zaterdag, mei 25, 2024
HomeOnderwerpenNatuurMinisterie van NH start bewustwordingscampagne over waterbronnen

Ministerie van NH start bewustwordingscampagne over waterbronnen

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) is een bewustwordingscampagne gestart voor het beheer en de bescherming van oppervlakte waterbronnen.

Het betreft een campagne in het kader van het Global Climate Change Alliance Suriname Adaptation Phase 2 Project (GCCA+) dat wordt ondersteund door de Europese Unie (EU) en het United Nations Development Programme (UNDP Suriname). Binnen dit project worden op verschillende locaties billboards opgezet. Het eerste Water Awareness billboard is op dinsdag 7 februari ceremonieel onthuld op het Kofidjompo-plein te Lelydorp.

Het directoraat Water van NH is van start gegaan met bewustwordingsactiviteiten via verschillende kanalen en wil op deze manier de samenleving bereiken. Er worden drie billboards opgezet die als doel hebben de gemeenschap bewust te maken van de bescherming en het beheer van oppervlakte waterbronnen, evenals de impact die klimaatverandering heeft op het voortbestaan van het leven op aarde.

Bij de activiteit in Wanica waren onder meer vertegenwoordigers van UNDP, Gonda Asadang (directeur directoraat Water), adjunct districtssecretaris Astrid Wengo en leerlingen van de Johannes Vrolijkschool aanwezig.

Het doel van het project is dat er een nationale aanpak plaatsvindt van de effecten van klimaatverandering door middel van verbetering in het beheer van waterbronnen en kustecosystemen, dit op een zodanige manier die het welzijn van de kustgemeenschappen ten goede moet komen.

“Water is een belangrijk aspect voor het voortbestaan van leven”, zegt Haidy Malone, projectmanager van GCCA+ Phase 2 Project. Ze merkt op dat klimaatverandering droogte of hevige neerslag met zich meebrengt die een bedreiging kunnen vormen voor waterbronnen over de hele wereld.

Malone stond in haar toespraak stil bij de wereldwijde campagne onder het thema “Be the change you want to see in the world”. “Het leert ons om actie te ondernemen en de manier waarop wij water gebruiken en beheren te veranderen met de huidige klimaatontwikkeling in gedachten.”

Malone roept de totale Surinaamse gemeenschap op om samen te werken en de krachten te bundelen voor de ontwikkeling van samenlevingen, economieën en planeet Aarde. De projectfunctionaris vraagt ook aandacht voor Sustainable Development Goals (SDG) 17 die handelt over partnerschappen voor doelen. Zij spreekt dan ook haar erkenning uit voor de EU, UNDP, NH en de Surinaamse regering als partners in het project.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. Nadat jullie zoveel poep laten lozen in onze rivieren terwijl er een jongeman vecht om dat om te zetten in gas???
  Donder op met jullie judas gedrag


  gemodereerd
 2. leuk en aardig , maar voor de inheemsen zijn de rivieren en kreken hun waterbron, en die wordt bevuilt met kwik en andere chemicaliën , door de skalians van de paarse club , nou UNDP zeg tegen deze regering en die paarsen dat per direct alle activiteiten daar stop gezet moeten worden en dat alles schoongemaakt moet worden , en plaatst bij het kabinet van de president en het kabinet van de vp en op leonsberg , grote bilboards met : skalians vermoorden inheemsen


  gemodereerd
 3. Schop eerst die goudzoekers vanuit o.a
  Brazilië eruit en de Chinese houtkappers. Ze vernietigen Suriname. Waar is het toezicht en handhaving? Treurig om te zien hoe Suriname te grabbel wordt gegooid. Ook de Chinezen die alles opvissen. Wanneer wordt Suriname volwassen???


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES