Donegi Abena nieuwe Glory licht zwaargewicht kampioen

4
Donegi Abena nieuwe Glory licht zwaargewicht kampioen
(c) Glory 83

Suriname is zaterdag nog een Glory kampioen rijker geworden. Donegi Abena (24) heeft tijdens Glory 83 in Duitsland gewonnen van licht zwaargewicht kampioen Sergej Maslobojev. De Surinaamse vechter is daardoor de nieuwe wereldkampioen geworden.

Maslobojev (35) liep in de vierde ronde een grote snee in zijn scheenbeen op en de referee beëindigde het sterk aanvallend gevecht, waardoor de titelverdediger op technische knock-out verloor.

De titelverdediger was ontstemd over het cruciaal besluit van de referee.

Glory middengewichtkampioen Donovan Wisse (25) van Suriname kwam ook in actie. Hij zou aanvankelijk zijn titel verdedigen tegen Cesar Almeida (34) van Brazilië, maar vrijdag kwam er daar verandering in. Almeida woog een kilo teveel, waardoor besloten werd dat de wedstrijd toch doorging maar niet voor de titel.

Wisse maakte geen fout en won zijn gevecht van de Braziliaan. Daarmee boekte hij zijn zevende zege op een rij.


4 REACTIES

  1. Ja van zeer hartelijk gefeliciteerd met deze overwinning en het is je ook gegund. Na Mohammed Ali is voor mij persoonlijk de bokssport en vechtsporten gestopt. Hoewel Evander Holyfield er dicht tegen aan zat.
    gemodereerd

  2. WAT, wat gelukkige winnaars? Wat bedoel je eigenlijk? Ik heb de gevechten nog niet gezien, maar als je, net als bij Abena, kampioen wordt omdat je tegenstander door een blessure, door jou veroorzaakt, niet verder mag vechten van de dokter, is er geen sprake van geluk. En als Wisse kampioen blijft omdat zijn tegenstander niet door de weging komt en Wisse ondanks dit nadeel het gevecht toch wint, is er ook geen sprake van geluk.
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.