Regering staat DNA donderdag te woord

11
Regering antwoordt DNA

De regering zal donderdag aanstaande in De Nationale Assemblee (DNA) ingaan op de diverse vraagstukken die momenteel spelen. Parlementariërs hebben op maandag 6 februari namelijk vragen gesteld en hun bezorgdheid geuit over de effecten van de prijsverhogingen op brandstof.

Minister Stanley Raghoebarsing heeft tijdens de vergadering een uiteenzetting gegeven over de prijsaanpassing en de context waarin deze gezien moet worden.

Vanuit het parlement werd voorgesteld een aparte vergadering uit te schrijven over de “zwaarwichtige zaken” waarover de bewindsman informatie had verschaft. Parlementsvoorzitter Marinus Bee kon zich erin vinden om in een “uitgebreide vergadering” met elkaar te discussiëren. Hij acht het vanwege de start van de begrotingsbehandeling ook het juiste moment.

Minister Albert Ramdin, die als regeringscoördinator sprak, zegt dat de regering donderdag zoveel mogelijk informatie zal verschaffen over de context waarin de prijsaanpassingen en afbouw van subsidie plaatsvinden. De bewindsman meent dat er bepaalde maatregelen nodig zijn om de economie weer gezond te maken. Hij is zich ervan bewust deze maatregelen leiden tot verzwaring van de kwaliteit van het leven.

“Maar tegelijkertijd is de regering ook verantwoordelijk genoeg om te werken aan een sociaal programma om diegenen die hulp nodig hebben, bij te staan.” Ramdin benadrukt dat de scheve balans in prijzen van goederen alleen hersteld kan worden door daadkrachtige maatregelen. “Uiteindelijk willen we allemaal naar een gezonde, gebalanceerde en prachtige samenleving. Dat is het doel van de regering en ik denk dat we gezamenlijk er wel uit komen”, aldus de regeringscoördinator.


11 REACTIES

 1. Hier in Nederland betalen wij 1.79 euro zonder te klagen voor een liter. Er waren tijden dat de prijs gestegen was tot 2.20 euro. Ik was een jaar geleden nog in Su. Overal waren er files. Overdag zit in en om de binnenstad van Par’bo het verkeer helemaal vast. Ook files bij Mac-Donald, Kentucky en Pizzahut. In het weekend files bij waka-pasi en bij ’t Vat.
  Op het erf bij veel huizen staan er meerdere auto’s.
  Dus, who is fooling who?
  Als jullie de benzine te duur vinden, ga fietsen of lopen, luie donders!
  Werken is natuurlijk altijd beter, dan kun je de benzine altijd betalen.
  gemodereerd

 2. Gewoon naar huis deze regering! Ze weten totaal niet waar ze mee bezig zijn en het parlement is 1 groot drama waar niemand een normaal debat kan hebben met elkaar. Deze Schandelijke figuren maken Suriname tot een rovershol
  gemodereerd

 3. Een prachtige samenleving…de worst die al meer dan 2 jaren voor de ezels hangt. Same shit orher flies.
  Met de groeten van Chan.
  gemodereerd

 4. Ik verwacht niet veel van deze regering wat de armoedebestrijding betreft. Al deze maatregelen hebben een enorme impact op de minder draagkrachtigen. De regering zou dat geld bij de rijken moeten halen. Je geeft de minder draagkrachtigen 1800 SRD en daarna buit je hun uit met 10 x dat bedrag. Maar tja, de coalitiepartners in DNA zullen zoals gewoonlijk akkoord gaan met de mensonterende maatregelen. De meeste coalitieleden zowel in de regering, als in DNA hebben het bijzonder goed. Mensen als Jogi en Knappe hebben meerdere stukken grond gekregen in het Sabaku project. De family and friends zullen onderhands gecompenseerd worden. De president en vice-president zullen overal met de helikopter gaan om campagnes voeren. De president zal zijn snoepreisjes gewoon voortzetten. Dus uiteindelijk wordt het arme volk de dupe van al deze maatregelen.

  Ik ben vooral benieuwd welke leugens de regering in DNA zal komen verkondigen. En wat de slijmballen als Asis, Jogi, knappe en Etnel zullen uitkraaien.
  gemodereerd

 5. Ik verwacht niet veel van deze regering wat de armoedebestrijding betreft. Al deze maatregelen hebben een enorme impact op de minder draagkrachtigen. De regering zou dat geld bij de rijken moeten halen. Je geeft de minder draagkrachtigen 1800 SRD en daarna buit je hun uit met 10 x dat bedrag. Maar tja, de coalitiepartners in DNA zullen zoals gewoonlijk akkoord gaan met de mensonterende maatregelen. De meeste coalitieleden zowel in de regering, als in DNA hebben het bijzonder goed. Mensen als Jogi en Knappe hebben meerdere stukken grond gekregen in het Sabaku project. De family and friends zullen onderhands gecompenseerd worden. De president en vice-president zullen overal met de helikopter gaan om campagnes voeren. De president zal zijn snoepreisjes gewoon voortzetten. Dus uiteindelijk wordt het arme volk de dupe van al deze maatregelen.

  Ik ben vooral benieuwd welke leugens de regering in DNA zal komen verkondigen. En wat de slijmballen als Asis, Jogi, knappe en Etnel zullen uitkraaien. Schaamteloos.
  gemodereerd

 6. Surinamers zijn te veel verwend. De grootste fout die Bouterse heeft gemaakt toen hij 10 jaren lang president was, is het faciliteren en in stand houden van de SCHIJNWELVAART.

  Een volk dat te lang is gepamperd gaat niet willen inleveren.

  Feit is dat het water, gas, brandstof en heel wat andere zaken te veel en te lang zijn gesubsidiëerd door de staat. Vooral de rijken, corrupte varkens, criminele families en smokkelaars hebben hiervan geprofiteerd.

  Dat kan zo niet langer doorgaan. Zaken moeten marktconform.
  Subsidiëer wie het echt nodig heeft.
  Wie tientallen auto’s, boten, bussen, motors, duizenden hectares grondconcessies en tientallen huizen bezit, heeft geen ondersteuning nodig.
  gemodereerd

 7. idioten die aan idioten vragen hoe het moet
  geen van beide kanten is voor het land en bewoners bezig
  allemaal nutteloze opvreters die nix presteren
  gemodereerd

 8. Import en subsidies brengen geen enkele vooruitgang in een land dat bijna niks exporteert en produceert.

  Een groot (incompetent) ambtenaren apparaat evenmin.
  gemodereerd

 9. Hebben jullie zoveel tijd nodig vr al de leugens die jullie moeten bedenken?? Of moet pres eerst op vakantie???
  We weten dat niemand de post ban Dir der belastingen wilde, ook geen min van financien. Eerlijke mensen willen niet met VHP in zee.
  gemodereerd

 10. VHP minister: Vertel ook direct dat zo lang en voor zover de regering in Suriname partij- en/of etnisch politiek bedrijft, Suriname nooit vooruit zal komen.
  Een voorbeeld: De VP verdeelt geld alleen onder de mensen, die op hem lijken. Mensen, die niet op hem lijken krijgen dus niets. Hij is zo dom dat hij niet inziet dat hij zijn mensen vis geeft. Beter is om zijn mensen een hengel te geven met de opdracht dat zij zelf voor hun vis moeten zorgen. Nog beter is dat hij zijn geld in plaats van aan de mensen te geven, te investeren in werkgelegenheidsprojecten. Dat laatste zal hij niet doen uit vrees dat anderen, die niet op hem lijken per ongeluk of ten onrechte ook een baantje in de door hem gecreëerde werkgelegenheidsprojecten vinden.
  Dus: zolang de president en de vp geen president en vp zijn voor alle (met nadruk op alle) Surinamers, zal het nooit goed gaan met Suriname omdat andere etnische groeperingen, die niet mogen profiteren, eenvoudigweg de gevestigde regering zullen tegenwerken.
  Ik heb opzettelijk niets over de VHP gezegd daar u als VHPer de hand in eigen boezem mag steken en de voorbeelden zelf aanhalen.

  Volk van Suriname: Bij de volgende verkiezing in 2025 stemmen op een president en vice-president voor alle Surinamers en boycot alle figuren, die racistische politiek bedrijven. Deze mensen mogen opdonderen.
  gemodereerd

 11. ha ha die paarse nietsnutters uit Nederland , altijd een grote bek , kom naar Suriname en vertel hier voor de ogen van de regering dat ze verkeert bezig zijn , maar jullie mafkezen aan de zijlijn zijn angsthazen om naar hier te komen , bang voor ddb , bang voor de vhp , bang voor de abob , en bang voor jullie vrienden hier want die ruiken geld als jullie hier komen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.