dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDemonstranten blokkeren verkeer door op de weg te gaan zitten

Demonstranten blokkeren verkeer door op de weg te gaan zitten

-

Does Travel - naar Suriname

Bij een protestactie vanmorgen in Suriname, hebben demonstranten plaatsgenomen op het wegdek. In hartje Paramaribo, op de hoek van de Dr. Sophie Redmond- en de Zwartenhovenbrugstraat, is een groep mensen op de weg gaan zitten.

Het gaat om een protestactie van activist Sibrano Pique. Hij riep mensen op om zich bij het standbeeld van Kwakoe op bovengenoemd kruispunt te verzamelen. Naar schatting circa 100 personen gaven gehoor aan deze oproep.

Onder hen het Surinaamse DNA-lid Edward Belfort en activist Maisha Neus, die ook plaats nam op het wegdek.

Live beelden van D-TV Express:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

28 REACTIES
 1. De politie vraag hen beleefd om de straten binnen 5 minuten te verlaten, waardoor verkeerdeelnemers het daarna weer normaal kunnen gebruiken, zo niet met met lange gummy knuppels hen weg slaan vd straten en tegelijkertijd pepperspray in de ogen spuiten.

  Ook politiehonden inzetten om hen te bijten, dit gebeurt op eigen risico van hun eigen gedrag op de straten, in het verkeer, onveilig en onmogelijk maken. Ze verstoren de openbare orde en veiligheid in het verkeer.


  gemodereerd
 2. Ontevreden mensen. Ga werken. Vroeger hoorde ik in de stad vlak voor de verkiezingen iemand uit een auto schreeuwen: Alle hindoestanen moeten rijst gaan planten en wij gaan het goedkoop van hun kopen en duur verkopen. Dan hebben we veel geld. Dus de hindoestaan javaan, chinees moest hard werken en een bepaalde bevolkingsgroep zou leven als een luis op een zeer hoofd. Welnu die hindoestanen en javanen en chinezen zijn allemaal weg. Wie gaat voor het luie deel werken? Misschien waren die hindoestanen en javanen en chinezen toch een stuk slimmer. Ik ga toch echt niet voor luie mensen werken.


  gemodereerd
 3. Heel veel bedrijven lijden verlies door dit soort acties omdat ze hun goederen niet kunnen leveren. De plek waar ze hun actie voeren is een zeer belangrijke weg en daarom erg asociaal naar alle anderen die ook hun brood moeten verdienen. Als de actievoerders op het onafhankelijkheidsplein was gaan demonstreren had niemand er last van. In geen enkel ander land zou de regering toestaan dat zo’n belangrijke weg wordt geblokkeerd door mensen die nooit iets hebben geproduceerd.


  gemodereerd
 4. Zit je hier weer eens voor lul zeg. Ma ja als je toch geen ene flikker te doen hebt, ka je net zo goed wat uitlaatgassen gaan inademen💀😵‍💫🤒🤒💩🤬. Ja toch?
  Deze ongelooflijke dombooooooooooooooos snappen niet dat dit soort flut demonstraties aangeven dat het volk weet wat en wie de shit hebbe veroorzaakt en dat het moet worden opgeruimdt
  Ze komen niet opdagen en de regering ziet dat het volk volkomen achter ze staat.
  Zou Pik E een handlanger van de regering zijn???


  gemodereerd
 5. dus deze mensen werken niet?? want werkenden hebben geen tijd hiervoor. 100 mensen MAAR!! jullie kunnen stoppen want het is duidelijk dat niemand jullie serieus neemt.
  Sibrano, maisha en de rest, gaan jullie een baan zoeken hoor. Belfor brede botro k’ba. Ook al staat hij een jaar daar tot hij zelf kwakoe wordt, eind van de maand wordt zijn salaris gestort.
  Maisha, heb je oma Inge haar stoelen al terug gebracht trouwens?


  gemodereerd
 6. Ai baja, Ston oso staat er net zo miserabel bij als het land.
  Van wie is deze rotte appel?
  Haal het toch neer! Verschrikkelijke toeristische attractie.
  Waarheen met Su? Het lijkt alsof alleen deze 100 mensen het voelen. Misschien zijn de andere landgenoten moe van het demonstreren.
  Zwaait Richano Santoki daar met de Surinaamse vlag?


  gemodereerd
 7. Stelletje stomme na-apers. Nooit eerder op dit idee gekomen, maar monkey see monkey do. Nederland doet het, dus het apen mentaliteit gedrag dragen ze nu uit. Natuurlijk zijn ze vergeten zich vast te lijmen. O nee, ze zijn het niet vergeten, maar gewoon te laf.


  gemodereerd
 8. Als ik Santokhi was zou ik aftreden en het land teruggeven aan de moordenaars,drugsdealers en staatskasrovers,dan zullen die analfabeten,nietsnutters en de ghetto bewoners een toontje lager zingen…WANT IN GEEN ENKEL LAND TER WERELD HEBBEN CRIMINELEN ONTWIKKELING GEBRACHT,,,ALLEEN MAAR ARMOEDE ,PROSTITUTIE,BEROVINGEN EN HOGE CRIMINALITEIT.,vooral onder de ghetto bewoners die meestal onderontwikkeld zijn. ER VALT GEEN LAND TE BEZEILEN MET DAT SOORT MENSEN DIE OP HOOGHART LIJKEN…Laat dat overduidelijk zijn…….De andere bevolkingsgroepen zijn op hun landbouwgronden,vee boerderijen of zijn aan het werk als makelaar,notaris,rechter,advocaat,arts,professor of hardwerkende ambtenaar….DE NDP MOORDENAARS/DRUGSBENDE IS DE OORZAAK VAN ALLE ELLENDE IN SURINAME !


  gemodereerd
 9. Lieve mensen je ziet weer het zelfde soort gasten, ga jullie werken ipv steeds actie voeren.
  Waarom leven deze mensen leven in de armoede?. De vrouwen leven op hun jonge leeftijd met mannen die meerdere vrouwen hebben en de vrouwen wordt gebruikt om kinderen te maken en te verzorgen. Ik ken de mensen persoonlijk, die in het goud sector werken en komt elke week in de stad, maar elke week bij een andere vrouw. De vrouwen wordt twee dagen in de maand verwend en de rest van de maand leven ze alleen met hun kinderen met een minimum inkomsten. Lieve mensen verandert uw leef gewoonte en werk aan de toekomst van je kinderen en aan je zelf. trap niet op mannen die alleen in het wekend dure gehuurde auto rijden en verder hebben ze geen eigen woning /verblijft en toekomst.


  gemodereerd
 10. Hebben Sibrano, Maisha, Pakitow en de andere oproerkraaiers het zelf nog niet ingezien. Het volk heeft deze mensen allang door want ze vechten niet voor het volk maar voor een positie voor zichzelf en daarom blijft men weg.Dus mensen hou op met jullie kansloze acties en ga iets nuttigs doen. Maisha pak het vliegtuig naar Amsterdam en kom terug, hier hebben ze veel straatvegers nodig.


  gemodereerd
 11. VRIJPOSTIG OM EEN OPENBARE WEG TE BARRICADEREN.

  JE HINDERT HET HELE VOLK.

  ER MOETEN STRAFFEN KOMEN VOOR ZOMAAR BARRICADEREN VAN WEGEN.

  DEZE VRIJPOSTIGHEID MOET TOT HET VERLEDEN GAAN BEHOREN.

  ZET 5 JAAR CEL VOOR DEZE ACTIES.


  gemodereerd
 12. Weg met de rovers van ons land. Goed zo. Ga door mensen. Gaat Chan maar voor de spiegel zitten en tot zichzelf praten.
  Leugens, smoesjes, onzin tijden zijn voorbij.


  gemodereerd
 13. @Debby je bent dommer dat hun…zien ie zepf ook noet da thun acties ZINLOOS zijn. het volk lust ze niet….ipv dat je ze stuurt on te gaan werken.


  gemodereerd
 14. Miranda heeft het gedicht van Dobru Wan Bon te letterlijk genomen en op ondro bon één boom laten staan.


  gemodereerd
 15. Als >>>@Debby<<< achter het toetsenbord zit, komt er
  alléén stommiteiten uit haar lange vingers. Typisch een
  Paarse trut gedrag, de andere is schuldig( ik)(wij) niet.
  De echte rovers van het land zitten hoog en droog in hun
  huizen, de anderen zijn uit het land gevlucht. De ''moordenaars
  zitten gebeiteld'' en geen enkele rechters, durft ze te veroordelen.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 16. Deze soort klootzakken helpen het land, juist naar de klote.
  Gaan jullie iets zinnigs doen, ipv van demonstreren wat niks
  zal opleveren. Echt een stelletje niets nutters, ze moeten deze soort vervloekteling gewoon neer maaien. Of met een ”leopard
  tank overrijden” dan is het niks no fout! Un go wroko nanga K@@@@, stelletje idioten! Jullie missen het wel bekende pakketten van ”Ocer” zeker, stelletje niets nutters.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 17. Dit zijn kakkerlakken die niet langer dan hun neus kunnen nadenken. Die parlementariër is de domste die ik ooit heb gezien, alleen maar stront uit z’n smoel. Pakito doet het niet voor Suriname, ook zo een populistisch gek. Wie geeft om Suriname zal met een bittere pil door pijn, bloed , zweet en tranen het land weer moeten opbouwen, niet op straat gaan zitten zo. En dat allemaal dankzij die paarse troep, als mensen dit niet snappen gaat het land ook nooit vooruit.


  gemodereerd
 18. De mensen die de actievoerende bekritiseren zijn degenen die als alles opgelost is op de eerste rij willen zitten.
  Alle begin is moeilijk.
  Daarom is het goed dat de negatievelingen. Die dit afkeuren nog meer moeten voelen. Deze regering is nog niet klaar met jullie


  gemodereerd
 19. Demonstraties tegen wat? Wat willen ze en waarvoor demonstreren ze?
  Ik kan natuurlijk heel goed raden waartegen ze demonstreren maar een nieuwsartikel moet toch beter worden geschreven en meer inhoud hebben. Sorry hoor, maar de nieuwsberichten van waterkant lijken vaak wel geschreven door een scholier. Dit is feedback, geen haat.


  gemodereerd
 20. zelfs die bijlmer man (debby) , zal daar gaan zitten op zijn luie kont , maar hij komt niet , want hij is bang voor belfort
  en organisatie van de AVD , weer honderd mensen die niet komen om te lopen , ze zullen de weg blokkeren , omdat ze niet willen lopen , maar zittend geld willen hebben


  gemodereerd
 21. het wordt tijd dat we hier in Suriname super waterkannonen krijgen dan kan dat vuil in een paar minuten weggespoten worden en het verkeer kan weer verder

  mensen die belfort is toch geen volksvertegenwoordiger , maar een oproerkraaier , een nietsnutter en bij apintie televisie mag deze lulmeier zijn eigen programma doen , niemand van de abob zal ernaar kijken , trouwens wie wel , o ja de paarsen vinden het leuk


  gemodereerd
 22. Iedereen heeft het democratische recht om te protesteren als je het niets eens bent met iets. Als je geen gebruik maakt van jou democratische rechten dan kom je zwak over. Zorg er wel voor dat net netjes aan toe gaan en de openbare orde niet verstoord wordt. Deze regering pakt de problemen niet op de juiste manier op. Er zou in eerste instantie een sociale plan moeten zijn gevolgd door eventuele maatregel. De regering heeft in alle haast in eerste instantie hele zware maatregelen doorgevoerd terwijl de armen niet eens over de SRD1800 konden beschikken. Het is te hopen of ze überhaupt dat bedrag nog zullen krijgen. De maatregelen zouden voor het grootste deel door de rijken gedragen moeten worden. Een soort solidariteitsheffing. Juist deze rijken worden nu beschermd door de huidige politieke leiders. Santhoki probeert de boel om te praten en de VP is helemaal niet met regeren bezig, maar met campagne voor de komende verkiezingen. In DNA zitten ze nu met 51 kleuters. Daar zijn ze schaamteloos bezig. De NPS ondersteunt de huidige maatregelen, waar is Etnel met haar grote mond. De ABOP heeft geen kader, die roepen maar wat. Het is om niet aan te zien. Wat doen de intellectuelen in dat land. Als deze regering de situatie niet aan kan, probeer het dan met een zakenkabinet en vraag ondersteuning aan de VES en andere intellectuelen. Schop de waardeloze leiders als Ronny en Somo eruit.


  gemodereerd
 23. Demonstreren is hun goed recht, daarover geen geleuter.
  Deze regering zou het na de movement beweging van vorig jaar het beter gaan doen, tot nu toe is het bij woorden gebleven, de mensen voelen zich wederom belazert.
  2023 zou een ‘topjaar’ worden.
  De oranje hemden vinden het natuurlijk niet leuk, want zij willen nog steeds geloven tegen wil en dank dat Santokhi, samen met die grote boef naast zich, Sranan kunnen redden.
  Vooral de diaspora (op WKT) met hun dagelijkse kritiek op de mensen die één vuist proberen te maken om hun situatie te verlichten. Deze ‘goedwillende diaspora’, die moet weten dat zij geen recht van kritiek hebben, simpel omdat ze geen enkele consequentie van hun kritiek aan den lijve zullen ondervinden, daar zij een ‘andere’ baas dienen in hun buitenland.
  Kom in de modder staan, schreeuw dan tegen Piqué en zijn aanhang dat zij kakkerlakken zijn en dat een Caterpillar over hen heen moet rijden. Kom in de modder staan en Santokhi helpen, kom, kom maar. Zwartmans is ook van harte welkom.
  Trouwens, wat heeft de diaspora tot nu opgeleverd, een Prenobe, een de Haan, een ismael K. enzo. allemaal zakkenvullers.

  Btw: Wie geeft om Suriname zal met een bittere pil door pijn, bloed , zweet en tranen het land weer moeten opbouwen, niet op straat gaan zitten zo. @@@
  Boskopoemang, goed gezegd, wij verwachten je in Sranan, een man die geeft om Sranan, niet op WKT maar ook fysiek in Sranan.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES