zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSuriname ontvangt 5 miljoen euro ter ondersteuning bosrijke leefgemeenschappen

Suriname ontvangt 5 miljoen euro ter ondersteuning bosrijke leefgemeenschappen

-

Does Travel - naar Suriname

Op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) is de 9de ronde van de ‘Artikel 8 Politieke Dialoog’ tussen Suriname en de Europese Unie (EU) gehouden.

Deze meeting vond plaats op dinsdag 7 februari onder voorzitterschap van minister Silvano Tjon-Ahin van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM), namens de delegatie van Suriname en ambassadeur René van Nes, namens de delegatie van de EU.

Het doel van deze dialoog is om op een constructieve manier onderwerpen te bespreken welke van belang zijn in de relatie tussen de EU en Suriname en de lid-landen afzonderlijk. De samenwerking met de EU vindt plaats op verschillende gebieden, waaronder op het gebied van bosbouw, landbouw en veiligheid.

Voorafgaand aan de dialoog vond de ondertekeningsceremonie plaats tussen de ambassadeur van de EU en de country representative van de Agence Française de Développement (AFD), Pierre Bourguignon, voor het project ‘Sustainable Forest Livelihoods for communities of Guyana and Suriname’

Het project is gericht op het ondersteunen van de leefgemeenschappen die afhankelijk zijn van het bos en de druk op de bosbronnen te verminderen, waarbij 5 miljoen euro is gealloceerd voor Suriname.

De politieke dialoog omvatte, zoals gebruikelijk, een vrij lijvig programma waarbij politieke- en economische ontwikkelingen in Suriname aan de orde kwamen, alsook voortgaande Surinaamse samenwerkingsprojecten.

Suriname heeft, onder andere, wederom een verzoek ingediend voor de visumvrijstelling, het opnieuw vestigen van een vertegenwoordiging van de Europese Unie in Suriname en de steun van de EU om de toegang tot klimaatfinanciering uit internationale bronnen te vergemakkelijken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Veel te weinig, en een leger om goud zoekers weg te jagen dat levert al minder kwik op.
  En gebeurd het ook?


  gemodereerd
 2. 5 miljoen Euro bestemd ter ondersteuning bosrijke leefgemeenschappen? Het is nu maar te hopen voor de bosrijke leefgemeenschappen dat de vindingrijke stedelijke elite de 5 miljoen Euro niet met de strijkstok en ’tara tiki’ in de hand in ontvangst neemt


  gemodereerd
 3. Alsjeblieft Europa geef dat geld niet aan Chan. Hij maakt misbruik ervan en hij zal weer met vakantie gaan met zijn vrouw en het volk laten bezuinigen en pinaren. Het geld moet in goede handen gaan.


  gemodereerd
 4. En nu maar hopen dat dit geld op de juiste plaats terechtkomt Gun het ze , maar corruptie en zakkenvullers zijn legio.


  gemodereerd
 5. Pluim voor de nps 👍.

  Het duurt even, logisch met een pandemie van circa 2 jaar, maar dan heb je ook wat.

  Een erg belangrijk ministerie, idem dito Onderwijs. Het niveau moet hoger.


  gemodereerd
 6. @Moevan en @ Asha
  Helemaal eens met jullie commentaar, geld en machthebbers is een giftige coctail.
  De inheemsen weten waar ze over praten maar dat komt de regering niet uit.


  gemodereerd
 7. De bosrijke leefgemeenschappen hebben geen euro’s nodig. Hun leider strooit zo vaak al met US-dollar biljetten.


  gemodereerd
 8. Leuk en aardig ondersteuning aan gemeenschappen in het bos. Maar de surinaamse hoge koers moet ook omlaag dat is ook een belangrijk ding eu moet als het kan suriname helpen us dollar en euro koers gaat anders heel hoog worden.


  gemodereerd
 9. Bahamas here we come.
  Dus ze kunnen gaan reizen en shoppen.
  Geloof me, dit komt niet waar het voor bestemd is


  gemodereerd
 10. @ Debby

  Hou Melisa en Chan goed, misschien mag je mee!
  Was je al ook zo jaloers op Ingrid, en haar kinderen ????
  ”Paarse rat dat je de bent” en buiten ook nog stom!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 11. bijlmer man , jij maakt jou druk om niets , jij moet toch de EU kennen , nou dat geld komt niet zolang ddb nog vrij rond loopt , want die judas zal het stelen , en moeten wij Surinamers jou geloven , flikker op man , jij gelooft alleen maar in afgoderij


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES