pony; Met je betoog probeer je alles goed te praten wat er al 48 jaar fout gaat in het land.
  Neem even de tijd om dit goed te lezen en probeer de hand in eigen boezem te steken en je af te vragen waarom er niets goed van de grond komt in Suriname. Het land kan na 48 jaar onafhankelijkheid nog altijd niet de eigen broek ophouden. Aspecten als; slecht bestuur, mismanagement, corruptie, gebrek aan leiderschap en visie, gebrek aan onderling vertrouwen, groot gebrek aan geschoold kader en gebrek aan ethische waarden zijn schering en inslag. Dat een moordenaar na 40 jaar nog vrij rondloopt, veroordeeld is tot 11 jaar voor drugshandel, een strafeis van 20 jaar heeft lopen en een vice-president een ex bankrover en drugsdealer is, is geen goed voorbeeld voor land-en volk. na soso sjeng!
  Komt nog bij dat bij de meeste hedendaagse Surinamers, is in de loop der jaren de mentaliteit, het moraal, normen en waarden tot het nulpunt gedaald. Eenheid is ver te zoeken.
  Dat wij SuriNeds jullie hierop wijzen moet je niet zien als kritiek of zoals jij zegt een grote waffel, maar het geeft onze betrokkenheid aan is pure feedback. Wij hebben ook recht van spreken, Suriname is immers ons geboorteland en we zien op 9000 km wat er fout gaat in het land. Begrip tonen voor de problemen in het land en de wijze waarop jullie daar met elkaar leven, zet geen zoden aan de dijk. oe ne hoigrie
  Velen van ons steunen onze familie (of kindertehuizen) in Suriname en als wij er zijn geven wij onze euro’s uit zodat de taxichauffeur, bootsman, marktverkoper, restauranthouder enz. wat verdienen. Heel veel van die euro’s in Su die in omloop zijn, komen van NedSuries.
  Dus jou opmerking over het leveren van een bijdrage raakt kant noch wal!
  Wellicht ter overvloede, jullie zorg- en infrastructuur is jullie probleem, jullie hebben voor de puinhoop gezorgd, dus los het lekker zelf op!
  Ter herinnering, jou matie heeft toch de wegenbelasting ingevoerd? Hoeveel daarvan ging werkelijk naar Infrastructuur?? Als het 10% was, was het veel….
  Loes en mama 🙂


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES