zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenGeschiedenisMeerdere bijeenkomsten in Nederland om mee te denken over Slavernijmuseum

Meerdere bijeenkomsten in Nederland om mee te denken over Slavernijmuseum

-

Does Travel - naar Suriname

De komende periode organiseren de zogeheten kwartiermakers van het toekomstige Slavernijmuseum in Amsterdam meerdere bijeenkomsten door Nederland, waarbij mensen mee kunnen denken over de locatie en de inhoud van het museum. Dat schrijft NH Nieuws zaterdag.

De bedoeling van de bijeenkomsten is dat er gesprekken worden gevoerd over welke verhalen de betrokkenen in het museum terug willen zien en hoe het museum een bijdrage kan leveren aan de herkenning en erkenning van het slavernijverleden.

Twee van de drie kwartiermakers die belast zijn met de voorbereiding van de plannen, hebben afgelopen maand een reis gemaakt richting Suriname en het Caribisch deel van het Koninkrijk, om daar ook met verschillende groepen te praten over de inhoud van het toekomstige museum.

Er zal ook in gesprek worden gegaan met mensen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Groningen, Arnhem en Middelburg. Naast de grote bijeenkomsten worden er ook nog kleinere sessies gehouden met verschillende gemeenschappen.

De bedoeling is dat de kwartiermakers eind dit jaar met een advies komen over de inhoudelijke invulling van het museum en wat een passende locatie is.

Volgens NH Nieuws is laatstgenoemde nog steeds niet helemaal duidelijk. De gemeente heeft negen mogelijke locaties op het oog, de Kop van Java-eiland en de Sixhaven zijn twee van de mogelijke locaties. Ook moet het pand rond de 6500 vierkante meter publieksruimte krijgen en zal deze worden omringd door een park.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. Als Sranan vindt dat zij ook een Slavernijmuseum verdient dan moet men ook eentje opzetten met eigen geld.
  Wat er nu gebeurt is een ding van Nederland, Nederland wil voor haar burgers, onderdrukt van de Nederlandse nazaten van tot slaaf gemaakten, een nationaal Slavernijmuseum opzetten omdat men nu anders is gaan denken over de slavernij.
  Zogenaamd zijn de Nederlanders ineens bewust geraakt van hun ‘zwarte’ verleden, een verleden die de uitmuntende Nederlanders liever willen vergeten.
  Dit heeft niks met Sranan te maken, Sranan is buitenland.
  Trouwens, wij Surinamers weten al veel over de slavernij, vooral de nazaten, het zit in hun/ons dna.
  Onze Cynthia heeft gelijk met haar opmerkingen. Voor wie is deze ‘poeha’ bestemd.
  De Nederlanders mogen zelf bepalen hoe zij hun museum willen gaan inkleden, zij hebben Sranan niet nodig, kwartiermeesters kom aub niet meer langs, kom dé Surinamer niet voor de gek houden. Jip en Janneke.


  gemodereerd
 2. Er is ruimte zat op de Noordzee naast windmolens, dan kunnen
  de mensen(bezoekers)er na toe varen. Met een mooie pier
  eromheen, dan kunnen ze bij mooi weer buiten zitten. En naar de dolfijnen kijken, vissen is ook een optie. Gewoon een dagje uit dus, en voor degen die levens moe zijn, gelijk in zee springen! En ik hoop dat de geweldige nazaten en de hardwerkenden, onder deze veel gebruikt van zullen maken.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 3. pony , wat lult jij , Nederlanders dit en dan Suriname dat , jij zit in Nederland , nou ga protesteren dan als jij er niet mee eens bent , en jij een nazaat , wat doe jij dan in het land die gruwelijke dingen heeft gedaan tegen je voor-voor-voor ouders , hypocriet he , ga dan weg uit Nederland en kom terug naar Suriname , maar hier krijg je niets , je zal moeten werken of ook gaan stelen


  gemodereerd
 4. @ WAT: Helemaal met jou eens.
  Deze hypocrieten mogen hun waardeloze snuit dichthouden als ze beweren dat Nederland zoveel gruwelijke misdaden heeft gepleegd tegen de voorvaderen van deze bewerende nazaten.

  Wat doen ze met z’n allen in Nederland?
  Ze willen massaal vertrekken naar Nederland.

  Zodat ze jaren kunnen teren van een uitkering en makkelijk verkregen goederen.
  Rot toch op Pony met je gelul.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES