dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPique: 'Stap 1 een feit, maandag begint stap 2'

Pique: ‘Stap 1 een feit, maandag begint stap 2’

-

Does Travel - naar Suriname

Activist Sibrano Pique is bijzonder tevreden over de opkomst bij zijn protestactie vrijdag op de hoek van de Dr. Sophie Redmond- en Zwartenhovenbrugstraat in Suriname.

Pique zegt dat de gehouden protestactie stap 1 van de vele grotere opkomende acties is, om de regering naar huis te sturen. Naar zijn zeggen is de tijd van dialoog voorbij, de regering moet aftreden.

De activist meent dat vanaf maandag stap 2 begint. Dan zal er volgens hem elke dag geprotesteerd worden totdat de regering opstapt.

Bij de protestactie van vrijdag zijn de demonstranten op een gegeven moment op de Zwartenhovenbrugstraat gaan zitten. Vervolgens hielden ze de hoek bezet. Het verkeer werd daardoor voor een lange tijd geblokkeerd.

DNA-lid Edward Belfort en activist Maisha Neus waren ook aanwezig. Zij hebben duidelijk gemaakt dat zij te allen tijde voor het volk zullen strijden voor een beter bestaan. Zij vinden ook dat de regering moet aftreden.

Bekijk hieronder videoreportages van de protestactie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

44 REACTIES
 1. Ik weet 100% zeker dat als Santhoki naar huis wordt gestuurd de situatie in het land erger gaat worden.
  Daarom ben ik zo boos op Chan dat hij is komen aankakken met zijn Vriend en Vriendinnetjes Beleid.

  Het volk zou de harde maatregelen die genomen moeten worden accepteren indien Chan eerlijk tegen het volk was geweest.

  Het volk zou Santhoki ongetwijfeld een 2e termijn hebben gegeven in 2025 met misschien 30 zetels als hij Suriname uit de economische blubber had gehaald.


  gemodereerd
 2. @Henkes
  100% met je eens. Maar dat begrijpen de primaten niet.
  ZE santokhi roeit met de riemen die hij heeft en het grootste struikelblok die de achterlijke baboon Brunswijk en ABOP. Die leggen de schuld van de ellende neer bij ZE Santokhi terwijl de schurk Brunswijk zelf deel uitmaakt van de regering.
  Laten de Hindoestaanse rijst en landbouwers het werk neerleggen als een bepaalde bevolkingsgroep zo graag demonstreren wil. Dan zal je zien hoe snel de demonstratie animo zal afnemen.


  gemodereerd
 3. De mindset van een junk!

  Protesteren mag, niet omdat het je goed recht is, maar omdat je concrete maatregelen wil.
  Bijvoorbeeld een goed pensioen, het klimaat of salarisverhoging etc.

  Alleen in onderontwikkelde landen protesteren ze om de regering te verjagen. Gevolg complete puinzooi in die landen. Een totale ravage, bendevorming en een kapotte financiële infrastructuur. Een aantal inwoners uit deze landen zitten nu in het ó zo slechte suri.

  Wat een gedoe, subsidie op gezondheidszorg, benzine, elektra, gas, basisgoederen, babyvoeding etc. Nergens ter wereld komt dit voor, ook niet in Dubai.

  Wie heeft dit ooit bedacht!


  gemodereerd
 4. Als men je niet mag en sinds dag één al niet ziet zitten zal geen enkel beleid helpen, zelfs geen 100% subsidie. Niet de splinter, maar de balk in jullie ogen heeft jullie verstand aangetast, waardoor jullie niet kunnen zien wat wel/niet goed is. Het liefst wil iedereen op de stoel van de president gaan zitten, alleen maar om macht, of nu land en volk vooruit gaat of niet. Suriname is gedoemd met kakkerlakken en ratten, gaat nooit vooruit. Een bepaald groep ziet liever geen Hindoestaan zitten, kosten wat het kost.


  gemodereerd
 5. het beleid van santokihi moet aan de ketting
  die dikke moet niet zoveel geld uitgeven en eens gaan bezuinigen op wat er uitgegeven wordt
  kijk naar wat er van de week bekend werd van het ros saramacca, 500 mensen die niets doen en toch betaald worden, dat is al 1-2miljoen in de maand wat bespaard kan worden
  en zo zijn er vele dingen waarop bespaart kan worden
  incl lonen onkosten en eeuwige pensioenen van dna leden etc


  gemodereerd
 6. @ Henry

  Wat je vriend DDB in 20 jaar tijd heeft vernield, kan Chan niet
  binnen 2 jaar goed strijken! ” Meer zeg ik niet”.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 7. Als santhokie tot 2025 blijft zitten bestaat Su voor 95% drugsgebruikers, verkopers en staan we op nr 1 in de wereld als land op de zwarte lijst.
  Als he wist wat er internationaal van ons land onder deze regering gezegd wordt hou je je bek.
  Mensensmokkel is 1 van de zwaarste feiten die een land als stempel kan krijgen en we zijn al daar.
  Chan is een verrader en mis-leider


  gemodereerd
 8. Uitkijken met die tjauwminvreters. Ze gingen weer naar de oranje ratten.aalmoes zoeken voor zichzelf


  gemodereerd
 9. WAT is een ex bouta lover die zijn zin vroeger niet heeft gehad en nu met volle haat tegen zn oude baas tekeer gaat op platformen. Hij noemt hem ook steeds baas(je) zoals hij gewend was vroeger en de mensen in die partij hebben hem steeds afgewimpeld.. daarom noemt hij ze nu paarse ratten. Hij mocht niet mee knagen van de kaas. Wie de NDP weer aan de macht wil zijn radeloze mensen die van dag tot dag leven en niet snel verder kunnen denken. WAT, stop de paarse ndp vlag waar het licht niet komt. Je kleine verwarde hersentjes gaan nog steeds niet snappen dat niet iedereen zo politiek geil is en voorzitters van partijen aanbidden en prijzen alsof ze God zijn. Jij bent typisch een emotionele Surinaamse politieke activist die iedere keer een politiek huisje zoekt. Je kan je weer bij Sibrano Piqué gaan aansluiten en je paarse ex vriendjes


  gemodereerd
 10. henry, gelijk heb je; ook ik ben teleurgesteld in chan, ik had van hem geen nepotisme verwacht. Een groot deel van het Surinaamse volk is niet achterlijk, ze zouden het begrepen hebben dat de Augiastal, door de vorige @#$& regering veroorzaakt, opruimen niet makkelijk zou zijn en dat COVID en de oorlog in Oekraine het niet makkelijker gemaakt hebben. Maar Chan had nepotisme en het met loeiende sirenes in een collone rondrijden, ‘fu sma ay’ (als een halfgare, die wil laten zien dat hij veel geld heeft), achterwege moeten laten. Je hebt ook gelijk dat als Chan nu zou vertrekken, we nog verder van huis zouden zijn en ik moet er niet aan denken wat er met Suriname zou gebeuren als figuren als Belfort, Neus en Pique het zouden overnemen.


  gemodereerd
 11. wel wat kan chan doen als hij door zijn EIGEN COALITIE PARTNERS wordt gedwarsboomd????hij is welliswaar een heel slechte manager . hij heeft zich laten chanteren door abob om een regering te vormen. maar zijn we vergeten wat de vorige regering heeft gedaan? come on.
  en nu madam neus die met een meneer pique de straat opgaat? masha ben jij zoooo laag gevallen?


  gemodereerd
 12. Protesteren is 1 maar zich asociaal gedragen is 2.
  Ik ben het met ze eens alleen moet Piqué met zijn demonstranten praten om het netjes te houden en dingen niet te laten escaleren.
  Je hebt Surinamers die het ook eens zijn maar het lef niet hebben maar wel op de eerste plaats willen zitten.
  Slaven mentaliteit.


  gemodereerd
 13. Ai famiri, de tovenaars zijn weer aan het demonstreren. Natuurlijk moet chan zijn vriendjes beleid aanpassen. Want hij pakt sommige zaken niet goed aan! Zoals kleine bravotje als CEO van EBS. Die man is “zo briljant”, ik vraag me af waarom hij in Nederland nooit de minister-president si geworden!! Simpel hij deugde gewoon niet. In Sur heeft bigi barvo, kleine bravotjes geregeld!

  Ai boi, Gado de wi feis mang.


  gemodereerd
 14. Stap 3 is dat iemand door je hoofd gaat jagen, misschien
  gaan jullie ezels inzien, dat een land bestieren niet makkelijk
  is. En vooral met zoveel hersenloze zielen, als jou soort Piqué.
  Dus jij denkt dat er 1 van Jullie, dat mee demonstreert het
  beter kan ??? ”Je bent gewoon een domme klootzak Piqué”
  Het enigste wat Chan nu moet doen is, de Criminaliteit laten
  aanpakken. om te beginnen bij jullie dommeriken, en de Mini-ster van Jus /Pol de laan uitsturen. Wat de economische
  situatie betreft wordt moeilijk, want het land is bankrupt (failliet.) Dit is veroorzaakt door de vorige regering, met DDB als (LIJDER) En zijn aanhang nu maar gillen dat het Chan zijn schuld is, stelletje koe beesten!!! ”Echt een domme volk man”.
  De gladharigen en een heleboel kroesharigen die verstand
  hebben, zal je niet bij de demonstratie zien. Ze hebben wat beters te doen dan daar, te gaan zitten als een stelletje idioten.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 15. Als ik Santokhi was zou ik aftreden en het land teruggeven aan de moordenaars,drugsdealers en staatskasrovers,dan zullen die analfabeten,nietsnutters en de ghetto bewoners een toontje lager zingen…WANT IN GEEN ENKEL LAND TER WERELD HEBBEN CRIMINELEN ONTWIKKELING GEBRACHT,,,ALLEEN MAAR ARMOEDE ,PROSTITUTIE,BEROVINGEN EN HOGE CRIMINALITEIT.,vooral onder de ghetto bewoners die meestal onderontwikkeld zijn. ER VALT GEEN LAND TE BEZEILEN MET DAT SOORT MENSEN DIE OP HOOGHART/PIQUE LIJKEN…Laat dat overduidelijk zijn…….De andere bevolkingsgroepen zijn op hun landbouwgronden,vee boerderijen of zijn aan het werk als makelaar,notaris,rechter,advocaat,arts,professor of hardwerkende ambtenaar….DE NDP MOORDENAARS/DRUGSBENDE IS DE OORZAAK VAN ALLE ELLENDE IN SURINAME !


  gemodereerd
 16. @Pique,Stap 1 is een feit Ok,zou je dan niet ff evalueren,kijk goed om je heen Is Dat De’Surinaamse volk waarover je wil strijden??So So Blakamang ,zie geen hindoestanen,javanen geen chinezen en Ingi”s.Hoe moet Stap 2 eruit zien??En heb je je af gevraagd waarom alleen Afro Surinamers??Wil nietal te negatief zijn want wij zijn allemaal Surinamers.Chan en Ronnie hebben het niet zo makkelijk,natuulijk zijn heelveel dingen verkeerd aangepakt anderzijds zijn ze gebonden aan het IMF project en dat gaat niet zonder slag of stoten wat nu resulteerdIn het buitenland krijgen ze alleen maar beelden van Afro Surinamers alsof Suriname Alleen maar uit die bevolkingsgroep bestaat?? Vraag jezelf maar af waar hetwringt,Succes!!1


  gemodereerd
 17. Goeden morgen.
  Ik ben roeren eens met de actie en ben de mening toegedaan dat we helemaal thuis bij de president moeten gaan om hem duidelijk te maken dat dit niet kan.ik ben maadag ook van de partij waar is de verzamel plaats en tijd


  gemodereerd
 18. Ook NPS zit met 1 been buiten coalitie.
  Is de top van deze partij geniet van de luxe van chan. De onderlaag pinaart als awarie’s


  gemodereerd
 19. Stap jij maar gerust op hoor Pikee.. ik stel voor direct na stap 2 op maandag
  Ik weet niet wie van jullie mij zal verrassen dinsdag. Een bloemetje, een fruitje, een kaartje ik ben benieuwd


  gemodereerd
 20. Velen moeten maandag weer gaan werken. Dat wil zeggen de mensen die niet op jouw soort lijken moeten werken.


  gemodereerd
 21. Sranan blijft leefbaar ook na Chan. Het zijn zwartkijkers, zwartgalligen die anderen een spookbeeld proberen voor te houden. Kijk maar naar het ‘kerkhof’.
  Santokhi wist toch ook hoe de situatie was toen hij het bestuur overnam, hij wist toch ook dat hij Bouterse/NDP niet meer de kans moest geven zich terug te vechten. Wat doet deze ‘klungel’, hij doet alles wat fout kon gaan, zijn bestuur is een voortzetting van de NDP met andere accenten, maar even funest als de vorige regering.
  Er zijn Surinamers die het hem nu verwijten, die maken zich eveneens schuldig, die hebben hem vrij spel gegeven, die hebben hem laten geloven dat hij ‘goed’ bezig was, ze hebben hem nooit bekritiseerd. De NPS heeft nooit serieus overwogen deze coalitie te verlaten. De Abop, zo corrupt als de neten, mag van van Santokhi aanmodderen, zonder ingrijpen van hem. Zo maak je de weg vrij voor Bouterse en zijn NDP.
  De nieuwe (jonge) partijen, van die hoor je nooit iets, komen pas uit hun slaap als er verkiezingen zijn, dan is het te laat, ze zijn niet bekend bij de kiezers, de kiezers weten niet wat zij aan de nieuwe partijen hebben. De nieuwe partijen roeren zich niet voldoende, jammer, zij zouden een alternatief kunnen zijn.
  Het blijft aanmodderen in switi Sranan.


  gemodereerd
 22. De integriteit, kwaliteit en moraliteit van deze regering doet niet veel onder voor die van Bouterse en zijn NDP, je moet het alleen nog willen geloven.


  gemodereerd
 23. 100% eens met @henri. Dhr. Santhoki heeft steken laten vallen, maar die kan hij een inhaalslag maken. Dan moet hij wel méér dan zijn stinkende best doen en zich niet op de kop laten zitten door zijn ondergeschikte. Santhoki bepaalt, punt uit.
  Als die namaak activisten die een grote bek hebben, maar niet eens in staat zijn met eigen initiatieven te komen. Stelletje na-apers. Blijven jullie op straat zitten tot je een ons weegt, want Santhoki laat zich niet naar huis sturen door een stelletje lapzwansen. Neus, sodemieter jij op met je zuipkop.


  gemodereerd
 24. NDP FINANCIEERT PANIEK OMDAT DIE DIDIBRI OPGESLOTEN WORDT 31 MAART 2023.

  MATHOERA ZET LEGER IN
  POLITIE ZET JE MANSCHAPPEN IN

  WIE DIT KEER DE OPENBARE WEG EN ORDE VERSTOORT GEWOON OPSLUITEN.
  VRIJPOSTIGHEID TEN TOP BIJ DEZE SIKI PIER PIER DAGOES VAN DE NDP.


  gemodereerd
 25. De maatregelen, oa de BTW die nu genomen worden zullen voor een deel weer het volk ten goede komen. De regering zal hierdoor inkomsten krijgen en hiermee ook kijken waar deze het beste besteed kunnen worden voor Suriname en de Surinamers.

  De mensen die demonstreren moeten zich afvragen wat er moet gebeuren als het land geen inkomsten heeft, niet exporteert, grote schulden en hoge renten heeft bij crediteuren, een waterhoofd van een ambtenaren apparaat, mensen niet in de landbouw willen werken, bereid zijn om zelf te planten, groenten, een peperboom klaroen, tayerbladplant, bitawiriboom, tomaten, soepgroenten, dagoeblad in de goot willen oogsten, enz.

  Het is de regering van ddb, aloebaga, jenny simons, bouva, abdul, abrahams, misikaba, ndp-criminelen die er zorg voor gedragen heeft dat Suriname nu grote schulden met hoge renten heeft bij vele crediteuren die niet kunnen worden afgelost. Chan had toen hij in de oppositie was een brief geschreven aan buitenlandse banken om Suriname geen valuta te lenen, omdat dit opgegeten zou worden of in de zakken van ddb, en friends zou verdwijnen en zij zichzelf hiermee flink zouden verrijken.

  Deze regering is de beste regering die Suriname en de Surinamers vanaf 25 November 1975 tot heden heeft gehad. Dit omdat als je geen valuta hebt en grote schulden met hoge renten bij crediteuren, je eerst zal moeten zorgen dat deze schulden op een fatsoenlijke wijze worden afgelost bij de crediteuren, je meer moet gaan produceren en exporteren en zo valuta kan verdienen.

  Dit is waar de huidige regering van Chan mee bezig is.

  Surinamers moeten weten hoe deze schulden zijn ontstaan, door wie en dat Suriname geen valuta heeft m ze af te lossen op dit moment. Er wordt over ge onderhandeld om het onder beter voorwaarden af te lossen. Langere looptijd en lagere renten in perioden dat Suriname valuta heeft in de toekomst. Als die onderhandelingen bij de crediteuren goed verlopen, de btw wordt ingevoerd, opbrengsten van de multinationals uit de goudsector, houtsector, oliesector van Staatsolie, enz zal de huidige regering meer valuta hebben voor Suriname en de Surinamers, ambtenaren, enz, hebben om het leven voor de Surinamers te verlichten.

  Het is dus een kwestie van tijd en hangt af van de crediteuren als die bereid zijn en hoe snel om tot herschikking van de schulden met de huidige regering over te gaan. Deze regering moet ook nagaan of ze niet meer valuta kunnen krijgen uit goudverkoop bij de goudmulitnationals, houtsector, vissector, kleine goudondernemers.

  De regering ddb, jenny simons, aloebaba, bouva, abdul, abrahams, gezin ddb, ndp-kakkerlakken zijn de schuld dat het momenteel slecht gaat met Suriname en de Surinamers, ook de abop en pl, bep, doe die in de regering van 25 Mei 2010 tot 25 Mei 2015 waren zijn schuldig aan deze grote schulden met hoge renten van Suriname en de Surinamers. Dus abop/aanhangers, pl/aanhangers, bep/aanhangers, doe/aanhangers, ndp met de oerdome poep paarse kakkerlakken aanhangers zijn schuldig dat ze op deze partijen gestemd hebben, ook bij de verkiezingen van 25 Mei 2015 en ddb, ndp bep, er voor gezorgd heeft dat Suriname nu in grote schulden is.

  Goed weten hoe het komt dat Suriname en de Surinamers in grote schulden met hoge renten zijn terecht gekomen. De huidige regering van Chan Santohki probeert met de crediteuren te onderhandelen om deze schulden met hoge renten op te lossen.

  Dus de mensen die op straat komen, moeten goed kijken tot welke partijen ze behoren, gestemd hadden op 25 Mei 2010, 25 Mei 2015 en 25 Mei 2020. Goed kijken hoe groot uw schuld is dat ddb, abop, pl, doe, bep, er voor gezorgd heeft dat deze schulden zijn ontstaan.

  Niet naar de VHP, NPS wijzen, maar naar die partijen die hebben meegewerkt met ddb, ndp en deze schulden met hoge heeft/hebben gemaakt bij de crediteuren.


  gemodereerd
 26. Deze klootviolen zijn sinds het aftreden van de Nationale Dagu’s bezig de vooruitgang te verstoren !

  Team Santokhi is bezig de economie te herstellen.
  Maar helaas valt JusPol onder ABOP en wat duidelijk maakt dat ABOP niet kan zorgen voor veiligheid.
  Familiy and friends accomoderen komt ook meer voor bij ABOP !
  ABOP heeft gewoon geen kader.

  Een ander zorgwekkend punt is de zwakke schakel, de NPS, die maar niet objectief durft te zijn en ook geen ballen heeft om duurzame keuzes te maken.

  Beste landgenoten,
  wij zijn gewaarschuwd voor de combinatie ABOP / PL ! Deze combinatie is een bedreiging voor een beter Suriname !
  Dom-Suriname schaart zich nu achter die andere Popie Jopie, VeePee Bigie Bek.
  Bronto stelt zeer telleur !

  En inderdaad, indien team Santokhi de regie over Suriname verliest dan is Suriname afgeschreven !

  Op hoop van zegen.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 27. Chan en brunsi, denk aan het volk, denk wat jullie beloofd hebben, denk NIET ALLEEN aan je zak, laat alle surinamers ook van de pot genieten, aub niet alleen familie en vrienden accommoderen, er zijn ook jongeren met een hbo/universitaire opleiding die mee willen helpen, laat ze niet in de steek want karma zal jullie in de volgende verkiezing met jullie afrekenen. Hoop dat jullie de noodkreten van het volk horen en met ons menen.


  gemodereerd
 28. Op sensatie beluste nep-journalisten draaien 24 uur dienst. Jan en alleman wordt als deskundige geïnterviewd en sociale media doet de rest. Jammergenoeg geloven velen al te gauw wat ze te lezen krijgen. Eigen oordeel vellen zit er mede vanwege lage scholing niet meer in. Men wordt deels gemanipuleerd.


  gemodereerd
 29. Als de NPS met kleine aanhangertjes uit de regeringscoalitie wilt stappen,moeten ze dat doen. Geen ophef maken, maar doen. Denken ze dat als ze oppositie van ndp,paarse poepkakkerlskken bep, gaan ondersteunen dit moesje, oom jules, taante es, mae, pae, ram, sita, oewillem, miepje, omu, dogla dora, ingi pipa, sjaalie, erna, enz gaat helpen om van de schulden met hoge renten af te komen. Dat hun partij hierdoor heel veel zetels gaat krijgen, dat de kiezers vd huidige coalitiepartijen en leiders als die weer genoeg zetels hebben met hun gaat samen werken?

  Als ze met ndp willen gaan samen werken moeten ze dat doen. Denken ze dat daarmee ze vrienden zullen worden met Nederland, de crediteuren Suriname de hoge schulden met hoge renten onder soepele voorwaarden soepel gaat laten aflossen?

  Laat ze kleur bekennen en we zullen het wel zien?
  Stel deze regering valt en ee komen dit jaar nieuwe verkiezingen, denken ze dat als een andere regeringscoalitie komt met of zonder VHP of een regering vd ndp dat de problemen als sneeuw boor de zon gaat oplossen.

  Zijn pique of paki touw of neus zo slim dat ze ern regeringscoalitie kunnen vormen? Belachelijker kunnen deze gastjes zich niet maken.Wat hebben ze ( inter)nationaal gepresteerd, bestuurszaken, kennis en ervaring, crisismanagement, verstand van economie, enz.

  Knopen draaiers, opzouten! idem pl en abop.


  gemodereerd
 30. hoor al die paarse nietsnutters (paarse schaapjes) uit Nederland eens bleren , zijn ze hun herder kwijt en kunnen hem niet vinden , stap 1 heeft niets opgeleverd en als ze bij stap 2 weer een kruispunt blokkeren zullen vele automobilisten ze verwijderen , want alleen domme mensen gaan op het wegdek zitten , maar die wielen komen niet dus en de herder ook niet , jullie moeten naar ocer gaan daar hoeft je niet op de grond te zitten , er zijn tribunes en vele stoelen , maar de herder zal niet verschijnen , hij moet zich zelf scheren


  gemodereerd
 31. hansje ooooh , jij bent echt de domste van de klas geweest , waarom hansje , omdat WAT al tig keer in reacties aangegeven heeft dat WAT geen paars , geen oranje , geen geel-zwart , en geen rood is , en jij slapzwans hebt geen respect voor nabestaanden van de decembermoorden en van de nabestaanden die hun geliefden verloren zijn door covid , maar hansje WAT zal die duivel met zijn volgelingen blijven aanvallen met een pen die dat op papier zet , maar hansje jij verdraaid alles , volgens ons hebt jij in je jeugd ergens een virus opgelopen , eventjes google en dan zie je hoe je dat virus kan bestrijden


  gemodereerd
 32. Hoever kan je als land nog zinken nadat het Surinaamse volk tien jaar lang gekozen heeft voor een veelvoudige moordenaar en veroordeelde drugsdealer. De bottom was in 2010 al bereikt. De wereld sprak er schande van. Dat was toen ‘normaal’ toch @debby.
  Suri is wereldwijd bekend als doorvoerland van coke, dit is zelfs verfilmd. Dus wat bedoel je @debby.

  De hele wereld weet hoe het zit met zoon en de rest vd familie. Mensenhandel is bij hun begonnen, het stikt er van de brasions in de familie, plus illegale Chinezen en Haïtianen. Dus hoezo zwarte lijst!

  Suri heeft een financiële junkstatus omdat de gevluchte buitenlander, cq 1e schoonzoon de boel heeft geflest. Das ook internationaal nieuws. Dus flikker op naar mars met je, de wereld kijkt mee.

  Het net sluit zich om de internationale crime,
  uiteraard mbv internationale matties.
  Wie wil weten waarom de president zich op een bepaalde wijze verplaatst, ga maar naar college tour en luister wat de top-pelisie zegt, ipv te oordelen en uit te gaan van je eigen perspectief.


  gemodereerd
 33. Iedereen heeft het democratische recht om te protesteren als je het niets eens bent met iets. Als je geen gebruik maakt van jou democratische rechten dan kom je zwak over. Zorg er wel voor dat net netjes aan toe gaan en de openbare orde niet verstoord wordt. Deze regering pakt de problemen niet op de juiste manier op. Er zou in eerste instantie een sociaal plan moeten zijn gevolgd door de eventuele maatregel. De regering heeft in alle haast in eerste instantie hele zware maatregelen doorgevoerd terwijl de armen niet eens over de SRD1800 konden beschikken. Het is te hopen of ze überhaupt dat bedrag nog zullen krijgen. De maatregelen zouden voor het grootste deel door de rijken gedragen moeten worden. Een soort solidariteitsheffing. Juist deze rijken worden nu beschermd door de huidige politieke leiders. Santhoki probeert de boel om te praten en de VP is helemaal niet met regeren bezig, maar met campagne voor de komende verkiezingen. In DNA zitten ze nu met 51 kleuters. Daar zijn ze schaamteloos bezig. De NPS ondersteunt de huidige maatregelen, waar is Etnel met haar grote mond. De ABOP heeft geen kader, die roepen maar wat. Het is om niet aan te zien. Wat doen de intellectuelen in dat land. Als deze regering de situatie niet aan kan, probeer het dan met een zakenkabinet en vraag ondersteuning aan de VES en andere intellectuelen. Schop de waardeloze leiders als Ronny en Somo eruit. Zij deugen toch voor geen cent. Wanneer wordt het Surinaamse volk wakker om de juiste leiders te kiezen. Lieve heer in de hemel, bespaar dit volk met leiders als Brunswijk en paje Somo.


  gemodereerd
 34. Deze gasten vragen aandacht voor zichzelf. Misschien ook wel mediageil. Stap 3: GA NAAR HUIS, GA IETS NUTTIGS DOEN, GA NADENKENKEN HOE JE SURINAME UIT T SLOB ZAL HALEN. Meer hoef ik niet te zeggen, dringt toch niet door in die bovenkamer.


  gemodereerd
 35. inderdaad Jopie , deze gasten hebben geen bovenkamer , trouwens ratten ook niet , gewoon nietsnutters , dus stap 4 komt niet want ze kunnen niet tellen


  gemodereerd
 36. Ach ja…PIKUTJE. Meer haar dan hersencellen, dit infantiele bedplassertje.

  Als domheid pijn doet zit jij de rest van je kansloze leventje aan de pijnstillers.


  gemodereerd
 37. Als ik Chan was had ik de boel allang laten klappen. Laat er maar nieuwe verkiezingen komen dan zullen we zien met wie er allemaal afgerekend zal worden.
  Onbegrijpelijk en teleurstellend dat hij niet inziet dat de coalitie vhp – abop niet werkt.
  Het volk heeft gezien wat 10 jaar ndp en 2.5 jaar abop met het land heeft gedaan.
  Het is duidelijk te zien dat die groep die steeds gaat demonstreren GEEN afspiegeling is van de bevolking, maar het meest domme- en luie deel aan de onderkant van de samenleving.
  Te lui om te poepen, dumpen in de wc achter op het erf, niemand zal ze missen want te kunnen niks, doen niks en zullen nooit wat voor het land betekenen. Oh, en vergeet Debby niet.


  gemodereerd
 38. Zo hoe voelen jullie je nou, idioten nog minder dan apen zijn jullie jullie hebben je weer eens laten zien.
  Ma ik dacht dat we zoude gaan protestere, gewoon lopen en zo u weet wel.
  Nee domme go jullie hebben je weer weer weer eens laten misbruiken, net zoals jullie ouders en voorouders.
  Ik blijf erbij het zit in jullie genen.
  slavernij we willen geld, geden enkele heeft geroepen we willen scholing, nee we willen genoegdoening, geld
  Een verloren volk
  er zijn er zelf tussen die zeggen dat ze geen neger zijn mar indiaan, zelf die haat zijn eigen volk en toch lopen ze weg m,et hem.
  Ben je dan dom, achterlijk of ……
  ik weet het niet meer met jullie hor


  gemodereerd
 39. Boskowtoe
  dat is precies wat ze willen boi weet je
  Het volk heeft gestemd, de uitslag is bekend . Dat een paar 100 mon golen in Suriname en 1 in de bijlmer rogb willen voorkomen dat de moordenaar moet gaan brommen mag geen reden voor Zijne Excellentie C. Santokhi zijn om het volk in de steek te laten.
  We hebben hem nu nodig. Nu nog meer dan ooit, nu investeerders niet meer zullen komen investeren en het buitenland geen risico zal willen lopen om de rente op bestaande leningen te verlagen
  Meneer Santokhi we need you. now more then ever


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES