zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPresident: 'Het mag niet zo zijn dat mensen de IMF-maatregelen niet kunnen...

President: ‘Het mag niet zo zijn dat mensen de IMF-maatregelen niet kunnen bijbenen’

-

Does Travel - naar Suriname

De IMF-landenvertegenwoordiger voor Suriname, Charles Amo Yartey, bracht op donderdag 9 februari een kennismakingsbezoek aan president Chandrikapersad Santokhi. Daarbij was ook minister Stanley Raghoebarsing van Financiën aanwezig.

Bij het bezoek is van gedachten gewisseld met de IMF-vertegenwoordiger over onder andere het traject dat met het IMF wordt afgelegd, de samenwerking alsook de uitdagingen die worden ondervonden bij het afleggen daarvan. Aan Yartey werd ook gevraagd naar technische bijstand en capaciteitsversterking, zodat het traject voortvarender kan worden voortgezet.

President Santokhi bracht ook onder de aandacht van de IMF-vertegenwoordiger, dat bij de uitvoering van het programma de sociale paragraaf niet uit het oog moet worden verloren. Volgens het staatshoofd mag het niet zo zijn dat door de uitvoering van het programma mensen in de gemeenschap buiten de boot vallen en de maatregelen niet kunnen bijbenen.

Er moet volgens de Surinaamse president simultaan met het IMF-herstelprogramma, een sociaal programma worden uitgevoerd, zodat de sociaal zwakkeren worden ondersteund.

Santokhi en Raghoebarsing gaven Yartey aan uit te kijken naar een goede samenwerking en communicatie. Daarnaast wordt ook uitgekeken naar het sluiten van de staff level agreement, zodat het programma verder uitgevoerd kan worden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Jou oranje kakkerlakken kunnen t niet meer bijbenen WAT. Die paarse ratten staan alweer klaar om over te nemen.. IMF maakt Bangladesh van Suriname en het wordt tijd dat er nieuwe Surinamers komen en deze gasten allemaal laten opsluiten die het land hebben benadeeld op welke wijze dan ook. Wetten die met een meerderheid veranderd moeten worden zoals Doodstraf voor verkrachters en pedofielen en roofmoorden. Levenslange gevangenisstraf voor harddrugs bezit en handelen daarvan. Directe import stop van Chinese troep dan dezelfde dag stuk gaat, Surinaamse gronden weer in de boezem van de staat dat op verdachte wijze is afgegeven. Dat allemaal de eerste maand van regeerperiode doen dan komt het wel goed de resterende 5 jaar.. een Surinamer met een harde stel cajones!


  gemodereerd
 2. Team Santokhi zoekt naar oplossingen en heeft de ballen om keuzes te maken en daar de verantwoording van te nemen.

  Maar de meeste Surinamers zijn chronische klagers en vinden voor elk oplossing een probleem !
  Pur bruku weer bruku is de mentaliteit van de Surinamer.

  Als het volk een beter Suriname wil dan moet het volk eerst de eigen mindset verbeteren !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 3. Chan, welkom in de volwassenwereld.
  Fam & friends beleid gaat niet samen integer en prudent bestuur. Het is OF en niet EN. PERIOD.


  gemodereerd
 4. Waar zijn jullie meningen over de IMF en het besluit daar van normaal gesproken hebben jullie op deze Forum heel veel te vertellen, en nu zijn jullie muis 🐁 stil , weet je waarom , als het over deze Coalitie gaat zijn jullie muis 🐁 stil , wat zijn toch hypocrieten. Chan zou toch niet naar de IMF gaan zijn jullie dat vergeten en dat waren zijn uitspraken en niet van iemand anders , zijn eigen mond straf hem nu en niet van het Volk.


  gemodereerd
 5. Voor geschoolde mensen zijn deze leiders wel erg traag van begrip.

  Newsflash buddy, al maanden lang kunnen mensen de maatregelen van het IMF niet bijbenen. Wonen deze gasten wel in Suriname!?!?!?


  gemodereerd
 6. Chan die zich zorgen maakt om de burgers???? Kom op nou…! Belangrijk is om Bravo, de first lady en king Albert tevreden te houden.. toch???


  gemodereerd
 7. Dat IMF vethasltje van jou hangt ons de kerlgaten uit. Nu zit je hoofd al in Bahama’s. De actie’s zitten je volgende snoepreisje mt je vrienden en familie dwars. Jij, je min van Bibis, minfin, je hele bende doet niets en hft nog niets gedaam behalve het volk leegplukken.
  Hey is voorbij. Jullie hebben al genoeg genomen of is het gest…….n???. Slechtste regering. Shankar is zelf beter dan jij en die was echt slecht


  gemodereerd
 8. ddb heeft tussen 25 Mei 2010 en 25 Mei 2020 het land weer skeer gemaakt, ja toch? Suriname zit in hele grote binnen- en buitenlandse schulden met hoge renten bij de crediteuren.

  De crediteuren willen hun gelden hebben, maar Suriname heeft niet genoeg valuta uit de opbrengsten van goud, hout, visserij, toerisme, aardolie om aflossingen voor de hoge leningen/schulden te doen, Ook niet om het hoofd binnenlands te kunnen dekken.

  Dat is het hele probleem en de huidige wereldsituatie ( oorlog Rusland – Oekraïne, COVID-19 virus, niet genoeg inkomsten/valuta voor Surinaamse productie en export, veel import van producten, devaluatie vd srd, hoge koers voor valuta, alles duurder is in winkels, enz).

  De veroorzaker van deze schulden is ddb, zijn regeringen van 25 Mei 2010 – 25 Mei 2020.

  Als men valuta wil hebben dan zal men deze moeten gaan halen bij de huizen van ddb, gezin, aloebaba, jenny simons, bouva, abdul, abrahams, misikaba, ndp-kakkerlakken, bep, ook bij abop en pl die ook in de regering van de ndp zaten.

  Een criminele soldaat en een criminele jungle commando-leider zijn niet geschikt om een land te leiden.

  Nergens in de wereld heeft een militair een land naar grote welvaart en welzijn gebracht. In tegen deel juist, de afgrond, vernietigd heeft. Militairen zijn er niet om een land te besturen. Militairen hebben een andere taak dan president te zijn.

  Dat rotzooi is Chan, de huidige regering nu aan het oplossen.

  Valuta van Nederland naar Suriname over maken via banken geeft veel problemen op dit moment.


  gemodereerd
 9. ha ha , hans oh en de bijlmer man , ja paarse laag geschoolden, het IMF was niet nodig geweest als jullie baasje dbb al de staatgelden niet verbrast had en toen moest hoefdraad geld gaan lenen , en hoeveel rente maakte niet uit ddb wilde geld zien , echt hoefdraad en ddb zijn een virus en wacht maar af deze en andere paarse stelers zullen bestreden worden met een vaccin dat niet heelt maar het virus uitschakelt voor goed , en dan kan Suriname weer opgebouwd worden , als de duivels verwijderd zijn , komen de investeerders en ook weer toeristen naar Suriname


  gemodereerd
 10. Passant, thanks eindelijk iemand die de dingen duidelijk benoemt wat steeds onbesproken blijft. 10 jaar lang is het land leeggeplunderd, berooft van 3 miljard dollar Waarom geeft die schoft, ddb het geld niet terug aan de bevolking? Waarom laat hij ze in armoede leven? En dan komt hij in de stad met z’n geblindeerde grote auto en schoften die hem zgn bewaken, bigi tig spelen voor de bevolking. Mensen wordt wakker ddb strooit nog steeds zand in jullie ogen. Wordt wakker, ga het geld halen bij ddb, ga voor z’n liggen en het geld opeisen.


  gemodereerd
 11. ‘President Santokhi bracht ook onder de aandacht van de IMF-vertegenwoordiger, dat bij de uitvoering van het programma de sociale paragraaf niet uit het oog moet worden verloren. Volgens het staatshoofd mag het niet zo zijn dat door de uitvoering van het programma mensen in de gemeenschap buiten de boot vallen en de maatregelen niet kunnen bijbenen’.@@@@
  Pres, dit is volgens mij uw taak om het niet zo ver te laten komen, u moet niet doen alsof het IMF de schuldige is. U heeft de hulp ingeroepen zonder eerst de consequenties voor het volk te hebben afgewogen. U bent haastig te werk gegaan met uw batterij aan deskundigen. Dus pres wees een man en geeft de schuld niet aan het IMF. U heeft de voorwaarden geaccepteerd zonder het effect te kennen. Uw arrogantie stond u ook in de weg door niet te luisteren naar anderen in de samenleving. Foei pres🙈🙈🙈🙈


  gemodereerd
 12. ‘Dat is het hele probleem en de huidige wereldsituatie ( oorlog Rusland – Oekraïne, COVID-19 virus, niet genoeg inkomsten/valuta voor Surinaamse productie en export, veel import van producten, devaluatie vd srd, hoge koers voor valuta, alles duurder is in winkels, enz)’.
  Passant, komt de huidige ellende echt alleen hierdoor of zit je maar te kletsen.
  Waarom heeft bijvoorbeeld Nederland en de grote multinationals geen last van, zie de enorme record winsten. Sranan heeft een deplorabele economie, verergerd door de vorige regering en wordt door deze regering in stand gehouden. Deze regering is niet deskundig genoeg om de kar uit de modder te trekken.
  Een veroordeelde drugsbaron samen met een ex politie inspecteur (een ex boevenvanger) zijn de kar gaan trekken. Het is dan toch niet verwonderlijk dat de ellende groter is geworden in plaats van kleiner. Santokhi heeft een goede opleiding, is misschien van goede wil, maar komt te kort om een land te leiden, er komt meer bij kijken dan enkel over problemen of schulden te praten. Hij mist de kennis om dé oplossingen te bedenken. Daarbij wordt hij nogal belazerd door zijn deskundigen/raadgevers.
  Passant, dit is het huidige probleem (begonnen onder Bouterse) en onder Santokhi verergerd door zijn beleid. De vorige minister van financiën benoemde het ‘prudent’. Vergeet de vele schandalen onder deze regering niet, er is een nieuwe in de maak, zie het OMO (waar blijven de US dollars) effect op de samenleving.


  gemodereerd
 13. Senegal is een land zonder aardolie, ijzererts, boxiet, goud, diamand of andere edelmetalen. Er is geen 1 westers bedrijf daar actief en toch verhongeren ze niet en heeft niemand honger. Weet je wat hun geheim is? Samen de handen in een slaan en het kand opbouwen. Delen met elkaar en niet Goddeloos leven. Hier in Su de Creool wilt alleen maar drinken, dansen en als een dier her en der voortplanten. De Hindoe wilt bling bling en status, de Chinees wilt zo veel mogelijk Chinese troep importeren en geld ermee maken en de rest wacht braafjes af wat er naar hen wordt toebedeeld.

  Er is geen eenheid, geen trots, geen angst voor God en geen wil om hard te werken.
  Zelfs de Nederlanders konden dit luie volk niet aam het werk zetten. Surinamers waren de slechtste slaven uit de slagen tijdperk.

  Zoveel edelmetalen en olie in de grond en het land is toch failliet. Misschien moeten we een Turk het land laten besturen want onze mensen zijn hersenlozen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES