zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAfgelopen jaar meer dan 300 auto's over de kop in Suriname

Afgelopen jaar meer dan 300 auto’s over de kop in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Uit cijfers van de afdeling Medische Registratie van het Academisch Ziekenhuis blijkt dat er afgelopen jaar 315 auto’s over de kop zijn geslagen in Suriname. Dit zegt Helmut Gezius voorzitter van het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV) tegen de Surinaamse krant Times of Suriname.

Volgens de voorzitter ging het in januari om 16 wagens, februari 22, maart 11, april 33, mei 27, juni 15, juli 31, augustus 40, september 25, oktober 25, november 19 en december 39.

Naar zeggen van Gezius zou hard en onverantwoord rijden een van de oorzaken van de gevallen zijn. Ook het rijden onder invloed van alcohol of zonder een rijbewijs zou een rol geweest kunnen zijn.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Verzekeringmaatschappijen moet de kosten van de schuldige niet vergoeden en voor levenslang royeren. Bestuurders mag nooit deelnemen in het verkeerd.


  gemodereerd
 2. dit is het onherroepelijk gevolg wanneer je apen met scheermessen laat spelen :)……


  gemodereerd
 3. Helemaal niet verwonderlijk, het krioelt er van idioten in het verkeer. Agressief rijgedrag en lege hersenkop, dit is dan het resultaat.


  gemodereerd
 4. De boetes stellen niets voor. Dus flink verhogen en rijbewijs ontzegging.

  Daarnaast heeft Suriname helemaal geen geschikte wegen voor auto’s.


  gemodereerd
 5. De wegen verbreden daar waar mogelijk en hoofdvak instellen bij autorijlessen. Een auto is geen speelgoed dat moge duidelijk zijn. Het kan technisch worden vast geteld hoe het komt dat een auto over de kop gaat. als duidelijk wordt kan deze wetenschap verwerkt worden in de leerstof om een auto goed te kunnen besturen.


  gemodereerd
 6. Deels zal het wel aan de bestuurders hebben gelegen. Maar er zijn ook gevallen waarbij de erbarmelijke staat van de weg, de oorzaak is. Er zijn zelfs doden gevallen omdat men een kuil of gat over het hoofd heeft gezien en plotseling moest uitwijken met alle noodlottige gevolgen van dien. Vertelt u dat ook erbij aub…


  gemodereerd
 7. Gewoon overgaan op boerikie wagi, ze kunnen gewoon niet rijden. Ding mus fu race, bikassi sma mus fu si, fa ding oto
  é go tranga. Stelletje oenen zijn het, hoe ze aan hun rijbewijs
  komen is voor mij een raadsel. In Europa zijn ze binnen een kwartier in het verkeer dood, of ze veroorzaken een heleboel
  ellende met alle gevolgen van dien.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 8. konsensi , dat de wegen slecht zijn is de oorzaak van het beleid van jou vriend ddb , hij heeft nooit onderhoud gepleegd aan de wegen , maar los van dat , als je alleen maar hard wilt rijden , dan zal zo’n oud gat je auto op zijn kop zetten , en het zal in 2023 nog meer toenemen , ondanks dat de brandstof flink omhoog gaat denken ze herbie 53 te zijn , maar dat werkt niet bij die gasten
  weet jij wel wie herbie 53 is


  gemodereerd
 9. De verzekering maatschappij laat de burger die zich aan de regels houden bloeden voor de snelheid duivels.
  Premie dubbel verhogen en nadien als het vaak voorkomt uit de verzekering zetten.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES