zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieWinkelier beschoten bij gewapende overval op supermarkt

Winkelier beschoten bij gewapende overval op supermarkt

-

Does Travel - naar Suriname

Vijf gewapende en gemaskerde criminelen hebben zaterdagavond een overval gepleegd op een supermarkt aan de Bilingahoutweg in Suriname. De winkelier werd daarbij beschoten, maar werd niet geraakt.

De winkelier verklaarde tegenover de Surinaamse politie dat hij na sluitingstijd van de supermarkt, zou gaan jagen met een vriend. Hij sloot de winkel af, met de zijdeur nog open en liep vervolgens naar de keuken om wat te eten. Daarna zette hij zijn vuistvuurwapen en jachtgeweer gereed om die mee te nemen.

Plotseling zag hij vijf gemaskerde mannen, allen gekleed in het zwart, in het pand. Bij die gelegenheid schoot een van de overvallers op de winkelier. Het afgevuurde schot raakte het slachtoffer niet, maar een televisie die een kogelinslag vertoond.

De winkelier probeerde zijn wapen te pakken, maar werd door het vijftal overmeesterd. Zijn vrouw die nog in de winkel achter de kassa bezig was de dagopbrengst te tellen werd onder schot gehouden. Een van de daders pakte al het geld van haar af.

De ondernemer moest slagen incasseren en de rovers aanwijzen waar hij waardevolle spullen had bewaard. De woonruimte werd door de rovers overhoopgehaald. De daders sloegen de winkelier tijdens de beroving op het hoofd, waardoor hij een barstwond opliep.

Nadat de rovers alles hadden bemachtigd lieten ze de winkelier gekneveld achter. Zijn vrouw werd niet gekneveld. Zij bevrijdde haar man, waarna de winkelier en zijn vrouw een achtervolging zette. Tijdens de achtervolging werd de politie ook op de hoogte gesteld van het voorval, die meteen actie ondernam. Het slachtoffer verloor de auto van de daders uitzicht.

De rovers waren met een witte Toyota Vitz en maakten een vuistvuurwapen, een jachtgeweer, 6.000 USD, de dagopbrengst in SRD, belkaarten en dozen sigaretten van het merk Morello buit.

Na middernacht lukte het de sterke arm om aan de Van Kallenweg in Suriname vijf verdachten aan te houden. Ze werden door surveillerende prowagens aangehouden. Op deze verdachten is de buit niet teruggevonden. Ze zijn in het belang van het onderzoek overgedragen aan politie Houttuin voor verhoor.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Ook als er iemand in het zwart dichtbij je huis komt,moet neergeschoten worden.Voortal als het een m.geboefte betreft.Tra fasie no de om van ze af te komen.


  gemodereerd
 2. Oproep aan de heten Pakkitow, Biervliet, Hooghart en MacDonald. Wanneer gaan jullie demonstreren tegen het geweld dat voornamelijk door het soortgenoot dat op jullie lijkt, wordt gepleegd en waar het uitsluitend ondernemers met Aziatisch roots de slachtoffers van zijn?
  Wanneer gaan jullie demonstreren om jouw soort ervan te overtuigen om een bijdrage aan de opbouw van dit land te leveren want dat was een van de voorwaarden van de ZE President. Niet alleen hij laat het volk in de steek maar jullie evenzo.


  gemodereerd
 3. Soms zijn de rovers overdag “security” en in de nachtelijke uurtjes doen ze aan groepsactiviteit, noem het maar teambuilding.

  Maar jammer, er zijn nu wel 2 legale wapens in handen van criminelen.
  Een belangrijk instrument om wapenbezit terug te dringen, is preventief fouilleren.


  gemodereerd
 4. @ Hunvrey

  Met het zelfde hamvraag loop ik sinds het aantreden van
  Tom en Jerry me zelf af (Chan & Lonnie.) De Criminaliteit
  tiert welig in het land, en deze Komedianten, doen geen ene
  flikker om het in te dammen! ”Voer de doodstraf weer in man”.
  Economisch gaat het wat moeilijk, want onze ”Volksheld # 1”
  heeft het land verkocht voor een appel en een ei in het buitenland. (In de vorm van leningen, die zelfs onze achter
  achtere etc etc etc etc etc kleine kinderen moeten betalen.
  (Chan en Lonni, doen jullie waarvoor jullie gekozen zijn, verdomme.) Stelletje slappe hap, is nogal zacht uitgedrukt
  van mij! Alle criminelen ongeacht etnische achtergrond,
  ”UITROEIN” met wortel en tak tegelijk! Het leven van een Crimineel is voor mij, minder dan van een ”Stront vlieg”.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 5. Hoog tijd om deze criminelen weer af te tuigen totdat ze vertellen waar de buit is. Hoorde ik laatst niet dat ze hard aangepakt zullen worden? Nou dan, hoogste tijd. Zij houden geen rekening met mensenrechten, dus hoeft er ook geen rekening met deze honden gehouden te worden.


  gemodereerd
 6. Dag en nacht staan ze voor de winkel te hangen als vleermuizen.maak de gezichten bekend laten we zien wie die gasten zijn die ’t Altona project onveilig maakt.deze winkel is de enige in het project.


  gemodereerd
 7. Zullen vast geen Chinezen zijn want die hangen niet ondersteboven als vleermuizen.
  Ik denk (moet voorzichtig zijn) het soort met een kop vol met horlogeveren.
  Ja ik zeg het zoals het is.


  gemodereerd
 8. inderdaad deze regering onderneemt niets wat criminaliteit betreft , ze noemen chan toch een sheriff , chan weet jij wat een sheriff in Texas zal doen die had die 5 boeven allang doodgeschoten , of een premie op die koppen zetten , dood of levend wordt 10.000 US$ per hoofd geboden


  gemodereerd
 9. @Di, helemaal ket u eens. De hele dag hangen ze voor de winkels en het zijn misschien deze zelfde mensen die roven. Ze observeren de hele dag er moet hard opgetreden worden tegen deze hangende klootzakken voor winkels de meeste staan van 8u smorgens tot 9u ’s avonds daar te hangen. Duidelijk nietsnutters en het zijn overwegend weer mijn blakkamangs..:-( Heel irritant voor de buurt men durft hun kinderen, met name dochters, niet naar de winkel te sturen. De chinezen durven niet op te treden. Het is trouwens niet hun taak.
  Ook al bep je soms de politie ivm overlast voor de winkels….ze komen niet…..en als je te vaak belt vinden ze je lastig en wordt je geblokkeerd waardoor je het alarm nummer niet meer kan bellen.


  gemodereerd
 10. Het is duidelijk dat na de overval, een poosje geleden waarbij een Chinese winkelierster werd omgebracht er geen structurele maatregelen zijn genomen om de roofovervallen in de dammen. Surinaamse ministers (i.h.b.z. die niksnut van Justpol) zijn veel te lui en te incapabel om een wetsvoorstel te schrijven teneinde zwaardere straffen te eisen voor dergelijke misdaden. Op operationeel niveau is wel verbetering bij KPS te zien, immers criminelen worden sneller in de kraag gevat, maar op tactisch- en strategisch niveau gebeurd er niets.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES