vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidRedi Doti heeft nu ook kliniek voor tandheelkundige zorg

Redi Doti heeft nu ook kliniek voor tandheelkundige zorg

-

Does Travel - naar Suriname

De Stichting Jeugdtandverzorging (JTV) heeft een nieuwe kliniek te Redi Doti in gebruik genomen. De onthulling van het naambord en de officiële opening hiervan vond plaats op vrijdag 10 februari.

De dienstverlening zal zich richten op zowel preventieve (schoolprogramma) als curatieve zorg voor jong en oud. De polikliniek is neergezet op het terrein van tandarts Drs. Jessurun, die tevens ook bestuurslid is van de stichting. Het gaat om een mobiele voertuig met benodigde apparatuur voor de dienstverlening.

Minister Ramadhin die de officiële opening verrichte geeft aan dat het idée voor een poli al sinds 2017 bestaat voor het bieden van diensten aan de lokale gemeenschap in dit gebied. De bewindsman noemt de opening van de poli een historisch moment omdat dit gebied niet behoort tot het verzorgingsgebied van JTV.

Hij riep daarom op om de samenwerking tussen JTV en de Medische Zending te verbreden, teneinde de tandheelkundige zorg over het hele grondgebied van Suriname te verbeteren. De focus moet behalve de curatieve zorg vooral gaan naar de preventie en educatie voor een gezond gebit.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft een busje ter beschikking gesteld aan JTV, zodat het personeel dat vanuit Paramaribo getransporteerd moet worden gegarandeerd is. Daarnaast is de wagen ook voor het vervoeren van kinderen van de scholen in de omgeving van Redi Doti naar de poli.

De Volksgezondheidminister bedankte Drs. Jessurun voor zijn geste en wenste eenieder veel succes toe met deze nieuwe JTV-poli. Binnenkort worden te Pokigron en Moengo ook een JTV-poli in gebruik genomen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. Mooi maar is het betaalbaar voor de mensen??ook een super mooi eye centre in AZ mr €€€€€moeten de mensen betalen. Gewine burgen kan dat niet


  gemodereerd
 2. bijlmer man(debby) kijk in 2017 hadden ze een idee om zoiets op te zetten , maar het bleef in de la liggen , geen prioriteit , ze hadden andere ideeën , veel geld lenen met hoge rentes , maar het geld hadden ze nodig om hun zakken te vullen , maar om de leningen met hoge rentes terug te betalen , neen dat laten ze nu aan anderen over

  gelukkig heeft deze regering dat stuk wat nog in de la lag nu gerealiseerd en dat redi-doti eindelijk over tandheelkundige zorg kan beschikken


  gemodereerd
 3. Een gebouw zegt geen moer. Wat betaald men voor een behandeling, heb je deskundig personeel, en is het betaalbaar. Marwina ziekenhuis staat er, ambulance start niet, alle apparaten hft direkteur laten verdwijnen. Dus de ezels hier, praat wanneer je weet.
  Zou jij daar gaan werken met al de berovingen??
  Deze regering is de slechtste.


  gemodereerd
 4. bijlmer man Debby , jij kunt alleen maar onzin te lullen , maar velen hebben hier ook gezegd dat jij een ongeschoolde idioot bent , want het blijkt wel weer dat jij ook niet kunt lezen , er is geen gebouw neer gezet , maar een mobile voertuig , en weet jij waarom , dan kunnen ze ook andere dorpen aandoen , maar jij zal dat wel niet begrijpen
  en er zijn drie regeringen die het nog slechter deden , wydenbosch , bouterse 1 en bouterse 2 , gek he wel ndp regeringen he


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES